Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

+16
Tzilu
alinageorgescu
Mihaela Mihaela
DanC
chichi
andrei
tudor_mtp
Buburuza11
corinaandra
sella
alexiaiuli
simonica
steve
Mami
CK
scarface
20 participanți

Pagina 1 din 5 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Vin Noi 20, 2009 2:51 am

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Medicii din ziua de azi, invatati de industria alimentara si cea farmaceutica tot felul de aberatii si minciuni, ambalate "stiintific", invata la randul lor mamele sa dea la copii lapte praf in loc de lapte natural atunci cand nu exista lapte de san sau cand acesta ar fi "insuficient".

Insa tocmai lipsa lui sau insuficienta - in caz ca este una reala si nu una imaginara asa cum este in cele mai multe cazuri - a fost cauzata in cele mai multe cazuri tot de greselile medicinii : acid folic, calciu anorganic, medicamente sau vaccinuri in timpul sarcinii, cezariana, alimentatie gresita, consumul e mult lapte in speranta ca "laptele da lapte", desi nici un animal care isi hraneste plozii nu bea lapte ca sa produca lapte.

Latul noului nascut de la sanul mamei dupa nastere asa cum se face inca in maternitarile Romania duce la femei la mastita.
Din cauza mastitei - care nu e infectie - mamele nu mai dau lapte de san la copil si din cauza asta se trece pe lapte praf.
Daca s-ar lasa copii cu mama mastita asa cum e natural si fieresc si omenesc mastita nu ar mai aparea deloc, caci ea are o cauza pur emotionala
si apare si la vaci cand le indepartezi vitelul. O greseala indusa de oarba medicina duce la alte greseli.

Argumentele aduse pentru laptele praf de cei care il fabrica, il vand si il recomanda sunt urmatoarele :
- laptele de vaca ar fi "alergen" de aceea de preferat laptele praf
- laptele de vaca nu ar contine ceea ce ii trebuie copilului, de aceea mai bine lapte praf.
- nu exista pericol de infectii de la laptele praf, dar de la lapte de vaca da
- laptele praf ar fi identic cu cel de mama

Toate aceste argumente sunt ridicole si de fapt niste prostii bine vandute la fraieri caci:
- laptele praf contine in mod evident si declarat substante care nu sunt prezente in laptele de mama.
- laptele praf contine tot produse din lapte de vaca si mai ales lactoza. Lactoza este componenta din lapte care creeaza cele mai multe alergii, dupa medicina
- laptele praf este plin de toxine chimice si medicamente, contine chiar droguri (inositol) si excitante nervoase (taurina)
- exista pericolul de a intoxica corpul copilului cu multe minerale anorganice (fier, calciu, magneziu) care nu sunt absorbabile in aceasta forma, mai ales la aceasta varsta
- copilul este determinat in mod automat si subconstient sa consume mai tarziu cu predilectie mancare care contine substante artificiale datorita anumitor componente din laptele praf care il programeaza la aceasta varsta frageda.
- cu lapte praf se face un profit urias

Laptele de vaca natural, atat de hulit de industria producatoare de lapte praf, constituie insa materia prima din care se face laptele praf.
Concernele curata si "innobilieaza" laptele de vaca - adica il disstruge iar produsul sintetic nou creeat este dupa parerea
lor singurul aliment sanatos care se poate da la sugari !
Acetse argumente primitive si ieftine ar merge bine la reclama dintre filem de la TV pentru fraierii care sunt prea lenesi sa se miste de pe fotoliu ca sau sa gandeasca , insa ca asa ceva este "inghitit" chiar si de medici cu facultate arata cat de mult gandeste liber un astfel de medic cand este vorba de propaganda sau reclama.

Mai jos o analiza a substantelor continute in laptele praf "Milupa Aptamil HA 2" (care este un lapte mai "bun" decat NAN 1, dupa parerea la multi pediatrii. Pentru mine ramane tot o porcarie chimica, chiar daca contine in loc de chimicala A und numita B, caci mare diferenta nu este.)

Datele au fost extrase de la linkurile urmatoare:
http:// www.kommt-gleich.de/product_info.php/info/p1456_Milupa-Aptamil-HA-2-Hypoallergene-Folgenahrung.html
si
http:// www.dooyoo.de/babynahrung/milupa-aptamil-ha-2-pulver-600-g/1337769/

Milupa Aptamil HA 2 este un lapte mai bun, un lapte hipoalergen ! (deci exista dupa medicina si lapte praf care face alergii !!)

Concentrat de zer -> ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza -> GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Ulei (rafinat) -> Ce cauta uleiul rafinat in "laptele de mama" ? Mai toata lumea citita stie intre timp ca uleiurile rafinate si margarina sunt nesanatoase. Concernele se pare ca nu au aflat inca acest lucru.

Amidon -> Amidonul nu se gaseste in laptele de mama.
Galactooligosaccharide (din lapte) -> GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA

Zaharide (Fructooligosaccharide) - un zahar artificial. In Noua Zeelanda este interzis iar ca urmare produsele unui concern european de lapte praf au fost interzise in Noua Zeeelanda.
" The Food Safety Authority warned parents of babies that a major European Baby-Formula brand made in New Zealand does not comply with local regulations, (because it contains fructo-oligosaccharides (FOS)) and urged them to stop using it.

sirop de glucoza -> un produs care nu se gaseste in laptele de mama.

Emulgatori (Ester din acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi) ,
-> emulgatorii au rolul de a contribui la mixarea substantelor folosite, sunt deci adausuri artificiale cu scopuri industriale si nu au nici un rol nutritiv.

Fosfat de potasiu -> probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic
Clorura de calciu ->probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic
Fosfat de calciu -> probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic

Vitamina C - artificiala. Ca orice vitamina artificiala are efecte secundare. Vitamina C este un antioxodant, reduce oxigenul.
Clorid de Cholin -> este o combinatie toxica de amoniac, cunoscuta si recunoscuta ca fiind toxica !! Se foloseste ca medicament. Link : de.wikipedia.org/wiki/Cholin
Ce cauta cholinul in "laptele de mama" ?

Carbonat de calciu -> calciu anorganic, neasimilabil. Indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula, infunda canalele fine din corp cauzand otite, infectii la amigdale, infectii urinare etc.

Taurina -> substanta similara in efect cu hormonii de taur. A fost identificata pt. prima data in testiculele de taur. Taurina este substanta principala din bautura energizanta "Red Bull" si este interzisa in unele tari.
Ce cauta taurina in "laptele de mama" ?

Lecitina din soia -> o substanta artificiala produsa din plante manipulate genetic. Acesta substanta afecteaza dezvoltarea creierului si efectele ei benefice reprezinta unul din miturile lansate de producatorii de medicamente. Lecitina este o substanta introdusa in mai toate alimentele, nu numai in lapte. Se gaseste in cateva zeci de mii de produse alimentare.

Uridin-> o substanta artificiala foarte putin cunoscuta, probabil ca nimic bun pt. sugari
Cytidin- > o substanta artificiala foarte putin cunoscuta, probabil ca nimic bun pt. sugari

Adenosin -> Adenosinul blocheaza producerea de neurotransmiteri ca dopamina, acetylcholina sau noradrenalina. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Adenosin . Ce "sanatos" trebuie sa fie pentru un bebelus acest Adenosin !!!
Oare de ce pun concernele medicamente in laptele praf fara a instiinta mamele despre utilizarea lor?

Inosin-> o substanta care nu este cunoscuta prea bine si nici nu se stie ca ar exista in laptele de mama. Este folosita ca medicament. Acest medicament a fost vandut ceva timp dupa care a fost interzis. Nu prea se cunosc efectele adverse. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Inosine ). Cu alte cuvinte experimente pe copii.

Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier -> fier anorganic, ca majoritatea substantelor anorganice putin asimilabil si probabil toxic.
Vitamina E -> vitamina artificala, produce daune cunoscute de la un anumit dozaj. Este antioxidant, reducand efectul oxigenului din sange.
Sulfat de zinc -> o combinatie de zinc anorganic, FOARTE toxic pt. vietati. Zincul in aceste forme si dozaje creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator. In special ticul de a da din picioare permanent, deci bebelusi hiperactivi.

Inositol -> se foloseste ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin. Se foloseste de dependentii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante; are efecte similare cu cocaina. Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri si afecteaza creierul.
Se pune probabil in laptele praf pt. a creea la copii dependenta de acest lapte si de a refuza alt lapte,
L-Carnitin - vitamina artificiala
Niacin - "vitamina" artificiala cu efecte secundare cunoscute - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid este nesanatos.
Acid pantotetic, - vitamina B5 artificiala - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid ingurgitat este nesanatos
Biotin -> vitamina B7 - toxica cand depaseste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrogeni, deci are efect hormonal

Sulfat de cupru -> cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, poate creea epilepsie, crampe, spasme, anemie (substituie fierul in celule)
Vitamina A, -> o vitamina de mult timp dovedita ca fiind toxica mai ales cand depaseste anumite dozem de asemenea antioxidant, reduce efectul oxigenului.
Acid folic -> o substanta care nu este prezenta in mod natural decat in anumite alimente pe care omul nu le consuma decat foarte rar si care nici nu sunt sanatoase (dupa cum spuneam in alt posting). - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid ingurgitat este nesanatos.

Vitamin B12 - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma, contine cobalt (poate fi si cobalt radioactiv) si produce boli de piele cu simptome de neuorodermita si psoriazis
Vitamin B 1, - o substanta artificiala
Vitamin D, -> un hormon si nu o vitamina, asa cum se crede. Este un hormon extras initial din ficatul anumitor pesti. "Vitamina D" blocheaza calciul ionic, cresterea, metabolismul calciului si nu poate substitui soarele.
Vitamin B 6, - substanta artificiala

Iodat de potasiu ->nu se gaseste in laptele da mama . FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din deseuri industriale, de la imprimante, se recicleaza din deseuri radioactive folosite in medicina ca substante de contrast.

Mangan-II-sulfat - >mangan anorganic, deci toxic, Creeaza anemie substituind fierul din celule.

Vitamina K, -> medicament si nu vitamina, afecteaza coagularea sangelui producand coagulari fortate de sange sau schimband compozitia lui. La adulti se da numai la hemoragii. La bebelusi se da imediat dupa nastere ca sa previna eventuale hemoragii, ducand la daune capilare caci coagulaeza sangele in mod fortat. Care bebelus are insa nevoie zilnic de medicamente coagulante ? Ce cauta un antigoagulant in hrana zilnica ?

Selenit de sodiu - Selenul este un metal toxic pt. organism.

----------------------------------------
Cantitatile de substante la 100 gramme
*Proteine 1,6g
*Kohlenhydrate (carbohidrate) 8,2g
*Lactoza 5,7g
*Polysaccharide 0,7g
*Stärke (amidon) 1,4g
*Fett (grasime) 3,2g
*gesättigte Fettsäuren (acizi grasi saturati) 1,4g
*Ballaststoffe (fibre) 0,8g
*Natrium (sodiu) 26mg
*Kalium (potasiu)78mg
*Chlorid (clourra) 43mg
*Calcium 64mg
*Phosphor 35mg
*Magnesium 5,4mg
*Eisen (fier) 1mg
*Zink 0,52mg
*Kupfer (cupru) 41ug
*Mangan 7,7ug
*Selen 1,5ug
*Jod 13ug
*Fluor 15ug
*Vitamin A 60ug
*Vitamin D 1,4ug
*Vitamin E 1,1 mg
*Vitamin K 5,1ug
*Vitamin B1 0,05mg
*Vitamin B2 0,12mg
*Vitamin B6 0,04mg
*Niacin 0,44mg
*Pantothensäure (vit. B5) 0,34mg
*Folsäure (acid folic) 8,5ug
*Vitamin B12 0,2ug
*Biotin 1,9ug
*Vitamin C 9,3 mg
*L-Carnitin mg
*Cholin 10mg
*Inositol 3,4mg
*Taurin 5,4mg

Laptele praf pentru bebelusi este contaminat cu aluminiu
Sursa: http://codexalimentarius.info/?p=516

Laptele praf pentru bebelusi este contaminat cu aluminiu, se arata intr-un studiu realizat de profesori de la Universitatea din Keele din Marea Britanie. Acestia au analizat 15 marci de formule de lapte si au conchis ca nivelul de aluminiu este de 40 de ori mai mare decat cel prezent in laptele matern si de cateva ori mai mare decat cel admis in apa potabila.

Cercetatorii au analizat produsele realizate de Cow & Gate, Hipp Organic, SMA Nutrition si Aptamil. De vina pentru contaminare sunt, in egala masura, echipamentele de productie, modalitatile de depozitare, dar si ambalajele, dupa cum apreciaza dr. Chris Exley si Shelle Ann Burrell, conducatorii studiului. “Cercetarile recente demontreaza inca o data vulnerabilitatea bebelusilor in fata formulelor de lapte. De aceea, este nevoie sa se gaseasca o solutie rapida pentru a aduce nivelul de contaminare cu alumiu cat mai jos posibil”, au scris cei doi in studiul intitulat “Inca exista prea mult aluminiu in laptele praf”.

Prima companie care a ripostat la aparitia acestor date a fost Danone, care a cumparat marcile Cow & Gate si Aptamil, afirmand ca produsele lor respecta reglementarile Uniunii Europene. Mai mult, au subliniat ca nivelul actual de aluminiu din formulele de lapte praf nu reprezinta un pericol pentru sanatatea bebelusilor.

Pentru a nu exista nici un dubiu cu privire la studiu, cercetatorii au declarat ca s-a evitat orice contaminare din mediul inconjurator, iar pentru fiecare produs au fost repetate probele de cinci ori. Cantitatea de aluminiu depistata a fost intre 176 si 700 µg/L, cele mai contaminate fiind formulele de lapte praf pentru copiii prematuri. Conducatorii studiului au explicat ca astfel un bebelus ingereaza peste 600 µg pe zi. Aceeasi problema au descoperit-o si in laptele praf pe baza de soia, destinat copiilor cu intoleranta la lactoza.
Studiul realizat de Universitatea din Keele nu este singurul realizat pe formulele de lapte.

Dr. Exley a declarat ca aceasta noua cercetare arata ca de mai bine de 25 de ani cifrele raman aproape neschimbate, producatorii nefacand nici un efort sa scada nivelul de aluminiu. Mai mult, a aratat ca efectele asupra sanatatii bebelusilor pot fi foarte grave: boli gastrointestinale si impiedicarea bunei functionari a functiilor renale.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Credibilitatea si naivitatea oamenilor este IMENSA iar perversitatea concernelor este cel putin la fel de mare.

Daca oamenii ar sti sa citeasca ingredientele de pe medicamente si alimente, ar poseda internet si si-ar folosi gandirea ar putea sti si ei toate aceste si fara diplome. Am impresia insa ca cei mai multi nu stiu sa citeasca si nici nu au internet.

Hrana ideala pt. un copil se reduce la lapte exclusiv pana la varsta de un 12-16 luni care nu trebuie sa fie prea gras si trebuie sa fie natural in caz ca mama nu are lapte. (mai jos o descriere)

Dand fructe si legume la sugari, mai ales sub varsta de 6-10 luni, cand digestia copilului nu este inca formata deajuns va duce des la boli si probleme la sugari si este exact ceea ce ar trebui evitat si exact ceea ce doctorii din ziua de azi recomanda oamenilor dupa ce au fost ei insusi prostiti de industria farmaceutica, o industrie care ne invatata totul contra naturii umane, spre interesul lor financiar.

Diversificarea prea din timp a hranei sugarilor este la fel de gresita ca si datul de lapte praf in loc de cel de san sau natural. In orice alta tara care traieste si gandeste natural sugarii sunt alaptati numai cu lapte cel putin 12 luni si prezinta o sanatate de invidiat fata de tarile in care se practica diversificarea hranei sau consumul de lapte praf. 90% din bolile sugarilor provin de la laptele praf si de la alimentatia gresita a sugarilor dupa teoriile moderne si gresite in care mamele de azi cred orbeste.

Cel mai prost lapte este cel praf, urmat de cel de vaca omogenizat, urmat de cel pasteorizat.
Cel mai bun lapte este cel de vaca sacu capra neprelucrat, care insa pt. bebelusi trebuie diluat cu apa dupa descrierea de mai jos.

-------------------------------------------------------------
Despre hranirea sugarilor de la Dumnezeu

"Daca mama are laptele ei este bine, insa trebuie sa aiba grija sa-si pastreze temperamentul linistit si bun caci orice iritatie a firii, tristetea si spaima sunt pentru copii o otrava si atunci acesta se va imbolnavi si se va pricaji. Daca nu se poate schimba nimic in aceasta privinta este mai bine ca copilul sa fie hranit cu lapte de vaca.

Sa nu se ia insa lapte sterilizat (pasteorizat), ci numai lapte proapspat de vaca si anume de la acele vaci care dau lapte sanatos si bun, adica care pasesc pe pajiste sau sunt hranite cu furaje sanatoase si tinute in grajduri sanatoase.
Se ia numai lapte proaspat, se fierbe si se amesteca cu doua treimi de apa curata (nu cu ceai care actioneaza excitant pentru fiinta firava) si cu acest amestec se hraneste copilul. Cu un astfel de lapte care consta dintr-o treime de lapte si doua de apa, ceea ce corespunde laptelui de mama, se hraneste copilul in primele 6 luni.
Incepand cu 6 luni se amesteca jumatate de lapte si jumatate de apa (insa nu se pune zahar in el) si se continua inca jumatate de an. De la un an copilul se hraneste ori cu doua treimi de lapte si una de apa ori cu lapte pur, daca il suporta, depinzand de constitutia sa corporala.

Mai tarziu parintii incep sa hraneasca copilul cu tot felul de mancaruri fara sa se gandeasca ca stomacul copilului este foarte slab si gingas. Hranit cu laptele dupa indicatiile de mai sus copilul va fi sanatos si puternic, de aceea trebuie sa fiti foarte precauti cu hrana puternica care nu are voie sa-i fie data prea din timp caci altfel se cauzeaza bietii fapturi colici ingrozitoare.

Fructe de padure (n.t. si strugurii), mere fierte, paine alba sau usoara, deci numai manacuri usoare se pot da copilului in al doilea an si trebuie avansat asa foarte incet si prudent, observand mereu ce ii face bine si ce nu ii face bine copilului. Este greu de facut o regula generala caci constitutia copiilor este foarte diferita."

-------------------------------------------------------------------------------

Adaugat 8.09.10:

O mamica scrie:
"fetita mea s-a nascut prin cezariana de 4.46 kg. Alaptam la sin si vedeam ca nu se satura caci laptele era slab si nu se satura tinea o gura. Am inceput sa-i dau adaugator. După o lună de la nastere fetița a adăugat 3 kg. am fost la control la specialisti si mi-au interzis sa alimentez adăugător doar cu piept. de ce poate fi cauzat adausul în masă? Mă îngrijorează."



Ultima editare efectuata de catre scarface in Mier Iul 02, 2014 3:18 pm, editata de 11 ori
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Vin Mar 26, 2010 8:37 am

Daca vreti sa dati legume si fructe copilului trebuie ar fi bine sa stiti urmatoarele lucruri

- sub 8-10 luni orice fructa si leguma negatita ii face rau in mod sigur copilului, cu atat mai mult anumite lucruri si mai greu de digerat ca paste fainoase sau alimente care fermenteaza.
- dovleacul este cea mai sanatoasa leguma, este hranitor, are gust bun, e dulceag si are putere de vindecare si ca leguma ajunge singura pt. a creste copii sanatosi si puternici. Si dovlecelul este o leguma relativ buna care poate fi folosita gatita.

- morcovii si pastanacul nu contin de fapt nimic hranitor pt. organism, nu ajuta la crestere, nu au putere de vindecare dar nici nu sunt daunatori. Sunt ceva de umplut burta si ajuta mai degraba la slabit si mentinut greutatea decat la crescut copii.
In general radacinoasele nu-s legume grozave si contin des nitrati si substante grosolane care le absorb din pamant.
In general nu este bine sa se consume des radacinoase si nici mai mult de una la o masa.
- cartofii sunt legume toxice, fac parte in familia solaneceelor si contin alcaloizi care nu dispar nici macar prin fierbere si ar trebui evitati cat mai mult in special la sugari si copii mici. Din aceeasi familie de plante toxice este si tutunul, ardeiul , vanata si rosia. Vinetele, rosiile si ardeii ar fi bine de evitat la alimentatia copiilor mici.
- sucul de fructe la sugari este daunator, creeaza fermentatie si probleme si ar trebui evitat pana la cel putin 1 an si ceva. Un compot este des mai sanatos decat o fructa cruda, copilul nu are nevoie de vitamine asa cum ne povesteste medicina, el si le produce singur. Sucul pasteorizat de la sticla nu mai se poate numi suc de fructe ci este ceva mort. Mai bine un compot proaspat de mere decat un astfel de suc. Calitatea unui fruct depinde de natura plantei si de faptul daca a fost coapta complet la soare sau nu. Copii mici nu pot digera atat de bine si fructele pot fi o problema.
- compotul de mere este ceva bun si hranitor si de preferat la orice alte fructe, mai ales la cele exotice
- un fruct nu este cu adevarat sanatos decat daca este copt natural la soare si in caz ca nu, atunci prin gatire se elimina din el substantele care duc la fermentatie. Este o diferenta mare intre a manca o banana care s-a copt in magazin si un mar din livada copt complet in pom.
- perele crude nu sunt prea sanatoase iar ca compot ar trebui evitate in afara de faptul ca apa in care s-au fiert este aruncata si se pastreaza numai carnea lor dupa fierbere. Atunci sunt bune.
- gutuile sunt fructe f. sanatoase dar trebuie gatite
- fructele de padure, zmeura, etc. (mai putin fragii) si strugurii sunt cele mai sanatoase fructe in general.
- este mai bine ca fructele sa fie mancate in prima jumtate a zilei
- piersicile, nectarinele si capsunile sunt fructe mai putin sanatoase si ar trebui evitate la copii si cu atat mai mult la sugari.

Marul ras cu biscuiti este ceva care fermenteaza repede in intestine si de care se poate convinge orice adult.
Fructe proaspete nu se pot da amestrecate cu fainoase fara a creea fermentatie. Fructele si fainoasele trebuie mancate mereu separat. Fermentatiile duc la boli.

Cititi cartea aceasta cu privire la fermentatii si boli
https://sanatate.catsboard.com/alte-forme-de-terapie-f118/o-carte-deosebita-care-ar-trebui-citita-de-orice-mama-t1251.htm?highlight=carte

Eu copilului meu nu i-as da decat lapte natural pana la un an si ceva si dupa aceea as adauga compot de mere si dovleac fiert pana cand copilul a crescut deajuns pentru a digera si alte lucruri. Cunosc pe cineva care si-a vindecat copilul numai cu dovleac fiert dupa ce i-a fost imbolnavit cu tot felul de mancaruri.

De la alimentele nedigerate complet raman resturi care duc la fermentatie si la infectii. Otite, amigdalite, colici, polipi, apendicite, infectii urinare si tot felul de boli pe care atat mamele cat si doctorii nu si le pot explica dar care provin din greselile facute in alimentatie. Substantele care nu sunt digerate complet ajung prin urina in vezica urinara unde din cauza temperaturii mai ridicate din aceasta ajung la fermentatie si acest lucru duce la infectii urinare care se intalnesc destul de des la copii.

Medicina nu stie decat putine lucruri adevarate despre o alimentatie cu adevarat sanatoasa.


Ultima editare efectuata de catre scarface in Joi Dec 02, 2010 3:23 pm, editata de 1 ori
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Despre lapte si produsele lactate

Mesaj  CK Mar Mai 18, 2010 10:17 am

http://www.ecolife.ro

Avem astăzi prilejul să urmărim la TV reclame de-a dreptul stupefiante, de genul celor pentru produsele lactate pasteurizate sau tratate UHT, în care se afirmă lucruri aberant de imposibile despre efectele benefice ale acestora asupra sănătăţii, mizându-se pe dorinţa sinceră de mai bine a consumatorilor, ca şi pe naivitatea multora şi pe lipsa de informare a publicului cu privire la „procedeele tehnologice moderne de prelucrare“.

Este mai mult decât evident pentru orice om cu bun simţ că singurele produse lactate bune pentru sănătate sînt cele cât se poate de proaspete şi de neprelucrate, obţinute de la vite sănătoase, care au păscut pe pajişti şi au fost alimentate cu nutreţ, iar nu de la vite chinuite, înghesuite în boxe, la lumină artificială şi înfundate cu hormoni de creştere şi cu antibiotice şi furajate cu amestecuri incerte, precum cele din fermele care sînt conforme cu „normele UE“.

Totuşi, prin nesfârşita repetare şi mistificare pe toate canalele mass-media, reclama a ajuns să anihileze gândirea independentă a multora, astfel că destui oameni se lasă gândiţi şi sînt în stare să mănânce foarte liniştiţi amestecuri chimice industriale numite impropriu brânză (un cauciuc sărat cu mult cheag sau cocteiluri de săruri de topire şi alte chimicale), iaurt (în a cărui reţetă sînt prezenţi laptele praf sau laptele pasteurizat cu amestec de E-uri) etc. Toţi cetăţenii sînt cumplit de speriaţi de microbi şi de viruşi închipuiţi precum cel al gripei aviare, dar mai nimeni nu este îngrijorat de nocivitatea tratamentelor termice sau cu radiaţii, de prelucrările tehnologice care compromit în mare măsură calităţile laptelui brut sau de aditivii chimici toxici.

În acest timp, pieţele sînt închise rând pe rând, iar ţăranii, micii producători (numiţi acum, cu un termen de-a dreptul batjocoritor, fermieri), urâţi de moarte de agenţii globalizării, sînt pe toate căile ruinaţi şi împiedicaţi să îşi distribuie produsele lactate şi brânzeturile proaspete şi de calitate, preparate în casă, fără atâtea chimicale şi procese tehnologice mirobolante.

CÂTEVA INFORMAŢII IMPORTANTE DESPRE PASTEURIZARE

În procesarea comercială UHT a laptelui crud, acesta este mai întâi preîncălzit la 80-90 de grade Celsius, apoi supus încălzirii directe sau indirecte. În metoda directă, laptele este injectat cu abur fierbinte sau este el însuşi pulverizat în abur. Aceasta ridică temperatura laptelui imediat, dar îl şi diluează. Apa suplimentară este îndepărtată când laptele este răcit într-un recipient vidat. Încălzirea indirectă presupune aducerea laptelui în contact cu suprafeţe metalice care au fost încălzite cu abur.

ULTRA-PASTEURIZAREA DISTRUGE PROTEINELE DIN LAPTE


Prelucrarea UHT sau ultra-pasteurizarea este un proces extrem de dăunător pentru fragilele componente ale laptelui. După Leo Dexter, microbiolog şi fermier în Austin, Texas, proteinele din lapte sînt molecule complexe (cu structură 3D şi cu ramificaţii tridimensionale) care în mod normal sînt descompuse şi digerate de către organismul uman cu ajutorul unor enzime speciale ce se ataşează la aceste ramificaţii. Aplicarea unor tratamente termice extreme, fie şi de scurtă durată, aplatizează efectiv moleculele, astfel încât enzimele speciale nu îşi mai pot îndeplini corespunzător sarcina. Chiar şi simpla încălzire la peste 45 de grade Celsius denaturează proteinele... Dacă proteinele din lapte pătrund în fluxul sangvin nedescompuse, corpul le percepe ca pe nişte proteine străine şi răspunde imediat prin mărirea reacţiei imunitare şi respingerea lor. Aceasta înseamnă un sistem imunitar în mod cronic super-stresat şi mult mai puţină energie disponibilă pentru creştere şi reconstrucţie. Trebuie să adăugm că vitaminele, enzimele şi bacteriile lactice sînt şi ele parţial distruse în procesul pasteurizării.

Savanţii din Australia sînt în avangarda cercetării efectelor tehnologiei UHT. Un studiu din 2002 demonstrează că procesarea UHT şi depozitarea care-i urmează cauzează mai multe schimbări care afectează termenul de valabilitate al laptelui UHT. Aceste schimbări includ: denaturarea proteinei din zer, interacţiuni proteină-proteină, interacţiuni lactoză-proteină, izomerizarea lactozei, reacţia Maillard (reacţie chimică între un aminoacid şi un zahar reducător, care se desfăşoară la căldură, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction) care dă mirosul de ars, formarea compusului sulfidril, formarea de carbonil şi alţi compuşi producători de mirosuri, precum şi formarea de substanţe insolubile.

După autorii Data şi Deeth, aceste schimbări reduc calitatea şi limitează viaţa de raft a laptelui UHT prin apariţia de mirosuri străine, separarea grăsimilor şi sedimentare, chiar dacă laptele rămâne „comercial stabil“. În timpul procesului de încălzire, compusul sulfidril induce o puternică aromă străină apropiată celei de varză laptelui UHT, care este cel mai uşor de observat imediat după încălzire. Compusul disipă în timpul depozitării, iar în curs de o lună de la tratare, laptele prelucrat UHT începe să se deterioreze, să capete un gust amărui şi ulterior să devină vâscos. Acest fapt ar putea să pară ciudat, mai cu seamă că aceste mirosuri străine par să nu fie observate de cumpărători. Aceasta ne conduce la întrebarea dacă nu cumva laptelui UHT îi sînt adăugate chimicale şi arome artificiale. Chiar dacă fenomenul se produce, nu există nici o obligaţie legală a producătorilor de a menţiona pe etichetă aceşti aditivi, pentru că „este un standard industrial“.

AMBALAJE NOCIVE
Dar nu numai procesarea UHT creează probleme de palatabilitate şi prezintă posibile riscuri pentru sănătate, ci şi ambalajele, atât cutiile aseptice, cât şi containerele de plastic. Cele din urmă fac ca ftalaţii şi alţi compuşi chimici care produc tulburări endocrine să se strecoare în lapte. Într-un studiu recent, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetătorii au măsurat prezenţa nonilfenolului (NP), a bisfenolului A (BPA) şi a bisfenolului A diglicidil eter (BADGE) în două sortimente de lapte UHT comercializate în ambalaje tetra-brik. Laptele din toate cutiile conţinea substanţe endocrin-perturbatoare provenind din plasticul containerelor. Umplerea cutiilor cu lapte fierbinte este o „reţetă“ pentru eliberarea de ftalaţi sau substanţe similare. Nivelul acestor substanţe nu atingea nivelul maxim admis de lege, dar comentariul ce încheie studiul este pesimist: „... impactul pe care-l au aceşti compuşi asupra organismului uman trebuie studiat mai departe, mai ales cu privire la acumularea, degradarea acestor substanţe şi efectele nocive posibile asupra sistemului endocrin.“

BACTERIILE AU DEVENIT MAI REZISTENTE
În toamna lui 2004, un inspector specializat în produse lactate din SUA a dezvăluit că FDA (Food and Drug Administration – Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor) a convocat o conferinţă naţională cu departamentele din 50 de state. Se punea problema ridicării temperaturii de pasteurizare. Motivul: multe microorganisme au devenit rezistente la temperatură şi supravieţuiesc pasteurizării. Bacteria paratuberculozei este un astfel de exemplu. Maladia lui Johne pare să fie endemică în produsele lactate şi multe cutii de lapte pasteurizat răspund acum pozitiv la testul de prezenţă a bacteriei lui Johne. Sporii B. Cereus şi ai botulismului supravieţuiesc şi ei, ca şi cei ai protozoarelor parazite.

IAURT DE CASĂ

Putem produce în condiţii casnice, folosind lapte nefiert procurat de la un producător de încredere, un iaurt bun, cu o textură fermă, recurgând de exemplu culturi de bacterii lactice bulgăreşti sau pur şi simplu lăsând laptele nefiert la prins, într-o ulcică de lut. Până şi laptele pasteurizat permite obţinerea unui iaurt acceptabil. Nu încercaţi să faceţi acelaşi lucru cu lapte UHT... Noi am încercat şi a ieşit ceva de o consistenţă îndoielnică, apoasă şi neispititoare, care a sfârşit la toaletă. Câtă vreme laptele ultrapasteurizat sau UHT nu susţine viaţa microbiană, este mai mult decât improbabil ca el să poată susţine în mod adecvat viaţa umană. Multe surse afirmă tot mai susţinut că cea mai bună cale de a mări durabilitatea laptelui este procesul fermentaţiei, care ar trebui reexaminat ca o alternativă mult mai bună.

CÂTEVA SCURTE RECOMANDĂRI PRIVITOARE LA PRODUSELE LACTATE

* Laptele, dacă îl consumăm, se recomandă să fie nefiert. Dar, se ştie totodată, laptele este produsul nr.1 în lume la crearea de mucus.

* Toate produsele lactate din comerţ sînt obţinute din lapte pasteurizat la temperatura de 80-90 grade Celsius, dacă nu cumva la peste 100 de grade, cum este cazul pentru metoda UHT (Ultra High Temperature).

* În procesul de fabricare al anumitor brînzeturi „speciale“, se adaugă conservanţi – polifosfaţi, nitriţi – periculoşi pentru sănătate. Fosfaţii inhibă absorbţia calciului, iar nitraţii blochează enzimele digestive prin transformarea lor în nitriţi, care sînt cancerigeni.

* Laptele praf şi laptele condensat sînt şi mai dăunătoare decât laptele pasteurizat, deoarece sînt complet denaturate.

* Produsele lactate cele mai recomandate sînt brînza dulce, laptele bătut, iaurtul, zerul.

* Brînza dulce este superioară caşului şi urdei prin faptul că se încheagă prin acrirea naturală a laptelui, pe cînd celelalte se încheagă artificial, cu cheag animal sau chimic.

* Caşul este mai valoros decît urda, întrucît ultima este supusă la un tratament termic în plus faţă de caş.

* Smîntîna este mai valoroasă decît frişca, datorită acidului lactic şi bacteriilor lactice pe care le conţine.

* Laptele prins este mai uşor digerabil decît laptele crud. Conţine „lactobacillus acidophillus“; acest acid lactic împiedică dezvoltarea bacteriilor de putrefacţie în intestinul gros.

* Zerul conţine acid orotic (vit. B 13) care fixează magneziul la nivel celular şi creşte valoarea energetică a celulelor muşchiului inimii, mărind rezistenţa la efort şi stres. Proteinele din zer scad colesterolul, stimulează imunitatea, reglează greutatea, combat anemia, au efect depurativ.

* La copilul mic exista o enzimă stomacală – presura – care la copilul mare şi la adult este înlocuită cu o enzimă pancreatică-chimotripsina. Presura este direct răspunzătoare de digestia laptelui, de aceea dupa vîrsta de 3 ani, laptele se administrează cu prudenţă.

* Laptele este bine să fie consumat singur sub formă de brînză dulce, iaurt, lapte bătut, acestea fiind cel mai puţin dăunătoare.

* Trebuie evitate pe cât posibil sau limitat consumul de brînzeturi topite şi fermentate (şvaiter, trapist), care pot conţine culturi de bacterii nespecifice intestinale şi pot produce disbacterioze.

* Se recomandă înlocuirea laptelui de vacă cu cel de capră, care are o compoziţie mult mai apropiată de laptele uman. Ca şi compoziţie, cel mai asemănător laptelui uman este... cel de măgăriţă!

CK

Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  Mami Joi Iul 29, 2010 6:09 am

Buna ziua.
Va rog sa explicati acest pasaj:
"Eu copilului meu nu i-as da decat lapte natural pana la un an si dupa aceea as adauga numai mere si dovleac fiert ca hrana de baza si absolut nimic altceva pana cand copilul nu a crescut deajuns."
Adica sa inteleg ca veti hrani copilul cu lapte 12 luni apoi adaugati doar mere + dovleac primii cati ani de viata ?
Si inca o intrebare: aveti copil ???

Mami

Mesaje : 1
Data de inscriere : 28/07/2010

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Joi Iul 29, 2010 7:19 am

Avem copii, da.
Pai ce este greu de inteles ?

In caz ca nu este lapte de san, orice lapte natural (vaca sau capra diluat cu apa ca sa corespunda
celui de mama) este de mii de ori mai bun decat celp praf.

Eu copilului meu nu-i dau nimic in afara de lapte de san (sau daca daca nu mai e de vaca) sa cum faceau inainte si bunicii si strabuncii si cum fac si oamenii in ziua de azi care traiesc inca natural in anumite tari si care isi cresc copii din traditie si experienta de milenii si nu dupa teoriile noi si daunatoare ale industriei si care ne vinde laptele praf ca fiind ceva mai bun decat ce ne-a lasat Dzeu (pe cand de fapt nici nu are nimic in comun cu laptele)

Iar cand copilul poate sa manance si alta mancare in afara de lapte (dar nu incepand cu 4 luni asa cum va povestesc medicii, lucru foarte nociv pt. digestia copilului, mai ales cu cereale si legume crude), adica cand i-a sosit vremea de la Dzeu si pt. altceva in afara de lapte - ii voi da la inceput numai :
- ca fructe numai mere piure
- ca legume numai dovleac piure.

Caci acestea sunt cele mai sanatoase si digerabile alimente pt. copii mici, pe cand cartofii sunt nesanatosi, morcovii nu contin nimic vindecator si intaritor, spanacul este plin de nitrati si nimic bun si cele mai multe alte fructe sunt necoapte sau nepotrivite.

Cam asta era ce am vrut sa zic.

Chiar ieri am citit ceva nou in legatura cu laptele praf: laptele praf nu contine crom organic si lipsa de crom esential duce des multe problem printre care ingrasat si la metabolismul zahrului si deci la diabet.

Din intamplare tot ieri am aflat ca o prietena care a facut diabet la 20 de ani fara sa aiba in familie nu a primit lapte de san ci lapte praf caci mama ei nu a mai avut lapte dupa cateva zile. Bineinteles ca trebuie sa exista si alti factori ca diabetul sa fie declansat, dar laptele praf toxic supt ca bebelus pune deja macazul la multe boli viitoare.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  steve Joi Iul 29, 2010 12:12 pm


Fii amabil Scarface ! La ce dovleac te referi ? La dovlecelul de gatit ? La bostanul de copt !
Fiindca cel simplu , obisnuit care da semintele de dovleac nu prea e bun de mancat , desi stiu ca foarte multe lucruri se pot manca ! Sau se obisnuiesc anumite alimente neobisnuite in alte zone sau culturi !

Sa va traiasca kinderii tuturor si sa fie sanatosi !

steve

Mesaje : 62
Data de inscriere : 21/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Joi Iul 29, 2010 12:29 pm

Dovleac = bostan. Bostan comestibil. Este f. bun de mancat, detii informatii false.
Nu ai auzit de placinta de dovleac ? Se mananca de mult. Dovleacul e una din cea mai sanatoase legume care exista.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  steve Vin Iul 30, 2010 3:14 am


Very Happy

Da e ok ! E doar o mica neintelegere de denumiri ! Deci e vb de bostanul de copt , asa se numeste in RO ! E din aceeiasi familie cu dovleacul obisnuit din care se scot semintele de dovleac si care nu e comestibil insa unele parti se mananca unele varietati din ei (cu lapte ) desi nu sunt atat de gustosi ca cei de copt ( se dau la animale ) !
In strainatate este evident ca nu se intalnesc oamenii niciodata cu astia din urma , numai cu semintele lor ! Deci nu am informatii false ci doar un pic mai ..extinse ! Smile

In plus mai exista dovlecelul de gatit ( cei alb-verzui subtiri si lunguieti ) mai mult de aici imi venea confuzia !

Sanatate !


steve

Mesaje : 62
Data de inscriere : 21/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Dum Aug 01, 2010 2:04 pm

La mine in oras nu se spunea bostan, ci numai dovleac. Placinta de dovleac (comestibil). Daca alt nume oficial intre timp nu stiu. Stiu doar ca in unele parti ale tarii se spunea dovleac si in altele bostan. Eu vorbesc bineinteles de planta comestibila, indiferent cu o numiti acum.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  simonica Vin Aug 13, 2010 4:22 am

Buna,

Eu am o fetita de un an si doua luni care este alergica la laptele de origine animala. Am descoperit acest lucru la 3 luni jumate cand a trebuit sa ii dau completare pentru ca nu se mai satura cu laptele meu. Singura noastra solutie a fost o formula hipoalergena pe care o tolereaza.
Sunt de acord ca laptele direct de la animal, adica cel proaspat este cel mai bun, dar exista situatii in care si stiinta are meritele ei. In cazul meu ce era sa fac cu fetita?
In continuare o mai alaptez dar trebuie sa ii completez nevoia de calciu cu laptele praf, avand in vedere ca ea nu poate sa consume nici un produs lactat, oricat de natural ar fi el.
Scarface, ce sfaturi poti sa imi dai, cum sa continui cu alimentatia fetitei. Diversificarea am inceput-o la 5 luni tocmai pentru a nu-i mai da lapte praf (nici eu nu sunt un mare fan al formulelor)si am incercat pe cat posibil sa ii dau produse naturale (mama mea sta la tara si are in gradina aproape de toate).


simonica

Mesaje : 1
Data de inscriere : 13/08/2010

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Vin Aug 13, 2010 4:30 am

Alergia la produse animale este o boala - care eventual se poate trata si vindeca homeopatic.
Sa nu crezi ca acel lapte pe care il consuma este mai putin alergic. Nu este, doar poate
ca contine mai putina lactoza, partea cea mai alergica din laptele praf si din laptele animal.
Laptele hipoalergic contine doar niste chimicale in plus care blocheaza simptomele alergice.
La fel se procedeaza si in sampoanele pt. copii: nu se indeparteaza substantele alergene si toxice
pt. ochii copilului ci se adauga o substanta cu efect anestezic la ochi.
Subestimati mult perversitatea industriilor.

Diversificarea alimentatiei la sugarii sub 1 an si ceva este iara una din greselile pe care doctorii ne invata.
Stomacul la sugari nu poate procesa inca complet alimente solide - cu exceptia laptelui natural - decat cu
daune pt. sanatate caci tot ce nu este digerat complet in corp ramane in organsim si intoxica corpul.
Si pe urma apar amigdalite, otite si alte boli pentru care apelati la antibiotice.
Totul incepe cu un sfat gresit.

Greseala pe care ai facut-o ai spus-o singura:
"Am descoperit acest lucru la 3 luni jumate cand a trebuit sa ii dau completare pentru ca nu se mai satura cu laptele meu."

Avand in vedere cate toxine sunt in laptele praf este imposibil de spus ca copilul era de la inceput alergic la produse animale.
Cert este ca organismul reactioneaza la o intoxicatie cu chimicale des cu refuzul intregii materii de unde provine.
Adica de la o substanta toxica pusa in laptele praf corpul va refuza pe viitor orice contine lapte si asa iau nastere
"alergiile". de cele mai multe ori nu sunt din cauza produselor naturale ci din cauza adausurilor.

Si pe urma lumea da vina pe "animale" sau "alergie", cand de fapt sunt de vina toxinele puse in laptele praf.
Daca ia-i fi dat lapte de vaca diluat cu apa si ar fi facut alerrgie atunci s-ar putea spune cu certitudine ca este alergica
ca laptele natural. Insa atata vreme cat ce i-ai data a fost o mixtura de chimicale cu lapte praf nu se mai poate spune
spune cu certitudine.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty De la o mamica dintr-un forum:

Mesaj  scarface Mar Sept 14, 2010 1:57 am

"Eu nu stiu cat de adevarat sau fals este acel articol, nu am cunostintele adecvate ca sa-l analizez , dar va pot spune, din experienta mea ca mama , care a vrut ce-a fost mai bun pentru copilul ei , si i-am dat Milumil pana la varsta de un an si 3-4 luni ( nu-mi mai amintesc cu exactitate) c-am avut mari probleme din cauza laptelui praf. Chiar am deschis la un moment dat un subiect aici, credeam ca baietelul meu este intolerant la lactoza, avea scaune ff acide si nedigerate , am trecut pe lapte fara lactoza, care ne-a stors de bani , dupa ce reveneam la laptele obisnuit aceeasi probleme cu cate 3-4 scaune pe zi . Asta pana intr-o zi cand m-am hotarat sa trec pe lapte uht( stiu ca si acesta este controversat, dar mi-a fost frica de laptele de la tarani tot datorita influentei din mass-media) si am scapat ca prin minune de toate problemele . Adica scaunele au devenit normale ca si consistenta , doar unul pe zi , fara dureri insuportabile de burtica , deci cosmarul a disparut. Daca e periculos sau nu laptele praf?!? Asta nu pot sa spun , ci doar faptul ca a avut cu siguranta ceva in compozitie care nu i-a priit copilului meu."

"Am uitat sa spun ca printr-o experienta identica a trecut si prietena mea, numai ca ea nu vroia sa treaca pe lapte uht , avea fixata in cap ideea ca trebuie sa-i dea lapte praf pana la 2 ani ( are baietelul de aceeasi varsta cu al meu ) pana intr-o zi , cand satula de smecta, hidrasec si altele ( al ei facea diaree) m-a sunat sa ma intrebe cum am introdus laptele uht, si imediat si la ea problemele au disparut . Plus inca o bunica din parc, la ea nu stiu multe amanunte, doar ca a trecut pe lapte de vaca( din piata) din aceleasi motive. Deci...
edit: probleme la noi au fost cam de pe la 7-8 luni, numai ca in jurul varstei de un an , cand am trecut pe milumil junior, ele s-au agravat ff tare. Am ajuns intr-o noapte la urgenta cu el , zbiera de deurere de burta , n-a stiut medicul ce sa-i afca , iar scaunul era atat de acid de i se lua pielea de pe fund... Groaznic."
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  alexiaiuli Mar Sept 14, 2010 2:15 am

Pe mine m-a ferit Dumnezeu de asa ceva,am alaptat 3 ani 5 luni si 21 de zile.Daca as lua-o de la capat si nu as putea alpta as alege laptele de vaca si nu cel praf.Cand te uiti pe cutie te ia groaza cate ingrediente artificiale are.Ma mine ma scoate din minti cand vad pe tot felul de produse ,zer praf.Sau deshidradat.
alexiaiuli
alexiaiuli

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 46
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty O stire falsa de la propaganda farmaceutica

Mesaj  scarface Mar Sept 14, 2010 2:29 am

http://stirileprotv.ro/stiri/social/laptele-matern-este-toxic.html

"Testele facute de ei au aratat ca o cantitate deloc neglijabila de substante toxice se transfera de la mama la copil prin alaptare.

Intr-unul dintre cazurile prezentate ca ilustratie, o fetita de 5 luni a acumulat nu mai putin de16 toxine diferite in organism, intre care erbicide, pesticide si metale grele. Si asta pentru aceste substante - ingurgiutate ori inhalate de mama prin alimentatie ori aer - se dizolva in grasimi si ajung in laptele matern.

Efectele pe termen lung al acestor toxine ar putea fi afectarea enzimelor din corp si chiar infertilitate. Concluzia danezilor este ca, mai cu seama dupa varsta de 4 luni a copilului, alaptarea ar prezenta mai multe dezavantaje decat beneficii."
----------------------

Cateva intreabri pt. cei care cred tot ce zboara in eterul medial:
Dar oare vacile nu ingurgiteaza si ele toxine ? Stiti cumva ca furaje primesc vacile in ziua de azi ?
Caci din laptele de vaca se face laptele praf.
Si oare nu se adauga in mod deliberat toxinele enumerate mai sus la laptele praf ?
Tot mai sanatos este laptele de mama (insa nu atunci cand mama se enerveaza ! Atunci e mai bun laptele de vaca)



scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Aluminiu in laptele praf

Mesaj  scarface Mar Sept 14, 2010 2:48 am

http://codexalimentarius.info/?p=516

Laptele praf pentru bebelusi este contaminat cu aluminiu, se arata intr-un studiu realizat de profesori de la Universitatea din Keele din Marea Britanie.

Acestia au analizat 15 marci de formule de lapte si au conchis ca nivelul de aluminiu este de 40 de ori mai mare decat cel prezent in laptele matern si de cateva ori mai mare decat cel admis in apa potabila.

Cercetatorii au analizat produsele realizate de Cow & Gate, Hipp Organic, SMA Nutrition si Aptamil. De vina pentru contaminare sunt, in egala masura, echipamentele de productie, modalitatile de depozitare, dar si ambalajele, dupa cum apreciaza dr. Chris Exley si Shelle Ann Burrell, conducatorii studiului. “Cercetarile recente demontreaza inca o data vulnerabilitatea bebelusilor in fata formulelor de lapte. De aceea, este nevoie sa se gaseasca o solutie rapida pentru a aduce nivelul de contaminare cu alumiu cat mai jos posibil”, au scris cei doi in studiul intitulat “Inca exista prea mult aluminiu in laptele praf”.

Prima companie care a ripostat la aparitia acestor date a fost Danone, care a cumparat marcile Cow & Gate si Aptamil, afirmand ca produsele lor respecta reglementarile Uniunii Europene. Mai mult, au subliniat ca nivelul actual de aluminiu din formulele de lapte praf nu reprezinta un pericol pentru sanatatea bebelusilor.

Pentru a nu exista nici un dubiu cu privire la studiu, cercetatorii au declarat ca s-a evitat orice contaminare din mediul inconjurator, iar pentru fiecare produs au fost repetate probele de cinci ori. Cantitatea de aluminiu depistata a fost intre 176 si 700 µg/L, cele mai contaminate fiind formulele de lapte praf pentru copiii prematuri. Conducatorii studiului au explicat ca astfel un bebelus ingereaza peste 600 µg pe zi. Aceeasi problema au descoperit-o si in laptele praf pe baza de soia, destinat copiilor cu intoleranta la lactoza.
Studiul realizat de Universitatea din Keele nu este singurul realizat pe formulele de lapte.

Dr. Exley a declarat ca aceasta noua cercetare arata ca de mai bine de 25 de ani cifrele raman aproape neschimbate, producatorii nefacand nici un efort sa scada nivelul de aluminiu. Mai mult, a aratat ca efectele asupra sanatatii bebelusilor pot fi foarte grave: boli gastrointestinale si impiedicarea bunei functionari a functiilor renale.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty O cititoare a unui blog povestste despre efectul taurinei asupra ei

Mesaj  scarface Mar Oct 12, 2010 1:26 am

Shari: http://shari-shari-shari.blogspot.com/2010/02/vacuta-moo.html

"Laptele praf.

Subiectul m-a incitat, ma va interesa la un moment dat, bine-nteles, asa ca am decis sa ma informez si la fata locului.

Am intrat intr-o farmacie decisa sa cumpar toate formele de lapte praf de acolo.
Aveau Milupa, Nestle si mai era un lapte praf cumparat destul de des, Humana, dar care nu se gasea atunci la ei.Dupa ce le-am intors pe toate fetele, am citit ce scria pe ele iar la sfarsit, jos, am gasit si elementul dubios, ”taurina” .Era pe ambele cutii( care sunt si cele mai vandute in Romania).

Ca sa introduci taurina in hrana celui mai sensibil corpusor( cel al bebelusului) si al celui mai predispus la orice, intrucat inca nu si-a construit tot sistemul de autoaparare,deci ca sa introduci un energizant in laptele copilului, mi se pare tare ...ciudat, ca sa nu spun altfel.

Atata vreme cat inca sunt controverse pe taurina din RedBull, atata vreme cat oamenii de stiinta nu au dat inca un verdict clar in privinta efectelor nocive , e cam grav ca exista in laptele praf.Asta e parerea mea.

Sa va povestesc ce am patit eu, om adult, nu bebelus!

Depasita de cateva probleme carora nu le gaseam solutie, simteam ca nu mai am vlaga, energie si, pentru prima data in viata mea, desi inainte eram totalmente impotriva, am decis sa beau un Redbull in speranta ca ma revigoreaza si imi da forta .Am luat cutiuta, am baut-o pe toata si am asteptat miracolul .

”Miracolul” a sosit imediat,la vreo cateva minute, dar sub o forma care m-a naucit , pur si simplu!
Mai intai, am simtit ca-mi piere de tot si firul de vlaga pe care il mai aveam, apoi am inceput sa gandesc cu incetinitorul,parca aveam o ceata pe creier.... apoi, lovitura de gratie a fost ca mi s-a pus un nod in spatele capului, la ceafa, de parca mi se bagase o piatra pe sub piele care apasa pe encefal.

In primele secunde mi-am zis ca nu e nimic, apoi am simtit ca nu mi se mai oxigena creierul si am inceput sa ma panichez putin cate putin.Vreo 5 minute am stat asa, fara sa fac nimic apoi, cand ma vazut ca totul se agraveaza, mi-am zis urmatorul lucru:ca sa o iau la fuga spre un spital,spre masina, ma agit la propriu si imi fac si mai rau.Ca sa sun acum la salvare, nu stiu cat timp mai este.Si, fara sa gandesc eu , instinctul de conservare a functionat in locul meu ....

Dintr-o data, mi-am dus mainile la ceafa si am inceput sa-mi fac un masaj. Mai intai usor, apoi energic, ca sa scap de galma aceea care oprea oxigenul catre creier.Vreo cateva minute am facut asta pana am simtit ca dispare incetul cu incetul, apoi am inceput sa inspir si sa expir adanc ,ca sa-mi oxigenez si mai bine creierul ... nu m-am agitat si nu m-am miscat deloc ca sa–mi pastrez energia si sa nu supun inima la un efort suplimentar si, dupa alte cateva minute, am inceput sa-mi revin cate putin.

Abia dupa vreo ora am inceput sa redevin functionala si atunci a fost momentul cand mi-am promis solemn ca a fost prima si ultima data cand beau ceva energizant! Si uite-asa te trezesti cu un accident vascular cerebral fara sa-ti dai seama sau cu cine stie ce afectiune ..
Dupa parerea mea, toate aceste stimulente ar trebui interzise, un organism isi revine cu somn, liniste, odihna, pace in suflet, mancare cat mai sanatoasa, ceai calmant(tei, musetel,etc), voie-buna, cateva minute de repaus, ras,relaxare, etc...Si cand ma gandesc ca exista adolescenti, tineri , care beau asa ceva doar pentru ca vad reclame peste tot si PENTRU CA ASA E LA MODA! ."
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty cum e pana la urma?

Mesaj  sella Lun Oct 25, 2010 2:08 am

am gasit din intamplare acest subiect si recunosc ma cam bulversat.ok sunt de acord ,laptele praf oricare ar fi el nu este bun pt bebelusi,contine atat demulte nenorociri incat ma mir ca mai sun inca multe mamici care renunta voit la alaptare in favoarea acestor produse otravitoare.dar nu cred ca de aici si pana a nu-i da nimic in afara de lapte copilului de mancare e bine.spuneti niste lucruri mari si as vrea sa intreb ,fara suparare in calitate de ce?ce studii aveti?diversificarea este adevarat nu se incepe de la 4-5 luni cu alimente solide,dar de la 6 luni copilul rebuie sa manance si altceva ,nu numai lapte fie el si de mama.pt ca nu-i mai este de ajuns,nevoile lui sunt altele.dau un exemplu:am o prietena care are un bebe de 1anisor, pana la 10 luni la alaptat si atat nimic altceva si asta doar de lene era mai comod si la indemana.de la 7 luni copilul n-a mai luat in greutate iar la analize i-au iesit carente de fier ,calciu,magneziu.plus ca cerea sa suga din ora in ora faft cei rapea din programul de joaca de iesit afara de som chiar,activitati care duc la o buna dezvoltare a bebelusului si-l pregatesc ca individ in societate.LAPTE CRUD LA BEBELUSI?NEFIERT?doamne fereste!este adevarat ca laptele de capra este cel mai aproape de laptele de mama pentru ca are mai multa cazeina asa cum are si laptele de mama spredeosebire de cel de vaca,care are mai multe albumina asta nu inseamna ca trbuie sa manance pana la un an numai lapte.cun morcovul nu e bun ca n-are nimic ?dar betacarotenul?dar vit A atat de necesara pt piele si ochi?si pot da multe exemple.......pe langa toata astea tot pe acest forum am gasit un subiect initiat tot de dvs,de fapt doua subiecte:EFECTELE NOCIVE ALE CONSUMULUI DE PROD LACTATE si LAPTELE DIN ZIUA DE AZI AR TREBUII EVITAT.atunci cum ramane cu indemnul de a da copiilor nostrii pana la un an numai lapte?din prea mult entuziastm sa nu devenim fanatici,ce spuneti?

sella

Mesaje : 3
Data de inscriere : 25/10/2010

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Lun Oct 25, 2010 4:35 am

Draga Sella,

in primul rand citeste mai bine, daca tot iti dai silinta sa citesti caci altfel iti pierzi timpul.
Nimeni nu a spus vreodata aici ceva de genul sa dam lapte crud la bebelusi.
Iar fraza referitoare la faptul ca laptele nu mai este indicat ca aliment era pt. adulti si nu pt. sugari.
Deci un pic de rabdare, de putere de intelegere si de modestie este necesara ca sa intelegem ce scriu altii.

Oamenii sunt in general atat de naivi, de nestiutori, de aroganti si de ametiti incat des nu stiu nici cine sunt, cu atat
mai putin ce este bine pt. altii iar cele mai multe "cunostinte" le preiau de la TV sau reviste ilustrate care nu obosesc
sa repete aceleasi lozinci.
Naivitatea este cu atat mai cu cat oamenii sunt adeptii religiei cu numele de "stiinta" si de fapt a concernelor din spatele lor si care ce le-a indopat creierul cu tot felul de lozinci decenii intregi.
Da tu vitamina - A fara morcov la copilul tau si sa vezi ce efecte adverse primeste. Otrava de sarpe contine si
ea o gramada de vitamine, inseamna ca este "buna" ?

Lumea crede de exemplu ca spanacul are mult fier din cauza unor afirmatii lansate paralel cu serialul
de desene animate cu Popey in ani 2ß-30. Acest mit este inca prezent in mintea celor mai multi, desi
este si a fost o minciuna, propaganda.

Inainte de aceste desene nimeni nu a dat vreodata spanac la bebelusi. Mass-media invata omul si nu stiinta adevarata.
Tot asa si cu morcovii si mai tot ce sti tu si altii. Teoria vitaminelor este o teorie nefolositoare si neadevarata
ca si multe altele.

Daca nevoile la un copil ar fi la 6 luni altele fata de cele de la 5 luni atunci crede-ma ca Dzeu ne-ar fi dat maselele la 6 luni.
Insa Dzeu ne-a dat maselele de abia ma tarziu si anume cand stomacul poate digera mancare solida fara pericol.
Miliarde de bebelusi au fost si sunt inca crescuti si hraniti asa, dupa legile lui Dzeu in timp ce teoria cu diversificarea este teoria medicinii moderne, veche doar de cateva decenii. In multe tari in care oamenii duc o viata naturala nu se da decat san pana la 14-18 luni.

Cui sa credem ? Vietii si realitatii sau oamenilor de "stiinta" din concernele care ne vand pe urma medicamentele de care avem nevoie ca le-am ascultat sfaturile rau-voitoare ?

Cu exemple de genul "colega mea", "baiatul meu" etc. nu se poate afla adevarul caci la orice regula exista si exceptii si in plus oamenii sunt f. diferiti intre ei. Crede mai departe ce vrei, nu te impiedica nimeni. Asa se poate garanta cel mai linistit si bun somn pe aceasta planeta. Omul care gandeste nu are nevoie de diplome si dovezi, credinciosii insa au.

Unul care stie totul pe dos si scrie in calitate de OM .




Ultima editare efectuata de catre scarface in Joi Dec 02, 2010 4:12 pm, editata de 3 ori
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty lapticul la bebelusi

Mesaj  sella Lun Oct 25, 2010 7:16 am

destul de vag raspunsul dvs.n-am scris pentru a critica ceea ce ati scris doar am pus cateva intrebari.nu putem sa ne ne crestem copii totusi cu gandul la vremurile cand femeile isi hraneau pruncii pana la 1an-2 numai cu lapte de mama,sa nu uitam de rata mortalitatii infantile din acea perioada.si chiar si in acea perioada lucrurile nu stateau chiar asa,pruncii mancau din mancarea parintilor imediat ce erau in stare sa stea in fundulet si sa tina un codru de paine in mana.nu sunt adepta indoparii bebelusilor cu mancare mai ales porcariile care se gasesc in mag si carora li se face atata reclama,gen danonino,suc tedy si multe altele.dar parerea mea,umila,este ca un bebe de 7,8,9 luni are nevoie de un pic de galbenus de la un ousor de tara,um pic de carnita de piept la fel de tara.laptele de mama nu-i da tot ce are nevoie,chiar daca este formula perfecta pentru ca mama poate avea ea carente in depozitele organismului ei,dupa cateva luni bune de alaptat si dupa 9 luni de sarcina,oboseala acumulata ,stres nopti nedormite.ca sa nu mai vb de cat de importanta este alimentatia mamei si starea ei psihica pentru a mentine chiar si dupa 10 luni calitatea laptelui.revin spunand ca indoparea copiilor inca de mici nu este sanatoasa si nu pt asta militez dar numai lapte pana la un an mi se pare cam exagerat.parerea mea!si cred ca nu sunt singura.de asemenea cand m-am referit la vitamina A am vrut sa se inteleaga la cat de importante sun vitaminele luate din legume ,fructe si nu la vitaminele sintetice din cutii,stiu ce efecte poate avea excesul de vitamine luate dupa ureche.asta nu inseamna ca trbuie sa umflam copilul cu morcovi sau mere sau ori ce alta leguma sau fruct,orice exces este periculos.in tarile unde mamele dau doar san pana la 14-18luni cu siguranta se traieste altfel,mamele au parte si de ajutor,se odihnesc suficient mananca sanatos si nu au si alte griji pe cap(rate,intetinere,poate chiar servicisi multi alti factori de stres care sa afecteze calitatea laptelui).deci pentu a incheia acest subiect din punctul meu de vedere mama trebuie sa fie atenta la semnele date de bebelusul ei,daca nu mai ia in greutate,daca cere mult mai des sa suga,daca laptele nu mai este abundent si pare ca bebe nu se satura dupa ce suge ar trebuii sa-i suplimenteze masa si cu altceva,dar nu mai devreme de 6luni.si ca o paranteza;de multe ori studiile si o diploma de specialitate intr-un domeniu chiar conteaza!

sella

Mesaje : 3
Data de inscriere : 25/10/2010

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Sam Oct 30, 2010 4:35 am

Problema este ca parerile nu conteaza, mai ales ca aceste pareri sunt rodul programarii cu informatii gresite de-a lungul la decenii intregi. Ce conteaza este stiinta despre modul de functionare a oamenilor dupa ordinea divina, si nu dupa pareri si teorii stiintifice. Mai sus era vroba de niste reguli, nu de exceptii. Bineinteles ca o mama bolnava care nu are lapte
trebuie sa-i dea copilului altceva. Insa asta este o exceptie.
Oamenii se imbolnavesc, nu din cauza la carente, ci din cauza la excese. Aceasta este mare greseala facuta in gandire.
Un copil sau un om care se hraneste monoton, cu 2-3 lucruri integrale, este mai sanatos decat unul care are varietate mare in alimentatie. Omenirea mananca mult prea variat si mult prea mult, asta e cauza nr. 1 a bolilor. Nu este vorba aici deloc de parerea mea.
Nici nu animal nu are nevoie de varietate, vaca este sanatoasa doar atata timp cat primeste iarba sau fan. Acest lucru se vede si la laptele matern care este cu mult mai bun decat varietatea imensa din laptele praf. Insa parerea ca diversificarea inceputa la 6 luni este ok, este si ramane doar o parere, la care bineinteles ca aveti dreptul.
Numai bine, Scarface



Ultima editare efectuata de catre scarface in Joi Dec 02, 2010 4:11 pm, editata de 1 ori
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty lapticul la bebelusi

Mesaj  sella Sam Oct 30, 2010 9:04 am

n-are rost sa mai continui cu discutia ,ne intelagem ca cucu-n gura.nu vb de o mama bolnava asta in primul rand .2.oamenii nu-s totuna cu vacile si 3 daca am inceput sa amestecam alimentatia bebelusului cu puterea divina si alte variatiuni pe tema asta,recunosc ma declar invinsa.toate bune!

sella

Mesaje : 3
Data de inscriere : 25/10/2010

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  scarface Sam Oct 30, 2010 2:30 pm

Pai nici nu ati intrat aici ca sa intelegeti ceva, ci doar sa va dati cu parerea. Oamenii care vor sa inteleaga ceva discuta altfel.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Despre lupta sugarilor cu laptele praf

Mesaj  scarface Joi Dec 02, 2010 4:08 pm

Despre lupta sugarilor cu laptele praf - adunate din forumuri.

"Fetelor, am schimbat laptele vechi -Lactana- cu humana si acum sunt in penultima zi, adica papa 4 cupe Humana si 1 Lactana...Probl este ca nu cred ca-l tolereaza...de ieri vomita cate putin dupa masa cam fiecare...ceea ce la Lactana nu s-a int...mai dadea afara dar nu asa des.Scaunul e ok...Cum se manifesta intoleranta la noul lapte? Ar trebui sa continui chiar daca da afara ca in timp se regleaza? Sau sa ma opresc si sa revin la cel vechi? SI revenirea se face treptat sau brusc?"

"Eu sunt tare trista. DE miercuri am trecut pe Nan1, pe care Maria nu l-a tolerat. Mi-a vomitat mult, cand ma apropiam cu bibe de gurita ei incepea scandalul. Asa ca, am decis sa ii dau Humana. De cand ii dau Humana nu mai vomita deloc, ceea ce ma incanta. Insa, problema e alta: nu depasim cantitatea de 100 ml, si asta la 4 ore. E normal sa pape atat de putin? Problema e ca, nici nu pune in greutate.Ea e foarte activa, se misca intr-una, da din maini si din picioare si normal ca asa isi consuma toate caloriile.."

"fetita mea are o luna si o sapt si papa de la nastere numai lapte praf - nan1. s-a nascut cu 3100 gr si vineri avea 4320 gr deci a luat f bine in greutate. problema e ca de cateva zile da semne de constipatie - de vreo sapt mai exact. si la fiecare masa la final se screme si incepe sa tipe si sa planga de durere. face parturi (scuzati limbajul) cateodata f tari care o trezesc din somn si incepe sa planga si de la ele. am incewrcat cu ceai de la humana de fenicul si chimen, cu ceai de musetel dar nimic nu pare sa o ajute. asa ca ieri si azi, nepaiputand suporta plansul ei de durere i-am bagat un sfert de supozitor cu glicerina de la care a iesit imediat, dar si apoi la vreo jum de ora iar incepe sa se screme si sa faca parturi, si iar plange si de la capat. medicul mi-a zis ca la varsta ei nu prea ai ce sa-i dai, dar parca nici sa o las sa se chinuie nu pot. pe de alta parte nici sa-i bag supozitor zilnic nu cred ca e indicat. am inteles ca bebeii se constipa in general de la lapte praf asa ca poate ati avut si voi problema asta si poate ati gasit vr-un remediu. mersi mult"

"Fetelor, am si eu mare nevoie de niste idei bune.
Fetita mea are 2 sapt si 3 zile. Pentru ca nu am destul lapte si se inneca cu biberonul de completare dupa ce o tineam la san am hotarat sa-i dam doar in biberon lapte muls de la mine amestecat cu lapte praf. Am inceput cu laptele praf pe care l-au dat si la spital Nan1. La 3 zile dupa ce am ajuns acasa cu ea nu i-a mai placut. Bea mult din laptele meu iar la lapte praf lua in gurita si arunca si plangea. Asa ca am hotarat sa schimbam pe Humana amestecat cu al meu. A fost super bine 3 zile a facut program de mese la ore fixe, pana am ajuns sa-i dam 2 mese cu laptele meu si 1 cu humana. Am zis sa nu amestecam daca am de la mine macar 2 mese complete din 3. Apoi ne-am trezit ca a refuzat laptele meu complet. Plangea de foame, il lua in gurita se stramba si-l scuipa afara. Asa ca am revenit la portii de 60 lapte praf cu 40 lapte de la mine, problema e ca de cand ii dam amestecat mananca putin si des, adica si la o ora. Trage din biberon pana ia 40-50-60g apoi ii da drumul si daca incerc sa-i mai dau dupa ce face pauza de odihna se stramba si refuza. Azi am vazut-o ca a cerut in continuare si cand ii dadeam biberonul in gurita tragea odata se stramba si nu mai inghitea.
Nu stiu ce sa fac cu ea. O vad ca e flamanda ca nu mananca decat cat sa-si ameteasca foamea si renunta, dar nu stiu cum sa procedez. N-as renunta la laptele meu macar asa in amestec ca oricum mai mult de cateva zile nu voi mai avea(am tot mai putin pe zi ce trece) dar mi se rupe sufletul pentru ea ca e mereu flamanda. E posibil sa nu-i placa iar nici laptele asta praf? sau numai in amestec cu al meu?"Voi ce lapte praf dati copiilor? Ati patit careva ca mine? Aveti vreo idee?"

"Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu Maria. mananca foarte putin, maxim 100 ml pe masa si are 6 mese. Partea proasta este ca de o saptamana stagneaz ain greuate. Ea este foarte energica si cred ca arde tot ce consuma.
De la Prenan am trecut la Nan 1 care nu i-am placut si acum suntem la Humana. Nu stiu daca laptele e problema dar eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Oare e o pasa proasta dupa vaccin?"

"Cam de 3 seri incoace, dupa masa cam la 2 min, Edi vomita in jet dar nu toata cantitatea pe care a baut o. In seara aceasta a baut 170 ml si mi a dat afara cam 50 zic eu. Mentionez ca el sta pe perna cand ii dau laptele. De fapt cand da aerul afara vine impreuna cu laptele si iese in jet. Oare o fi de la cereale, ca i am pus si 1 cupa si jumatate de cereale in 170 ml. Inainte nu ii puneam. O sa incerc maine seara fara cereale sa vedem ce se intampla. Sunt f derutata ptr ca el inainte nu mi facea asa ceva. Mi e si frica sa il ridic sa dea aerul afara ptr ca stiu ca da impreuna cu laptele, dar vad ca si pe perna face la fel."

"Am o dilema: cum poti forta un copil de 3 luni sa manance? intreb pt ca de vreo saptamana fii-mea ma dispera, fitze, plansete, urlete, mananca putin si da afara dupa fiecare din cele 4 mese de zi, nu si dupa ultima de seara, dupa care adoarme bustean. Poate oi face eu ceva gresit.... desi n-am schimbat nimic in tehnica de hranit copilul, mananca biberon cam 90-100-120 ml, apoi incepe sa dea din cap, il cam impinge afara, iau biberonul, o ridic, scoate aerul, mai stam vreo 5 min, incerc sa-i mai dau uneori mai vrea si mai papa alteori nu si-mi scuipa laptele afara, si in cazul asta nu mai insist."

"Fetelor, a incercat careva lapte praf Aptamil Comfort pentru colici si constipatie?
Al meu bebe nu e constipat dar de cateva zile e incredibil de agitat si incepe sa planga in fiecare seara dupa ora 7 cam cate o jumate de ora sau o ora continuu, apoi adoarme si se trezeste la fiecare 10 min si da tare din manute si picioruse si e tare incordat. Ii dau infacol preventiv de la 2 sapt, iar de ieri la recomandarea moasei am trecut pe Aptamil comfort care se presupune ca e mai usor de digerat."

"Fetelor, papa vreun bebe pe aici nan 3? Noi avem o problema: nu am mai gasit Nan 3 cu capac auriu si am luat din ala cu capac alb care cica e noua formula. DE 3 zile de cand bem acest lapte pitica mea se trezeste noaptea dupa vreo 3-4 ore dupa ce papa laptele de seara, se trezeste, urla, scoate mii de gaze si o doare burtica. Ieri seara a urlat o ora, orice ii faceam, nu tacea, scotea gaze ca la robinet, ea pana acum niciodata nu a avut probleme cu burtica, iar in alimentatie nu i-am schimbat absolut nimic. Cand am papat nan 3 formula veche ( cel cu capac auriu) nu a avut problemele astea. In plus am vazut ca asta cu capac alb nu se dizolva ca lumea, raman bucatele pe peretele biberonului oricat de mult as agita bibi, e mult mai vascos, a trebuit sa folosesc tetina variabila de la Avent, ca nu trecea prin tetina normala nr 4, si are in compozitie cica zaharuri, grasimi saturate, ceea in formula veche nu exista. A avut cineva astfel de probleme? Eu deja am trimis o reclamatie la Nestle, sunt curioasa ve imi vor spune."

"Noi am schimbat multe formule de lapte, am trecut la Nativa, ne-a mers cat de cat bine 2 saptamani si de catvea zile nu vrea sa il pape, nu vrea si gata:(. Nu stiu ce sa ma fac cu ea, nu stiu daca formula de lapte e baiul sau nu...dar la varsta ei mai mult de 60 ml nu vrea:-<"

"V-am zis ca D are dureri de burtica dupa masa , nu f mari , dar o necajesc, Dr. mi-a zis sa i fac trecerea catre Nan2 si sa i dau un probiotic- protectis. Protectis nu am gasit , dat i-am dat Biotics Baby -are acelasi efect, i-am schimbat sab simplex cu Bonisan, insa parca mai rau are dureri de burtica..nu stiu ce sa fac , e posibil ca dr mea sa aiba contract nu Nestle. Ma dispera treaba asta, ca nu as vrea ca mititica sa sufere...Nu i-am dat inca nan2 ca nu vreau sa ii schimb tot ce i administrez....Nu stiu ce sa fac...ca nu mi place deloc treaba asta"

"Mai, nu stiu ce sa spun cu Aptamilul, este singurul lapte la care Erica a urlat din prima! Ea a fost prematura, asa ca prima luna a baut Prenan, apoi am trecut pe Nan, dar nu i-a placut, scanzand simtitor cantitatile baute!Ea nu a baut niciodata mult, dar atunci nici macar 60 de ml nu mai bea! Asa ca am trecut pe Aptamil si l-a refuzat!Si asa am ajuns la Humana, pe care am mers pana acum cand l-am schimbat cu Milumil de noapte in speranta ca va dormi mai mult! Dar cum nu s-a intamplat minunea, noi vom reveni la Humana Junior!"

"Am trecut pe Milupa Milumil, si ii merge tare bine cu el, nu mai are gaze, dureri de burtica, nimic. Noua formula de la nan oricum e tare ciudata, mai multi bebei am auzit ca au avut probleme la burtica de la el."

"Deci nu stiu ce lapte sa incerc sa il bea si Erica. Noi am fost vreo 8 luni pe Humana. Din pacate cand am trecut pe Junior, ajunsese sa se trezeasca din 2 in 2 ore, ptr laptic. Am trecut la Milumil Noapte buna, acelasi efect ca si in cazul Humana Junior. Am luat Milumil Junior. Nu mai cere decat o data pe noapte, dar bea foarte putin cam 130 maxim 150 de ml, si pe ala in 2 reprize. Nu il bea cu placere ca pe celelalte. Ma gandeam la Nan sau Hipp? Voi ce imi recomandati?"

scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty doctor recommended

Mesaj  CK Vin Dec 03, 2010 5:56 am

Am citit intr-o carte de pediatrie (dupa care invata studentii de la medicina) cum ca este recomandat ca mamicile sa isi hraneasca bebelusii cu lapte praf (formule) deoarece contine "imbunatatiri" pe care laptele de san nu le are (Ca si vitamine), si erau trecute intr-un tabel cateva branduri foarte cunoscute, cu valorile calorice ale produselor. Arata mai degraba a reclama decat a nutritie pediatrica.

CK

Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re:

Mesaj  corinaandra Lun Dec 06, 2010 11:38 pm

CK a scris:Am citit intr-o carte de pediatrie (dupa care invata studentii de la medicina) cum ca este recomandat ca mamicile sa isi hraneasca bebelusii cu lapte praf (formule) deoarece contine "imbunatatiri" pe care laptele de san nu le are (Ca si vitamine), si erau trecute intr-un tabel cateva branduri foarte cunoscute, cu valorile calorice ale produselor. Arata mai degraba a reclama decat a nutritie pediatrica.
nu stiu cum e cu cartile de pediatrie, la verisoara mea in carte dupa care invata in anul 5 zicea clar: a se recomanda mamelor cu tarie sa hraneasca bebelusii cu lapte de san, chiar si in caz de diaree sau afectiuni digestive, pentru ca laptele de mama este standardul de aur si nicio formula nu poate sa il atinga. Deci nu toate promoveaza laptele praf.

Oricum, stirea de mai jos e din Marea Britanie:

In Marea Britanie, august 2007, o coalitie de organizatii de caritate (National Childbirth Trust, Save The Children si Unicef) cerea ca laptele pentru copii sa fie tratat la fel ca tigarile sugerand o restrictie publicitara totala. Se dorea acest lucru deoarece parintii au ajuns sa fie foarte confuzi.

Firmele de lapte pentru copii nu au voie sa faca publicitate la produsele pentru copiii sub sase luni. Astfel, ele folosesc pentru produsele pentru copiii peste sase luni aceleasi denumiri si aceleasi logo-uri, ca si pentru produsele pentru copiii sub sase luni, devenind de nediferentiat pentru parinti. In acelasi mod in care firmele de tigari au reusit sa se strecoare printre legile care interziceau promovarea tigarilor, firmele de lapte pentru copii gasesc modalitati de a profita de ambiguitatea legilor pentru a continua promovarea agresiva a produselor lor catre parinti.

OMS recomanda alaptarea ca singura sursa de hrana in primele sase luni de viata si ca mama sa continue alaptarea pana la varsta de doi ani. Astfel, copiii alaptati sunt mai bine protejati fata de infectii si fata de alte afectiuni grave.

Desi, 76% din mamele din Marea Britanie incep sa-si alapteze copiii, multe trec pe formulele de lapte cu trecerea timpului, ajungand ca la sase luni numai 25% din mame sa-si mai alapteze copiii.

Coalitia acestor organizatii de caritate sustine ca o interdictie a promovarii acestor produse este necesara deoarece altfel s-ar putea intelege ca alaptarea nu este promovata. In plus, este posibil ca pe aceste produse sa nu mai poata fi mentionate similaritatile cu laptele de mama, multe companii avand slogane ca “chiar mai aproape de laptele de mama”, “cel mai aproape de laptele de mama”.

Sursa: www.news.bbc.co.uk

corinaandra

Mesaje : 214
Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare Empty Re: Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 5 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum