Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Laringita acuta copii

In jos

Laringita acuta copii Empty Laringita acuta copii

Mesaj  carnaval Mier Oct 14, 2015 6:49 pm

Acum 2 zile fetita de 3 ani s-a trezit in toiul noptii cu o tuse latratoare, respiratie sufocata si febra peste 39, am mers la urgenta si acolo i-au facut aerosoli cu adrenalina si o injectie cu cortizol (ca altfel nu ne lasau acasa) si recomandari de tratament: aerosoli cu adrenalina 4x3ml, Prednison 3x1tb, Bioparox timp de 2 zile Maxitrol, Paxeladine, Ibalgin.

Am ajuns acasa si am inceput sa ma intreb ce sa-i dau, deja era inceput tratamentul cu cortizol cu efect de 12h dar despre adrenalina am inteles ca se foloseste pentru dilatarea cailor aeriene, iar ea respira normal. Mi-am facut eu analiza ca ce am primit erau mai mult simptomatice asa ca am taiat de pe lista Ibalginul, de obicei las febra sa-si faca treaba, am taiat si adrenalina ca nu era necesara la cum respira, Bioparoxul l-am inlocuit cu Homeogene 9 din ora in ora in prima zi, si cam la 3 h in a 2-a, Paxeladine l-am inlocuit cu Stodal si Prednisonul l-am dat, de 2x/ zi ca nu stiam prea multe despre el desi parca am inteles ca se da in tandem cu adrenalina? Muculeti nu prea avem, am pus maxitrol de 2x/zi, doar in ziua 2. Tot in ziua 2 ca aveam remuscari ca n-am facut tratamentul am facut si aerosoli cu adrenalina totusi, de 2x2 ml.

Nu stiu daca am facut bine, de-asta scriu acum. Dupa incheierea celor 2 zile fetita nu a mai facut febra, nu tuseste (in afara de noaptea aceea nici n-a tusit) nu mai este raguseala pt ca Homeogene a ajutat dar a avut un moment noaptea asta cand s-a trezit, de sete si a avut respiratia haraita putin. Are muculeti dar nu colorati, si putini. I-am dat si Bioparox azi si a plans foarte tare ca o durea in gat, nu stiu cum arata gatul pt ca nu stiu sa ma uit. In timpul zilei, intre medicatii a inceput sa haraie din gat/tuseasca i-am dat Homeogene si imediat n-a mai avut nimic, isi facea foarte bine afectul.

Cum ar fi mai bine sa continuam, ca am facut un ghiveci de tratamente. Sa-i mai fac aerosoli? Cu ce? Trebuia sa-I dau Adrenalina? Dar Prednisonul? Eu as merge inainte doar cu Homeogene dar nu stiu daca sa-i fac si aerosoli.

Dar cum ziceam, daca nu-i dadeam doza nu era bine, de-asta ma intreb daca se si rezolva complet.
Scuze daca nu am fost prea coerenta, n-am prea dormit. Multumesc!

carnaval

Data de inscriere : 22/11/2014
Varsta : 45

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum