glomerulonefrita imunoglobina A IgA (boala Berger)
3 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare
Pagina 1 din 1
glomerulonefrita imunoglobina A IgA (boala Berger)
buna ziua! sotia mea sufera de 4 ani de aceasta boala, si in acest moment are insuficienta renala de grad 4 (creatinina serica 2.33, eGFR 28). se afla in tratament cu enalapril (enap) si regim alimentar hiposodic, hipoproteinic. cunoasteti va rog vreun remediu homeopat pentru aceasta boala..? va multumesc.
glister- Mesaje : 4
Data de inscriere : 23/09/2013
Re: glomerulonefrita imunoglobina A IgA (boala Berger)
Buna seara,
remedii homeopatice exista pentru aproape orice boala, indiferent de numele ei, caci in homeopatie se trateaza de regula pacientul si nu boala. Insa la anumite boli exista si remedii specifice. Cati ani are sotia, cand si cum s-a imbolnavit, ce psihic si temperament are si ce tratamente face ?
remedii homeopatice exista pentru aproape orice boala, indiferent de numele ei, caci in homeopatie se trateaza de regula pacientul si nu boala. Insa la anumite boli exista si remedii specifice. Cati ani are sotia, cand si cum s-a imbolnavit, ce psihic si temperament are si ce tratamente face ?
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
RE:glomerulonefrita imunoglobina A IgA (boala Berger)
Buna ziua! Multumesc pentru reply! Sotia mea are 46 de ani, boala a fost diagnosticata in 2009, primele simptome au fost cresterea tensiunii arteriale (15/10), creatinina serica 1.6, hematurie si proteinurie, descoperite la un control de rutina. Diagnosticul de glomerulonefrita Iga (boala Bereger - care este o boala autoimuna!) a fost ulterior (la cateva luni in 2009) confirmat de o biopsie pe unul din rinichi. De atunci are ca tratament constant enap 2x5mg/zi si regim alimentar hiposodic, hipoproteinic. A incercat si alte suplimente: ulei de peste, regim alimentar bazat pe sucuri de legume, apiterapie, acupunctura si ceaiuri, etc. A eliminat complet din alimentatie carnea (doar peste de apa sarata uneori) nu mananca branzeturi fermentate (doar urda), consuma insa oua. Desi tensiunea este acum ok (12/7, 13/, din pacate evolutia bolii nu a putut fi incetinita dpdv al dimunarii functiei renale, stim ca nu este vindecabila, dar incercam sa gasim o solutie care sa o tina cat mai mult posibil departe de dializa, pentru ca acesta va fi urmatorul pas de tratament la eGFR < 15. Dializa este si perspectiva care o sperie cel mai mult din cauza dependentei de aparat si a modului de viata specific. Temperamental, este tipul melancolic dupa definitia standard: ingrijorata si emotiva, perfectionista si foarte constiincioasa, ganditoare si sensibila. Boala in sine ii creaza o presiune psihica foarte puternica, cum spuneam in legatura cu perspectiva dializei, dar nu numai... Orice sfat sau indicatie care sa ajute este binevenit. Multumesc!
glomerulonefrita imunoglobulina A IgA (boala Berger)
cateva mici greseli de typing pentru care imi cer scuze...deci este "imunoglobulina A" si nu "imunoglobina" - inclusiv in subject - caci aceasta este problema adica acumularea acesteia in rinichi. multumesc
a luat medicamente contra la tensiune ? Daca da, ce medicamente si cat timp ?
Sa inceapa sa bea ceai de vasc sau tinctura de vasc alb in apa de 3-4 ori pe zi (5-7 picaturi intrun pahar cu apa de 3-4 ori pe zi din aceast apa ).
Vascul curata rinichii si este cel mai bun remediu pt. orice hipertensiv si la majoritatea bolilor de rinichi.
Sa inceapa sa bea ceai de vasc sau tinctura de vasc alb in apa de 3-4 ori pe zi (5-7 picaturi intrun pahar cu apa de 3-4 ori pe zi din aceast apa ).
Vascul curata rinichii si este cel mai bun remediu pt. orice hipertensiv si la majoritatea bolilor de rinichi.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
da, ia din 2009 ENAP 2x5mg/zi, si astfel reuseste sa tina sub control tensiunea arteriala si proteinuria.
multumesc.
multumesc.
Eu zic sa nu iei in calcul parerea unei pers care nici macar nu stie ca enap este pt scaderea tensiunii. Si eu am nefropatie cu IGA, momentan nu urmez tratament, insa, singurul ar fi cel cu corticoizi care are milioane de efecte adverse. Si eu caut ceva homeopat dar ...nimic deocamdata, am citit despre lemnul dulce si coacazul negru ca ar fi un cortizon natural. Multa sanatate
annemaryz- Mesaje : 1
Data de inscriere : 06/11/2013
Subiecte similare
» Boala Lyme
» Boala autoimuna?!
» O boala rara, incurabila
» eu nu stiu dupa 18 ani ce boala am
» boala vine din pacat
» Boala autoimuna?!
» O boala rara, incurabila
» eu nu stiu dupa 18 ani ce boala am
» boala vine din pacat
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum