Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Chestia cu "vitamina D"

2 participanți

In jos

Chestia cu "vitamina D" Empty Chestia cu "vitamina D"

Mesaj  scarface Lun Iul 05, 2010 1:07 am

Putini stiu ca vitamina D nu este o vitamina, ci un hormon artificial.
A fost botezat asa ca lumea sa creada ca este ceva bun si natural dar culmea ca ea se gaseste numai in ficat de peste (cel putin asa spune medicina)

Ca orice alt hormon si acestea afecteaza intregul organism intr-un mod artificial si neconrtrolabil, creeind mai multe probleme decat cele care ar trebui sa le rezolve de administrarea lui. Nici macar la rahitism nu are mare efect.

Din pacate acest hormon se da in mod standard la bebelusi (sub numele de vitamina D, vitamina D3, vigantol, etc) - chiar si vara, desi cica de la soare ar fi destuli hormoni D in corp. Medicina se contrazice f- des.

La bebelusi le altereaza din pacate cresterea naturala o organismului, deregland-o. La batrani se da pt. osteoporoza unde face ravagii la oase accelarand boala.

Un caz interesant luat de aici:
http://forum.romedic.ro/prod/fontanela_inchisa_de_la_4_luni_031225.html

"buna ziua baietelului meu i sa inchis fontanela inca de la 4 luni acum ca are 9 luni nici nu se mai simte nimic acolo;intrebarea e ar fi vreo problema cu formarea capului pe viitor;tin sa precizez ca vigantol n-i sa recomandat pana la 18 luni ;multa lume ma infricoseaza ca i se va forma capul urat sau chestii dinastea ;dar eu il vad ca pe un capusor normal putin mai bombat in frunte unde am intele ca asa i s-a inchis craniul!

"multumesc de sfat;partea buna e ca baietelul meu nu e anemic ;are chiar mult calciu iau iesit inca de la 4 lun dintisorii;vigantolul oricum este pentru d3 si antirahitism ;in septemrie merg la cluj s atunci voi intreba doctorita care este problema desi cand la vazut nu mi-a zis nimic de caput!

Ce reiese din textul de mai sus: la acest copil hormonul acesta a inchis fontanela timpuriu miscoarand astfel posibilitatea de dezvoltare a creierului. In plus Vigantolul i-a facut ca dintii sa-i apara deja la 4 luni.
Oare de la ce sa fie ?
Ghici ghicitoarea mea...
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Chestia cu "vitamina D" Empty Re: Chestia cu "vitamina D"

Mesaj  scarface Mier Iul 14, 2010 6:25 am

In timp ce in Europa si pe alte continente se foloseste hormonul cu numele de vitamina D3 (cholecalciferol), in USA se foloseste vitamina D2, (ergocalciferol) cu totul alta substanta.
De parca americanii ar fi alti oameni. Oare de ce ?
Sursa : http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/84/4/694

Side effects vitamin D (Efecte secundare de la "vitamina" D3
Sursa: http://www.drugs.com/pro/vitamin-d-ergocalciferol.html

Renal: Impairment of renal function with polyuria, nocturia, polydipsia, hypercalciuria, reversible azotemia, hypertension, nephrocalcinosis, generalized vascular calcification, or irreversible renal insufficiency which may result in death.
(dereglari renale din cauza calcifierii rinichilor)

CNS: Mental retardation. (Retardare mentala, se calcifiaza creierul!)

Soft Tissues: Widespread calcification of the soft tissues, including the heart, blood vessels, renal tubules, and lungs. (se calcifiaza toate organele, inimal , vasele de sange, plamanii, tubii renali)

Skeletal: Bone demineralization (osteoporosis) in adults occurs concomitantly. ( se demineralizeaza oasele)

Decline in the average rate of linear growth and increased mineralization of bones in infants and children (dwarfism) vague aches, stiffness, and weakness. ( la copii dereglari severe de crestere )

Gastrointestinal: Nausea, anorexia, constipation. (Rau, anorexie, constipatie)

Metabolic: Mild acidosis, anemia, weight loss. (acidoza, anemie, pierdere in greutate).

Daca lumea ar sti despre aceste efecte secundare sigure, oare ar mai lua acest hormon care calcifiaza intregul organism rapind oaselor calciul ?
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Chestia cu "vitamina D" Empty Vit.D3

Mesaj  Roxana Dum Sept 12, 2010 12:29 pm

Mie mi-a recomandat medicul endocrinolog,pt tiroidita autoimuna,o pastila de vit.D3 pe zi,spunandu-mi ca trebuie sa o iau tot timpul.Am luat 3 luni,dupa care m-am speriat de ceea ce am mai citit si nu am mai luat.Multumesc,Scarface!

Roxana

Data de inscriere : 29/06/2010

Sus In jos

Chestia cu "vitamina D" Empty Re: Chestia cu "vitamina D"

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum