Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

buna

3 participanți

In jos

buna  Empty buna

Mesaj  elena vlad Vin Iun 05, 2015 11:52 pm

buna.va rog sa ma ajutati cu un sfat .am un baietel de 6 ani cu care nu mai reusim sa ne intelegem deloc.nu asculta de nimeni nici acasa nici la gradi.mi-e teama ca incepe scoala si va fi mai rau.primim reprosuri mereu de la gradi ca e obraznic nu face ce i se spune deranjeaza si ceilalti copii.este foarte energic nu are stare deloc incapatanat.am incercat diverse metode am discutat frumos i-am explicat dar degeaba face tot ce vrea el.sunt disperata ptr ca nu stiu cum sa ma mai port cu el.ma termina atat psihic cat si fizic.il iubim va pe lumina ochilor si vrem sa il ajutam sa se indrepte .va multumim

elena vlad

Data de inscriere : 05/06/2015

Sus In jos

buna  Empty Re: buna

Mesaj  Mada lina Dum Iun 07, 2015 11:49 pm

elena vlad, imi permit sa-ti raspund eu.

In primul rand "ma termina atat psihic cat si fizic" spune multe despre cresterea lui de pana acum. nu intelege gresit nu te judec in niciun caz, incerc doar sa intelegi cum se simte el. tu si sotul tau trebuie sa va revizuiti comportamentul.

Nu implator are acest comportament, nu exista asa este el, de cele mai multe ori, ca sa nu spun tot timpul, comportamentul unui copil este reflexia noatra, a parintilor. Poate are un frate sau o sora si asta ar fi o explicatie pentru comportamentul lui, poate se simte neglijat, nu stiu...
Daca un parinte isi iubeste copilul ca pe lumina ochilor, asta nu inseamna ca ii este permis orice, exista anumite limite, dar TOT TIMPUL trebuie argumentat copilului si explicat de ce asa si nu invers. Cu multa dragoste si mai ales rabdare. Un parinte poate intele gresit dragostea pe care i-o poarta unui copil, a i se permite orice doar ca parintele sa aiba 5 minute o pauza ca sa respire, asta se numeste egoism.
Eu iti pot recomnada sa citeste site-ul Otiliei Mantelers si toate articolele ei, acolo o sa gasesti o solutie pentru problema ta.
Si ca sa intelegi ce simte copilul citeste cartea Crescandu-l pe Cain de michael thompson si dan kindlon.

Mada lina

Data de inscriere : 22/05/2015

Sus In jos

Mesaj  Mada lina Lun Iun 08, 2015 12:34 am

Scarface, a postat asta, poate ajuta si cauta postarea "Metoda terapeutica pentru rezolvarea conflictelor suferite de copii "

"Metoda terapeutica pentru rezolvarea conflictelor suferite de copii

Mesaj scarface la data de Mier Dec 04, 2013 11:53 pm
O terapie valabila pentru orice trauma suferita de copii, dar mai ales cand ele au aparut in burta mamei, la nastere sau in primii ani de viata adica lucruri care mai tarziu omul nu-si mai aduce aminte de ele.

Cand copilul doarme adanc sufletul este liber si se poate vorbi direct cu el chemand-ul. Mama poarta a discutie blajina cu copilul in care ori isi cere iertare (ganduri de avort, etc) ori ii explica copilului situatia de atunci sau i se arata ca temerile lui sunt neintemeiate sau nu mai exista motiv pentru ele.

Copilului i se descrie si arata plastic ce s-a intamplat si din ce cauza si ca lucrurile din trecut s-au terminat si ca nu mai are rost sa-i fie frica mai departe. Copilul este asigurat ca anumite lucruri sau lucrurile care l-au traumatizat nu mai exista, i se da incredere cumva si i se ia frica, atat cat este posibil.

Se alege faza de somn cu somn adanc, mama se aseaza pe un scaun langa patul copilului sau se intinde in pat lanag copil si in soapta cheama copilul (sufletul lui de fapt ) mai multe minute, ii spune ca sa vina ca vrea sa-i spuna ceva important, dupa care vorbeste in soapta, incet si blajin spunandu-i ce trebuie spus.
Practic ca la o discutie serioasa ca si in viata reala.
Se face asta mai multe nopti. La scurt dupa copilul ii va arata mamei clar schimbarile. Si anumite frici pot fi atenuate in acest mod .

Deasemenea copiii care sunt incapatanati sau neasculatatori pot fi rugati in timpul somnului, prin adresarea directa a sufletului sa se schimbe si des o chiar fac daca mama stie cum sa-i roage si cum sa-si expuna greutatile pe care le are cu ei.

Insa la aceste discutii cu sufletul cuvintele trebuie sa vina din inima caci cele din minte nu au valoare si nici nu se poate minti, caci sufletul vede exact diferenta intre
gand si cuvant si daca nu este autentic si adevarat se retrage imediat la fel ca si un om care vede sau stie ca mintim.

Cezariana este o metoda traumatizanta pt. nou nascuti. Cine a nascut prin cezariana trebuie sa faca aceasta terapie cu copilul sa-i explice cumva de ce nu a mers altfel si sa-i ia sau sa-i atenueze frica de atunci.

Cine a avut ganduri de avort sau nu si-a dorit copilul trebuie sa-si ceara iertare de la copil in acest mod, indiferent de varsta si de felul copilului sau daca trauma se vede sau nu. Orice copil pe care mama nu l-a dorit - chiar daca a durat numai cateva zile gandul acesta - a fost efectat de aceste ganduri.

In rest, orice alte traume, abandon, lipsa de iubire, de afectiune sau de timp acoradat copilului la un moment dat si care a dus la suferinta pot fi atenuate sau anulate in acest mod simplu.
Chiar si cand un copil este traumatizat prin abandon - caci este dat la bunici sau gradinita - poate fi compensat in acest mod incercand sa-i aratam copilului ca il iubim dar din cauza societatii nu se poate altfel. Copii se simt abandonati, chiar daca in realitate nu sunt si mamele nu au aceasta senzatie Deci daca inteleg cumva si accepta situatia STIIND insa CA SUNT IUBITI frica asta dispare sau se atenueaza.

Sufletul stie si intelege mai mult si mai usor decat constientul in stadiul de veghe si astfel de discutii pot aduce mai mult decat orice discutie sau explicatie in starea de veghe.
Este deci o discutie terapeutica si o terapie benevola. Sufletul vine daca doreste si nu este obligat la nimi, ci doar rugat sau i se explica ceva. Aceasta terapie nu se poate privi si nici abuza ca o forma de sugestionare sau de hipnoza, care este cu totul altceva."

Mada lina

Data de inscriere : 22/05/2015

Sus In jos

Mesaj  scarface Lun Iun 08, 2015 1:23 pm

buna, Madalina are dreptate, cumva ati facut greseli in educatia copilului si copilul a fost invatat sa faca ce vrea.
Acum la 6 ani este foarte greu de reparat asa ceva....si nu exista nici remedii pt. asa ceva. Singura sansa este sa va schimbati voi intai ca sa puteti poate corecta ceva la copil, dar e greu sa te schimbi asa repede. Nimic nu are urmari mai nefaste asupra unui copil decat rasfatul si lipsa de limite.

Citeste capitolele de aici despre educatia corecta a copiilor si greselile facute cel mai des:
http://www.leacuri.net/html/heliopatie/despre_sanatate.htm#_Toc191489269

scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare