raceala la copil de 3 ani
4 participanți
Pagina 1 din 1
raceala la copil de 3 ani
Buna seara.Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat pentru tratarea unei raceli la o fetita de 3 ani si 4 luni.De prin octombrie a tot racit ,in noiembrie a avut pneumonie interstitiala cu insuficienta respiratorie,tratata clasic cu antibiotic si alte medicamente.De atunci nu pot spune ca i-a trecut raceala complet,tot timpul are secretii in nasuc si acum are din nou probleme,respira greu si pare sa aiba secretii in piept care nu pot fi eliminate.Nu ma deranjeaza neaparat raceala in sine,stiu ca nu e normal sa treaca in cateva zile,ca organismul lupta.Inteleg ca are imunitatea mai scazuta dar ce sa fac sa-i fie bine?am renuntat la o a mai duce la gradinita ca sa nu-i mai administrez atatea medicamente.Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
loredanai- Mesaje : 2
Data de inscriere : 01/12/2013
Varsta : 47
raceli
se zice ca un copil dus la gradinita poate avea pana la 12 episoade de raceli pe an si face parte din dezvoltarea imunitatii copilului. Daca o tineti incuiata in casa si "in glob de cristal" e din ce in ce mai rau, nu va ajuta deloc si mai mult o sa fie un copil bolnavicios intotdeauna. Supraprotectia nu ajuta vreodata. Si daca nu ma insel si antibioticele strica ca omoara bacteriile benefice ale organismului si greu isi revine flora prietenoasa... mancatul sanatos ar trebui sa ajute, iesitul la aer, neinfololitul...
corinaandra- Mesaje : 214
Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Re: raceala la copil de 3 ani
Copiii se imbolnavesc la gradinita nu din cauza ca sunt contagiati
ci din cauza emotiilor suferite si care pot fi :
- de la faptul ca vor sa stea cu mama si nu la gradinita (peste 80% din cazuri)
- de la faptul ca nu le place de educatoare
- de la faptul ca educatoarea lipseste intr-o anumita zi
- de la faptul ca au rivalitati cu alti copii ( aici apar cistite si alte probleme urinare)
- ca sunt prea timizi
- ca sunt agresati de alti copii
- etc
La baza tuturor bolilor, inclusiv raceli si gripe stau suferinte sufletesti si emotii negative.
Antibioticele nu au ce sa faca bun, caci infectii cu care am fost nu exista si microbii prezenti sunt necesari ca si pompierii
la un incendiu. Daca am gandi ca medicina ar trebui ca pompierii sa fie cei care dau foc, caci sunt mereu prezenti la un incendiu.
Iar un sistem imunitar asa cum il ganditi, il credeti si care ne-a fost inoculat in cap de sistem nu exista si nici nu are cum sa existe.
Nu ajuta la nimeni sa stea cu bolnavii ca sa-si "intareasca" sistemul imunitar. Emotiile produc bolile si nu o imunitate teoretica buna
de povestit doar ca sa credem in vaccinuri si antibiotice.
ci din cauza emotiilor suferite si care pot fi :
- de la faptul ca vor sa stea cu mama si nu la gradinita (peste 80% din cazuri)
- de la faptul ca nu le place de educatoare
- de la faptul ca educatoarea lipseste intr-o anumita zi
- de la faptul ca au rivalitati cu alti copii ( aici apar cistite si alte probleme urinare)
- ca sunt prea timizi
- ca sunt agresati de alti copii
- etc
La baza tuturor bolilor, inclusiv raceli si gripe stau suferinte sufletesti si emotii negative.
Antibioticele nu au ce sa faca bun, caci infectii cu care am fost nu exista si microbii prezenti sunt necesari ca si pompierii
la un incendiu. Daca am gandi ca medicina ar trebui ca pompierii sa fie cei care dau foc, caci sunt mereu prezenti la un incendiu.
Iar un sistem imunitar asa cum il ganditi, il credeti si care ne-a fost inoculat in cap de sistem nu exista si nici nu are cum sa existe.
Nu ajuta la nimeni sa stea cu bolnavii ca sa-si "intareasca" sistemul imunitar. Emotiile produc bolile si nu o imunitate teoretica buna
de povestit doar ca sa credem in vaccinuri si antibiotice.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
Multumesc din suflet pentru sfaturi. Stiu ca nu e bine sa tin copilul acasa ,dar la gradinita sunt alti copii ai caror parinti sigur vor fi nemultumiti ca vine al meu si tuseste,mi se pare o chestie de bun-simt fata de ceilalti sa nu duc copilul cu pneumonie sa le sufle in fata colegilor.O sa incerc sa rezolv problemele la nivel emotional,anul acesta am inceput gradinita si racelile serioase ,deci e evidenta legatura cu emotiile negative,avem o experienta anterioara cu alt copil.Dilutiile pot fi preparate doar de medicul homeopat?
loredanai- Mesaje : 2
Data de inscriere : 01/12/2013
Varsta : 47
copil 5 ani raceli lunare
Buna ziua.Nici nu stiu cu ce sa incep sa fiu cat m.concisa.baiat,4ani si9 luni ,merge LA gradinita siraceste fff.does,2-3 saptamani stam acasa, una la gradi./ cezariana,lapte praf,crescut De mama ( tata este plecat din tara si vine f.rar),brunet,ochii Negri,are 21kg ,.plangacios,dragastos,f.intelligent,stie deja sa citeasca,ii place ff mult sa scrie, sa-i citesc,este prietenos,daca il cert m.mult vrea sa ma duc eu la el sa ne impacam,sa-l draganesc,altfel el nu cedeaza usor. Ii place sa manance cam De toate cu unele mici exceptii,ii place branza f.tare,ouale,tot ce-i acru,mananca lamaie fara miere; cand doarme transpira f.tare in zona gatului,jumatatea de sus a spatelui,in prima jumatate De ora apoi nu m.transpira. De LA 3ani jumate merge la gradi dar in primul an daca a fost 2 luni adunate, a stat m.mult acasa, racind f.des.ii place f.mult,daca ar fi s-ar duce so in weekend,nu a plans niciodata dupa mine,este nerabdator sa mearga si oricat De obosit ar fi intr-o dimineata niciodata nu refuza sa mearga la gradi. Anul acesta se pare ca e cam la fel desi toata vara i-am dat trat. pt.imunitate ,extracte din plante (coacaz negru, maces so brad)si echinaceea ch5 ,10 zile/Luna. Raceste lunar,in iunie 2013 a facut o pneumonie urata,febra mare, 10 zile in spital cu antibiotic,cortizon etc, acum 2 salt.a racit iar, m.intai febra 40,la 2 zile a inceput sa tuseasca sec,f.greu ajunge sa tuseaca productive,am incercat numai treat.naturiste cu ridiche neagra, ceai ceapa, plantusin capsule,calmotusin(sirop natural) dar nu cedeaza,are crize de tuse nocturna ( orele3-4 dimineata) si cand she trezeste dimineata si la somnul De pranz ,in to.zilei m.far.homeopatul ne-a dat pulsatilla ch30(are secretii verzui,dimineata m.ales),la inceput,prima seara a tusit f.tare,am crezut ca I se rupe pieptul,apoi usor s-a linistit,nu m.tuseste asa mult noaptea(inainte De treat.tusea so o ora
stefan2009- Mesaje : 4
Data de inscriere : 10/12/2013
Imi cer scuze ,am apasat pe ceva gresit; acum la o saptamana dupa tratament singurul efect at fi can nu m.tusesre asa mult noaptea (in noaptea asta cam 30min.so sec si plin).nu stiu CE sa fac, sa continui cu pulsatilla? Dna Dr.a spus can LA el e ceva cronic so dureaza m.mult tratamentul.Dvoastra ce ma sfatuiti? ( sforaie noaptea,nu f.tare so depinde de pozitie,nu respira greu, nu este allergic,am facut teste.via multumesc so astept rasp.dvoastra cu mare interes.
lucrati? ce frici are ? la gradinita la inceput cum a fost a plans ? la cat a inceput gradinita ?
vigantol ?
vigantol ?
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
copil 5 ani,raceli lunare
multumesc pt.ca mi-ati raspuns atat de repede.da,eu nu lucrez ,mai avem o fetita de 2 ani,stau cu ei acasa,am grija doar eu de ei de cand s-au nascut.este putin fricos,nu vrea sa stea sg.seara in camera lui pt.somn,imi spune sa-i aprind lumina si adoarme cu lumina aprinsa(doarme singur de la2 ani).la gradinita merge de la 3 ani jumate dar nu a plans niciodata,ii place f.tare si oricat de obosit s-ar trezi intr-o dimineata niciodata nu refuza sa mearga la gradi.l-am intrbat daca ii este dor de mine cand e acolo si mi-a raspuns ca nu.cand ajungem la gradi e nerabdator sa intre in sala,nu-mi mai da nicio atentie,este in lumea lui.da,vigantol i-am dat pana pe la 2 ani jumate,nu m.retin exact ,si picaturi si pastile ,pana am citit aici pe forum ca nu-i bun deloc pt.copii si-am remuntat.nu-i dau nimic acum decat Chlorella 3pe zi si polygemma3 pt.tuse si pulsatilla ch 30.
multumesc.
multumesc.
baietel5 ani raceli lunare
aseara am fost la medicul homeopat pt.a-i schimba tratamentul,i-a dat pulsatilla ch200 ,a tusit toata noaptea,nu m. stiam ce sa-i fac,o ora s-a odihnit atat.tuseste sec,are nasul infundat,a si vomat,nu stiu ce sa fac;sa-i dau in continuarepulsatilla ch200,a fost doar o reactie la noul tratament?va rog mult sa-mi dati un sfat.multumesc.
Subiecte similare
» Raceala copil 9 ani
» raceala la copil de 3 ani si 4 luni
» copil muscat de alt copil, muscatura care se infecteaza
» raceala la un bebe de 7 l
» Gripa si raceala
» raceala la copil de 3 ani si 4 luni
» copil muscat de alt copil, muscatura care se infecteaza
» raceala la un bebe de 7 l
» Gripa si raceala