Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

otita medie bilaterala si conjunctivita

2 participanți

In jos

otita medie bilaterala si conjunctivita Empty otita medie bilaterala si conjunctivita

Mesaj  mari77 Mier Iul 24, 2013 10:49 pm

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am o fetita de 2 ani si 10 luni care pare sa fie racita in continuu de ceva timp...

Intrebarea mea este: pot incerca sa o tratez homeopat (ce tratament?) sau trebuie sa-i dau antibioticul? Ce-mi recomandati? Va expun mai jos detaliile. Sper sa aveti rabdare sa cititi.

In iunie a avut o traheobronsita care a inceput pe 14 iunie cu tuse plina, fara nici un alt simptom si pe urma, pe 18 a inceput sa aiba nas infundat si secretii, iar in noaptea de 18/19 a facut febra 38.5 si s-a plans de urechi. Pe 19 iunie a fost diagnosticata cu otita medie acuta presupurativa la urechea dreapta tratata cu 7 zile de Zinnat/Aerius, otita care s-a transformat in otita seroasa, iar pentru tuse/bronsita - erdomed/fluimucil/sinupret. Inainte de tratamentul cu antibiotic avea secretii verzi si galbene, iar dupa vreo 3 doze de antibiotic s-au facut albe. Vreo 2 zile i-a curs si un ochi.

La inceputul lui iulie (cred ca de pe 4 iulie pana pe 18) a facut iar doua saptamani de tratament pentru tuse plina cu Rinathiol la care pediatrul (care zice ca are competente in homeopatie) a zis sa asociem Dulcamara – 9 ch, Kali bichronicum 9 ch, Sambuccus nigra 9 ch, Kalium muiaticum 9 ch, Antimonium tartaricum – 15 ch -  de 4 ori pe zi. La toate astea a mai adaugat de 2 ori pe saptamana cate 10 granule din Silicea 15 ch si Thuya 15 ch. In perioada asta a avut doar secretii albe si transparente. Joia trecuta nu mai avea secretii si tuse.

De duminica (21 iulie) a inceput iar cu nas infundat si dimineata secretii care se aduna peste noapte in gat si care ies destul de greu dimineata. Ziua are secretii, dar mai putine.
Ieri am mers la pediatru pentru ca avea ochii inrositi si se aduna secretii peste noapte si a fost diagnosticata cu o forma usoara de conjunctivita - pt. care facem toaleta cu servetele Iridium Baby si ne-a dat si o solutie oftalmica Azyter de 2 ori/zi timp de 3 zile. Cand s-a uitat in urechi, ne-a trimis iar la ORL, unde a primit diagnosticul:
Otita medie acuta supurata UD cu timpan inchis
Otita medie acuta presupurativa US
Rinoadenoidita cronica acutizata
Tratament primit:
Augumentin BIS 5 ml/12 ore - 10 zile
Ibuprofen 5 ml/8ore - 10 zile
Vibrocil -2 picaturi/nara – 3 ori/zi – 5 zile
Colargol – 2 picaturi/nara – 3 ori/zi – 5 zile
Fluimucil 5 ml/2 zi - 7 zile
Aerius 2.5 ml/2 zi - 10 zile
Aerosoli (dexa 0.5 ml, flixotide 1 ml, acc 1,5 ml, ser 1.5 ml) – 3 ori/zi – 7 zile
Enterolactis
Ea pana acum nu a facut febra (desi are urechile infectate conform diagnosticului de mai sus) si are o stare generala buna.
Dimineata a inceput sa zica ca o doare si gatul. E posibil de la faptul ca a respirat pe gura spre dimineata, dupa ce i s-a infundat nsucul. Ieri zicea medical ca nu are nimic in gat. M-am uitat in gatul ei. Nu e rosu sau umflat.

Am fost aseara si la un medic homeopat care ne-a recomandat sa luam antibioticul si toata lista de mai sus de medicamente, mai putin dexamethazona din aerosoli si ne-a dat urmatorul tratament:
“Arsenicum album 15 ch , Mercurius solubilis 9 ch si Capsicum 9ch cate 5 granule la 8h 14 zile. Dupa cele 14 zile de tratament, urmatoarea schema de tratament pentru sterilizarea urechii si respectiv a nasucului :
- Aviaire 30 ch 15 granule duminica 3luni
- Sulfur iodatum 30 ch 15 granule joi 3 luni
- Extract muguri Coacaz negru MG- D1, 1 ml diluat in putina apa dimineata 2 luni
- Extract mladite de Lemn cainesc MG-D1, 1 ml diluat in putina apa la pranz 2 luni
- Extract muguri de Porumbar MG-D1, 1 ml diluat in putina apa seara 2 luni.”

Iar pediatrul a zis sa incercam cu: Hepar sulfur 9 ch, Pyrogenium 15 ch, Arsenic album 9 ch din 6 in 6 ore.

Sunt ingrozita de ce ravagii pot face toate medicamentele astea in corpul ei.

Nu stiu ce detalii sa va mai dau.
E o fire linistita, calma. Merge in colectivitate de la 1 an si 10 luni si de atunci imbolnavirile se tin lant. In perioada sept-nov 2012 o saptamana era la gradinita si doua acasa (a avut traheobronsita in septembrie - la care homeopatul nu i-a dat de capat si am ajuns la alopate, otita seroasa in octombrie - tratata cu kalium muriaticum, rinite - homeopat si propolis pentru gat). In decembrie a stat acasa, iar din ianuarie a mers iarasi la gradinita. La sfirsitul lui ianuarie a facut o forma usoara de raceala, apoi in aprilie anghina pultacee tratata cu Klacid. La sfarsitul lui mai iarasi o raceala mai usoara care a trecut cu miere cu propolis si tantum verde.
Inainte de a merge in colectivitate a avut doar rinite usoare.
A fost vaccinata la nastere antihep. B si a facut o forma urata de dermatita pe fata (parca era arsa) – i-au facut injectie cu cortizon la varsta de 1 zi si jumatate. La 2 saptamani a fost vaccinate antiTBC. La 1 luna si 1 saptamana a facut dermatita pe fata. La 2 luni a facut vaccin. La 4 luni a facut tuse magareasca cu complicatie pneumonie (zic ei – eu nu sunt convinsa ca era pneumonie. Fetita era foarte bine, nu avea febra deloc, la analizele lor nu a iesit absolut nimic. Singura problema e ca tusea pana aproape ramanea fara aer). Au bagat vreo 3 saptamani antibiotic si cortizon in ea. La 5 luni a facut varicela. La 6 luni a primit vaccinul de 4 luni, dupa care a facut dermatita atopica pe tot corpul. Atunci am inceput sa citesc mai mult despre vaccinuri si am hotarat sa le oprim. Homeopatul (altul) ne-a dat Thuya CH 200 -1 data/saptamana timp de 2 luni – fara rezultat si nu a vrut sa ne dea nici un alt remediu pentru alte problme (in perioada aia ii ieseau dintisorii), asa ca am incercat sa cautam altul.
De atunci si pana la intrarea in colectivitate nu a avut decat raceli foarte usoare (cateva zile de curs muci, fara tuse sau alte complicatii). La intrarea in colectivitate s-a reactivat episodul cu dermatita atopica (posibil declansata de stres), care a trecut cam dupa 3 luni.
In toata aceasta perioada, chiar daca medicul recomanda 5-7 zile de antiinflamatoare, nu-i dadeam pentru ca am vazut la o radiografie de rutina a ficatului ca era foarte marit dupa doar doua sau 3 doze de nurofen (recomandat si atunci ca si antiinflamator).
Nurofen a primit ca si antitermic cand a trecut de 39 sau 39.5 in functie de starea ei generala.
Daca mai e nevoie de alte detalii, va rog sa-mi spuneti.

Va multumesc!

Ultima editare efectuata de catre mari77 in Mier Iul 24, 2013 11:10 pm, editata de 1 ori (Motiv : corectat text)

mari77

Data de inscriere : 24/07/2013

Sus In jos

otita medie bilaterala si conjunctivita Empty Re: otita medie bilaterala si conjunctivita

Mesaj  scarface Joi Iul 25, 2013 4:29 am

La ultimile posturi plasate aici de mine
https://sanatate.catsboard.com/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban

poti afla cum poti sa-i faci un remediu homeopat potrivit fara ca sa trebuiasca sa sti care remediu trebuie.... "remediu homeopat pentru otita copilului meu" sau "remediu homeopat pentru intarirea sistemului imunitar al copilului meu" ..
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

otita medie bilaterala si conjunctivita Empty Re: otita medie bilaterala si conjunctivita

Mesaj  mari77 Vin Iul 26, 2013 4:31 am

scarface a scris:Un antibiotic mai eficient si fara efecte secundare
este Chlordioxid CH3 facut cu eticheta ca apa programata.
Se poate da des oral cate o lingurita/gura si se poate pune si in ochi.

Multumesc! A baut aseara o gurita de apa programata si am sters-o la ochi o data. Dimineata nu mai avea secretii si gene lipite.

mari77

Sus In jos

Mesaj  mari77 Vin Iul 26, 2013 4:47 am

scarface a scris:La ultimile posturi plasate aici de mine
https://sanatate.catsboard.com/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban

poti afla cum poti sa-i faci un remediu homeopat potrivit fara ca sa trebuiasca sa sti care remediu trebuie.... "remediu homeopat pentru otita copilului meu"  sau "remediu homeopat pentru intarirea sistemului imunitar al copilului meu"  ..

Avand in vedere experienta mea cu homeopatia de pana acum (mai mult nefericita decat fericita), as vrea sa intreb cum se administreaza corect remediile homeopate (la ce distanta de masa - inainte/dupa masa)? Eventual cat de des? Am inceput de ieri cu tratamentul cu propolis si echinaceea si as vrea sa-i fac si apa programata pentru otita.

Si inca o intrebare: pot sa ma inscriu la cursurile de homeopatie pentru a incerca sa inteleg totul mai bine si fara sa fiu medic?

Multumesc in ca o data pentru sfaturile oferite si inca nu-mi vine sa cred ca a functionat metoda pentru conjuctivita!Smile

mari77

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Iul 26, 2013 5:37 am

Remediile diferite se impart de-a lungul zilei astfel incat
sa fie cat mai mult timp intre remedii...de ex. dimineata, pranz si seara.

Timpul ideal cand nu este ceva acut si nu este necesara
administrarea foarte frecventa este atunci cand sufletul este
mai odihnit: dimineata dupa sculare si la 2 ore dupa masa, caci sufletul se intareste si el prin consumare ala partea eterica din mancare.

Pentru curs trebuie sa trimiti un email la adresa specificata in acel posting.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  mari77 Dum Sept 08, 2013 6:58 am

N-am apucat sa mai scriu aici ce s-a intamplat.

Otita a trecut cu propolis si echinaceea. Nu i-am mai dat nici un alt fel de medicament.Smile

Multumesc

mari77

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum