Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

reflux gastroesofagian operat

In jos

reflux gastroesofagian operat  Empty reflux gastroesofagian operat

Mesaj  teonus Lun Oct 01, 2012 12:50 am

sunt inregistrata recent pe acest forum,dar pe unii ii cunosc dupa numele de utilizatori de pe forumul romedic.As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru ca am ajuns intr-un moment in care nu stiu pe ce cale sa apuc( poate cei care au copii bolnavi cunosc sentimentul cu care traiesti zilnic cand vezi ca toate eforturile nu dau rezultatele asteptate).Am sa incerc sa povestesc pe scurt istoria bolii pe care o ducem de 8 ani pentru cei care au rabdarea si bunavointa sa ma ajute cu un sfat.Fetita mea a fost diagnosticata la 11 luni , la Spitalul G.Alexandrescu, cu boala de reflux gastroesofagian (dupa o ph metrie si un tranzit baritat).Incepem tratament cu losec si motilium care pare sa amelioreze in prima faza boala, dar dupa intreruperea tratamentului revin varsaturile, starea de greata la vederea mancarii si lipsa poftei de mancare. Intre timp, consultam un medic homeopat din Galati(localitatea de resedinta) care ne face o lista cu 15 remedii pe care o abandonam dupa 2 luni( cand un episod de diaree ne tine 2 saptamani si nu se amelioreaza cu nici un remediu din cele indicate de doamna doctor ).Ajungem la varsta de 3 ani si 8 luni cu greutatea de 12 kg si la ultimul control la Spitalul G.Alexandrescu, medicul gastroenterolog ne spune ca nu are alta solutie decat operatia.Este operata prin metoda clasica, practicandu-se fundoplicatura Nissen. Dupa operatie isi revine destul de bine, dar cateodata (la cateva luni)noaptea, imediat dupa ce se culca se trezea cu senzatie de varsatura. Varsa un lichid spumos si foarte rar resturi de alimente, pentru ca efectiv nu mai putea sa verse. Efortul de varsatura era enorm si se solda mai mereu cu vase de sange sparte in jurul ochilor. Pana la varsta de 8ani am dus-o deci mai binisor, dar de aproximativ 9 luni, aceste episoade noctune de varsatura s-au indesit si au aparut niste dureri de burta in zona ombilicala. Am tratat-o in luna martie a acestui an cu nexium( la indicatia medicului gastroenterolog la care megem de 8 ani), dar varsa si sub tratament( La control prin tranzit baritat, medicul ii pune diagnosticul de sindrom de dumping si ne recomanda sa manance mese reduse cantitativ, la 3 ore distanta. Durerile de burta nu dispar si varsa aproape sapatamanal. In luna august, disperata ca toate tratamentele raman fara rezultat facem o endoscopie digestiva la Spitalul Marie Curie. La endoscopie nu se vede ca ar avea nici leziuni pe esofag, nici aciditate crescuta, nimic anormal. Singurul raspuns pe care mi-l dau 2 medici(cel care a efectuat endoscopia si un chirurg care a asistat la ea) este ca fetita s-ar meteoriza foarte usor si datorita operatiei ea nu poate elimina aerul(de aici ar fi durerile de burta si senzatiile de varsatura). Aflu ca as avea 2 solutii: sa o lasam asa si alta ar fi o noua operatie( solutie care ma ingrozeste la acest moment, cand stiu ca a mai facut una si problemele nu au disparut).Primim tratament cu motilium pentru o luna de zile. Ii merge putin mai bine(au disparut durerile in cea mai mare parte, dar a mai varsat de 2 ori in acesta luna), dar dupa terminarea tratamentului revin varsaturile. Am facut si tratament cu gastrocynestine la indicatia, dupa consult,a dr. Cadar Sorin, dar varsa si sub acest tratament. Am ajuns cu povestea la sfarsit cand nu stiu ce tratamente sa-i mai dau( pe parcursul anilor a ingitit antiacide-gaviscon, malox, a facut tratament cu argila, ii dau sa bea ceaiuri de salcam, galbenele, fenicul,salvie) si pe ce cale sa o mai apuc. Ma asez seara in pat cu teama in suflet sa nu verse iar, o urmaresc cateva ore dupa ce adoarme si abia apoi adorm si eu. Traiesc un sentiment de inutilitate fata de copilul meu pentru ca nu-l pot ajuta. Are restrictii la atatea mancaruri, la dulciuri, la diferite eforturi fizice si rezultatele tot nu se vad. Imi este mila cand o vad cum se trezeste din somn si varsa, apoi se culca la loc ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic(uneori, nici nu-si aduce aminte dimineata ca s-a trezit si a varsat). In speranta ca nu am plictisit prea mult cu povestea noastra, multumesc celor care ma pot sfatui ce conduita sa adopt. Daca scarface citeste mesajul meu il implor sa-mi dea un sfat pentru am incredere in el.

teonus

Data de inscriere : 14/09/2012

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum