Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Regula in homeopatie

3 participanți

In jos

Regula in homeopatie Empty Regula in homeopatie

Mesaj  simona68 Sam Oct 01, 2011 8:47 am

Buna, scarface.
Am citit ca intre prima si a doua prescriptie, in tratamentul homeopat, trebuie sa fie o perioada de aprox. 1 luna. Cei doi medici homeopati cu care m-am tratat, din pacate pentru mine fara a ajunge la radacina problemelor, asa procedau. Care este parerea ta si daca tu esti de alta parere, ce poate determina pe homeopat sa intervina mai rapid?
Multumesc.

simona68

Data de inscriere : 30/08/2011

Sus In jos

Regula in homeopatie Empty Re: Regula in homeopatie

Mesaj  scarface Dum Oct 02, 2011 1:00 am

Modul de tratament actual in homeopatie este stabilit nu de corp sau de reactia pacientului, ci de practica medicala.

Cum mai nimeni nu poate merge zilnic sau saptamanal la medic, costand prea mult timp sii bani, se fac consultatii la 4-6 saptamani dupa ce s-a dat un remediu constitutional.

Des acest timp este necesar pentru a vedea efectul remediului, insa nu este litera de lege si difera de la om la om si depinde si de remediu. Daca remediul este gresit 4-6 saptamani inseamna pierdere de timp, daca este gresit si da reactii negative inseamna suferinta inutila. Daca este bun poate ca trebuie repatat intre timp sau nu, deoarece efectul lui tine de la om la om alt timp.

Deci ca o concluzie: modul de tratament actual al medicilor homeopati cu consultatii la 4-6 saptamani este stabilit nu dupa eficacitatea medicala ci dupa alti factori (sociali, financiari)

Dupa un remediu constitutional chiar si bun pot aparea rapid si asimptome acute care ne indica alt remediu si atunci trebuie dat acel remediu. Corpul este singurul cel care ne spune daca are sau nu nevoie de (alt) remediu si cand are nevoie de acesta, si nu naumite reguli stabilite din diverse motive sociale.

Tratarea ideala in homeopatie este cu un medic homeopat personal, care are contact des cu pacientul si care este in stare sa actioneze rapid la cele ce ne arata corpul prin simptome.

Inca ceva important: in homeopatia adevarata nu exista reguli absolute ci numai niste posibilitati ea si este caracterizata de flexibilitate totala. Orice regula fixa si lipsa de flexibilitate inseamna doar DOGMA. Oamenii nu sunt masini si orice manifestare
este individuala.

La medicii care ai fost pana acum ai primit doar scheme fixe de tratament, care nu au cum sa dea mare rezultate decat din pura intamplare. Pe langa lipsa de flexibilitate crezi ca corpul tau trebuie sa dea rezultate in 4 saptamani asa cum asteapta medicii ?
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  simona68 Dum Oct 02, 2011 9:36 am

Cat de bun simt este ce spui tu si tare ma revolta si ma mahneste faptul ca multi medici au uitat ca pe primul loc trebuie sa fie vindecarea pacientului. Astazi cand internetul uneste instantaneu fiinte aflate la zeci de mii km distanta, oare nu se poate tine legatura cu pacientii pentru a lupta eficient cu bolile lor? Este foarte frustrant pt pacient - si tu stii cata "vechime" am eu in tratamente homeopate si ce "somitati" m-au tratat - sa faca fata la simptome neasteptate si bulversante si sa nu poata intelege ce se intampla, sa nu fie incurajat sa le suporte si sa aiba incredere in eficienta tratamentului homeopat, atunci cand acestea corespund vindecarii si numai medicul poate sti.
Cred ca acest mod rigid de abordare a tratamentului homeopat, cu scheme si a absentei unui feed-back rapid in relatia pacient-medic este principala cauza de abandon a tratamentelor homeopatice si ar fi mult mai multe cazuri de boli cronice vindecate prin homeopatie(foarte adesea vindecarile bolilor acute pot fi puse pe seama efectului placebo si a capacitatii naturale de vindecare a organismului).
Inca ma minunez ca nu mi-am pierdut increderea in homeopatie si ce noroc am avut sa te gasesc.

simona68

Data de inscriere : 30/08/2011

Sus In jos

Regula in homeopatie Empty sper ca am nimerit topicul corect

Mesaj  laedra Dum Aug 25, 2013 2:01 am

INTREBARE (ROG LAMURIRE) ESENTIALA PT PROPRIA-MI INTELEGERE A MODULUI DE LUCRU IN HOMEOPATIE : CE SE TRATEAZA INTAI ? MIASMA SAU CONSTITUTIA(FONDUL) , SAU CONSTITUTIA E DATA DE MIASMA SI TRATAND CONSTITUTIA TRATAM AUTOMAT SI MIASMA ! SPER CA AM PUS INTREBAREA CORECT ! SCARFACE, MERCI ANTICIPAT PT TOT !!!
laedra
laedra

Data de inscriere : 09/07/2011
Varsta : 58
Localizare : Romania

http://eternitate.tripod.com

Sus In jos

Mesaj  scarface Dum Aug 25, 2013 3:03 am

Miasma e doar cuvant care inseamna o "boala cronica".
Deci se poate trata pacientul cu un remediu constitutional sau o anumita boala cu alte remedii neconstitutionale.
In homeopatie exista multe mituri si neintelegeri de aceea nici un homeopat fie el cat de celebru nu poate explica multe lucruri in mod logic si simplu. Exista sute de abordari , zeci de curente, mii de mistere.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  laedra Dum Aug 25, 2013 7:09 am

merci !!!
laedra
laedra

Data de inscriere : 09/07/2011
Varsta : 58