Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Despre "etnobotanice"

In jos

Despre "etnobotanice" Empty Despre "etnobotanice"

Mesaj  scarface Joi Iun 09, 2011 10:16 am

http://www.gandul.info/reportaj/generatia-etnobotanicelor-copilul-de-10-ani-care-isi-injecteaza-legale-e-ca-si-cum-as-avea-asa-multa-ciocolata-in-burta-8320327

Cateva citate din articolul din linkul de sus:

""Cu heroina era mult mai bine decât cu legalele astea. Îţi făceai de două ori pe zi şi gata. Dar cu astea îţi cere corpul din ce în ce mai mult. Îţi faci acum şi după zece minute iarăşi. Legalele sunt de 1.000 de ori mai periculoase decât heroina. Am mulţi prieteni care au murit de la chestia asta. N-au murit în 12 ani cât m-am drogat cu heroină, câţi au murit într-un an de când se droghează cu legale"."

Potrivit doctorului Adrian Abagiu, Agenţia Naţională Antidrog estima în 2010 un număr de 250.000 de consumatori de droguri legale în România. Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), estima că numărul de consumatori ar fi chiar de 750.000.

"Eu cred că e undeva la mijloc, deci probabil undeva în jur de 500.000 de persoane consumatoare dintre care majoritatea devin foarte repede dependenţi", spune doctorul Abagiu, care avertizează că legea privind interzicerea totală a substanţelor cu efect psihotrip ar putea veni prea târziu.

"La ora actuală, şi dacă ar fi închise magazinele de vise, în România, furnizarea de etnobotanice nu mai poate fi oprită. Cel mult, dacă se interzic, va creşte preţul", spune doctorul, care, ca şi Ion, a ajuns să deplângă înlocuirea heroinei cu drogurile legale.

"Acum patru cinci ani veneau mame ale căror copii aveau hepatită şi mă rugau să le zic să nu mai fumeze. Îmi venea să zic, cucoană, zi merci că fumează şi nu face altceva. Acum zic, băi tată, heroina e mic copil faţă de legalele astea".
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum