Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Despre alergat

2 participanți

In jos

Despre alergat Empty Despre alergat

Mesaj  DanC Mar Mai 17, 2011 11:56 pm

Buna ziua tuturor,

deschid acest subiect pentru a da cateva sfaturi celor care practica alergatul ca si mijloc de recreere si mentinerea unui corp sanatos.
Ca si fost practicant de sport va dau cateva sfaturi de care sper sa tineti cond caci va fi in folosul vostru:

Am intalnit pe mai multe forumuri medicale afirmatia cum ca alergatul distruge articulatiile.Este total gresita aceasta informatie pentru ca este o exprimare mult prea generala si anume:

1.cea mai frecventa greseala este atunci cand esti supraponderal si alergi pentru a slabi.In acest caz greutatea suplimentara intr-adevar suprasolicita articulatiile piciorului si apar complicatiile aferente acestora.Deci fara o greutate chiar sub ceea ce se spune "normala" nu va apucati de alergat!!!Recomand bicicleta in acest caz.

2.folositi pantofi de sport corespunzatori.Talpa piciorului trebuie sa comande deformarea pantofilor si nu invers.Nu alergati cu "adidasi mai vechi de prin casa".Folositi ceva cat mai usor si conceput corespunzator pentru alergare.

3.Nu alergati daca deja aveti probleme articulare fie ele cat de usoare sau alte boli care sunt incompatibile cu efortul fizic.

4.Alergarea incepe cu incalzirea musculaturii si ligamentelor minim 15 min prin exercitii de stretching(intindere )

5.Nu oricine stie sa alerge Smile !Aterizarea fiecarui picior pe sol trebuie sa fie facuta ca si o pisica(de la varf spre calcai),sa se amortizeze socul piciorului nu sa tropaiti sa se auda de la 20 de m ca alergati.Asa veti reusi doar sa va distrugeti articulatiile.Cautati pe internet tehnici corecte de alergare pentru mai multe detalii(privirea inainte,coloana dreapta ,nu taraiti picioarele etc etc)

Mult succes si sanatate tuturor!!!
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Despre alergat Empty Re: Despre alergat

Mesaj  CK Mier Mai 18, 2011 4:36 am

eu de fiecare data cand ies la alergat ma dor plamanii inca 3 ore dupa , pot face orice fel de exercitii de sala aerobic, fitness, dar miscarea in aer liber ma termina pale

CK

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Mai 18, 2011 5:15 am

Eu pot sa-ti raspund doar dpdv sportiv al experientei mele,nu ma bag la diagnostice precise ,tratamente nici atat,las pe altii care se pricep la asta:
-alergatul este un sport aerob care nu are nimic de-a face cu un antrenament de fitness(banuiesc ca prin fitness te referi la lucrul cu greutati usoare din moment ce specifici"si aerobic").Cat despre aerobic,daca se face ce vad pe la TV ,acela nu-l pot considera echivalentul de efort de la alergat,niciodata!In acest context poate nu ai dezvoltati suficienti plamanii pentru o activitate aeroba intensa mai ales daca exagerezi cu alergatul.In acest sens alearga treptat:incepi 5 min in primele 3 zile si apoi adaugi cate 1 minut la fiecare alte 3 zile.Ar prinde bine si un examen cu spirometrul care te poate indrepta si spre alte suferinte ale plamanilor.
-poate e o problema cardiaca.Un test de efort ar fi binevenit in acest caz
-poate fi o discopatie la nivelul vertebrelor toracale ,care prin miscarea bratelor penseaza un nerv.De asemenea alearga corect,fara sa-ti zdruncini coloana care de asemenea penseaza nervii daca ai o discopatie pe undeva.Sincer ma indoiesc ca durerea provine de la plamani,doar senzatia este .
Poti incerca un efort mai intens pe o bicicleta stationara,daca nu mai ai acea senzatie inseamna ca e de la miscarea bratelor ->nerv spinal-> durere;alta logica nu vad.Banuiesc ca nu ai suferit vreun accident la coaste care sa apese in zona plamanilor...

Ca si sfat final si personal,nu mai alerga daca nu-ti face bine ! Smile
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  CK Mier Mai 18, 2011 6:35 am

daca alerg pe banda in sala nu am nimic, doar in aer liber, trebuia sa specific Very Happy

CK

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Mai 18, 2011 10:25 am

Atunci parerea mea e ca e de la coloana totusi.La banda coloana nu se taseaza ca si pe terenul dur de afara plus ca se schimba treaba ca banda este in miscare-usureaza solicitarea coloanei.E posibil o usoara scolioza si/sau o discopatie,caz in care sunt de evitat sariturile!Benefice ca si exercitii ar fi elongatiile la bara de tractiune:atarnat cu mainile se ridica lent genunchii la piept si se lasa jos si tot asa dar fara miscari bruste si vizualizarea mentala a coloanei,lucru foarte important !Acest exercitiu este binevenit si chiar recomandat oricarei persoane ,este foarte benefic pentru coloana zona toracala dar mai ales lombara.Cine nu poate ridica genunchii la piept ,este suficient 4-5 serii de atarnare pana la epuizare care oricum vine in mai putin de 1 minut/serie pentru majoritatea.

Wink Si exercitiile de Yoga sunt benefice coloanei,puteti cauta pe youtube cateva exercitii.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  CK Mier Mai 18, 2011 10:58 am

da interesanta explicatia ta, nu am intrebat niciun medic/trainer pana acum care e treaba, asa ca evit jogging'ul Suspect

CK

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum