Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

+2
alexiaiuli
scarface
6 participanți

In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  scarface Mar Dec 15, 2009 6:55 am

Fa un tur toxic al baii tale
Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?


Sursa: http://sideris.ro/blog/frumusete-bio-organica/ingredientele-cosmetice-sub-lupa/chimicale-cosmetice/

Poate sprayul de par sa-ti faca harcea-parcea hormonii sau crema de fata si gelul de dus sa te duca la cancer? Exista un lung sir de afirmatii confuze si contradictorii despre efectul de imbunatatire a calitatii vietii, respectiv de inrautatire a acesteia, cauzate de cosmeticele pe care nu doar femeile, ci si barbatii si copiii le folosesc zilnic (sapunuri, geluri de dus, sampoane, creme, deodorante, pasta de dinti).

In timp ce un mare numar de substante utilizate in mod obisnuit in cosmetice au fost dovedite, in urma studiilor de laborator pe cobai, ca pot cauza cancer, pot perturba hormonii sau pot cauza alergii si iritatii, reprezentantii industriei cosmetice subliniaza ca prezenta acestor substante nu este suficient de concentrata incat sa ne dauneze. Ce altceva sa sustina, avand in vedere cate bilioane se castiga din aceasta industrie anual? Din fericire, se pare ca o noua directiva UE reglementand situatia cosmeticelor va aparea curand si va inaspri conditiile si mai mult, pe langa prevederile de interzicere a testarii cosmeticelor pe animale, a etichetarii exacte a ingredientelor si a duratei de valabilitate a fiecarui produs cosmetic.

Women’s Environmental Network din UK considera insa ca majoritatea produselor cosmetice nu sunt benigne, fiind in fapt un cocktail de chimicale sintetice la care suntem expusi zilnic si care pot cauza daune serioase organismului uman.

Aceasta organizatie recomanda citirea atenta a listei de ingrediente de pe etichetele produselor pe care le folosim. WEN afirma drepturile noastre ca si consumatori sa stim exact daca produsele pe care le folosim absolut zilnic in igiena personala sunt sanatoase (sau cel putin neprimejdioase!) si ca chimicalele ce prezinta riscuri pentru sanatatea noastra au fost interzise din compozitia cosmeticelor. Se doreste o listare clara si pe intelesul tuturor a ingredientelor din cosmetice, spre deosebire de “pasareasca” din prezent ce pare menita tocmai sa ne faca confuzi si sa nu citim mai departe!

Unele dintre ingredientele din cosmetice sunt secrete comerciale, astfel ca e imposibil sa ajungem sa le cunoastem. Si din pacate chimicalele din cosmetice patrund foarte usor prin piele pana in sange. Iar odata ce o persoana a ajuns sa manifeste sensibilitate la o substanta, nu mai este cale de intoarcere.

Mai jos gasiti o lista cu chimicalele cel mai frecvent utilizate in industria cosmetica, deci confruntati, macar in mare, lista cu eticheta gelului de dus, a cremei de fata sau de ochi, a rujului, a deodorantului, a samponului:

Phthalates – dibutyl phthalate, di (2-ethylhexyl) phthalate sau butyl benzyl phthalate

Existenti in spray-urile de par, parfum, lac de unghii.
Folositi pentru inmuierea plasticului, hranirea pielii si imbunatatirea absorbtiei cosmeticelor in piele.
Contra: sunt substante cu actiune perturbatoare a hormonilor, ducand la dezvoltarea prematura a bustului la fetele tinere si interfereaza in dezvoltarea reproductiva la fetusii masculi. De asemenea, au efecte adverse pentru fertilitate si au fost interzisi in SUA din jucariile pentru copii. Acestia cauzeaza alergii, dauneaza ficatului si rinichilor si au fost legati de alergii precum astmul. Adesea nici nu apar mentionati clar pe etichete!
Pro: multe substante sunt ftalati, dar doar 2 tipuri au fost dovedite ca produc usoare dereglari hormonale. Dintre acestea doua, unul nu este folosit in cosmetice, iar celalalt e folosit in cantitati de milioane de ori mai mici decat nivelul cerut ca sa produca efecte adverse.

Parabeni – alkyl parahydroxy benzoates – butyl/methyl/ethyl/propylisobutyl paraben

Existenti in majoritatea produselor: deodorante, creme hidratante, pasta de dinti etc. Folositi ca si conservanti.
Contra: parabenii mimeaza estrogenul si patrund in piele. Chimicalele de tip estrogen au fost legate de cancerul mamar si testicular si ca reductori ai numarului de spermatozoizi. Efectele pe termen lung a expunerii zilnice la parabeni nu este cunoscut. Dr Philippa Darbre, cercetator oncologist la Universitatea din Reading, sugereaza ca parabenii in deodorantele anti-perspirante ar putea cauza cancerul de san. Ea si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu frecventa cu care unii oameni aplica aceste substante si folosirea lor pe scara tot mai larga la copii. (Nota mea: sunt si in servetelele pentru bebelusi, in sampoane si alte produse pentru bebelusi, cum ar fi Johnson & Johnson – de fapt, toate produsele Procter & Gamble ar trebui evitate!).
Pro: multe deodorante sunt fara parabeni. Alte substante din acestea, cum ar fi aluminiul, functioneaza ca si conservanti si fac parabenii nenecesari. Parabenii din cosmetice se metabolizeaza in non-estrogeni iar reactiile alergice la ei sunt rare.
(Nota mea: e adevarat ca am folosit pana in prezent tot felul de creme etc. cu parabeni si nu am patit nimic special, desi am pielea sensibila si uneori alergica, dar dermatologul a asociat asta cu praful din atmosfera sau fardurile de pleoape. In privinta iritatiilor de pe corp niciodata nu mi-am pus problema de la ce sunt, ci am considerat ca pielea mea e mai fragila. Va spun insa cu toate sinceritatea ca de cand folosesc lotiuni de corp si uleiuri organice – si incerc sa ma obisnuiesc sa folosesc mai rar, nu zilnic, ca anterior – chiar se vede imbunatatire, pielea mea nu mai prezinta pete rosii sau uscaciune si asprime, chiar ma uit la ea si ma mir ce bine arata!)

Xylene – xytol sau dimethylbenzene

Se gaseste in lacuri si oje de unghii. Folosit ca solvent.
Contra: aceasta substanta irita pielea si tractul respirator. Poate dauna ficatului, iar concentratiile mari au efect narcotic.
Pro: daca ne introducem degetele in substanta, grasimea din piele se dizolva si poate irita tractul respirator cauzand tuse. E inofensiv in cantitatile in care e folosit in cosmetice – ar trebui sa fim expusi la mari cantitati pentru provocarea de daune la ficat.

Triclosan – nu apare mereu listat intre ingrediente, il putem gasi si sub denumirea de 5-chloro2-(2,4-dichlorophenoxy)-phenol

Existent in deodorante, pasta de dinti, geluri de igiena intima, sapunuri lichide si ape de gura. E un agent anti-bacterian.
Contra: dioxinele toxice sunt produse in timpul fabricatiei sau incinerarii acestui compus chimic. E depozitat la oameni in laptele de mama si in peste. Poate deranja functionarea bacteriilor bune care mentin organismul sanatos (mare atentie la gelurile si solutiile pentru spalaturi vaginale interne sau externe!). Se poate strica in contact cu apa si crea un compus al familiei dioxina.
Pro: in timpul producerii sale, acest compus chimic ar trebui fabricat folosind un sistem sigilat, astfel incat lucratorii sa nu fie expusi la dioxina. Nivelurile sale in mediu sunt stabile si e posibil sa scada. Ajuta la protejarea impotriva bolilor de gingii cand este inclus in pastele de dinti.

Formaldehyde – poate sa mai apara listat ca: formalin, formal sau methyl aldehyde

Folosit ca si dezinfectant, germicid, fungicid, solvent si conservant in deodorante, sampoane, sapunuri lichide si oje/lacuri de unghii.
Contra: e o substanta suspecta a fi cancerigena pentru organismul uman – s-a dovedit cauzatoare de cancer de plamani la cobai – si poate cauza astm si migrene. Irita ochii, tractul respirator superior si membrana mucoasa. Poate altera ADN-ul, iar oamenii pot manifesta sensibilitate la acest compus chimic dupa expunere repetata. E interzis in Suedia si Japonia.
Pro: folosirea substantei este restrictionata in cosmetice deoarece poate fi iritanta. E un conservant eficient in substante cum sunt intaritoarele de unghii si produsele in care este utilizat sunt etichetate a contine formaldehyde.
Alkylphenol ethoxylat
es – poate aparea si ca nonylphenol sau octylphenol

Folositi in sampoane, nuantatori de par si in geluri de ras, ca si agent de umetificare pentru a scadea tensiunea de suprafata a lichidelor, astfel ca acestea sa poata face spuma si sa penetreze in solid.
Contra: studiile arata ca sunt perturbatori hormonali si sunt extrem de toxici pentru pesti. Ar putea fi cancerigeni si daunatori pentru sistemul nervos central. Pot de asemenea cauza astm, eczeme si iritatii ale pielii. Se dezvolta in grasimea din organism mai repede decat pot fi staviliti sau inlaturati. Multi alkylphenoli sunt inlaturati treptat la nivel mondial din compozitia cosmeticelor.
Pro: au fost retrasi succesiv aproape in totalitate din industria cosmetica, dar inca exista intr-o marca de spuma de ras (Nota mea: normal ca nu ni se poate divulga care, dar banuim ca e una de larg consum, datorita secretomaniei) si ca oricum si acea marca va inlatura treptat compusul. Pana in prezent, se fabricau anual mii de tone din acest compus chimic pentru industria cosmetica si alte industrii. Acum fabricarea sa s-a redus la cateva kilograme. Utilizarea in industria cosmetica va ajunge curand la 0 (deci macar de asta am scapat!).

Perfume (Parfum)

Mii de chimicale diferite sunt folosite in parfumuri si producatorii nu au obligatia sa le afiseze pe toate pe eticheta, datorita numarului lor matusalemic!
Contra: parfumurile au fost legate de dificultatile de respiratie si de alergii. Un produs cosmetic uzual poate contine 50-100 chimicale in compusul numit parfum. Din cele aproximativ 2.600 chimicale utilizate cel mai des in parfum, 95% sunt compusi sintetici derivati din petrol. Intrucat parfumurile au masa moleculara scazuta, pot foarte usor penetra pielea. 26 dintre aceste chimicale sunt pe o lista neagra in UE, incluzand isoeugenol (compus cu aroma florala utilizat in multe marci de renume) si oak moss (un lichen ce creste pe scoarta copacilor).
Pro: afisarea fiecarui compus chimic prezent in ingredientul parfum ar conduce la existenta unei etichete cu mult mai mare decat cutia produsului in sine. Un mic numar de chimicale ce se pot dovedi de risc pentru persoanele cu alergii trebuie sa fie clar mentionate, conform noilor reguli UE. Listarea fiecarui ingredient al unui parfum ar duce de asemenea la contrafacerea multor parfumuri.

Alpha hydroxy acids – pot aparea cu denumirile de: triple fruit acids, lactic acid, sugar cane extract sau glycolic acid

Folositi pentru catifelarea pielii.
Contra: acizii actioneaza ca si agenti de decojire, ceea ce duce la inlaturarea straturilor superioare ale pielii care de altfel ajuta la protectia impotriva razelor solare. Doar cateva aplicari pot scadea protectia cu 30% si sa creasca daunele cauzate de razele ultraviolete.
Pro: o schimbare de 30% este destul de mica, iar pielea devine doar foarte putin sensibila la soare. Discutiile in UE sunt inca in curs de stabilire daca aceste produse ar trebui sa contina un filtru solar sau eticheta sa avertizeze consumatorul sa foloseasca un astfel de filtru.

Paraphenylenediamine

Folosit ca vopsea neagra pentru par – e singurul compus chimic ce produce adevarata culoare neagra pentru par.
Contra: e un puternic alergen ce poate cauza o reactie severa a scalpului.
Pro: vopselele negre pentru par sunt esentiale pentru multe femei. Se admite ca aceste chimicale pot cauza probleme, iar produsele in general contin pe eticheta avertismentul sa se intrerupa folosirea daca apar alergii. Persoanele ce au reactii alergice severe sunt adesea acelea care deja au avut reactii moderate la produs, dar nu au respectat avertismentul inscriptionat pe cutia acestuia.

Vezi si articolul “Ingrediente de evitat in cosmetice“.
Sursa informatiei: The Guardian
Sursa imaginii: Flickr[b]
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Ingrediente de evitat in cosmetice

Mesaj  scarface Mar Dec 15, 2009 6:56 am

Ingrediente de evitat in cosmetice
Sursa: http://sideris.ro/blog/frumusete-bio-organica/ingredientele-cosmetice-sub-lupa/ingrediente-de-evitat-in-cosmetice/

Cu totii folosim produse de ingrijire, fie ca suntem femei sau barbati sau chiar copii, de la sapun si pasta de dinti pana la demachiant si parfum. Nu putem concepe traiul fara ele, le folosim zilnic. Insa stim oare ce aplicam pe piele? Din fericire, in prezent, datorita accesului la informatie si interesului in a duce o viata sanatoasa, tot mai multe persoane isi pun intrebari asupra continutului si calitatii produselor pe care le cumpara.

Iata in cele ce urmeaza o lista a catorva dintre cele mai daunatoare ingrediente din cosmetice:
Mineral Oil, Paraffinum, Petrolatum

Acestia sunt derivati ai petrolului. Din ce am citit, si inca nu imi pot reveni, un alt nume pentru uleiul mineral este “ulei de bebelus”; adica sa folosim ulei mineral derivat din petrol pentru pielea sensibila a bebelusului!

Produsele din petrol iti blocheaza pielea, o acopera ca si plasticul, astupa porii. Desigur ca in acest fel pielea ta nu poate funtiona in mod firesc. Nu poate respira cum trebuie. Astfel se aduna toxinele. De asemenea, acesti compusi sunt suspecti ca ar putea cauza cancer. Ceea ce are logica: celulele care nu pot respira sau functiona cum trebuie, sunt sortite la moarte sau mutatii…

Parabeni

Probabil ca, daca ai auzit despre un ingredient pe care ar trebui sa il eviti in cosmetice, acela e unul care are terminatia “-paraben” (metyl, etyl, butyl, propyl paraben). Si probabil ca iti este cel mai greu sa il eviti, pentru ca se gaseste, literalmente, peste tot, in orice crema, lotiune, sampon. Sansele sa gasesti un produs fara parabeni in randul cosmeticelor obisnuite sunt aproape egale cu sansele de a gasi zapada in desertul Sahara. Acest conservant folosit pe cale larga isi gaseste locul chiar si in multe asa-numite produse “naturale” (de exemplu, L’Occitane). Asta in pofida faptului ca a fost legat de cancer si se cunoaste faptul ca perturba hormonii (mimeaza estrogenul).

Phenol/Carbolic Acid

Acest compus se gaseste in cremele de corp. Care-i sunt “beneficiile”? poate cauza colaps circulator, paralizie, convulsii, coma si chiar moarte de la insuficienta respiratorie!

Acrylamide

Acrylamide e un cunoscut cancerigen. A avut un impact puternic in media cand a fost descoperit in mancarea fast-food. Poate vrei sa stii ca se gaseste si in cremele de fata si maini…
Sodium laurel (sau lauryl) sulfate (SLS) = sodium laureth sulfate (SLES)

E un iritant pentru piele. Poate duce la caderea parului. Distruge bariera pielii, penetrand-o ca si alte chimicale. E coroziv. Poate fi legat sau nu de cancer (depinde argumentele carei parti sunt strigate mai tare), dar nimeni nu neaga ca e iritant…

Atunci de ce se gaseste in atatea din produsele de curatare? Pentru ca e ieftin. E folosit pentru spalarea masinilor, degresarea motoarelor, pentru pardoselile garajelor si … pentru minunatul demachiant sau gel de dus de marca si extrem de scumpe pe care le ai in baie. Sa presupunem deci ca pielea noastra ajunge la acelasi grad de murdarire ca si pardoseala unui garaj si nici un compus mai bland nu ar putea face fata???

Dioxane (“myreth,” “oleth,” “laureth,” “ceteareth,” si altele cu “eth” la final, “PEG,” “polyethylene,” “polyethylene glycol,” “polyoxyethylene,” sau “oxynol”)

1,4-Dioxane e un compus chimic cunoscut a cauza cancer. Mai exact, faptul ca este cancerigen a fost raportat incepand de la mijlocul anilor 60. In sfarsit, nu sunt controverse ca e daunator per se. Totusi, se gaseste intr-un mare numar de produse de ingrijire a pielii: sapunuri, lotiuni de corp, geluri de dus etc.

Dioxane a facut mult “zgomot” si pentru ca a fost remarcat in produse cu eticheta “natural”. Sincer, acum, pe cine sa mai crezi? Se pare ca nici etichetele cu termenul “natural” nu mai sunt surse de incredere. Daca produsele “naturale” au fost detectate sa contina un astfel de compus, nu vreau sa imi imaginez cum procedeaza producatorii de cosmetice obisnuite…

Fragrance (Parfum)

Acestea, desi suna cel mai bine, sunt de fapt acoperis unic pentru mii de chimicale diferite. Un produs cosmetic obisnuit poate contine 50-100 chimicale in parfum. In jur de 2.600 chimicale sunt utilizate in mod constant in parfum; 95% din chimicalele folosite in parfumurile din cosmetice sunt compusi sintetici derivati din petrol. Deoarece parfumurile au greutate moleculara scazuta, pot penetra foarte usor pielea. In mod absolut de inteles, companiile nu pot lista toate aceste ingrediente pe o cutie. Asa ca probabil nu vei stii niciodata ce se gaseste inauntru.

Aceasta lista nu este exhaustiva, este rezultatul cautarii mele personale de informatie in acest domeniu. Si nu doresc sa va provoc panica. Insa ar trebui sa incercam tot posibilul sa folosim numai ceva pe cat de natural posibil. Sa ne straduim sa evitam ingredientele daunatoare. Sau sa ne “fabricam” singure produsele de ingrijire a pielii.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  alexiaiuli Lun Iun 14, 2010 9:51 pm

Sa inteleg ca si produsele de la Farmec sunt la fel de pline ca si alte cosmetice de toate cele?Eu folosesc de ceva vreme produsele lor tocmai pentru ca scrie pe ele ca sunt fara parabeni, cu extracte de plante si tot asa. Shocked Cred ca o sa caut sa fac sapunuri in casa, macar asa mai scap de toxicitatea din jurul nostru.
alexiaiuli
alexiaiuli

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 46
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  scarface Lun Iun 14, 2010 11:50 pm

In caz ca scrie ceva de genul "fara conservanti" pe produse, trebuie sa aveti grija si sa intelegi cum este formulat acest lucru.
Des aceasta declaratie este un siplu tric pentru cei care nu citesc cu atentie lista de ingediente.
Termenul "conservanti" este un termen mai mult folosit in sens juridic/chimic in acest caz si nu in sensul in care il intelege consumatorul.
Consumatorul crede ca fara conservanti inseamna fara nici o chimicala.
Intr-un produs de folosesc multe chimicale cu diferite scopuri, conservantie, emulgatori, etc.
Daca scrie fara conservanti sau fara altceva nu inseamna ca nu sunt alte substante chimice toxice folosite cu alt rol in acel produs (orice alt rol).
Sunt multe produse pe care scrie "fara aia, fara aia", dar daca te uiti la lista de ingriedente o sa gasesti o gramada de alte substante chimice toxice. Trebuie citite si cautate in internet substantele. Nu te poti baza ca scrie pe ambalaj fara conservanti. Cei mai multi oameni sunt foarte naivi si cred imediat ce scrie.
Daca dai firmele in judecata ca mint nu ai nici o sansa caci ei atunci vor argumenta: "substantele chimice folosite sunt emulgatori si nu conservant, deci am scris corect dpdv juridic pe ambalaj !"

Intelegeti ?
Concernele alimenatare (si nu numai) de exemplu au dreptul sa puna orice substanta in alimente fara sa o declare pe amabalaj, daca o declara intern "non ingredient".
Caci prin lege trebuie declarate numai "ingredientele" din ceva. Declarand de exemplu cianura de potasiu ca "non ingredient"
ei o pot pune in mancare si nimeni nu-i poate da in judecata. Acest truc juridic se foloseste in Germania si occident.
Din cauza unui truc juridic pervers, practic un joc de cuvinte, concernele pot pune substante in alimente care nu trebuie declarate pe ambalaj
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty dezastros

Mesaj  loret72 Sam Iun 19, 2010 4:18 am

eu una as foarte curioasa cum iti traiesti tu viata de zi cu zi stiind atitea si despre orice ?este important de stiut dar uneori preferi mai bine sa nu l-e stii.
loret72
loret72

Mesaje : 302
Data de inscriere : 07/06/2010
Varsta : 51
Localizare : intr-un oras mic

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  alexiaiuli Mier Iun 23, 2010 12:58 am

Si eu sunt curioasa sa stiu ce mananci,ce cosmetice folosesti pentru ca rasfoind tot forumul rar vad sa ai o parere buna despre vreun aliment. Shocked
alexiaiuli
alexiaiuli

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 46
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  scarface Mier Iun 23, 2010 1:11 am

Of of...

Daca ti-e frica de adevar si nu vrei sa sti diferenta intre bine si rau, intre folositor si nefolositor, intre adevar si minciuna si preferi mai degraba sa nu sti nimic ca sa traiesti comod si fara griji, atunci nu ai ajuns la nivelul de constiinta pt. care ai fost creeat de Dumenzeu si mai ai mult de tras si de evoluat.

Dumnezeu nu ne-a dat mintea sa o ingropam la 2 metrii sub pamant ca sa traim fara griji.
Fiecare cum isi asterne asa doarme.

Eu traiesc cum au trait strabunicii vostrii: legume si fructe din gradina si direct de la tarani, paine integrala, fara cosmetice, fara sucuri artificale, fara prostii inutile si daunatoare pe care multi le considera "necesare."
Simplu si natural...sute de generatii au trait asa inaintea voastra si numai generatia voastra crede ca este necesar de a te folosi de toate lucrurile inutile si mai ales daunatoare din ziua de azi.
Cunoasterea isi cere dreptul la omul rational si cine ignora cunoasterea si prefera necunoasterea acela e inca departe de a fi numit un om cu ratiune.
Se poate trai si fara celular, fara wlan, fara telefon fara fir...
Se pot face copii si fara echo, fara vaccine, fara doctori si fara medicamente...
Se poate trai si fara farmacii... pe vremea lui Ceasca erau 5-6 farmacii intr-un oras si foarte putini bolnavi. Acum sunt sute de farmacii si zeci de mii de bolnavi. Ce progres este asta ? Este un degres.

Se poate trai fara multe lucruri pe care le consideram necasare dar care ne sapa groapa zi cu zi.
FOARTE curand lumea asta in care traim acum se va schimba radical si va va sili pe multi sa traisca ca mine, insa cu diferenta ca eu o fac benevol si cu placere si multi o vor face siliti si fara placere.

scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  loret72 Vin Iun 25, 2010 10:07 pm

dar fara internet.....?
loret72
loret72

Mesaje : 302
Data de inscriere : 07/06/2010
Varsta : 51
Localizare : intr-un oras mic

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty teoretic

Mesaj  corinaandra Vin Iun 25, 2010 11:54 pm

multe sunt daunatoare.... calculatoarele, tastaturile si mouse-urile- cauzeaza probleme la articulatiile mainilor- s-au inmultit in ultimii ani enorm cazurile de astfel de afectiuni- chiar eu am trecut prin assta. Cazurile de miopie din ultimii ani enorm de multe- strabunicii mei au vazut pana la varsta de 92 de ani fara ochelari- dar noi suntem bombardati de monitoare si televizoare care de care mai color... cine mai sta fara sa aprinda calculatorul? cine mai poate sa lucreze fara calculator? joburile si totul ne-o cer. eu comunic cu familia pe internet, mailuri si tot... dar cu exceptia celor cateva zile de stat la tara - cand fratele tot avea laptopul! nu am stat fara calculator. Nu e vorba neaparat de generatie.. asa s-a facut lumea... nu mai exista telefoane fixe in casele oamenilor. in concluzie toti avem internet sau mobile pt comunicare.... fara comunicare nu poti trai si nu mai pot apela la metoda de acum cativa ani cand imi scriam scrisori (vreo 9-10 ani).
societatea ne obliga si nu putem sa traim singuri. eu uram epilatul de exemplu si sunt obligata sa fac asta

corinaandra

Mesaje : 214
Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Otrava din comerţ care te face «frumoasă»

Mesaj  scarface Lun Mar 14, 2011 7:39 am

scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  DanC Joi Iun 30, 2011 9:29 pm

Otrăvurile de zi cu zi (I)
de Eugen Panaitiu



Expunerea chimică din locuinţele actuale este mai puternică decît niciodată, fiind un factor decisiv în apariţia problemelor de sănătate, în special a cancerului. „Cancer“ a devenit unul dintre cele mai temute cuvinte pentru societatea actuală, ţinînd cont de faptul că o treime din populaţia globului suferă de cancer în diferite stadii de dezvoltare, iar prognoza pentru următorii 20 de ani este dublarea acestui procent.

Chimicale industriale foarte toxice şi agenţi cancerigeni ne invadează viaţa de zi cu zi prin substanţele pe care le găsim în pasta de dinţi, loţiuni sau creme solare, şampon, balsam, spumantul de baie şi detergenţii pentru uzul casnic, produse pe care noi le credem sigure şi sănătoase. Atunci cînd acestea interacţionează cu alte substanţe şi pătrund gradat în corp printr-o folosinţă regulată au efecte serioase asupra sănătăţii prin otrăvire gradată, şi constituie un puternic risc de apariţie a cancerului.

Elisabeth Sword, directorul executiv al Organizaţiei Mediului de Apărare a Sănătăţii Copilului, declară: „Oamenii cred în mod eronat că dacă un produs apare pe piaţă este şi demn de încredere, altfel guvernul nu ar permite comercializarea acestuia, cum se întîmplă în cazul alimentelor“. Dar să vorbim despre experienţe trăite de noi toţi şi care reprezintă răspunsuri la reacţii chimice, cum ar fi: strănutul după ce am mirosit un miros sau un spray deodorant, iritaţii în urma folosirii unui produs cosmetic, a unei loţiuni de corp, sau a unui şampon sau balsam; chiar mai frecvent, durerea de cap ce persistă după zugrăvit sau vopsit, sau folosirea unui covor nou. Toate acestea sînt reacţii chimice la care sîntem expuşi fără să realizăm.

S-a considerat mereu că bucătăria este cea mai periculoasă cameră din casă, deoarece aici se petrec cele mai multe operaţii cum ar fi tăiatul, operarea cu diferite mixere şi blendere, fierberea, prăjirea şi prezenţa obiectelor casabile. Însă privind din punctul de vedere al termenilor de sănătate şi conform statisticilor de rănire, baia este cea mai periculoasă cameră din casă. Institutul Naţional de Ocupaţie Siguranţă şi Sănătate din SUA a descoperit că dintre chimicalele folosite în produsele pentru igiena personală, 884 au fost raportate ca fiind toxice şi 125 ca fiind agenţi cauzatori de cancer, statistică surprinzătoare avînd în vedere că la începutul secolului cancerul era o boală rară. În ziua de azi însă, se pare că o persoană din trei are cancer şi una din patru moare din cauza acestuia. Probabil că vă întrebaţi de ce este permisă folosirea acestor substanţe în produsele pentru igiena personală, şi ce au de gînd aceşti oameni să ne facă nouă, copiilor şi nepoţilor noştri?

Există o alternativă?

Scopul acestui articol este de a vă alerta asupra conţinutului unor produse pe care probabil le folosiţi zilnic şi de a vă ajuta să luaţi decizii corecte în privinţa substanţelor conţinute în produsele pe care le achiziţionaţi.

Cercetări făcute în Germania, Elveţia, Japonia şi SUA au evidenţiat că multe substanţe prezente frecvent în şampon, pastă de dinţi, creme de piele şi alte produse de igienă personală, pot duce la apariţia unor boli ale ficatului, plămînilor, inimii şi creierului, precum şi la chelire prematură, formarea cataractei, cancer de mediu („environmental cancer”), dermatite de contact şi afecţiuni ale ochilor la copii. Majoritatea populaţiei nu are nici cea mai mică idee despre daunele aduse organismului prin folosirea zilnică a unor produse aparent în regulă.

În cartea intitulată „The Safe Shoppers’ Bible” David Steinmann şi dr. Samuel Ebstein observă că în anii 1990 în SUA s-au înregistrat 38000 de răni cauzate în urma folosirii cosmeticelor, toate necesitînd tratament medical. În ultimii 35 de ani dr. Ebstein a fost profesor de medicină ocupaţională şi de mediu în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Illinois din Chicago; el este recunoscut ca autoritate internaţională în depistarea efectelor toxice şi cancerigene ale poluării mediului prin apă, aer şi locul de muncă, şi în depistarea substanţelor de contaminare din produsele de consum (alimente, cosmetice şi produse de curăţare a casei). Preşedinte al Coaliţiei de prevenire a cancerului, el este şi autorul a 280 de articole ştiinţifice şi 8 cărţi, incluzînd „The Politics of Cancer Revisited”, „Programul de prevenire a cancerului” şi „The Safe Shoppers’ Bible”, pe care tocmai am menţionat-o. În Marea Britanie, în iunie 1999, a fost cel mai ascultat vorbitor dintr-un comitet selectat din ambele Camere ale Parlamentului, cu referire la nevoia de prevenire a cancerului şi felul în care aceasta trebuie făcută, accentuînd asupra substanţelor toxice care ar trebui scoase în afara legii – prezente în locuinţe şi la locurile de munca. Cu toate că informaţia despre aceste chimicale periculoase e disponibilă de mai mulţi ani, ea nu a fost publicată încă în literatura medicală, cu alte cuvine, s-ar putea ca medicul dvs. de familie să nu aibă nici cea mai mică idee despre aceasta. De obicei dureaza 20 de ani pînă cînd o informaţie medicalo-ştiinţifică devine un adevăr cunoscut de toată lumea, însă nu înseamnă că este normal să aşteptăm tot acest timp pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre.

Dr. Ebstein a declarat că dintre cele 1000 de chimicale introduse pe piaţă anual, doar 12 sînt testate pentru efecte cancerigene. Deci care sînt acele substanţe de care trebuie să ne ferim? Cea mai mare atenţie a oamenilor de ştiinţă este concentrată asupra unui ingredient prezent în şampon, pasta de dinţi şi spumantul de baie: SLS, cunoscut şi sub numele de SDS, precum şi sub multe alte nume. Mai este şi SLES, cu acesta sînt create dioxinele, cei mai periculoşi agenţi potenţial cancerigeni din lume. Acum verificaţi eticheta şamponului dvs.! Motivul pentru care SLS este atît de folosit e pentru că e ieftin şi deoarece o cantitate redusă amestecată cu sare de bucătărie produce multă spumă. Caracteristica profund riscantă este corasivitatea mărită, motiv pentru care e folosit în industrie la curăţarea garajelor, degresarea motoarelor, spălarea automobilelor etc. Companiile care folosesc SLS în produsele lor avizează folosirea echipamentului de protecţie precum: cizme de cauciuc, mănuşi, măşti, ochelari de protecţie, pentru a se evita inhalarea, contactul cu pielea sau cu ochii, deoarece este toxic şi provoacă iritarea membranelor mucoasei şi a aparatului respirator superior. Vom continua prin a vă enumera simptomele expunerii: senzaţii de arsură, tuse, strănut, laringită, respiraţie rapidă (scurtă), dureri de cap, greaţa şi vomă. Jurnalul Colegiului American de Toxicologie a confirmat că SLS este frecvent utilzat în studiile clinice de iritare a ţesutului cutanat, cauzînd pierderea părului şi incapacitatea creşterii acestuia. Un studiu realizat în Germania dovedeşte că dacă se aplică SLS pe suprafaţa scalpului rezultă căderea părului, pentru ca acesta să crească din nou în 4 ani, căzînd apoi în 3 luni, pentru a recreşte în decursul a 4 ani. SLS permite părului să crească încet timp de 2 ani, şi apoi să cadă timp de 2 ani. Deci dacă se cunoaşte acţiunea corozivă care duce la căderea părului şi la oprirea creşterii acestuia, de ce îl mai folosim?

Se pare că există afecţiuni chiar mai grave asociate cu SLS. Dr. Greene, cercetător cu două doctorate la Colegiul Medical din Georgia, studiază efectele produse de SLS. Studiul dr-lui Greene aduce dovezi alarmante şi uimitoare cu privire la daunele produse de SLS. Acesta este rapid asimilat de ţesutul ocular şi retinut timp de 5 zile, influenţînd în special copiii, la care timpul de însănătoşire al corneei se extinde pînă la 10 zile (cu mult peste 2 zile la adulţi, în mod normal). Vă reamintesc ca SLS este absorbit nu doar prin contactul ocular, ci şi prin cel cutanat. Ochii umani se dezvoltă cel mai mult în primii 2 ani de viaţă, dar cu toate acestea ne expunem copiii la SLS, pînă şi adulţii sînt afectaţi prin apariţia cataractei. Să fie oare acesta motivul pentru care din ce în ce mai multe persoane poartă ochelari sau lentile de contact?

Se ştie acum că SLS facilitează pătrunderea şi menţinerea nivelelor reziduale în creier, inimă, ficat şi plămîni prin intermediul şamponului sau săpunului în contact cu pielea, el afecteaza sistemul imunitar, cauzează separarea straturilor pielii şi inflamarea acesteia. Afectarea este cumulativă, odată ce sistemul imunitar este afectat durează mult timp pînă la restabilirea acestuia, ceea ce poate duce la inhibarea organismului, cauzatoare de o vulnerabilitate mai mare faţă de viruşi şi bacterii. De aceea, fiind mai mereu suprasolicitaţi imunitar avem stări frecvente de oboseală.

Ce se poate spune despre şampoanele speciale pentru copii? O privire rapidă în raionul unui supermagazin arată prezenţa SLS în aproape toate şampoanele pentru copii. De fapt, cu cît SLS se află printre primele substanţe de pe etichetă, cu atît mai mare este concentraţia sa în raport cu celelalte substanţe (ingrediente).

SLS se mai găseşte şî în alte produse de igienă personală cum ar fi săpunul de corp şi de faţă, loţiunile de curăţare a pielii, gelul de ras şi spumantul de baie (prin care poate provoca infecţia tractului urinar).

O altă problemă cu SLS este tendinţa de a reacţiona cu alte substanţe cum ar fi: TEA, DEA, uitaţi-vă pe etichetă după aceste substanţe, formaldehides, etc; un agent cancerigen e ca un minilaborator într-o sticlă.

Dar de ce nu am auzit mai multe despre acest efecte pînă acum? Trebuie să ţinem cont de faptul că producătorii acestor mărfuri au de cîştigat milioane de lire pe an. Precum în industria tutunului, care timp de zeci de ani a reusit să reziste, ei vin cu studii care să contrazică cele spuse de oamenii de ştiinţă precum dr. Greene. După cum ştiţi, au trebuit să treacă 20 de ani pînă cînd companiile de ţigarete au pus atenţionarea asupra daunelor tutunului pe pachetele de ţigări. În SUA lucrul cel mai bun pe care îl poate face FDA (Administraţia SUA pentru droguri – The US Drog Administration) în ziua de azi este să-i oblige pe producători să pună atenţionări asupra efectelor pe etichetele anumitor produse. Desigur, acest lucru nu se întîmplă în Marea Britanie sau la noi.

În legătură cu atenţionările de pe etichete, iată un avertisment de pe o pastă de dinţi comercializată în SUA de către unul dintre cei mai mari producători de pastă de dinţi: „A nu se înghiţi. La copiii sub 6 ani, pentru a reduce riscul înghiţirii, folosiţi o cantitate redusă şi sub supraveghere pînă la obţinerea unui obicei corect de spălare. La copiii sub 2 ani cereţi avizul medicului, şi apoi sub aceasta: „AVIZ: A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÎNA COPIILOR SUB 6 ANI, ÎN CAZUL INGERĂRII ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU CONTACTAŢI DE URGENŢĂ UN CENTRU DE CONTROL AL OTRĂVIRII“ – un centru de control al otrăvirii? Dar vorbim doar despre o pastă de dinţi… Şi să ne uităm puţin la medicamentele pe care sîntem sfătuiţi să le ţinem sub limbă pentru o absorbţie mai bună şi mai rapidă (de obicei 30 de secunde sau chiar mai puţin) – nu credeţi că pasta de dinţi v-ar putea pătrunde sub limbă, mai ales dacă vă spălaţi dinţii timp de un minut sau două? Se ştie că un număr de copii chiar a decedat în urma ingerării unei cantitaţi prea mari de pastă de dinţi, de fapt, cînd vorbim de pericolul potenţial al acesteia, mai există şi alte substanţe de care trebuie să ne ferim, cum ar fi sacharin – zaharina şi fluouride – fluorul. Florura de sodiu (sodium fluouride), substanţă folosită printre altele la prevenirea căderii dinţilor, este de asemenea folosită la otrava de şobolani, ca şi SLS-ul, la prafurile împotriva gîndacilor, la stingătoare, solvanţi şi compuşi, fiind substanţa perfectă pentru apa de băut, pasta de dinţi.

În 1945, inginerii responsabili de vînzări la cea mai mare uzină de producţie din SUA au realizat că pe parcursul procesării mii de tone de aluminiu erau risipite, deşeul acesta fiind sub formă de praf extrem de fin numit „alluminium filling tailings”, care se separă de aluminiu în timpul procesării. Producătorii au observat că dacă pot vinde aceste deşeuri chiar la un preţ minim, vor înfăşca un profit frumuşel, însă praful este atît de otrăvitor încît era problematică chiar şi debarasarea de el. De aceea a fost folosit în principal ca otravă de şobolani ce acţionează prin măcinarea în bucăţele a organelor digestive, la fel cum ar acţiona sticla macinată. Apoi s-a descoperit că apele din Texas au un conţinut ridicat de flourine (fluor). Florura de calciu este produsă de catre natură de mii de ani şi se pare că în stare naturală ajută la întărirea dinţilor. De aici Organizaţia aluminiului a decis în mod arbitrar numirea prafului „alluminium filling tailings” florură de sodiu, şi apoi a dus campanii de convingere a cetăţenilor SUA pentru adăugarea acestuia la rezervoarele de apă. Era logic că va urma adoptarea entuziastă a unei măsuri ce avea să ajute la prevenirea stricării dinţilor. Păcălirea s-a realizat prin teste grăbite şi irelevante, precum şi prin rezultate bazate pe teste insuficiente. Într-adevăr, din teste rezulta că florura de sodiu fusese adaugată la rezervoarele de apă, însă problemele legate de stricarea dinţilor au crescut cu 50% – surprinzător, autorităţile continuau fluorizarea… mă întreb de ce oare?

Vedeţi dvs., ceea ce este necesar în prevenirea stricării dinţilor este uciderea bacteriilor şi distrugerea anormalităţilor fără riscul de a ucide posesorul dinţilor… Deci ce avem de făcut? Să achiziţionăm o apă de gură? Da, o apă de gură bună ar putea ajuta, însă este la fel de greu de găsit precum o pastă de dinţi bună. Majoritatea celor mai cunoscute ape de gură conţin un procent mai ridicat de alcool decît berea sau vinul, iar acest lucru poate fi periculos sau chiar mortal pentru copiii mici în cazul ingerării. Conform Asociaţiei de producere a medicamentelor fără prescripţie din SUA, majoritatea celor mai cunoscute ape de gură conţin între 12,5 şi 27% alcool („alcohol proofs – that’s 25 to 54% proof”).
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty cosmetice homemade

Mesaj  alexiaiuli Lun Iul 04, 2011 12:51 am

Eu m-am apucat sa imi fac acasa produse cosmetice.Am reusit pana acum o crema de calcaie cu galbenele, una cu ulei de masline si galbenele de fata si corp si un fel de deodorant solid pentru subrat, cu uleiuri esentiale.In viitorul apropiat vreau sa fac si sapun de plante.Mai face cineva pe aici? Sunt interesata de un schim de retete si experienta.Cine vrea retetele sa ma anunte.
alexiaiuli
alexiaiuli

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 46
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  DanC Lun Iul 04, 2011 9:23 am

Am mai citit mai demult de produse cosmetice pe baza de petale de trandafir,am cautat site-ul dar am gasit altul mult mai complex si interesant:

http://www.util21.ro/sanatate/biblia-vitaminelor/cosmetice-naturale-in-roma-antica.htm
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty produsele cosmetice romanesti deuteria

Mesaj  stelutademare Lun Oct 24, 2011 11:45 pm

E scary cand stai si te gandesti cate trebuie sa eviti..eu am inceput cu propria mea gradina de zarzavat deocamdata..cu cosmeticele-i mai dificil cand vrei sa fii ingrijita si frumoasa..de exemplu acum sunt disperata ca nu stiu cu ce sa-mi vopsesc parul..am o tona de fire albe si habar nu am daca exista vreo vopsea "naturala" pentru par.
Cum ajungi sa te feresti cand totul e otrava in jurul tau: aer, pamant, apa? Poate doar daca ne mutam pe alta planeta..
Nu vreau sa cad in extrema cealalta dar nici fructele de exemplu nu mai au gustul pe care mi-l amintesc iar livada deocamdata nu am unde sa-mi fac..in concluzie nu mai mananc fructe?Sunt sigura ca-s pline de tot felul de prostii pentru crestere accelerata, ca-s doar aspectuoase si n-au nici un gust..degeaba imi doresc sa mananc cat mai natural daca fizic posibilitatile mele nu-mi permit..nu am de unde in UK sa cumpar fructe din gradina..cam asta-i realitatea pentru mine..cel putin deocamdata
stelutademare
stelutademare

Mesaje : 67
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 52
Localizare : Birmngham-England

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty cosmeticele deuteria

Mesaj  stelutademare Mar Oct 25, 2011 12:40 am

Am auzit si eu de cosmeticele deuteria, facute de un roman si om deosebit..Cred ca le voi incerca..Nu stiu in momentul acesta sit-ul dar daca bagati pe google produse deuteria sau prof.Nedelcu...gasiti sigur..
stelutademare
stelutademare

Mesaje : 67
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 52
Localizare : Birmngham-England

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  DanC Mar Oct 25, 2011 9:15 am

adevarul e ca,cosmeticele au 2 taisuri-pe de o parte te infrumuseteaza dar pe cealalta iti distrug incet dar constant tenul.Nevasta-mea nu a folosit NICIODATA cosmetice dar acum la 35 de ani se vad si efectele:nici nu are nevoie de absolut nimic,pielea este sanatoasa si curata permanent.
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica? Empty Re: Ce se ascunde in cosmeticele si produsele din toaleta ta zilnica?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum