Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Despre împărăţia cerurilor

In jos

Despre împărăţia cerurilor Empty Despre împărăţia cerurilor

Mesaj  scarface Lun Noi 30, 2009 5:08 am

Extras din Marea Evanghelie a lui Ioan Vol 2 /cap 8 - primita de Jakob Lorber

Despre împărăţia cerurilor

Intreabă Faustus: Doamne, ce fel de împărăţia este aceasta şi unde se află ea?“
Spun Eu: „Da, dragul Meu prieten, adevărata şi propriu zisa împărăţia a lui Dumnezeu este peste tot pentru adevăraţii prieteni ai lui Dumnezeu, pentru duşmanii lui Dumnezeu însă niciunde; fiindcă pentru aceia este totul iarăşi iad, în toate părţile în care tu numai poţi şi vrei să-ţi îndrepţi ochii tăi şi simţurile tale. Jos şi sus este la fel. Uită-te ori în sus la stele - pentru că ele sunt pământuri ca acesta, pe care păşeşti tu - sau scufundă-ţi ochii în jos către pământ, pentru că el este judecat ca carnea ta, care trebuie odată să moară şi să putrezească! Cercetează şi caută însă la aceasta harnic în inima ta; acolo vei găsi tu, ceea ce cauţi. Pentru că în fiecare inimă a omului este pus răsadul viu, din care îţi va înflori veşnicul roşu de dimineaţă al veşnicei vieţi.
Uite, spaţiul, în care pluteşte acest pământ ca şi marele soare, luna şi toate stelele nenumărate, care nu sunt pentru sine nimic altceva decât iarăşi sori şi pământuri, este nemărginit! Cu rapiditatea gândurilor tale ai putea tu părăsi acest pământ şi în linie dreaptă ai putea tu pleca în grabă cu o asemenea rapiditate, - şi dacă pleci tu astfel în grabă veşnicii după veşnicii, atunci tu totuşi n-ai ajunge niciodată aproape de vreun capăt după multe veşnicii a zburării în grabă rapide ca gândul! Peste tot ai întâlni tu însă făpturi de cel mai rar şi minunat fel şi mod, care umple şi însufleţesc pretutindeni spaţiul nemărginit.
Prin inima ta vei păşi tu afară după moartea vieţii tale în nemărginitul spaţiu a lui Dumnezeu şi după felul înimii tale îl vei găsi tu ori ca cer sau ca iad!
Pentru că niciunde nu este un cer creat îndeosebi, nici vreun iad îndeosebi creat, ci toate acestea vin din inima omului; şi astfel se pregăteşte fiecare om în inimă, depinde de faptul dacă face el lucruri bune sau rele, ori pentru în cer sau pentru iad şi cum crede el, vrea şi înfăptuieşte, tot aşa îşi va şi trăi el credinţa lui, din care voinţa lui a fost hrănită şi s-a transformat în faptă.
Fiecare să examineze însă înclinaţia inimii lui şi el va afla cu uşurinţă, de ce fel de duh este plină inima lui. Dacă înclinaţiile lui trag inima lui şi dragostea acesteia în afară spre lume şi simte el în sine un dor aprig, de a deveni în lume ceva mare şi bine văzut, - dacă are inima care vrea să devină îngâmfată o neplăcere faţă de omenirea săracă şi dacă ea simte în sine instinct, că ar dori să stăpânească peste ceilalţi, fără să fie aleasă şi unsă de către Dumnezeu spre a stăpâni, atunci sălăşluieşte în inimă deja sămânţa iadului, care, dacă el nu o va combate şi n-o va înăbuşi, nu-i pregăteşte omului după moartea trupului evident nimic altceva decât iadul.
Dacă este însă inima omului umilă şi dacă se simte fericit să fie cel mai neânsemnat printre oameni, să slujască tuturor, să nu se aprecieze din cauza dragostei pentru fraţii şi suroriile sale aproape deloc, să-l asculte pe şeful său în toate cele bune, cât şi pe fraţii săi în lucruri utile şi dacă aşa îl iubeşte pe Dumnezeu desaupra tuturor, atunci creşte în inima sa sămânţa cerească spre a deveni un cer adevărat şi viu şi acel om, care poartă aşa în sine belşugul cerului în inima sa plină de credinţă vie, plină de speranţă pură şi dragoste, aceluia îi este imposibil ca după moartea trupului să ajungă altundeva, decât în împărăţia cerească a lui Dumnezeu, pe care el a purtat-o deja în abundenţă în inima sa! - Dacă cântăreşti tu aceasta cu drept, atunci tu vei înţelege cu uşurinţă, cum stau lucrurile de fapt cu împărăţia cerurilor cât şi cu cea a iadului.“

Spune Faustus: „Drag şi cât se poate de înţelept Domn, Invăţător şi prieten! Într-adevăr, cuvintele Tale au fost cât se poate de înţelepte; dar de data aceasta eu nu le-am putut înţelege în profunzime! Cum este posibil ca cerul şi iadul să fie pe aceiaşi pată, ca unul dintre ele să învingă pe celălalt, acest lucru este încă imposibil pentru un om ca mine, care încă mai gândeşte cât se poate de material! Dar cum să răsară din inima mea la sfârşit o eternitate fericită sau nefericită, este cu totul de neânţeles faţă de toate celelalte! De aceea eu trebuie să te rog, ca Tu să-mi explici aceasta mai amănunţit; căci altfel voi merge orb în spirit acasă, chiar dacă este amiază şi cât se poate luminat afară!“

9. Domnul arată prin exemple fiinţa cerului şi a iadului.

Spun Eu: „Atunci fii atent; căci Mie îmi pasă, ca tu să mergi văzător acasă!
Iată, într-o casă locuiesc doi oameni. Unul este mulţumit cu tot ce a cultivat cu greutate din pământ sub binecuvântarea lui Dumnezeu. Mulţumit şi bucuros este el din pricina rezultatului mic a hărniciei sale şi cea mai mare fericire a sa este atunci, când împarte rezervele sale greu lucrate cu fraţi care sunt încă mai săraci decât el. Dacă vine unul flămând la el, atunci este bucuros, dacă îl poate sătura şi nu îl întreabă niciodată furios motivul sărăciei sale şi nu îi interzice că nu mai are voie să revină, dacă cumva el va fi din nou înfometat.
El nu scoate o vorbă urâtă din pricina legilor statului şi spune, atunci când i se ia un impozit, ci tot timpul spune cu laudă: ‘Doamne! Tu mi-ai dat; totul îţi aparţine! Ce ai luat Tu, poţi cere oricând înapoi; Doar voinţa Ta veşnic sfântă să se întâmple!’
Pe scurt, pe acest om nu îl poate deranja în fericirea lui cât şi în dragostea sa şi în încrederea sa spre Dumnezeu, cât şi în dragostea pentru fraţii săi nimic; Furia, invidia, cearta, ura şi trufia sunt cuvinte străine pentru el.
Dar în schimb fratele său este cel mai nemulţumit om. El nu crede în nici un Dumnezeu şi spune: ‘Dumnezeu este noţiunea goală, prin care oamenii îl descriu în cea mai mare măsură pe eroul acestei lumi. În neajunsuri poate să fie fericit doar cel mai prost om, la fel ca şi animalele care nu gândesc şiisus nu conştienţiziază, când ele primesc puţin din ceea ce cere natura lor mută şi tâmpită. Dar omul, care s-a ridicat prin mintea sa deasupra animalelor, acela nu trebuie să se mulţumească cu o hrană rea pentru porci, nu trebuie să scormonească prin pământ cu proprile mâini, - aşa cum se cade doar pentru animale şi sclavi - ,care sunt gândite pentru ceva mai bun, trebuie însă luată sabia în mână şi să se ridice ca prinţ ca să intre sub arcul de triump în oraşul lumeasc mare, pe care el l-a cucerit. Pământul trebuie să se cutremure sub copitele calului său, care îl poartă pe spate cu mândrie pe stăpânul nunmăraţiilor luptători împodobit cu aur şi cu multe pietre preţioase.
Cu astfel de gânduri alungă un asemenea om existenţa sa sărăcăcioasă, blestemă sărăcia în inima sa şi se gândeşte la diferite metode, cum poate să pună mâna pe comori mari şi pe bogăţii, pentru a putea realiza ideeile sale trufaşe cu ajutorul lor.
Pe fratele său mulţumit îl desconsideră şi pe oricare care este mai sărac decât el. La el nu se poate vedea nici o urmă de milă; pentru el este o trăsătură caraghioasă a sclavilor înfricoşaţi şi a maimuţelor de companie. Pentru un om este demnă binefacerea, - dar acest lucru să se întâmple cât mai rar posibil! Dacă vine la el un sărac, atunci îl înjură cu tot felul de cuvinte şi spune: ‘ Du-te de aici, tu bestie leneşă, tu balaur mâncăcios cu larva ta zdrenţuită de om! Lucră, tu animalule, dacă vrei să-ţi primeşti hrana! Du-te la fratele diferit de trupul meu, dar să nu mai vi niciodată în apropierea duhului meu înalt; acesta, ca fiind însuşi un animal de povoară, lucră pentru alţii ca el şi este atât de milostiv ca o maimuţă de companie! Eu sunt doar îngădiutor - şi îţi dăruiesc de data aceasta încă viaţa ta groaznică de vierme.’
Uită-te, aceşti doi fraţi, copii a unui tată şi a unei mame, locuiesc împreună în aceiaşi casă. Primul este un înger, al doilea însă este aproape în întregime un diavol. Pentru primul este coliba sărăcăcioasă un cer, pentru al doilea însă este tot aceiaşi colibă, fără vreo modificare făcută la ea, un iad adevărat plin de chinuri amare. Vezi tu acum, cum cerul şi iadul se pot afla pe aceiaşi pată?!
Bineînţeles tu te vei gândi: ‘şi ce dacă? Pe cel dornic de putere trebuie lăsat ca să ajungă la tronul său şi el va fi de folos, în a proteja popoarele şi a bate pe duşmanii săi!’ Oda, acest lucru ar putea fi posibil! Dar unde este măsura, care i-ar putea spune, până unde să-şi urmărească planurile sale orgolioase? Ce va face el cu oamenii aceia, care nu vor dori să se închine adânc în faţa sa? - Iată, pe aceia îi va tortura în cele mai mari chinuri şi lui îi va păsa de o viaţă omenească aşa de mult ca de un fir de iarbă strivit sub picior! - Prin urmare ce este un asemenea om? - Iată, acesta este deja un diavol!
Trebuie să existe regi şi prinţi; dar înţelege, aceştia trebuie aleşi de Dumnezeu şi prin urmare trebuie să fie moştenitori ai regilor unşi. Aceia sunt atunci cei aleşi; dar vai de oricare altul, care îşi părăseşte coliba sărăcăcioasă şi fuge, pentru a dobândi prin orice fel rangul de a domni! Într-adevăr, pentru acela ar fi fost mai bine, ca el să nu se fi născut niciodată!
Dar Eu mai vreau să-ţi descriu o imagine din împărăţia cerească a lui Dumnezeu: Se aseamănă în întregime cu o împărăţie lumească bună, unde cresc împreună cei mai nobili struguri lângă tufişurile spinoase şi lângă scaieţi - şi totuşi au acelaşi pământ în jurul rădăcinii! Diferenţa se află doar în folosirea lor: strugurii îi schimbă în ceva bun, dar spinii şi scaieţii în ceva rău, nefolositor şi necomestibil pentru vreun om.
Aşa curege cerul cât şi în doiavol cât şi prin îngerii lui Dumnezeu; dar fiecare îl foloseşte altfel! -
Tot aşa este cerul la fel ca un pom fructifer, care poartă fructe bune şi dulci. Dar atunci când apar oameni sub crengile sale pline şi binecuvântate şi doresc să mânânce acel fruct, sunt mulţi dintre ei care sunt treziţi; aceştia savurează cu mulţumire doar atât, cât le pică bne. Dar alţii, cărora le este pe plac fructul, nu vor să lase nimic pe pom, ci mânâncă totul cu invidie, ca nu cumva să mai găsească cei modeşti încă ceva, iar ei mânâncă atât de mult, până când nu mai este nici un măr pe acel pom. Aceştia însă se îmbolnăvesc după scurt timp şi trebuie să moară, în timp ce cei modeşti s-au întărit prin mâncatul acelor fructe delicioase din pom! Şi totuşi au mâncat ambele grupuri din acelaşi pom!
Tot aşa mai este cerul ca un vin bun, pe cel care se mulţumeşte cu puţinul pe acela îl întăreşte, dar pe altul îl strică şi îl omoară; şi aşa devine tot acelaşi vin pentru unul cerul dar pentru celălalt iadul, - şi totuşi a fost tras prin tot aceiaşi furtun! -
Spune-Mi prietene, dacă tu înţelegi acum, ce este cerul şi ce este iadul!“

10. Legea ordinii

Spune Faustus: „Doamne, acum încep eu să înţeleg totul! - În tot univerul este doar un Dumnezeu, o putere şi o lege a ordinii veşnice. Care dintre oameni respectă această lege, pentru acela este atunci pretutindeni cerul; dar cine din propria libertate se împotriveşte acestei legi, pentru acela este atunci peste tot iadul, chinuri şi torturi!“
Spun Eu: „Da, aşa este! - Focul este un element folositor; cine îl foloseşte înţelept, ordonat şi după nevoie, pentru acela este foarte folositor. Ar fi prea mult pentru a spune toate avantajele, care ar fi pentru un om, atunci când el îl foloseşte înţelept, ordonat şi după nevoiile sale. Dar dacă cineva vrea să folosească focul neânţelept şi doar spre a se distra, ca el să-l folosească pe acoperişul caselor sau în păduri dese, atunci va nimic totul tot acel foc!
Dacă iarna este ger, atunci merge fiecare cu drag la şemineu şi se încălzeşte cu drag la focul luminos, care umple şemineul solid cu flăcări calde; dar cine ar pica în foc, l-ar omorî şi l-ar devora.
Dar Eu îţi mai spun încă ceva: Oamenii a acestei lumi, trebuie dacă vor să fie adevăraţi copii a lui Dumnezeu, să fie conduşi prin foc şi apă. Cerul în fiinţa sa fundamentală este apă şi foc; cine nu se înrudeşte cu apa, acela va fi omorât de apă şi ce nu este chiar însuşi foc, nu poate să reziste în foc.“
SpuneFaustus: „Doamne, acest lucru nu îl înţeleg iarăşi! Cum se poate înţelege această afirmaţie? Cum poţi să devi în acelaşi timp apă cât şi foc? Căci cunoscut este faptul că aceste două elemente se duşmănesc; se distrug unul pe altul. Dacă focul este puternic şi se aruncă apă în acesta, atunci se transformă imediat apa în aburi şi aer; dar dacă apa este mai puternică decât focul, atunci se stinge acesta în apă, imediat când el este inundat. Dar dacă trebuie să fie în acelaşi timp apă şi foc, pentru a ajunge în împărăţia cerurilor, atunci te vei evapora la sfârşit şi aşa!? Cum ar sta atunci lucrurile cu viaţa veşnică?“
Spun Eu: „Oh, cât se poate de bine! Amândouă în măsuri drepte, - şi în acelaşi timp se formează şi se menţin unul pe altul! Deoarece iată, dacă nu ar exista în- şi în împrejurul pământului foc, atunci nu ar exista nici apă; dar dacă nu ar exista în- şi în jurul pământului apă, atunci nu ar exista nici focul, - căci încontinu se reproduc focul şi apa reciproc.“
Întreabă Faustus: „De ce? Cum aşa?“
Spun Eu: „Ia tot focul, din care provine căldura, de pe pământ şi întreg pământul ar deveni o bucată de gheaţă, unde nu s-ar mai forma vreo viaţă; dar ia după aceea toată apa de pe pământ şi atunci va deveni totul un nor de praf! Căci fără apă nu se va ţine nici un foc, care este cât se poate de necesar pentru formări noi pe pământ; iar acolo unde nu există formări sau regenerări, acolo s-au instalat deja moartea şi descompunerea.
Uită-te la un pom, care şi-a pierdut sucurile proprii şi tu vei observa în scurt timp, că pomul va puterzi şi prin aceasta se va prăpădi. Înţelegi tu aceasta?“
Spune Faustus: „Da, Doamne, acum înţelegem noi toţi şi aceasta şi recunoaştem, că Tu eşti umplut de Duhul dumnezeiesc şi că Tu eşti Creatorul a tuturor lucrurilor. Căci care om ar putea spune de la sine cum este întreaga creaţie şi sub ce legi stă ea? Aceste lucruri pot fi clare şi cunoscute până în adâncuri, de Cel ce poartă în sine Duhul, prin care au fost create toate lucrurile şi prin care vor exista în continuare. - Eu pot să-ţi mulţumesc doar cu inima plină de dragoste pentru facerile Tale de bine spirituale câtzşi cele materiale aici! Căci ce altceva aş putea eu sărac, slab şi păcătos om să-ţi fac ţie, Domnul universului?“ Spun Eu: „Tu ai dreptate; dar pentru început să nu vorbeşti de ceea ce ai aflat şi ai văzut aici şi nu Mă anunţa înainte de vreme în faţa lumii şi să nu uiţi în fericirea ta pământească de cei săraci! Căci ceea ce le vei face săracilor în numele Meu, vei face pentru Mine şi tu îţi vei primi atunci răsplata în ceruri. - Dar acum, pentru că am terminat şi am liniştit toate treburile în Kis, vrem ca noi să ne pregătim de călătoria spre Nazaret.“
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum