pasta de dinti
2 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale gurii si dintilor
Pagina 1 din 1
pasta de dinti
De mult timp nu mai folosesc pastă de dinți obișnuită, cu fluor, produsă de mari corporații și comercializată pe scară largă în supermarketuri. O vreme am folosit una de argilă, recomandată în tratamentele homeopatice. Pe urmă am cumpărat un praf de curățat dinții și mi-am dat sema că e foarte simplu și destul de rapid de făcut.
Ingrediente:
argilă pulbere (dacă aveți granule, le puteți zdrobi)
bicarbonat de sodiu alimentar
sare de bucătărie
ulei esențial de mentă și/ sau salvie/ rozmarin (opțional)
Cum se procedează:
Ingredientele se amestecă în cantități variabile – eu am folosit în cea mai mare măsură argilă, apoi bicarbonat, iar sarea am pus-o în cantitatea cea mai mică.
ce parere aveti de aceasta varianta ?
Ingrediente:
argilă pulbere (dacă aveți granule, le puteți zdrobi)
bicarbonat de sodiu alimentar
sare de bucătărie
ulei esențial de mentă și/ sau salvie/ rozmarin (opțional)
Cum se procedează:
Ingredientele se amestecă în cantități variabile – eu am folosit în cea mai mare măsură argilă, apoi bicarbonat, iar sarea am pus-o în cantitatea cea mai mică.
ce parere aveti de aceasta varianta ?
loret72- Mesaje : 302
Data de inscriere : 07/06/2010
Varsta : 52
Localizare : intr-un oras mic
Re: pasta de dinti
si eu am incercat varianta cu argila iar senzatia e ca te speli cu noroi pe dinti (nu am adaugat menta) , dar curata bine dantura! eu voi incerca calcarea fluorata + calc phosphorica cum a scris scarface in alt topic, pt ca mi se demineralizeaza dantura.
CK- Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009
da, dar asta epentru mineralizarea dintilor nu pentru igena zinlica. cred ca si eu o sa folosesc dar dupa ce termin cu celelante probleme , deja am 3 fisuri usoare pe incisivii superiori . asa ca e de urmat sfatul .
am facut acum 6 luni un detartraj . acum tinand cont ca as vrea sa ma tratez numai homeopat si tartrul incepe sa apara iar , n-as mai folosi nici ata dentar cu fluor si as merge pe un remediu crezi ca acesta ar fi bun "staphysagria". am gasit undeva ca ar contribui la desprinderea tartrului . asa este ?
Subiecte similare
» Despre pasta de dinti
» dinti de lapte
» Cum sa faci pasta de dinti naturala
» un adolescent cu 232 de dinti
» intrebare pt scarface
» dinti de lapte
» Cum sa faci pasta de dinti naturala
» un adolescent cu 232 de dinti
» intrebare pt scarface
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale gurii si dintilor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|