Ruptura ligament incrucisat anterior
3 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale picioarelor
Pagina 1 din 1
Ruptura ligament incrucisat anterior
Buna Scarface,
Fiul meu de 21 ani a practicat fotbal pana la 18 ani cand a avut ruptura partiala la genunchiul drept, continuand sa mai joace cateva luni pana la renuntarea totala. La ultimul RMN in vara aceasta diagnosticul a fost de rupere totala a LIA si programat pentru operatie. este adevarat ca a suferit o usoara devalorizare de sine in acea perioada care sper ca s-a incheiat cu aceasta ruptura totala.
Ce nu stiu e daca vindecarea ligamentului vine de la sine sau necesita interventie chirurgicala?
Fiul meu de 21 ani a practicat fotbal pana la 18 ani cand a avut ruptura partiala la genunchiul drept, continuand sa mai joace cateva luni pana la renuntarea totala. La ultimul RMN in vara aceasta diagnosticul a fost de rupere totala a LIA si programat pentru operatie. este adevarat ca a suferit o usoara devalorizare de sine in acea perioada care sper ca s-a incheiat cu aceasta ruptura totala.
Ce nu stiu e daca vindecarea ligamentului vine de la sine sau necesita interventie chirurgicala?
gabriela88- Mesaje : 6
Data de inscriere : 28/05/2014
Re: Ruptura ligament incrucisat anterior
cele mai multe tendoane/ligamente se lipesc de la sine dupa rupturi totale, dar e nevoie de imobilizarea genunchiului cateva saptamani. Cel putin asta spune medicina.
Deci nu sport si nu indoit genunchi.
Altele (cele incrucisate de la genunchi) cica nu se lipesc de la sine (caci e spatiul prea mare intre cred).
Deci nu sport si nu indoit genunchi.
Altele (cele incrucisate de la genunchi) cica nu se lipesc de la sine (caci e spatiul prea mare intre cred).
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
Multumesc Scarface. Deci singura solutie este operatia.
nu neaparat. Dar ce ligamente sunt ?
scarface- Admin
Am inteles ca la genunchi sunt 4 ligamente iar la RMN au spus ca ligamentul incrucisat anterior s-a rupt intre timp de la ultimul X-RAY.
Eu stiu pe cineva care si-a rupt ligamentul incrucisat posterior.
Pentru ca persoana respectiva era plecata din tara si pentru ca asigurarea medicala nu acoperea interventia chirurgicala pentru coaserea ligamentului rupt, dupa ce s-a consultat cu medicii de acolo, singura solutie a fost sa poarte o orteza pentru refacere.
Astfel ligamentul a fost refacut.
Pentru ca persoana respectiva era plecata din tara si pentru ca asigurarea medicala nu acoperea interventia chirurgicala pentru coaserea ligamentului rupt, dupa ce s-a consultat cu medicii de acolo, singura solutie a fost sa poarte o orteza pentru refacere.
Astfel ligamentul a fost refacut.
Mada lina- Mesaje : 56
Data de inscriere : 22/05/2015
Nu stiu ce sa spun Mada lina. Fiind "cineva" cred ca nu esti sigura daca a fost fisurat sau rupt. Initial asa am crezut si eu acum 3 ani ca ar fi rupt dar era doar fisurat. In cazul fiului meu au trecut 3ani si in final s-a rupt, cu toate ca a purtat protectie - ce-i drept nu mereu. Mi se pare logic raspunsul lui Scarface care spune ca cele incrucisate nu se lipesc de la sine.
toate se lipesc de la sine DACA distanta nu e prea mare si se mentine genunchiul mobilizat in perioada de refacere
scarface- Admin
gabriela88, persoana respectiva a avut ruptura de ligament si nu fisura.
Mada lina- Mesaje : 56
Data de inscriere : 22/05/2015
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ale picioarelor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum