Probioticele
3 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Loc de dispute (fara cearta)
Pagina 1 din 1
Probioticele
rozy :
Probioticele provin din Lactobacillus si Bifidobacterium genera. Varietatile sunt: Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Longum,Bifidobacterium Lactis,Lactobacillus Rhamnosus,Lactobacillus Bulgaricus,Lactobacillus Plantatum.
Rozy:
Nu cred ca e cazul cu aceste produse. Functioneaza pe piata de peste treizeci de ani si nimeni nu s-a plans de ele. In plus au si garantie de satisfactie.Lumea nu are suficienta informatie si nu prea da importanta calitatii produselor. Pentru majoritatea oamenilor important este pretul. In care firma ati avea incredere: intr-una care scoate in fiecare luna un produs nou sau intr-una care scoate un sapun solid dupa 30 ani? Cred ca un produs este de calitate dupa ce a fost testat si "paratestat".
Probioticele provin din Lactobacillus si Bifidobacterium genera. Varietatile sunt: Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Longum,Bifidobacterium Lactis,Lactobacillus Rhamnosus,Lactobacillus Bulgaricus,Lactobacillus Plantatum.
Rozy:
Nu cred ca e cazul cu aceste produse. Functioneaza pe piata de peste treizeci de ani si nimeni nu s-a plans de ele. In plus au si garantie de satisfactie.Lumea nu are suficienta informatie si nu prea da importanta calitatii produselor. Pentru majoritatea oamenilor important este pretul. In care firma ati avea incredere: intr-una care scoate in fiecare luna un produs nou sau intr-una care scoate un sapun solid dupa 30 ani? Cred ca un produs este de calitate dupa ce a fost testat si "paratestat".
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
Re: Probioticele
Rozy, ai idee ce sunt si de cand sunt folosite bacteriile Bifidus ?
scarface- Admin
Probioticele
Este vorba doar de iaurturile cu probiotice de la Danone, sau de la toate firmele? Si atunci cum ramane cu branza telemea si casul facute in gospodariile bunicilor nostri, cu lapte de la vaca sau oile lor, la care se folosea si se foloseste chegul animal (Cheagul este o enzima naturala care se obtine din stomac uscat de vitel si miel (nou-nascuti hraniti numai cu lapte), de porc sau de pui)?
crinuta- Mesaje : 104
Data de inscriere : 14/06/2010
Re: Probioticele
Intre timp mai toate firmele folosesc aceste bacterii fecale. In Germania cel putin, in orice iaurt si lapte gros, chiar si in cele organice, sunt listate aceste 2 bacterii.
Nu stiu cum este in Romania si alte tari, dar probabil este asemanator. Insa in iaurturile declarate ca probiotice cantitatea de bacterii este mult mai mare. Cheagul animal este pt. iaurt furnizorul natural de bacterii sanatoase.
Nu stiu cum este in Romania si alte tari, dar probabil este asemanator. Insa in iaurturile declarate ca probiotice cantitatea de bacterii este mult mai mare. Cheagul animal este pt. iaurt furnizorul natural de bacterii sanatoase.
scarface- Admin
Stiti ce ?
Mi-ar placea si cred ca nu numai mie, sa ne dati vreo cateva exemple de mic dejun, pranz si cina, asa cum obisnuiti dvs. si sotia sa mancati zilnic. Fiecare dintre noi are, mai mult sau mai putin idee, despre cum se mananca sanatos, eu personal gatesc mult acasa si la cumparaturi evit cat se poate alimentele cu "e-uri" periculoase, desi nu e treaba usoara.E-uri de speriat
Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477.
Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, suspectat ca ar produce tumori pe glanda tiroida).
Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224, E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B 12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E 311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamaie (produce boli ale aparatului bucal).
Posibil cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E 230, E 631. Sunt interzise sau foarte limitate ca folosite in alimente in SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS.
Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477.
Periculoase: E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, suspectat ca ar produce tumori pe glanda tiroida).
Toxice: E 220, E 221, E 222, E 224, E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprima vitamina B 12); E 320, E 321 - antioxidanti din margarina (cresc colesterolul); E 311, E 312 (ataca sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lamaie (produce boli ale aparatului bucal).
Posibil cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E 230, E 631. Sunt interzise sau foarte limitate ca folosite in alimente in SUA, Comunitatea Europeana si tarile din fosta URSS.
crinuta- Mesaje : 104
Data de inscriere : 14/06/2010
Probioticele in iaurt ? marketing
E gresit sa credem ca daca luam un antibiotic relativ puternic si luam si 1-2
iaurturi ca protectie sa nu stricam microflora intestinala ... nu vom avea problema.
Vom avea. Tulpinile probiotice din iaurturi nu sunt foarte eficiente.
Si in plus, ar trebui foarte multe iaurturi, complicat si per total scump.
E bine de luat un probiotic bun separat.
Treaba cu eficienta probioticelor din iaurt e doar o chestiune de marketing a producatorilor
de iaurt pentru a spala creierul consumatorilor. Culmea e ca le merge, pentru ca face mult,
indobitoceste si dezbina. Tot respectul de altfel pentru campania lor de promovare.
Ideea e ca majoritatea probioticelor de pe piata nu sunt rezistente la sucul gastric si biliar -
deci in mare parte sunt inactivate, nu sunt rezistente la actiunea antibioticelor - deci nu se pot lua concomitent cu acestea,
si nici nu au studii in spate care sa le demonstreze eficacitatea.
In rest, reclama, promovare agresiva la medici si/ sau farmacii.
dreambig- Mesaje : 14
Data de inscriere : 24/11/2010
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Loc de dispute (fara cearta)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum