Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

"Cale falsa" masea obturata si plombata

3 participanți

In jos

"Cale falsa" masea obturata si plombata Empty "Cale falsa" masea obturata si plombata

Mesaj  Sorrentina Joi Dec 18, 2014 11:57 pm

Buna ziua,
Am si eu o problema foarte neplacuta, de curand mi s-a lucrat o masea cariata si pentru ca aveam canalele foarte subtiri, la unul dintre ele m-am ales cu o "cale falsa" - canalul s-a fisurat si cand mi-a fost obturat, materialul s-a scurs in afara dintelui, in os (asa mi-a explicat un alt medic stomatolog decat cel care m-a nenorocit tinand mortis sa-mi lucreze in loc sa ma trimita la un endodont, iar eu habar n-am avut de aceasta problema).
Am dureri mari, am luat Pyrogenium 200, Arnica 200 si Hypericum 200 dar abia de ieri seara, cand am facut radiografia si am aflat ce am patit. Obturatia mi-a fost facuta in urma cu 2 saptamani.
Medicul stomatolog caruia i-am cerut o parere ulterior spune ca ar trebui sa-mi faca extractie si implant. De asemenea, spune ca a mai ramas ceva din nerv.
Eu mi-as dori foarte mult sa-mi pastrez, evident, maseaua mea.
Intrebarea mea este: ce ma sfatuiti dumneavoastra? Pot sa-mi salvez maseaua cu remedii homeopate? Sau trebuie scoasa... Sad
Va multumesc mult, o zi frumoasa!

Sorrentina

Data de inscriere : 18/12/2014

Sus In jos

"Cale falsa" masea obturata si plombata Empty Re: "Cale falsa" masea obturata si plombata

Mesaj  scarface Vin Dec 19, 2014 1:17 am

nu stiu ce e mai bine si daca se poate remedia...dilutiile care le iei sunt mult prea inalte..Pyrogenium nu e corect...Arnica nu prea are ce sa faca...Hypericum poate ajuta ceva la nerv inflamat...dar e dilutia prea inalta...ar trebui sa incerci CH15 luat des...oricum corpul face totul corect insa ii trebuie si timp daca vrei sa-l lasi sa repare.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

"Cale falsa" masea obturata si plombata Empty Re: "Cale falsa" masea obturata si plombata

Mesaj  Sorrentina Vin Dec 19, 2014 1:23 am

Pyrogenium am luat preventiv - ca sa evit vreo infectie. O sa incerc Hypericum CH15. Multumesc mult pentru raspuns!

Sorrentina

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Dec 19, 2014 2:56 am

Pyrogenium nu are cum sa previna nici o infectie, deoarece de regula infectiile sunt rezultatul repararii de tesut.
Deci daca impiedici “infectia” impiedici si reparatia
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Sorrentina Vin Dec 19, 2014 4:52 am

Am inteles. Fascinanta mai e homeopatia!

Sorrentina

Sus In jos

Mesaj  Sorrentina Vin Dec 19, 2014 10:58 am

Mai devreme am fost iar la stomatologul cel ok care mi-a explicat ca am 3 surse de durere: una bucata de nerv nescos si cel mai probabil inca viu, canalul spart al maselei si osul maxilarului, in care s-au infipt cateva bucatele de material de obturat scapate prin spartura canalului.
Intrebarea mea este: continui doar cu hypericum sau as mai putea adauga vreun remediu ajutator?
Sunt programata la endodont abia pe 6 ianuarie si pana atunci am fost sfatuita sa iau antiinflamatoare si evident ca nu vreau.
Inca odata multumesc.

Sorrentina

Sus In jos

Mesaj  ginela Vin Dec 19, 2014 11:13 am

Stii, obturatia pe canal poate da dureri violente timp de citeva zile din cauza ca acolo la radacina dintelui/masea acul incarcat cu substanta/material de obturat a patruns adinc ca asa trebuie. Asta este un indiciu bun ca obturatia a fost corect executata dar durerea nu e obligatorie. Medicul al doilea la care ai fost s-a si grabit sa-ti recomande extragere si apoi implant, fii atenta sa nu cazi din lac in put !

ginela

Data de inscriere : 04/03/2014

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum