Despre pasta de dinti
3 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Despre pasta de dinti
Fiecare avem criteriile noastre atunci cand ne alegem o pasta de dinti, cu toate acestea cred ca ar trebui sa tinem cond si de patratelul colorat de pe ambalaj, deoarece fiecare culoare semnifica ceva.
Astfel "se traduc" culorile din patratelul incercuit:
Verde: Naturala
Albastra: Naturala si Medicinala
Rosie: Naturala si Chimicala
Neagra: Pur Chimicala
Sursa:primit pe email
Astfel "se traduc" culorile din patratelul incercuit:
Verde: Naturala
Albastra: Naturala si Medicinala
Rosie: Naturala si Chimicala
Neagra: Pur Chimicala
Sursa:primit pe email
deditel- Mesaje : 115
Data de inscriere : 20/01/2013
Re: Despre pasta de dinti
Buna,deditel, habar n-am avut de patratelele astea de pe ambalaj ! Am tot schimbat pastele de dinti ca nu-mi mai mergea bine cu niciuna, pina si Lacalut care imi placea mie, incepuse sa ma enerveze, aveam gingiile inflamate si medicul meu stomatolog imi tot recomanda apa de gura cu clorhexidina pina m-am saturat ca ma costa 50 de ron pe luna pasta si apa de gura si bine tot nu eram. De aproximativ un an nu mai folosesc pasta de dinti, ma spal dupa fiecare masa cu periuta si apa simpla de la robinet, ma clatesc cu apa sarata. Cind imi simt dantura incarcata pun un pic de sare in causul palmei si inmoi acolo periuta umezita. O data la 2 saptamini ma spal cu bicarbonat de sodiu tot asa, cu putin praf pus in causul palmei in care inmoi periuta umezita. Gingiile mi s-au vindecat plus ca vreo 2 dinti de pe maxilarul inferior care se cam balansau in gingie si-au revenit. Medicul meu zice : vedeti ce bine arata acum gingiile si dintii de jos de cind folositi apa de gura cu clorhexidina ?
ginela- Mesaje : 44
Data de inscriere : 04/03/2014
Buna, Ginela. Ma bucur ca s-a rezolvat problema ta. Din pacate medicina alopata in loc sa ne ajute ,mai rau ne incurca, plus de asta de multe ori ne si toaca de bani. Apa de gura are multe efecte nocive. Metodele naturiste sunt cu mult mai bune, dupa cum ai observat si tu. Printre remediile bune pentru gingii, incercate si de mine, se mai numara si uleiul de susan presat la rece...
"“Trasul uleiului” sau clatirea gurii cu ulei de susan este iarasi o modalitate foarte veche (ayurvedica) si eficienta de a curata cavitatea bucala; cu alte cuvinte, daca folosesti dimineata o lingura de ulei de susan pe post de apa de gura ai mari sanse de a preveni decaderea dintilor, halitoza, sangerarea gingivala, uscarea gatului. Datorita continutului ridicat de antioxidanti si calciu, uleiul de susan intareste dintii si gingiile si impiedica formarea placii dentare. Incercati! Va spun din proprie experienta ca veti ramane uimiti de senzatia de curat obtinuta prin clatirea gurii cu ulei; nu e deloc gretos: saliva si uleiul formeaza un fel de emulsie care aduna cu sine bacteriile prezente. Uleiul de susan este mult mai eficient in indepartarea bacteriilor nedoride din cavitatea bucala decat apele de gura chimice, care iti mai amortesc si limba..."
sursa:sapunbun.wordpres.com
O zi placuta!
"“Trasul uleiului” sau clatirea gurii cu ulei de susan este iarasi o modalitate foarte veche (ayurvedica) si eficienta de a curata cavitatea bucala; cu alte cuvinte, daca folosesti dimineata o lingura de ulei de susan pe post de apa de gura ai mari sanse de a preveni decaderea dintilor, halitoza, sangerarea gingivala, uscarea gatului. Datorita continutului ridicat de antioxidanti si calciu, uleiul de susan intareste dintii si gingiile si impiedica formarea placii dentare. Incercati! Va spun din proprie experienta ca veti ramane uimiti de senzatia de curat obtinuta prin clatirea gurii cu ulei; nu e deloc gretos: saliva si uleiul formeaza un fel de emulsie care aduna cu sine bacteriile prezente. Uleiul de susan este mult mai eficient in indepartarea bacteriilor nedoride din cavitatea bucala decat apele de gura chimice, care iti mai amortesc si limba..."
sursa:sapunbun.wordpres.com
O zi placuta!
Multumesc pentru raspuns deditel ! ai dreptate, apele de gura nu numai ca-ti amortesc gura dar asta cu clorhexidina iti inegreste si dintii... bine, procesul e reversibil dupa ce n-o mai folosesti.
Da, stiu cit de bine face "trasul uleiului" am prestat de citeva ori pina acum. De miine incep procedura.
O zi buna si tie
Da, stiu cit de bine face "trasul uleiului" am prestat de citeva ori pina acum. De miine incep procedura.
O zi buna si tie
ginela- Mesaje : 44
Data de inscriere : 04/03/2014
Buna deditel,inteleg o chestie:ce legatura are trasul uleiului cu uscarea gatului?se face gargara cu uleiul respectiv,sau agiti in gura uleiul?
ottilia20- Mesaje : 36
Data de inscriere : 09/02/2014
Buna , Olivia. Practic se plimba uleiul prin gura, cam 10 minute, si mai mult daca se poate iar apoi se scuipa. Cred ca nu strica nici daca-l agitam putin,deoarece atunci reuseste sa intre si printre spatiile mai greu accesibile .Se pare ca are si rolul de a preveni uscarea gatului,printre altele. Am gasit un articol care este mai explicit in acest sens:
http://viataverdeviu.ro/mestecatul-uleiului-obiceiul-care-iti-poate-transforma-sanatatea/
Multa sanatate!
http://viataverdeviu.ro/mestecatul-uleiului-obiceiul-care-iti-poate-transforma-sanatatea/
Multa sanatate!
Subiecte similare
» pasta de dinti
» Fluorul din apa potabila si pasta de dinti
» Cum sa faci pasta de dinti naturala
» un adolescent cu 232 de dinti
» intrebare pt scarface
» Fluorul din apa potabila si pasta de dinti
» Cum sa faci pasta de dinti naturala
» un adolescent cu 232 de dinti
» intrebare pt scarface
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum