Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

colici

2 participanți

In jos

colici Empty colici

Mesaj  kamelush Lun Feb 18, 2013 2:33 am

Puteti, va rog, sa-mi recomandati un remediu pt colici? Copilul are o luna, la inceput colicii au aparut seara dupa 5, apoi si in timpul zilei, spre pranz. Cel mai incomod este ca eructeaza foarte greu si uneori, din cauza crampelor, nu pot sa-l alaptez, se zbate pur si simplu. Nu stiu ce detalii sa va mai dau referitoare la manifestari, poate ma ajutati cu intrebari, ca sa-i gasiti un remediu potrivit. Multumesc.

kamelush

Data de inscriere : 18/02/2013

Sus In jos

colici Empty Re: colici

Mesaj  scarface Lun Feb 18, 2013 3:13 am

Ce mananca si cum este exact starea actuala a mamei, caracterul si fel ei ?
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  kamelush Lun Feb 18, 2013 3:46 am

copilul mananca exclusiv lapte matern.
sa zicem ca sunt o mama anxioasa, dar, oricum, mult mai linistita decat la primul copil.

kamelush

Sus In jos

Mesaj  scarface Lun Feb 18, 2013 3:58 am

Cum a fost sarcina si ce fel de nastere ? fetita sau baiat ?
Alte simptome ? Ceva legat de piele, scaun, psihic etc ?
Cum suge si cat de des cere de mancare ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Lun Feb 18, 2013 4:35 am

Deoarece copilul bea lapte de mama, lapte care este produs din sangele acesteia,
tot ce afecteaza negativ sangele mamele trebuie evitat atata timp cat se alapteaza !

1. Stres
2. Frica, teama, sperieturi
3. Furia, mania, indignarea
4. Excitatie sexuala si contact sexual care produc hormoni sexuali in sange si deci si in lapte.
5. Cafeaua
6. Ciocolata, ceai nergu si alti excitanti
7. Ceapa cruda, carne de porc, vinete sau alte alimente nesanatoase
8. Iuteli si condimente

Starile psihice negative trebuie evitate si dupa alaptare caci copilul simte tot ce simte mama caci este inca legata de aceasta in mod direct prin aura.

O alta cauza mult mai frecventa la colici este alaptarea prea frecventa. Copilul inca nu a digerat
mancarea precedanta si primeste din nou sa suga. Mamele cred ca daca copilul plange
el vrea numai de mancare. Des el nu vrea decat atentie sau are sete (deci vrea ceva de baut.
O pauza de minum 3 ore intre mese este recomandata cu respectarea diferentelor intre copii, caci unii au digestia mai lenta si necesita poate mai mult timp sa digere.

Daca mama s-a enervat copilul poate face colici de la enervare si in acest caz remediul
cel mai des Chamomilla. Copilul pare des cam furios, nimic nu il multumeste.
Doreste sa fie purtat in brate insa acest lucru il vor face majoritatea copiilor la boala.
Uneori are scaun ca spanacul.

Un alt remediu pt. aceeasi cauza (furia sau indignarea mamei) este Colocynthis. La acest remediu este tipica tendinta de a se inghemui, a trage picioarele sus sau a se strange ca un briceag. Durerile apar si dispar brusc.

Daca copilul isi trage picioarele sus un alt remediu des intalnit este Magnesium phosphoricum.
Este ameliorat de frecare pe burta si caldura,

Kalium phosphoricum in caz ca apare diaree fara simptome deosebite dupa lapte.

Un alt remediu pt. colici violente si care apar brusc este Belladonna - daca fata este rosie
si pielea transpirata, eventual o inflamatie este cauza. In general nu suporta atingerea pe burta si este ameliorat daca se intinde.

Daca sunt balonari evidente se poate incerca Carbo vegetabilis. Se dau mai multe doze. Un simptom cheie dar care rar este transpiratie mai rece. Ragaie de abia la mult timp dupa ce a mancat, deci nu poate elimina destul de rapid gazele.

Daca exista intoleranta la lapte remediile ce trebuie studiate sunt Silicea si Aethusa.

Daca copilul este foarte lacom si pare mereu flamand un remediu ce trebuie studiat este
Lycopodium. O alta caracteristica este ca obiseste la supt. Colicile la Lycopodium apar dupa masa si apare cu predilectie sau sunt mai rele intre orele 16-29.

Daca copilul miroase a acru poate avea probleme cu digestia laptelui. Remedii potrivite sunt
Magnesium carbonicum sau Calcarea carbonica si eventual si Natrium phosphoricum (aciditate)

Cam 50% din sugari au nevoie de Calcium carbonicum constitutional. Caracteristicile principale sunt: blonzi, capul mai mare, pielea alba ca laptele, transpira usor la ceafa si cap, mai lenti de fel, vor sa stea mereu cu mama, pofta mare de lapte, probleme legate de calciu (primesc des de la medici nenorocitele de Vitamina D si Calciu sau vigantol care ii imbolnavesc si mai rau), fontanela se inchide tarziu (sau prea repede de la vigantol).

La Magnesium carbonicum laptele nu est edigerat, sunt frigurosi, acrii, des scaun verde.

Daca mama a baut cafea in timpul sarcinii sau alaptarii si copilul este excitat din cauza cofeinei se poate incerca Coffea cruda sau Chamomilla sau Nux vomica.

Daca mama a fost stresata, apeleaza la stimulenti (cafea, alcool, condimente) rememdiul pt. colici poate fi Nux vomica

In functie de starea psihica si alte simptome insotitoare pot fi si alte remedii (Pulsatilla, Arsenicum album, Bryonia, Podophyllum, )

Pt. sugari nu trebuie dilutii inalte. CH7, CH9, CH12, CH15 si maxim C30 sunt suficiente.
CH12 este dilutia ideala (dar nu se mai fabrica in Romania)

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  kamelush Mar Feb 19, 2013 12:04 am

Este baietel, nascut natural, 4090g, 50 cm. sarcina si nastere fara probleme.

Am selectat din detaliile oferite de dvs (pt care va multumesc!) ceea ce se potriveste situatiei noastre. din primele 8 puncte nu e nimic care sa ne descrie:
Alaptarea prea frecventa – nu are o pauza de minum 3 ore intre mese. il alaptez la cerere, doar in timpul noptii are pauza mai mare, de 3 ore.
Copilul pare des cam furios, nimic nu il multumeste. adica plange - nu puternic, dar plange si cand nu are colici si treptat mi se pare ca si-i provoaca. plange usor, apoi din ce in ce mai tare, dupa care incep si colicii.
Doreste sa fie purtat in brate
tendinta de a se ghemui, a trage picioarele sus
Durerile apar si dispar brusc.
colici violente si care apar brusc, fata este rosie si pielea transpirata
oboseste la supt, colicile apar dupa masa si cu predilectie sau sunt mai rele intre orele 16-22.

Din pacate nu mi-e clar ce i-as putea da, poate ma ajutati. Multumesc.

kamelush

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum