Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari

3 participanți

In jos

Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari Empty Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari

Mesaj  Admin Joi Noi 19, 2009 1:32 pm

Scandale cu medicamente otravitoare

„Speranţa de viaţă scade invers proporţional cu numărul de doctori!“

Câteva din scandalurile din trecut ale industriei farmaceutice, scandaluri care ar trebui să de-a de gândit oricărui om

Doctorul american Keith A. Lasko scrie: „Dacă pacientul ar şti că o singură capsulă de Chloromycetin distruge ireparabil măduva oaselor sau provoac leucemie, credeţi oare că el ar mai lua acest medicament ?
In anul 1976 s-au prescris (in USA) peste 500.000 de reţete pentru acest medicament”

· 1500 de pacienti au fost internaţi în spital în Anglia 1971 după ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut
daune şi mai mari în spital din cauta tratamentului ulterior.

· în USA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte

· Medicamentul MEL/20 a creat boli la ochi, boli psihice grele şi cel putin 366 de victime

· Somniferul Contergan a facut în Germania şi în alte ţări zeci de mii de copii degeneraţi fizic. În anul 1958 producătorul acestui „medicament” a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingându-i ca Contergan este cel mai bun somnifer pentru gravide şi mame care alăptează copiii. Scandalul nu s-a terminat cu aceasta, concernele farmaceutice au continuat să vândă aceasta toxina la gravide şi copiii.

In 1978 s-a făcut cunoscut că medicamentele Primodos. Amonorn, Duogynon, Bebendox şi Bndectin au condus la malformaţii ale noilor născuţi

· Sprayul pentru astma Isoproterenol a ucis în ani 60 în jur de 3500 de pacienţi

· Medicamentul Stilbstrol a fost dovedit ca fiind cauza cancerului la fete şi a fost scos de pe piaţă

· În 1970 au fost scoase de pe piaţă medicamentele pentru liniştire Pronap und Plaxin căci produceau moartea noilor născuţi

· Trilergan a fost confiscat în 1975 de poliţie în Italia căci producea hepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus aşa cum se crede)

· Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras în 1976 de pe piaţă, după ce s-a constatat că conduce la pierderea conştiintei.

· In 1979 a fost recunoscut în mod oficial că Valium face dependet chiar şi în doze mici. Mai mult de 15% din americnii adulţi luau regulat valium.

· Inhibitorii de apetit Preluin şi Maxiton au fost scoase de pe piaţă după ce s-a constatat că produceau daune grave la inimă şi sistemul nervos.

· Eraldin a cauzat daune la ochi şi intestine şi multi morţi în 1976

· S-a constat că antinevralgicul Phenacitin, care s-a vândut sub 200 de nume diferite, împiedica funcţia rinichilor, că distrugeau complet rinichii, produceau tumori la rinichi şi distrugeau globulele roşii din sânge.

· Un alt antinevralgic, Amydorphirin s-a interzis în peste 160 de ţări ( nu în toate, în multe se mai vinde încă) fiindcă împiedica formarea celulelor albe din sânge, ceea ce conduce la moarte

· Antinevralgicele şi antireumaticele Tanderil und Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus în întrega lume la moartea la peste 10.000 de pacienţi.

· In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescir la probleme digestive a făcut un scandal glabal:peste 30.000 au orbit sau au primit pareză în picioare, peste 1000 au murit numai în Japonia

· În 1977 a fost retras de pe piata Phenforminul pentru diabetici după ce facuse 1000 de victime în fiecare an !

· Rasperpin, împotriva la hipertensiune creşte riscul de cancer la sân de trei ori, creează coşmare şi depresiuni şi se bănuieşte că face tumori la creier, la hipofiză, la piele, la ovare şi la uter

· New York Post a scris ca peste 852 pacienţi cărora le-a fost injectat medicamentul de inimă Epinepheren au decedat

· Daily Telegraph a raportat şi avertizat în 1983, despre medicamentul Hypnomydat care a condus într-o staţiune de urgenţă din Glasgow la o creştere rapidă a deceselor. Medicii au refuzat însă să publice cifrele morţilor ca urmare a tratamentului cu acest medicament.

· In 1983 au fost publicate în Suedia dosare secrete de la firma Ciby-Geigy din care reiese că concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolodin si Tanderil. După alte surse cifrele adevărate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000.

· New York Times a scris în 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piaţă după ce au fost cunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului şi de moarte

· După ziarul Gardian din 4. 1. 85 medicamentul împotriva la infecţii cu ciuperici Nizoral a condus la 5 decese şi la 77 de cazuri grave de boală.

· Im martie 1985 ziarul -Neue Presse-, a raportat că Fansidar, împotriva la malarie a condus la boli grele de piele cu pericol de moarte.

· In iulie 1985 ziarul Guardian scrie că somniferele Largactil au fost scoase de pe piaţă căci au condus la daune grave ale creierului. Cifra victimelor: după o calculaţie simplă peste 38 milioade de oameni care au primit dischinezie, dereglări ale mişcării şi peste 25 de milioane au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muşchiul limbii sau în multe cazuri a întregul corp.

· In decembrie 1985 a ajuns cunoscut faptul că concernul Ciba-Geigy a trebui să recunoască că datele de la 46 de antibiotice şi de la alte medicamente au fost falsificate atunci când auf fost cerute de ministerului sănătăţii.

· In mai 1985 autoritătile din USA şi Marea britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimulează creşterea căci pacienţii care le luau se îmbolăvesc chiar la mulţi ani după ce le-au luat de infecţii nevindecabile. Hormonul a fost obţinut din creierul morţilor!

· In decembrie 1985 Guardian a raportat că Merital şi Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie şi pneumonită

· Tot în dec. 1985 acelaşi ziar a raportat că peste 2000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza medicamentului Felden. 77 de pacienţi au murit, aproape toţi din cauza la ruperii şi sângerrii intestinelor. Concernul Pfitzer, (producătorul la Viagria) a declarat ca şi mai înainte că acest medicament este „suportat bine” de pacienţi.

· Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000 cu care au fost vaccinati deja 1,5 Milioane de copii în Germania a fost scos în anul 2005 de pe piaţă fiindca “nu funcţioneaza cum s-a aşteptat şi nu oferă protecţie”. Asta e declaraţia oficiala, probabil că dib cauza boli sau a deceselor pacientilor. Morţii şi cei rămaşi bolnavi pe viaţă din cauza vaccinelor nu prea apar în presă.

· Vaccinul împotriva bolilor creeate de căpuşe TICOVAC, singurul vaccin pentru copii, a fost scos în 2006 de pe
piaţă fiindcă producea febră puternică şi efecte secundare masive.

· Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroză şi dureri la încheieturi luat de peste 120.000 de pacienţi în
Germania a fost scos în octombrie 2004 de pe piaţă fiindcă producea atac de inima şi boli de inimă. Deşi Firma ştia de daunele cauzate de aceste medicament dinainte nu au retras medicamentul de pe piata decât în 2004 la presiunea autorităţilor

· Antiinflamatoriul Prexige von Novartis împotriva la artrită a a fost scos în August 2007 de pe piaţă fiindcă câţiva
pacienţi au murit după ce l-au luat.

· S-a constatat că barbituratele nu alină insomnia, ci o fac şi mai rea.

· Medicamentul Bextra pentru artrită de la Firma Pfizer a fost scos în 2005 de pe piaţă

· Zelmac a fost de pe piata în Germania în aprilie 2007 deşi nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de doctori în
scopuri de testare pentru industria farmaceutica

· Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care coboară colesterina a fost scos în 2001 de pe piaţă. Sute de decese sunt anunţate din cauza la Lipobay, peste 1000 de dari în judecată împotriva concernului Bayer au fost anunţate, în mare parte
în USA

· Thyreotom forte – hormon pentru glanda toroidă a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005.

· Ketotifen a ost scos în 2006 de pe piaţă, din cauza efectelor secundare.

· Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piată

· Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mâncare a fost scos de pe piata în Germania în anul 2000.

· Merzol, medicament pentru alergie solară a fost scos de pe piaţă în 2005 din cauza efectelor secundare grave

· FDA a recomandat în 2000 Firmei Glaxo-Wellcome să scoată de pe piată medicamentul Lotronex pentru intestine din cauza

morţii unor pacienţi care au luat acest medicament.

· Exanta, bazat pe substanţa Ximelatragan şi aprobat din 2004 împotriva la tromboze a fost scos de pe piaţă în
februarie 2006 în Germania din cauza ca făcea daune mari la ficat.

· Trovan, antibiotic a cauzat decese şi daune grave la pacienţi şi a fost luat de pe piata după un singur an de zile. Deşi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan face daune la ficat, Firma Pfizer nu a considerat
că este periculos: Comentariu Firmei: “Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piaţă, cu mult mai
bine decât penicilina de exemplu”. Oare câţi morti şi bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate aşa
de bine, dacă unul testat aşa de bine cauzează morti şi este interzis deja după un an ?

· Parkinsan, medicament împotriva la parkinson de la Firma Byk Gulden, vândut de peste 130.000 de ori pe an creează dereglari de ritm mari care pun în pericol viaţa. Se cercetează dacă să fie interzis. Firma se scuză cu citatul “Funcţonarea şi siguranţa lui au fost dovedite prin studii”.

· Urethan ar vindecar chipurile leucemia. S-a constatat însă ca el creează cancer la ficat, plămâni şi măduva oaselor.

· Methotrexat, de asemena împotriva la leucemie, a creeat tumori şi a înlesnit anemia gravă şi ruperea intestinelor

· Mitothan, un alt medicament împotriva la lecuemie duce la moarte rinichilor secundari.

· Antibioticul Isoniazidduce la moartea ficatului

· Antibioticul Kanamyzin produce insuficieţă renală şi atacă nervii auzului

· Bismut, o toxina chimica cunoscuta se da ce medicament dat împotriva la diaree şi chiar şi la constipaţie (sic!) produce intoxicaţii grave. In Franţa au fost cunoscute multe mii de cazuri

· In 1984 ziarul Daily-Mail a reportat că medicamentul împotriva la acnee Roacutan, medicament caree se prescrie şi în ziua de azi, a condus la jumătate din copiii mamelor care l-au luat în timpul sarcinei la malformaţii foarte grave.


La televiziunea germana si in massmedia a aparut pe data de 31.08.2007 ştirea că un medicament a fost interzis după ce a fost folosit cu hărnicie timp de peste 40 de ani si anume siropul de tuse si pastile pentru tuse cu substanţa „Clobutinol”, care s-a constatat că produce dereglări ale bătăii inimii. Pastilele au nume diferite în fiecare ţară. In Germania se numesc Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss.

In anul 1998 au fost scoase de pe piaţă în USA 19 medicamente datorită efectelor secundare grave.
Asta înseamnă pe şleau: moarte şi boli grave induse de aceste medicamente.

În general numai moartea evidentă sau daune majore duce la interzicerea unui medicament. Rareori ajung simptome mai putin grave decat decesul evidenta la sute de oameni pentru a interzice un medicament şi aceasta se face în regulă de abia după decenii de folosire, aşa cum a fost de exemplu în cazul siropului de tuse cu Clobutinol.

Aici trebuie remarcat însă, că chiar şi în cazurile de interdicţie in anumite tari medicamentele continuă să fie fabricate şi vândute mai departe în alte ţări, interdicţia fiind valabilă doar în ţara în care există victime şi în care autoritatile responsabile au luat măsuri.

Ca urmare, medicamente interzise în Anglia sau Germania se vând mai departe în USA, Africa sau alte ţări sau invers. Deci industria farmaceutică vinde mai departe substanţlee care produc boli şi moarte, deşi SE STIE foarte bine de acest lucru.

Concernele deci nu au nici cea mai mica raspundere morala fiind interesate numai de să câştige cât mai mulţi bani din vânzarea de medicamente facute la cele mai mici preturi.

Din cauza aceasta medicamentele cu aceleasi ingrediente au in feicare tara un alt nume. Pentru a nu se afla usor.

Medicamentele vechi care sunt în circulaţie de decenii şi nu au fost supuse nici unei fel de testare se vând mai departe în Germania, deşi în alte ţări au fost interzise după testare. Până în anul 1978 industria farmaceutica nu era nevoită să dovedească cu NICI un fel de teste că medicamentele au un vreun efect. Se credea pe cuvant !

De la inceputul fabricarii medicamentelor pana in anul 1978 s-a vindut in mod legal deci orice substanta sau otrava ca fiind medicament FARA a fi fost sa fie nevoie de dovedit efectul real !

De atunci încoace concernele dovedesc prin teste pe animale că medicamentele făcute de ei pentru oameni nu au efect letal pe aceastia. Mai precis că animalele nu mor imediat când li se dau aceste medicamente în condiţii total nenaturale si neverificabile.

Riscul la ingurgitarea unui medicament este de 100% iar avantajele lui 0,01%.
Este ca si cum ati lua aghiazma facuta de Satan pt. binefacere.

Acest lucru reiese in mod simplu din analiza compozitiei substantelor folosite in medicamente care sunt in intregime toxine cu efecte cunoscute. Cand iti iti construiesti o casa din azbest, uraniu si mercur si te astepti sa traiesti sanatos in ea trebuie sa fi ori naiv ori foarte optimist.

Admin
Admin

Mesaje : 38
Data de inscriere : 19/11/2009

https://sanatate.catsboard.com

Sus In jos

Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari Empty Scandalurile si medicamentele

Mesaj  DorinStepan Mar Noi 05, 2013 7:05 am

Scandalurile produse de anumite substante folosite ca medicamente au fost si vor mai fi atat vreme cat vor exista oameni interesati de profit fara scrupule, pe seama bolnavilor.
Lista asta lunga  nu are decat 5-6 medicamente care s-au folosit si in Romania, mai ales dupa 1989.Astea-s produse din S.U.A si alte tari occidentale. Pe timpul comunismului piata farmaceutica la noi era foarta slaba, asa incat nici pericol de intoxicare nu era , nici ,, pericol" de vindecare ! Laughing tongue 
Medicii sunt oameni diferiti, unii ciubucari si fara compasiune pentru bolnavi, altii omenosi, responsabili si echilibrati in ceea ce prescriu si fac. Dac ii bagam pe toti in aceeasi oala riscam sa gandim obtuz, subiectiv si nedrept.  Nici pilotii de avion, nici avocatii , nici tamplarii sau bucatarii nu sunt toti la fel, nu ?
DorinStepan
DorinStepan

Mesaje : 20
Data de inscriere : 01/11/2013

Sus In jos

Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari Empty Re: Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari

Mesaj  scarface Mar Noi 05, 2013 7:51 am

Aici e vb de medicamente nu de mana unui chirurg. Doctorii, indiferent de talent si caracter, folosesc aceleasi medicamente.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari Empty Re: Scandale cu medicamente otravitoare, intre timp interzise in unele tari

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum