Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mass media ajuta la cresterea ratei sinuciderilor

2 participanți

In jos

Mass media ajuta la cresterea ratei sinuciderilor Empty Mass media ajuta la cresterea ratei sinuciderilor

Mesaj  scarface Sam Mar 24, 2012 9:56 pm

Ziarista Alexa Plescan atrage atentia asupra impactului media la persoanele cu probleme psihice prin popularizarea excesiva a cazului Madalinei Manole .
"Conform studiilor, după o mediatizare intensă a fenomenului suicidar, rata sinuciderilor creşte cu 15-20%....prezentarea individuală a unor cazuri de sinucidere şi a metodelor concrete de realizare a ei, pot afecta vulnerabilitatea şi creşte sugestionabilitatea, mai ales în cadrul populaţiei cu un istoric psihiatric."
OMS chiar impune o anumita conduita din partea mediei :
este interzisă publicarea fotografiilor şi a scrisorilor de adio;
- sunt interzise detaliile specifice şi metodele folosite;
- sunt interzise prezentările simpliste ale motivaţiilor suicidare;
- a nu se glorifica sau prezenta la modul senzaţional suicidul;
- a nu se utiliza stereotipuri religioase sau culturale;
- sunt interzise reproşurile acuzatoare.

http://www.who.int/mental_health/media/en/426.pdf

Deci indirect media e raspunzatoare de cresterea ratei sinciderilor
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mass media ajuta la cresterea ratei sinuciderilor Empty exact

Mesaj  corinaandra Dum Mar 25, 2012 1:27 am

eu de cativa ani tot incerc sa iau legatura cu cineva la CNA si le tot scriu scrisori spunandu le acest lucru, in alte tari nu au voie sa prezinte stiri despre sinucideri si la noi se exagereaza cu dezbateri, cu mii si mii de analize ale scrisorilor, mesajelor, reactiilor, metodelor de sinucidere... obsesiv. ... si un om instabil sau depresiv daca citeste si observa asa ceva la stiri, o sa se gandeasca fie la metoda de sinucidere folosita de un altul fie o sa sa gandeasca "uite asta ce curaj a avut, acum pot si eu sa ma sinucid in acelasi fel"

corinaandra

Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum