Gat sensibil la rece
+2
scarface
DanC
6 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ORL (nas, gat, urechi)
Pagina 1 din 1
Gat sensibil la rece
De ceva vreme am observat ca am gatul sensibil la lichide reci:ma ustura mai ales dimineata pana ce apuc sa mananc apoi dupa "lubrefiere" e mai bine ,ganglioni umflati si sensibili,ma tine si 2 saptamani .Ce as putea sa iau sau cum sa elimin daca e posibil aceasta sensibilitate?Nu tusesc deloc,nu fac febra,doar o jena de usturime si senzatie de uscaciune in gat,nici un simptom pe bronhii.Mentionez ca amigdalele mi-au fost scoase la varsta de 5 ani.
DanC- Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48
Re: Gat sensibil la rece
s-a uitat in gat chiar ORL-istul care m-a operat acum 30 de ani de amigdalita si a zis ca nu ganglionii ma dor ci locul unde odata au fost amigdalele.Am fost sa se uite in gat caci m-a speriat cineva care cu aceleasi simptome ca mine avea o tumora in gat.
Mi s-a recomandat sa nu mai beau rece dar Vara ...ce fac ?Ce sa iau sa mai dreg locul acela ?
Mi s-a recomandat sa nu mai beau rece dar Vara ...ce fac ?Ce sa iau sa mai dreg locul acela ?
DanC- Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48
Nu mai bea rece. Eu nu beau niciodata rece si nici nu am probleme cu gatul. Bautul de bauturi rece este sursa nr. 1 la boli de gat.
Arabii beau numai ceai cald la caldura.
Arabii beau numai ceai cald la caldura.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
cred
cred ca conteaza si cum e crescut si obisnuit omul. eu una nu as suporta sa beau rece... dar americanii de exemplu beau numai rece, iar la ei la robinet apa curge la 4 grade, pentru ca au tevi de racire in pamant... si rad de noi cand ne ferim de rece, fara sa aiba majoritatea vreo problema.... deci depinde cum ai crescut si cum esti obisnuit
corinaandra- Mesaje : 214
Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Cred ca depinde mai mult de temperatura corpului si in special a gatului atunci cand bei. Daca esti infierbantat si bei rece efectul negativ e mult mai puternic. Depinde si de constitutie.
scarface- Admin
Si eu vroiam sa scriu referitor la acest subiect, sapt. trecuta intr-o seara am facut salata de vinete...si pt ca era calda nu am mancat atunci, am bagat-o la frigider ....in schimb de pofta ce-mi era m-am trezit noaptea si am mancat rece. O experienta foarte ciudata si inspaimantatoare pot spune am avut dimineata. Cand ma trezesc simt ceva foarte ciudat in gat la inghitire ca o bucata mare de carne, care nu-mi dadea voie sa inghit si imi provoca stare de voma. Sa nu treaca nimeni prin asa ceva. Sa nu mancati si sa nu beti niciodata foarte rece din frigider. Eu am amigdalele scoase de la 18 ani, ceea ce am simtit era omusorul sau cum se numeste umflat si marit cred ca de 10 ori, iar cand inghiteam se intorcea inapoi creindu-mi stare de voma. la inceput m-am speriat foarte tare ca nu-mi dadeam seama de la ce este si am crezut ca mi-a crescut ceva in gat...(tumora), mai apoi mi-am dat seama cand m-am uitat in oglida si am vazut. Nu am dat de Scarface sa-mi recomande un remediu desi as fi vrut tare mult....am luat niste pastura de albine pe care o aveam prin casa si cu ajutorul lui Dumnezeu in cateva ore s-a desumflat. Foarte urata experienta ...iar acum imi simt ganglionii de la gat putin umflati iar pe partea stanga ma doare gatul putin cand intorc capul.
Mentionez faptul ca in ziua dinainte de a mi se umfla gatul avusesem o stare sufleteasca foarte trista, plansesem foarte mult, ma certase cu sotul, ma enervase soacra, tata bolnav pe la spital cu raze cobalt.....si tind sa cred ca astea au fost motivele cu adevarat provocatoare...eu am mai mancat rece am mai baut rece si nu am patit nimic. De firea mea sunt mai rezistenta la tot.
Mentionez faptul ca in ziua dinainte de a mi se umfla gatul avusesem o stare sufleteasca foarte trista, plansesem foarte mult, ma certase cu sotul, ma enervase soacra, tata bolnav pe la spital cu raze cobalt.....si tind sa cred ca astea au fost motivele cu adevarat provocatoare...eu am mai mancat rece am mai baut rece si nu am patit nimic. De firea mea sunt mai rezistenta la tot.
catteea- Mesaje : 63
Data de inscriere : 28/10/2010
Varsta : 40
Localizare : Bacau
Pe langa ca ai mancat rece, salata de vinete apartine de una din cele mai nocive mancaruri. Eu, care pot sa zic ca am un ficat
sanatos primesc intepaturi la ficat dupa ce o mananc. Combinatia dintr-p planta toxica care - contine alcaloizi si este inrudita cu tutunului - nefiarta ci doar parjolita - cu uleiul rafiant este foarte periculoasa pt. sanatate si ficat. Acest lucru este agravat si mai mult daca i se pune ceapa cruda, iarasi un aliment toxic daca nu este gatita.
Remediul homeopat pt. omuletul umflat ar fi fost probabil Apis.
sanatos primesc intepaturi la ficat dupa ce o mananc. Combinatia dintr-p planta toxica care - contine alcaloizi si este inrudita cu tutunului - nefiarta ci doar parjolita - cu uleiul rafiant este foarte periculoasa pt. sanatate si ficat. Acest lucru este agravat si mai mult daca i se pune ceapa cruda, iarasi un aliment toxic daca nu este gatita.
Remediul homeopat pt. omuletul umflat ar fi fost probabil Apis.
scarface- Admin
legat de salata de vinete, eu ma umplu instantaneu de bube si ma mananca de mor de fiecare data cand le consum
CK- Mesaje : 223
Si mie mi-e sensibil gatul la rece de vreo 24 ani, de cand mi-s scoase amigdalele. De obicei beau dimineata o cafea, acum ceai (ca m-am lasat de cafea, citind pe-aici ca e nociva) fierbinte, (imi zicea orl-ista ca nu e bine) dar asa fac sau mai nou, am citit undeva despre bicarbonat, se face gargara cu bicarbonat 2 lingurite la o cana de apa calda, de 3-5 ori pe zi cand faci rosu in gat(sfaturile bunicii)...
Dar la mine mai e o chestie ciudata de-atunci mi-a ramas o sensibilitate mare la urechi, daca ma prinde un vant, AC, sau curent, fac rosu in gat...
Dar la mine mai e o chestie ciudata de-atunci mi-a ramas o sensibilitate mare la urechi, daca ma prinde un vant, AC, sau curent, fac rosu in gat...
simona maria vejia- Mesaje : 15
Data de inscriere : 22/01/2013
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Intrebari si raspunsuri categorizate dupa organele/partile afectate :: Afectiuni ORL (nas, gat, urechi)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum