Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Despre memoria apei si efectele homeopatiei

In jos

Despre memoria apei si efectele homeopatiei Empty Despre memoria apei si efectele homeopatiei

Mesaj  DanC Mier Iun 15, 2011 6:09 am


Dr. Luc Montagnier, virusologul francez care a castigat Premiul Nobel în 2008 pentru descoperirea virusului SIDA, a surprins comunitatea ştiinţifică, cu sprijinul său puternic pentru medicamentele homeopatice.

Într-un interviu remarcabil publicat în revista Science din 24 decembrie 2010, profesorul Luc Montagnier, şi-a exprimat criticile pentru medicina de specialitate care de multe ori nu intelege si calomniaza medicina homeopata. Deşi homeopatia a persistat timp de 200 de ani + in întreaga lume şi a fost lider in metodele de tratament alternativ si folosita de către medici în Europa, majoritatea medicilor convenţionali şi oameni de ştiinţă şi-au exprimat scepticismul cu privire la eficacitatea acestuia ca urmare a dozelor extrem de mici de medicamente utilizate.

Cele mai multe cercetări clinice efectuate pe medicamente homeopate care au fost publicate în reviste de specialitate au arătat rezultate pozitive clinice, în special în tratamentul alergiilor respiratorii ,gripa, fibromialgie poliartrită reumatoidă, diaree copii, de recuperare post-chirurgicala, intervenţii chirurgicale abdominale, tulburare de deficit de atenţie şi în reducerea efectelor secundare ale tratamentelor canceroase conventionale. În plus faţă de studiile clinice, câteva sute de studii de bază ştiintifice au confirmat activitatea biologică a medicamentelor homeopatice. Un tip de studii ştiinţifice de bază, numit "studii in vitro", au aratat 67 experimente (1 / 3 din ele erau subeşantioane) şi aproape 3 / 4 din toate subeşantioanele au fost pozitive.

În plus faţă de varietatea de dovezi ştiinţifice de bază şi al cercetărilor clinice, dovezi suplimentare pentru homeopatie constau în faptul că a câştigat popularitate răspândită în SUA şi Europa pe parcursul secolului 19, datorită rezultatelor impresionante din partea oamenilor cu experienţă în tratamentul de epidemii din acel timp inclusiv holeră, febră tifoidă, galben, scarlatină, şi a gripei.

Montagnier, care este, de asemenea, fondator si presedinte al Fundatiei Mondiale pentru Cercetare si Prevenirea SIDA, a afirmat, "Eu nu pot să spun că homeopatia este buna in toate. Ce pot sa spun acum este că diluţiile mari (folosite în homeopatie) sunt adevarate. O dilutie mare la ceva nu este nimic .Acestea sunt structuri de apa care imita moleculele originalului."

Aici, Montagnier face referire la cercetările sale experimentale care confirmă una din caracteristicile controversate ale medicinii homeopatice care utilizează doze de substanţe care sunt supuse unei diluari secventiale cu agitare viguroasă în-între fiecare diluţie. Deşi este comun pentru oamenii de ştiinţă din zilele noastre să se presupună că nici una dintre moleculele originale nu rămân în soluţie, cercetarile lui Montagnier (şi a altor mulţi dintre colegii săi) au verificat că semnalele electromagnetice a medicamentului original rămân în apă şi are efecte biologice evidente.

Montagnier a luat o nouă catedra de la Universitatea Jiaotong din Shanghai, China (această universitate este adesea menţionată ca "China's MIT "), unde va lucra într-un institut nou care azi îi poartă numele. Această lucrare se concentrează pe un curent ştiinţific nou, la intersecţia intre fizica, biologie si medicina: fenomenul undelor electromagnetice produse de ADN în apă. El şi echipa sa va studia atât baza teoretică cat şi aplicaţii posibile în medicină.

Noile cercetari ale lui Montagnier investighează undele electromagnetice care, spune el sunt emanate de ADN-ul diferitilor agenţi patogeni la dilutii foarte inalte. Montagnier afirmă, "Ceea ce am descoperit este faptul că ADN-ul produce schimbări structurale în apă, care persistă la dilutii foarte mari, şi care conduce la semnale electromagnetice a caror rezonanta o putem măsura .Nu toate ADN-urile produc semnale pe care le putem detecta cu dispozitivele noastre.Semnalele de înaltă intensitate provin din ADN-ul viral şi bacterian. "

Montagnier afirmă că aceste observaţii noi vor conduce la noi tratamente pentru multe boli cronice comune- autism, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroză multiplă .

Montagnier a scris prima data despre concluziile sale în 2009 şi apoi, la mijlocul anului 2010, el a vorbit la o întâlnire de prestigiu cu alti colegi nominalizati la premiile Nobel , unde si-a exprimat interesul pentru homeopatie şi implicaţiile acestui sistem de tratament.

Legile franceze de pensionare nu-i permit lui Montagnier, in varsta de 78 de ani, pentru a lucra la un institut public, limitând astfel accesul la finanţarea cercetărilor. Montagnier recunoaşte că obţinerea de fonduri de cercetare de la Big Pharma şi anumite alte agenţii convenţionale de finanţare a cercetării este puţin probabil datorită atmosferei de antagonism la opţiunile de tratament homeopatice şi naturale.

Sprijin de la un alt laureat al Premiului Nobel

Cercetarile noi ale lui Montagnier trezesc amintiri despre una dintre poveştile cele mai senzaţionale în ştiinţă franceza, adesea menţionată ca "afacerea Benveniste." Un foarte respectat imunolog Dr. Jacques Benveniste, care a murit în 2004, a efectuat un studiu care a fost reprodus în trei laboratoare universitare şi care a fost publicat în revista Nature . Benveniste şi alţi cercetători au folosit dilutii extrem de mari de substanţe care au creat un efect pe un tip de globule albe numite bazofile.Acesta a fost criticat pentru investigarea acestui subiect medical şi ştiinţific si chiar demonizat de Ortodoxie.

În plus faţă de Benveniste şi Montagnier tot aceasta este si opinia lui Brian Josephson, Ph.D., care, ca şi Montagnier, este un om de stiinta laureat al Premiului Nobel.

Răspunzând la un articol despre homeopatie din New Scientist, Josephson a scris:

În ceea ce priveşte comentariile dvs. cu privire la afirmaţiile făcute pentru homeopatie: criticile asupra faptului ca un număr neînsemnat de mic de molecule sunt prezente într-o soluţie după ce a fost diluata în mod repetat, nu sunt fondate deoarece remediile homeopate nu sunt atribuite efectului acestor molecule prezente în apă, ci datorita modificărilor structurale ale apei.


Analize simple si logice pot sugera faptul că apa, fiind un lichid, nu poate avea o structură de tipul imaginilor cunoscute statice . Dar astfel de cazuri ca si cel al cristalelor lichide, care în timp ce curg ca un lichid obisnuit isi pot menţine o structură ordonata pe distanţe macroscopice, arată limitările acestor moduri de gândire.

Un alt subiect este legat de fenomenul (susţinut de colegul lui Jacques Benveniste si anume Yolène Thomas dar si de altii) stabilit experimental si cunoscut sub numele de "memoria apei." Daca se confirma acest fapt , acest lucru ar fi de o semnificaţie mai mare decât homeopatia în sine şi ar atesta viziunea limitată a comunităţii ştiinţifice moderne dar toata aceasta comunitate nu vrea sa auda de asemena experimente.
În urma observaţiilor lui Josephson, care este un profesor emerit de la Universitatea Cambridge din Anglia, el a fost întrebat de către editorii New Scientist cum a devenit el un sustinator al acestor idei neconvenţionale. El a răspuns:

M-am dus la o conferinţă în care imunologul francez Jacques Benveniste vorbea pentru prima oară despre descoperirea sa că apa are o "memorie" data de compuşi care au fost initial dizolvati în ea - care ar putea explica cum functioneaza homeopatia. Constatările sale au provocat reacţii puternice iraţionale din partea oamenilor de ştiinţă, şi am fost uimit de cât de rău a fost tratat Jacques B.

Josephson a continuat să descrie modul în care mulţi oameni de ştiinţă de astăzi suferă de o"neincredere patologica", aceasta fiind o atitudine neştiinţifică si chiar dacă ar fi adevărat ei nu ar crede.

Chiar şi recent, Josephson răspunde ironic la ignoranţa cronică a scepticilor asupra homeopatiei si spune: "Ideea ca apa poate avea o memorie poate fi uşor respinsa cu argumente invalide."
Intr-un alt interviu ,Montagnier şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea reala despre atmosfera neştiinţifica si anume faptul că în prezent există studii pe anumite subiecte neconventionale cum ar fi homeopatia si "mi se spune că unii oameni au reprodus rezultatele lui Benveniste, dar ei se tem să le publice din cauza terorii intelectuale din parte oamenilor care nu le inteleg"
Montagnier a încheiat acest interviu prin intrebarea daca el este preocupat de faptul că el este în derivă în pseudostiinta, el a răspuns categoric: "Nu, deoarece nu este o pseudoştiinţă .Nu e escrocherie Acestea sunt fenomene reale care merită un studiu ulterior..."

Dezinformari din partea scepticilor

Este de remarcat faptul că destul de mulţi sceptici ai homeopatiei spun de fapt că nu există "nici o cercetare", care arată că medicamentele homeopate functioneaza. Astfel de afirmatii sunt în mod evident false, şi totuşi, astfel de afirmaţii sunt comune pe internet şi chiar în unele referate stiintifice. Doar putina căutare poate dezvălui multe studii de înaltă calitate, care au fost publicate în reviste foarte respectate medicale şi ştiinţifice, inclusiv the Lancet, BMJ, Pediatrics, Pediatric Infectious Disease Journal, Chest si multe altele. Deşi unele dintre aceste publicatii prezinta de asemenea si cercetari care indica rezultate negative ale homeopatiei, există publicate pur şi simplu mult mai multe cercetari care arată mai degraba un efect pozitiv decât un efect negativ.

Denaturările şi dezinformarea despre homeopatie sunt predictibile deoarece acest sistem de tratament ofera o ameninţare viabila şi semnificativă impotriva intereselor economice din medicină, să nu mai vorbim de filozofia si viziunile biomedicinei. De aceea nu este surprinzător faptul că British Medical Association a avut îndrăzneala să se refere la simpla homeopatia ca "vrăjitorie." Este destul de previzibil că atunci când se merge pe o vânătoare de vrăjitoare, o găseşti inevitabil pe "vrăjitoare", mai ales atunci când există anumite avantaje din demonizarea unui potential concurent (homeopatia joacă un rol mult mai mare şi mai competitiv în Europa decât o face în Statele Unite ale Americii) .

Scepticii homeopatiei , mult timp au afirmat că medicamentele homeopatice au "nimic" în ele, deoarece sunt diluate prea mult. Cu toate acestea, noile cercetari efectuate la respectatul Institut Indian de Tehnologie a confirmat prezenţa de "nanoparticule" ale substantelor initiale, chiar la dilutii extrem de mari. Cercetatorii au demonstrat prin Transmission Electron Microscopy (TEM), difractie de electroni şi analiza chimică de plasma cuplata inductiv-spectroscopie atomica de emisie (ICP-AES), prezenţa entitatilor fizice în aceste diluţii extreme. Prin prisma acestei cercetări, se poate afirma că acum oricine care spune sau sugerează că nu este "nimic" în medicamentele homeopate este fie pur si simplu neinformat sau nu este cinstit.

Deoarece cercetatorii au primit confirmarea existenţei de nanoparticule la doua tipuri dilutii homeopatice mari (30C şi 200C) şi pentru că au testat patru medicamente diferite (Zincum met./zinc; Aurum met. /gold; Stannum met./tin; and Cuprum met./copper), cercetatorii au concluzionat că acest studiu oferă "dovezi concrete."

Deşi scepticii homeopatiei pot presupune că dozele homeopatice sunt încă prea mici pentru a avea orice acţiune biologică, astfel de ipoteze, de asemenea au fost dovedite gresite. Domeniul multi-disciplinar al efectelor dozelor mici este numit "hormesis," şi aproximativ 1000 de studii de la o mare varietate de specialităţi ştiinţifice au confirmat efecte semnificative şi, uneori la doze extrem de mici de substanţe biologice pe sisteme biologice bine definite.

Un număr special al revistei Human and Experimental Toxicology (iulie 2010), a fost dedicat conexiunii dintre hormesis şi homeopatie. Articolele verifica puterea dozelor homeopatice a diverse substanţe.

În încheiere, trebuie remarcat faptul că scepticismul cu privire la orice subiect este important pentru evoluţia ştiinţei şi medicinei. Cu toate acestea, după cum s-a menţionat mai sus de catre Nobelist Brian Josephson, multi oameni de stiinta au o "neîncredere patologica" asupra anumitor discipline aceasta fiind o atitudine nesănătoasă şi neştiinţifică . Scepticismul ar fi bun atunci când sustinatorii lui nu ar încearca să taie din cercetare sau sa închida un subiect de conversaţie, în loc să se exploreze posibile noi (sau vechi), modalităţi de a înţelege şi de a verifica fenomene ciudate, dar convingătoare. Avem toata această provocare si vom explora şi evalua efectele biologice şi clinice ale medicamentelor homeopatice.

Sursa:http://www.huffingtonpost.com
Traducere personala
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48

Sus In jos

Despre memoria apei si efectele homeopatiei Empty Re: Despre memoria apei si efectele homeopatiei

Mesaj  DanC Mier Iun 15, 2011 7:06 am

abia acum am vazut ca articolul e postat deja in forum dar in engleza.Macar acum e si tradus Smile
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum