Seminte
4 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Informatii despre alimentatie si mod de trai sanatos :: Alimentatie sanatosa
Pagina 1 din 1
Seminte
Scarface,semintele in general sunt bune in alimentatie? Ma referla semintele de floarea soarelui,susan, dar si la alune,migdale,nuci fistic.Si ce se ascunde in spatele poftei de seminte?Ce cere de fapt corpul?Eu am capiat de o saptamana de pofta de fistic,migdale si alune.
alexiaiuli- Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 47
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/
Re: Seminte
Corpul cere automat dupa anumite alimente care contin anumite minerale care ii trebuie.
De ex. la lipsa de magneziu corpul cere masline, carne si alte lucruri care contin magneziu asimilabil.
Semintele si alunele au si ele anumit substante, minerale, acizi grasi nesaturati, etc.
Excesul de seminte si alune insa nu este bun caci au prea multe proteine !
Fiecare samanta are anumite insusiri pozitive si negative, asa cum este in general.
Din ce stiu eu:
Migdalele sunt cele mai bune, detoxifiaza si ajuta la ficat si creier (Hildegard von Bingen)
Alunele de alun (Hazelnüsse), cele care se pun in nutella, cam indobitocesc omul (din homeopatie) - pe plan mental
iar bolnavii de plamani si de astm sa le evite (Hildegard)
De fistic..nu stiu nimic (rima!)
Nucile cresc dupa Hildegard concentratia si memoria (nu degeaba arata nuca similar ca un creier) insa blonavii de plamani trebuie sa le evite caci maresc secretia din plamani
Nucile Cashew (Anacardium occidentale) au un efect medicinal negativ mai puternic. Exista si un remediu homeooat din aceasta planta
Semintele de in nu sunt sanatoase de mancat.
Semintele de mac ajuta la insomnie si mancarime si ca urmare le si pot produce.
De susan nu stiu nimic.
Dupa cum stiti probabil multi sunt alergici la multe seminte si nuci - din cauza unor proteine pe care le contin
si la care oamenii au devenit alergici (intoleranta la asimilarea lor).
Probabil ca corpul simte la tine nevoia de anumite minerale si stie ca le gaseste in alunele de care ai pofta.
De ex. la lipsa de magneziu corpul cere masline, carne si alte lucruri care contin magneziu asimilabil.
Semintele si alunele au si ele anumit substante, minerale, acizi grasi nesaturati, etc.
Excesul de seminte si alune insa nu este bun caci au prea multe proteine !
Fiecare samanta are anumite insusiri pozitive si negative, asa cum este in general.
Din ce stiu eu:
Migdalele sunt cele mai bune, detoxifiaza si ajuta la ficat si creier (Hildegard von Bingen)
Alunele de alun (Hazelnüsse), cele care se pun in nutella, cam indobitocesc omul (din homeopatie) - pe plan mental
iar bolnavii de plamani si de astm sa le evite (Hildegard)
De fistic..nu stiu nimic (rima!)
Nucile cresc dupa Hildegard concentratia si memoria (nu degeaba arata nuca similar ca un creier) insa blonavii de plamani trebuie sa le evite caci maresc secretia din plamani
Nucile Cashew (Anacardium occidentale) au un efect medicinal negativ mai puternic. Exista si un remediu homeooat din aceasta planta
Semintele de in nu sunt sanatoase de mancat.
Semintele de mac ajuta la insomnie si mancarime si ca urmare le si pot produce.
De susan nu stiu nimic.
Dupa cum stiti probabil multi sunt alergici la multe seminte si nuci - din cauza unor proteine pe care le contin
si la care oamenii au devenit alergici (intoleranta la asimilarea lor).
Probabil ca corpul simte la tine nevoia de anumite minerale si stie ca le gaseste in alunele de care ai pofta.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
Seminte
Si la seminte mai trebuie specificat faptul ca trebuiesc servite crude nicidecum sarate sau prajite si intr-o cantitate moderata, altfel consumate riscam sa luam in greutate si sa ne trezim dimineatza umflati ca niste gogosari !(de la sare)
skincod- Mesaje : 77
Data de inscriere : 19/11/2009
Varsta : 52
Localizare : pe planeta Pamant
Re: Seminte
Semintele oleaginoase sunt foarte necesare si bune in alimentatie mai ales acuma ca incepe sezonul pic mai friguros iar necesitatile energetice ale organismului sunt un pic mai crescute !
Cel mai bine se potrivesc mancate o data cu cerealele de dimineata si inmuiate de cu seara mai ales cele cumparate la pungi din comert ! Ma refer evident la cele crude fiindca celelalte prajite si sarate sunt mai mult pt fotbalisti si suporterii lor !
Toate semintele sunt bune de mancat cu exceptia celor de mac , care se folosesc in cantitate mica la decorarea produselor de patiserie ! Din semintele de in se extrage (la rece) uleiul de in care este cea mai bogata sursa vegetala de Omega-3 !!!
INSA nu trebuie facut exces de ele (seminte , nuci sau alune ) , masura este un pumn de seminte/alune pe zi sau 4-5 nuci ! Atat ! Saptamana trecuta am mancat vreo 2 zile la rand cate 25-30 de nuci (din alea crude - la care se decojeste samburele) iar noaptea am avut niste reprize de somn foarte profund , ceea ce nu e rau dar nu am mai mancat de atunci !
Uleiul continut in nuci , alune , seminte de floarea-soarelui (mai ales cel rafinat) este foarte bogat in acizi Omega-6 , care este factor PROINFLAMATOR , de aceea nu e bun excesul !
Sanatate !
steve- Mesaje : 62
Data de inscriere : 21/11/2009
Subiecte similare
» Feriti-va de extractul de samburi de grapefruit
» Terapia prin seminte
» banca de seminte nemodificate genetic la suceava
» Terapia prin seminte
» banca de seminte nemodificate genetic la suceava
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Informatii despre alimentatie si mod de trai sanatos :: Alimentatie sanatosa
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum