Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sanatate

In jos

Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sanatate Empty Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sanatate

Mesaj  scarface Lun Dec 14, 2009 12:30 am

Sursa: http://sanatateverde.blogspot.com/2008_12_15_archive.html

Cuptorul cu microunde

cuptorul cu microunde este nociv sanatatiiIn cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple si pot fi facute de oricine.

Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.

Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.

Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate.

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult, are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira - dimpotriva - are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare, si cancer.

In 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel (in acelasi timp si cercetatori in domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional, si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau".

S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele masurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indica inceputul unui proces cancerigen".

Cuptoarele cu microunde "prajesc" mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti "componente radiolitice", care nu se gasesc in natura.

Microundele distrug viata

In mod semnificativ, microundele sunt folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule, pentru ca aceasta sa poata fi manipulata. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor, si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede.

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in aprilie 1992 concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire".

In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la microunde, apar anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice", si ca amicroundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor.

- Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;

- Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

- Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;

- Creste numarul de celule canceroase din sange;

- Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);

- Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;

- Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;

- De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sanatate.

Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit "rau si obosita" intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde".

La ce folosesc microundele

Departamentul de Aparare al SUA dispune de arme cu microunde care provoaca o arsura de nesuportat: "Pielea se incinge, oamenii nu pot suporta durerea, si atunci trebuie sa se miste - si se misca in felul in care dorim noi sa o faca", a declarat col. Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria ca este posibil ca aceste arme sa fie folosite impotriva demonstrantilor, pentru a-i dispersa.

Articol adaptat dupa "The Idaho Observer", Octombrie 2004 si preluat de AIM de la Kambox.net

-----------------

Iradiat cu microunde

Microunde si oameni iradiati

"Soarele este sursa noastra naturala de microunde cea mai puternica. Valoarea limita, impusa de catre biroul pentru sanatate radiologica, pentru intensitatea radiatiilor scapate din cuptoare cu microunde, este de aproximativ un miliard de ori mai mare decat valoarea intensitatii radiatiilor din intregul spectru de microunde emis de Soare. Este revoltator faptul ca se permite un asemenea nivel de pierderi de radiatii la cuptoarele cu microunde, iar si mai scandalos este faptul ca in reclame copiii nostri sunt incurajati sa invete sa foloseasca aceste cuptoare."

Concluzia de mai sus apartine doctorului M.M. Zaret de la Facultatea de Medicina a Universitatii din New York si a fost prezentata in fata unei comisii a senatului Statelor Unite, in anul 1973, in urma unor cercetari privind actiunea microundelor. In acea vreme, nivelul intensitatii microundelor artificiale de comunicatie si al undelor radio de inalta frecventa era apreciat in unele orase ale S.U.A. ca fiind de 100-200 milioane de ori mai mare decat intensitatea radiatiilor de fond de frecventa inalta, provenind de la Soare.

Din anii '70 incoace, dezvoltarea aparaturii ieftine pentru producerea de microunde a dus la o raspandire si o aplicatie larga a acestor aparate, insotite implicit de o crestere neincetata si amenintatoare a acestei invizibile poluari deosebit de grave, desemnate uneori prin sintagma "smog electronic".

Acest "smog" invizibil a ajuns deja sa fie prezent pretutindeni - ne patrunde casele, locurile de munca si cele de odihna si este absorbit de organismul uman in proportie importanta, nu fara consecinte in ceea ce priveste sanatatea.

Literatura care s-a strans pana acum in legatura cu acest fenomen, aduce o constelatie intreaga de indicii si de argumente care arata ca valorile curente ale intensitatii radiatiilor de microunde, fiind cu mult mai mari decat acelea ale radiatiilor naturale, sunt foarte daunatoare sanatatii.

Una dintre primele utilizari ale microundelor a fost pentru aparatele radar din timpul celui de-al doilea razboi mondial. De atunci, microundele si-au gasit o raspandire larga in diferite domenii: instalatii de securitate a zborului, radare militare si de politie, instalatii de emisie TV, dotari de telefonie mobila, aparate medicale de diatermie si cuptoare cu microunde. Totodata, numarul de aplicatii industriale a crescut permanent si alarmant. Microundele sunt folosite pentru incalzire in instalatiile de prelucrare a cauciucului, precum si in cele de producere a hartiei si a cartonului.

Iradierea in mediul ambiant

Microundele sunt reflectate de conductorii electrici si de anumite obstacole. Ca urmare, cu ajutorul antenelor speciale si al ghidurilor de microunde, acestea (microundele) pot fi concentrate in raze intense, care au o inalta capacitate de directionare. Microundele nu urmeaza curbura Pamantului, si de aceea, atunci cand sunt necesare transmisii pe distante mari, trebuie folosite relee de microunde sau, cu alte cuvinte, amplificatoare care capteaza semnalul, il amplifica si apoi il retransmit. In mod normal, amplificatoarele de microunde sunt pozitionate la o distanta de aproximativ 50 km. Chiar conductorii de curent ai retelei nationale de electricitate si stalpii acestora pot vibra in rezonanta cu radiatia de inalta frecventa, actionand astfel ca amplificatori care radiaza din nou energia in mediu.

In anumite fabrici, puterea radiatiilor de microunde ajunge pana la 1 milion de Wati. Industriile de ceramica, de producere a materialelor sintetice si de prelucrare a pielii folosesc, de asemenea, microundele in procesul de productie. In afara de aceste aplicatii, microundele se mai folosesc si pentru uscarea baloturilor de stofa, a fructelor sau pentru sterilizarea alimentelor!!!

Oamenii absorb radiatiile de microunde care produc o incalzire anormala si nesanatoasa a corpului fizic. Posibilitatea aparitiei iminente a unor pericole, ca urmare a radiatiilor cu microunde, a determinat la inceputul anilor '50 pe unii cercetatori sa traseze directive si norme cu privire la nivelurile intensitatii de radiatie maxim acceptate.

Valori de siguranta determinate pe baza unor simple presupuneri

In anul 1953, H.P. Schwan, de la Universitatea din Pennsylvania, a propus ca nivelul maxim admis de iradiere cu microunde a omului sa se limiteze la o densitate medie de putere de 100 wati/m2 sau, cu alte cuvinte, 10 mW/cm2. Propunerea lui Schwan, care era adresata U.S. Marine, rezulta dintr-un calcul conform caruia iradierea, prin forta ei de impact, nu ar trebui sa mareasca temperatura corpului cu mai mult de 1°C, deoarece se arata ca densitati ale puterii de 10 ori mai mari ar putea provoca omului, prin incalzire, probleme grave de sanatate. Institutul National American pentru Standarde (ANSI) a adoptat in 1966 aceasta limita maxim-admisibila pentru nivelul de radiatie si, dupa aceea, numeroase tari vestice au adoptat standarde asemanatoare.

Din pacate, aceasta limita maximala a iradierii, care mai este inca raspandita in majoritatea tarilor, nu a luat in consideratie posibilitatea ca microundele sa exercite si efecte atermale asupra sanatatii. In principal in Europa, cercetatorii raportau, inca din anii '50, efecte aproape de neobservat la prima vedere, dar cu consecinte grave si de lunga durata chiar si in cazul unor valori mici ale intensitatii radiatiilor de microunde, efecte care nu provin direct in urma unei incalziri. Insa aceste rapoarte au fost trecute cu vederea, in cea mai mare parte, de catre cercetatorii americani. "in orice caz, scepticismul si bigotismul unora nu constituie un motiv suficient de puternic pentru stabilirea de norme", subliniau "eminentii" cercetatori americani R. Bowers si J. Frey.

Este revelator faptul ca in fosta Uniune Sovietica au fost luate in consideratie si efectele atermice, din moment ce aceasta tara a stabilit ca limita maxima de iradiere a densitatii medii de putere 10 microwatt/cm2 pe zi de lucru, prin urmare, o valoare de 1000 de ori mai mica decat valoarea impusa de Statele Unite ale Americii si de celelalte tari europene, printre care si Romania.

Un adversar inversunat al limitei inacceptabil de mari a nivelului de radiatii din S.U.A. este profesorul S.M. Michaelson, de la Facultatea de Medicina a Universitatii Rochester. Cercetarile profesorului Michaelson au fost sustinute de U.S. Air Force.

R. V. Becker si G. Selden aratau urmatoarele: "Exista motive economice convingatoare pentru care valoarea maxim admisibila a densitatii medii de putere stabilita la 100 Wati/m2 sau 10 mW/cm2 sa fie aparata cu orice pret. O coborare a valorii limita ar reduce extinderea folosirii militare a radarului si ar taia profiturile firmelor care livreaza aparatura corespunzatoare. O valoare limita coborata ar reprezenta, in ultima instanta, o veritabila recunoastere a faptului ca vechea valoare este periculoasa, iar acest fapt ar deschide drumul pentru nenumarate solicitari de compensare pentru daune, din partea fostilor lucratori din armata si industrie.

Care sunt consecintele daunatoare ale microundelor?

antenaEste evident faptul ca prin iradierea la o valoare mai mare a intensitatii campului de microunde, organismul uman este adus si el la o stare de "fierbere", intr-un mod asemanator alimentelor dintr-un cuptor cu microunde. Cuptoarele cu microunde folosesc o frecventa menita sa incalzeasca si sa patrunda in profunzime alimentele. In sistemele de comunicatie care includ telefonia mobila de tip GSM, se foloseste un spectru larg de frecvente, iar gradul de absorbtie al acestor radiatii variaza in functie de frecventa.

Desi efectele microundelor asupra sanatatii au fost studiate inca din anii '40, abia la mijlocul anilor '60 au fost disponibile suficiente date pentru a alarma cercetatorii.

In anul 1964, M.M. Zaret raporta generarea de cataracte capsulare de catre radiatia de frecventa inalta. Cativa ani mai tarziu, au aparut rapoarte cu privire la afectarea testiculelor si in general a glandelor sexuale atat la barbat, cat si la femeie, dupa o iradiere repetata cu microunde. Ambele cazuri se refereau la intensitati mari ale radiatiilor de microunde, care depaseau limita de 10 mW/cm2, situatii care apar curent la radarele militare.

Mai alarmant este insa fluxul continuu de rapoarte stiintifice, conform carora chiar si nivelurile reduse de iradiere cu microunde provoaca diverse simptome maladive, legate de sistemul nervos si de vasele sanguine. Acestea au fost evidentiate inca din anul 1973, de catre dr. M.N. Sadchikove, la un simpozion in Varsovia, si publicate cativa ani mai tarziu. Sadchikove a prezentat datele rezultate in urma unui studiu facut pe 1180 de muncitori, care erau supusi constant la o radiatie de microunde de o intensitate de pana la 3mW/cm2, in comparatie cu o grupa de control formata din 200 de persoane, care nu fusese supusa nici unei iradieri cu microunde. Rezultatele aratau ca printre muncitorii expusi radiatiilor se inregistra o crestere importanta a afectiunilor neurologice, ca de exemplu senzatia de greutate in cap, oboseala, iritare, stari de frica, insomnii si pierderea partiala a memoriei. Aceiasi muncitori sufereau si de o crestere importanta a simptomelor maladive ale sistemului circulator, precum si de o activitate redusa a inimii. Aceste simpome, deja tipice pentru ceea ce se mai numeste "boala microundelor", au fost cauzate de cantitati ale radiatiei de microunde mult mai mici de 10 mW/cm2, valoare considerata in tarile europene si in Romania ca fiind sigura si lipsita de pericole. Gradul redus de siguranta al acestei valori-limita a devenit evident in cazurile in care unii membri ai personalului militar au fost expusi accidental la radiatiile radar care au avut, pentru o perioada scurta de timp valori de numai 6 pana la 9 ori mai mari decat granita de siguranta si care au dus totusi la consecinte deosebit de grave.

Intr-un asemenea caz, un barbat sanatos, de 54 de ani, a fost supus radiatiei radar pentru numai 80 de secunde. Imediat au aparut dureri puternice in zona pieptului si in zona capului. Pielea fetei sale a fost rosie timp de 3 zile si au aparut crampe stomacale foarte puternice. Alte simptome neplacute au mai continuat cateva saptamani dupa aceea. In afara de aceasta, el a suferit de insomnie luni de zile si s-a confruntat cu stari de nervozitate. La 3 luni dupa iradiere, starea lui a devenit extrem de critica, iar la un control medical i-a fost pus diagnosticul de hipertonie arteriala (tensiune crescuta); 5 luni mai tarziu, o consultatie medicala amanuntita nu arata nici o cauza secundara pentru tensiunea sa arteriala foarte mare.

Intr-un al doilea caz, un barbat sanatos, de 21 de ani, a fost supus de mai multe ori, timp de 75 de secunde, la o radiatie de o intensitate asemanatoare. A relatat simptome de inceput aproape identice, iar 4 luni mai tarziu s-a constatat si la el o tensiune arteriala marita.

Cu un deceniu mai inainte, M.M. Zaret ajunsese si el la concluzia ca exista o legatura foarte stransa intre iradierea radar si tensiunea arteriala marita.

In legatura cu un alt caz de iradiere radar, M.M. Zaret spune: "Ceea ce nu este recunoscut pe deplin este faptul ca iradierea repetata la valori subclinice (subclinic = care nu provoaca efecte clinice) poate duce totusi la situatii patologice care nu sunt vizibile decat dupa un anumit timp".

Intre timp, experimentele pe animale au evidentiat un intreg spectru de efecte provocate de microunde, inclusiv perturbari ale bioritmului, sinteza marita a proteinelor de catre ficat, timus si splina, precum si capacitatea de a percepe direct radiatiile de microunde, sesizate ca un zgomot puternic in cap. Se relateaza, in plus, ca pana si valori scazute ale intensitatii radiatiilor de microunde au cauzat aparitia cancerului la animalele pe care se efectuau aceste experiente.

Efecte genetice

Efectele potentiale cele mai ingrijoratoare ale "smogului electronic" sunt totusi cele genetice, provocate de radiatia de frecventa inalta.

In 1959, J.H. Heller si A.A. Teisceira Pinto au evidentiat pentru prima oara faptul ca microundele conduc la afectarea cromozomilor. Experimentele au fost facute pe varfuri de catei de usturoi, folosind impulsuri foarte scurte de radiatie, care au dus la o componenta termica minimala. Efectele observate au fost aproape identice cu acelea provocate de radiatia ionizanta. Cercetarile ulterioare, efectuate de Heller, au aratat ca radiatii slabe de microunde puteau provoca mutatii ale celulelor de mamifere si insecte. in anii '60 si '70, acesti cercetatori au aratat ca in cazul bacteriilor din genul Proteus (bacterii in forma de bastonase, polimorfe), ADN-ul si ARN-ul lor absorb radiatiile de 65-75 GHz si ca microundele sunt in stare sa perturbe mecanismele de reproducere la bacterii si chiar sa provoace mutatii ale genelor.

In aceeasi perioada, S. Baranski si colaboratorii sai au aratat ca in celule umane expuse la microunde de 3GHz, de intensitati mai joase decat granita acceptata ca sigura, de 10 mW/cm2, au loc vatamari ale cromozomilor.

O grija suplimentara este provocata de felurile de mancare pregatite special pentru cuptoarele cu microunde si care pot fi preparate chiar de copii, unii dintre acesti mici bucatari neavand mai mult de 5-6 ani. In timp ce piata ce pregateste felurile de mancare pentru copii, preparate la cuptoarele cu microunde, realizeaza profituri de peste 100 milioane dolari pe an, costurile pentru sanatate care se nasc de aici se ridica la mult mai mult. A expune copiii aflati inca in crestere, chiar si la niveluri reduse de radiatii care provin din imperfectiunile cuptoarelor, constituie totusi un risc mult prea mare.

In plus, nu sunt cunoscute riscurile consumarii indelungate de catre copii si chiar de catre oamenii maturi, a alimentelor preparate cu microunde, iar acest fapt poate duce la o alta catastrofa a sanatatii, in numele cresterii economice si al gandirii comerciale oarbe.

Avand in vedere variabilele necunoscute din acest domeniu, consideram ca parintii ar trebui sa-si impiedice copiii (si sa evite chiar si ei insisi) sa foloseasca cuptoarele cu microunde, alimentele supuse microundelor, si mai ales radiotelefoanele mobile (tip GSM).
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum