Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

4 participanți

In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  scarface Mar Dec 08, 2009 6:37 am

Mai jos o lista oficiala despre pericolele induse de supradozearea vitaminelor sintetice.
Sursa: http://www.focus.de/gesundheit/ernaehrung/gesundessen/vitamine/zu-viel-des-guten_aid_19055.html

Doza zilnica fare efecte daunatoare* / Pericole datorita intoxicatiei
---------------------------------------------------------------------------
Vitamina A 3 mg Poate duce la imbolanavirea ficatului si la diminuarea densitatii osoase.

Vitamina B6 25 mg Daune la sistemul nervos in special la coordinare, nervii tactili si de simtire a temperaturii

Vitamina D 50 µg Pietre la rinichi si depuneri calcaroase, oboseala si dureri de cap

Vitamina E 300 mg Risc de cancer pentru fumatori. Slabiciunea muschilor, senzatie de rau si dureri de cap

Acid folic** 1 mg Rau, imbalonari si dereglearea gustului sau a somnului

Niacin 10 mg Acid Nicotic/900 mg Nicotinamid Daune la ficat, arsuri pe esofag, supraaciditate si voma

Fluorid 7 mg Intepenirea articulatiilor, decolorarea dintilor

Jod 600 µg dereglarea glandei tiroide, senzatie de arsura in gura si exces de saliva

Calciu 2500 mg Pierderea puterii, ameteala, lipsa de apetit, rau si constipatie

Cupru 5 mg Arsuri la stomac, voma, ciroza

Magneziu** 250 mg Dereglari neuromusculare, letargie si lipsa puterii de respiratie

Molibden 600 mg dereglari in cresterea oaselor, guta

Selen 300 µg Pierderea parului si a unghiiilor, miros de usturoi in gura, rau si voma

Zinc 25 mg Dereglarea globulelor rosii si albe. Anemie

Vitamin C (USA 2 Gramm) Pietre la rinichi si distrugerea smaltului la dinti

Betacarotin doza maxima inca nu a fost stabilita. Creste riscul de cancer la plamani pa persoanele care fumeaza sau lucreaza cu azbest cat si decesele la cardiaci

Pentru fier, vitamina K si fosfor inca nu s-au definit limite maxime, desi in doze mai mari au definitiv efecte
negative.

* doza stabilita de EFSA ca suma totala din alimente si suplemente
**cantitatea este valaibila numai pentru suplemente
-------------------------------------------------------------------------------

Aceasta este o foarte mica listuta cu efectele adverse recunoscute de medicina alopata la supradozearea suplementelor dar care este inca foarte grosolana si departe de adevar. Cateva din greselile din lista de mai sus :

a) O substanta toxica ca cuprul, iodul, fluoridul, zincul sau selenul produce sute de simptome diferite si nu numai doua trei asa cum vor sa ne faca sa creada medicina alopata.

Se pot compara simptomele toxice cunoscute de alopatie si homeopatie in publicatiile de mai jos:
http://www.homeoint.org/books3/kentmm/cupr.htm
http://www.homeoint.org/books3/kentmm/zinc.htm
http://www.homeoint.org/books3/kentmm/iod.htm

b) Doza minima a fost stabilita tot de cei care fabrica pastile cu aceste substante. O substanta toxica ca cuprul metalic sau ca zincul este si in cantitati de 100 de ori mai mici decat cele stabilite mai sus toxica (Zinc 25 mg, Cupru 5 mg).
In doezele acestea mari ele produc cu siguranta simptome.

c) Efectul toxic al unei substante depinde nu numai de cantitate ingurgitata dar si de varsta, sex, constutie (limfatica, sanguina, colerica, etc), de alimentatie si modul de trai, de medicamentati luata si de starea de sanatate al celui care o ingurgiteaza. In alopatie acesti factori nici macar nu sunt considerati.

In homeopatie se cunoaste faptul ca anumite toxine actioneaza de exemplu mai puternic la femei decat la barbati, ca in cazul selenului si al iodului. Alte substante afecteaza mai mult barbatii decat femeile. Unele vitamine si suplemente pot fi letale pentru copii sau creeaza boli grave.

Cunostintele de toxicologie ale medicinii alopate sunt mai primitive ca acum 1000 de ani cand se stia foarte putin si medicii tratau cu mercur, plumb si alte otravuri omenirea.

d) Cine sta oare sa adune cantitatea de vitamina A artificiala si naturala ingurgitata zilnic ?
Vitamina A si alte vitamine ni se pune in sucuri, bonboane, suplemente, alimente. Cine face oare socoteala zilnica la cate miligrame de vitamina a consumat, dat faptul ca cineva din industria alimentara ni le baga fortat pe gat insa uita sa ne mai avertizeze ca supradozajul este toxic ?


Ultima editare efectuata de catre scarface in Mar Apr 13, 2010 4:02 am, editata de 1 ori
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Vitaminele nu sint intotdeauna bune pentru sanatate

Mesaj  scarface Lun Dec 14, 2009 12:43 am

Vitaminele nu sint intotdeauna bune pentru sanatate
Sursa: http://sanatateverde.blogspot.com/2008_12_15_archive.html

Desi vitaminele si mineralele obtinute pe cale sintetica au dat rezultate bune, nu inseamna ca folosirea lor in cantitati mari nu poate fi daunatoare pentru sanatate. Suplimentele de vitamine sint in cea mai mare parte inutile si de foarte multe ori toxice pentru organism, iata rezultatele unor anchete, care ne demonstreaza acest fapt. Explicatia este una singura: luate in cantitate foarte mare, suplimentele de vitamine pot deveni toxice. Chiar daca analizele chimice arata aceeasi compozitie si structura, cele naturale sint mai eficiente, deoarece, prin natura lor, sint mult mai complexe.

Efecte toxice ale suplimentelor de vitamina A

Vitamina A ajuta la functionarea sistemului imunitar, mareste acuitatea vizuala si imbunatateste vederea, ajuta la mentinerea procesului de crestere si consolidare a oaselor, a starii de sanatate a dintilor, pielii si parului, mareste rezistenta organismului la infectiile respiratorii si scurteaza durata bolii. Dozele necesare pentru adulti sint de 4.000 – 5.000 UI zilnic (cu o crestere pentru gravide si femeile care alapteaza).

Dozele mari de vitamina A pot genera defecte congenitale la nou-nascuti, in special daca sint administrate in primele luni de sarcina.

Cei care obisnuiesc sa ia doze mari de vitamina A, ca urmare a unor afectiuni dermatologice, se pot alege cu o hipervitaminoza cronica sau cu intoxicatii. Simptomele intoxicatiei cu vitamina A sint de la cele mai simple: dureri de cap, oboseala, greata si varsaturi, la cele mai complexe: tulburari de vedere, ingrosarea pielii, osteoporoza.

Pina nu demult, era raspindita ideea ca vitamina A protejeaza impotriva cancerului de plamini. Studii recente, efectuate pe loturi de zeci de fumatori din diferite tari (Finlanda, SUA) nu au confirmat citusi de putin aceasta teorie.

Administrarea unei singure vitamine B este in dezavantajul celorlalte

Vitamina B1 ajuta la functionarea sistemului nervos si a inimii, stimuleaza cresterea si ajuta digestia.

Desi cantitatile de vitamina B1 (tiamina) in exces sint eliminate prin urina, la doze de peste 5-10 g zilnic s-au inregistrat palpitatii, edeme, reactii alergice si nervozitate (doza zilnica este de 1-1,5 mg, crescind la gravide si femei care alapteaza pina la 1,6 mg). Supradozele de vitamina B1 afecteaza glanda tiroida si secretia de insulina, generind deficit de vitamina B6 si pierderi ale celorlalte vitamine B.

Vitamina B2 stimuleaza cresterea si functia de reproducere, imbunatateste starea de sanatate a pielii, parului si unghiilor. Mareste acuitatea vizuala si inlatura oboseala ochilor.

Dozele mari de vitamina B2 (riboflavina), in special daca nu exista suplimente de antioxidanti, pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mincarimi, senzatii de arsura, furnicaturi (doza zilnica necesara pentru un adult este de 1,2-1,7 mg zi).

Vitamina B6 reduce spasmele musculare nocturne, circeii, amorteala miinilor si anumite forme de nevrite ale extremitatilor. Are rol in prevenirea unor tulburari nervoase, functioneaza ca diuretic natural. Deoarece permite sintetizarea acizilor nucleici, contribuie la intirzierea procesului de imbatrinire. Vitamina B6 este indispensabila pentru buna absorbtie a vitaminei B12 si pentru asimilarea magneziului. Pentru a preveni carenta altor vitamine, vitamina B6 (piridoxina) trebuie administrata in cantitati egale cu vitamina B1 si B2 (doza de vitamina B6 necesara pentru adulti este de 1,6-2,0 mg pe zi, cu crestere pina la 2,2 mg in perioada sarcinii si de 2,1 mg in cea a alaptarii). Dozele mari, care depasesc 2-10 g, pot declansa tulburari neurologice.

Dozele mari de vitamina C genereaza calculi

Vitamina C contribuie la prevenirea unui mare numar de infectii virale si bacteriene, stimulind sistemul imunitar. Previne imbolnavirile de scorbut si ofera protectie impotriva agentilor cancerigeni. Ajuta la vindecarea ranilor si a arsurilor, accelereaza cicatrizarea postoperatorie.

Dozele mari de vitamina C genereaza aparitia calculilor de acid uric si oxalic. Administrarea de magneziu, vitamina B6 si cantitati suficiente de apa baute zilnic pot indeparta acest risc (doza zilnica de vitamina C este de 60 mg, cu o crestere de pina la 70-95 mg pe zi la gravide si femeile care alapteaza). Dozele mari de vitamina C pot determina modificari ale analizelor de laborator si deci erori de diagnostic. Vitamina C este insa contraindicata bolnavilor de cancer, care sint supusi chimioterapiei.

Vitamina D in exces genereaza hipercalcemie

Vitamina D contribuie la folosirea optima a calciului si a fosforului, care sint necesare pentru a avea oase si dinti sanatosi. Impreuna cu vitaminele C si A, actioneaza preventiv in cazul racelilor.

Intrucit vitamina D favorizeaza absorbtia calciului, excesul de vitamina poate genera cresterea cantitatii de calciu in singe (doza nesara unui adult este de 200-400 UI). Suplimentele de vitamina D mai mari de 1.800 UI le pot genera copiilor hipervitaminoze D. Simptomele de toxicitate sint: setea neobisnuita, nevoia de a urina foarte des, greturi, varsaturi, diaree.

Diabeticii, hipertensivii si vitamina E

Vitamina E scade riscul ischemiilor cardiace si are efect hipotensiv. Preintimpina formarea cheagurilor de singe si ajuta la dizolvarea lor. Mareste rezistenta organismului, furnizind cantitati sporite de oxigen. Atenueaza starile de oboseala si accelereaza vindecarea arsurilor.

Suplimentele de vitamina E pot determina cresterea tensiunii arteriale la hipertensivi. Hipertensivii, diabeticii, cei care sufera de hiperfunctie tiroidiana trebuie sa manifeste prudenta in utilizarea vitaminei E, marind treptat dozele (doza zilnica necesara unui adult este de 8-10 UI pe zi, din care 70 la suta este eliminata prin fecale)

Vitamina K in exces genereaza anemie

Vitamina K contribuie la coagularea rapida a singelui, actioneaza preventiv asupra singerarilor si hemoragiilor interne.

Dozele mari de vitamina K (Menadiona) risca sa se acumuleze in organism, generind distrugerea globulelor rosii, avind drept consecinta anemia (doza zilnica recomandata pentru adulti este de 65-80 mcg).
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  DanC Dum Mar 18, 2012 5:23 am

Vitaminele A, E si betacarotenul cresc mortalitatea si distrug oasele, sustin cercetatorii danezi, americani si englezi.


Despre vitamine se stie ca previn cancerul si ne tin departe de raceli. Cercetatorii danezi de la Spitalul Universitar din Copenhaga au insa o noua ipoteza: exista vitamine care ne scurteaza viata. Este vorba de suplimentele cu betacaroten, vitamina A si vitamina E.

Publicatia "The Independent" face o trecere in revista a beneficiilor si pericolelor pe care administrarea diverselor tipuri de vitamine o poate avea asupra organismului nostru.

Studii realizate pe 180.000 de oameni

Cercetarea echipei de la Spitalul din Copenhaga s-a bazat pe 47 de studii despre efectul vitaminelor, facute pe 180.938 de persoane. Dintre toate, s-a dovedit ca vitamina A este cea mai periculoasa, crescand mortalitatea cu 16%.

Vitamina E mareste rata mortalitatii cu 4%, in timp ce betacarotenul - cu 7%. Ipoteza este sus-tinuta si de cercatorii americani de la Universitatea "John Hopkins" din Baltimore si de cei englezi de la Universitatea Harvard.

Vitamina A creste imunitatea si este esentiala in mentinerea unor oase sau dinti sanatosi. Asta in cantitati normale, pe care le putem lua din legume, fructe cu o culoare portocalie, precum si din ficat, oua sau ulei de peste. Atunci cand este luata in cantitati mari sub forma de suplimente, vitamina A poate face rau oaselor.

"O femeie insarcinata care ia prea multe suplimente de vitamina A risca sa nasca un copil cu malformatii. De asemenea, excesul de vitamina A ingroasa sangele si poate suprastimula sistemul imunitar", sustin cercetatorii de la Universitatea Harvard. Indicatia este sa incercam sa luam cat mai multa vitamina A din alimente, mai degraba, decat din pastile.

Betacarotenul creste riscul de cancer

Betacarotenul, precursorul vitaminei A, duce de asemenea la cresterea mortalitatii, daca este inclus in alimentatie sub forma de suplimente, arata studiile americane si daneze. Alte cercetari au facut o legatura intre betacaroten si riscul crescut de cancer la plamani in cazul fumatorilor.

In cadrul unui studiu au fost puse cu 28% mai multe diagnostice de cancer si au avut loc cu 17% mai multe decese in randul subiectilor care au luat suplimente de betacaroten decat al celor care au luat placebo.

Despre vitamina E se spune ca protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi. Luata sub forme de suplimente s-a dovedit a nu fi chiar un medicament-minune, crescand mortalitatea cu 4%. Recomandarea cercetatorilor danezi este de a introduce vitamina E in alimentatie sub forma sa intalnita in legume, carne sau peste, mai degraba decat sub forma de suplimente.
DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  scarface Dum Mar 18, 2012 8:56 am

Majoritatea teoriilor - daca nu cumva toate - despre "vitamine" sunt minciuni gogonate inventate doar ca sa se vanda niste substante noi descoperite. Asa cum am mai scris undeva aici si despre vitamina C - unde un cercetator a descoperit cum a fost facuta publica aceasta teorie mincinoasa de catre un concern elvetian.
Vitamina A, C si E sunt antioxidanti, impiedicand efectul oxigenului in sanage, lucrul cel mai important care exista.
Celulele care nu mai primesc oxigen ori mor ori se schimba in celule anaerobe, devenind canceroase. Deci este firesc ca aceste vitamine sa favorizeze cancerul. De aceea ni le si pun in mai toate sucurile si bomboanele de pe piata.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  DanC Vin Mar 23, 2012 8:06 am


Am gasit o scurta lista cu vitamine homeopate :

Vitamin A Calcarea phosphorica, Acid phosphoricum, phosphorus

Vitamin B Kali muriaticum, Carduus marianus, Chelidonium majus, Natrum phosphoricum, Lycopodium, Hydrastis.

Vitamin C Klai phosphoricum, Carbo Vegetabilis, Silicea, Graphites

Vitamin D Calcarea fluorica, Calcarea phosphorica, Rhus toxicodindron

Vitamin E Sabina, Sepia

Vitamin K Geranium, Ferrum phosphoricum, Secale cornutum.



DanC
DanC

Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  scarface Vin Mar 23, 2012 10:39 am

e prea superficiala si nehomeopata...buna doar teoretic caci nimeni nu stie efectul adevarat ala acelor "vitamine"
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  alexiaiuli Lun Iun 10, 2013 11:49 pm

Ce se intampla cu dozele mari dintr-o anumita vitamina consumata din surse naturale?Cum reactioneaza corpul la ele?De exemplu betacarotenul din uleiul de catina. Ce se intampla cu el daca faci o cura de 3luni pe ani ?Oxideaza in plamani la fumatori?Intoxica cumva organismul? Cum isi ia corpul doza necesara si cum expulzeaza surplusul ?
alexiaiuli
alexiaiuli

Mesaje : 223
Data de inscriere : 08/06/2010
Varsta : 46
Localizare : http://bio-vital.blogspot.com/

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  scarface Mar Iun 11, 2013 12:32 am

substantele izolate sunt medicamente, ori ca sunt naturale ori ca sunt artificiale. Nu conteaza nici numele lor.

Ca orice medicament, doza conteaza si potrivirea la boala. Sunt la fel de daunatoare ca si substantele sintetice deci.

Scoateti-va din cap cuvantul vitamina ca fiind ceva bun. Ceva bun sau rau nu exista.
Exista numai substante al caror efect sunt date de doza, de momentul in care este luat, de persoana care o ia, daca este potrivit sau nu bolii sau pacientului, daca
este doza potrivita etc.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  corix Mar Iun 11, 2013 10:37 pm


corix

Mesaje : 570
Data de inscriere : 24/05/2012
Varsta : 54
Localizare : craiova

Sus In jos

Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale Empty Re: Pericole induse de suplimente cu vitaminele sintetice si minerale

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum