Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Remedii pt. muscaturi de tantari

+8
corix
tinac07
DanC
ann
loret72
sante
andrei
scarface
12 participanți

In jos

Remedii pt. muscaturi de tantari Empty Remedii pt. muscaturi de tantari

Mesaj  scarface Vin Iul 23, 2010 8:07 am

Pentru muscaturi de tantari in homeopatie se folosesc mai multe remedii. Printre ele:

1. Ledum palustre ( la mine nu a actionat nicioadata acest remediu, cred ca este mai degraba pt. intepaturi de alte insecte)
Caracteristic pt. Ledum este raceala simtita la locul cu pricina (spre deosebire de Apis) iar caldura agraveaza. Eu nu il recomand la muscaturi de tantari ca mi se pare nepotrivit. Poate anihileaza otrava lor, dar nu am vazut inca sa ajute.

2. Cantharis vesicotaria (blande care ard si mananca tare. La mine a actionat mereu acest remediu)

3. Gentiana lutea (nu l-am testat, dar in repertoriu este in gradul 3)

4. Urtica urens - mancarime mare. Ca si Cantharis este un remediu care se potriveste mai degraba simptomelor de muscaturi de tantari decat Ledum
dupa opinia mea.

5. Staphysagria delphinium. Acest remediu previne chiar muscaturile daca este dat preventiv, intr-o dilutie mica. Un cercetator american ca constata ca D3 actioneaza cel mai bine. Insa aceasta planta este insa toxica, iar D3 este cam prea material deci tantarii fug din cauza la otrava. In Romania nu stiu daca se gaseste CH3, dar CH5 cu siguranta. Se poate incerca. CH5 este o dilutie mai mare. Staphisagria este o planta care nu prea place la insecte.
Este un remediu si contra la purici, fie ei de plante, de la animale sau paduchi lati.

6. Apis mellifica - locul muscat se se umfla f. tare si este fierbinte,rosu; apar reactii alergice. Comprese reci amelioreaza.

7. La alergii la muscaturi de tantari un medic (BOUKO LEVY) recomanda remediul facut din tantari: Culex in CH5 si CH15. Daca insa tantarii contin pesticide atunci Culex nu are mare efect.

7. Un alt remediu la muscaturi care raman si se umfla rau este Acidum carbolicum.

Dilutiile folosite depind de multi factori. Pt. incepatori si amatori se recomanda CH5, CH7, CH9, CH12 sau CH15 sau LM8, LM10 sau LM12 in cazuri acute.

Un remediu universal care ajuta intotdeauna la orice muscaturi de insecte este: Otetul.

La muscaturi de tantari se freaca locul imediat dupa muscatura de mai multe ori. Otetul ca element focos ajuta la tot ce are natura de arzatura: arsuri, opareli, muscaturi arzatare de la insecte, insolatie, piele arsa de soare, friptul gurii cu mancare fierbinte, mersul pe carbuni.. etc.
Eventual se diluazea cu ceva apa (1:1 sau 1:2)

Remediile se pot face ad-hoc cu metoda cu hartia si paharul, de aceea v-am dat si numele complet.

In caz ca int-un caz de urgenta nu se poate procura apa sau sticla/pahar deja scrisul numelui emediului pe o hartie ajuta - va spun din experienta mea si a altora: remediul isi face deja efectul cand este scris cu intentia de a-l face remediu.

Iar daca lipseste si hartia atunci ganditul sau dictatul in mod concetrat al numelui remediului insotit de dilutie asa cum se face si atunci cand este scris ajuta si asa. Va spun din experienta ca am apelat la metoda asta a doua dupa ce am cazut odata in niste urzici si a functionat. Eram pe drum cu bicicleta si nu aveam cum sa fac altceva. Vreo 2-3 minute am zis mereu cu voce tare "Urtica urens C200 si in 2-3 minute au disparut simptomele dupa o agravare initiala a mancarimii care a durat cam un minut.

Ultima editare efectuata de catre scarface in Mar Mai 10, 2011 1:22 pm, editata de 4 ori
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Remedii pt. muscaturi de tantari Empty Re: Remedii pt. muscaturi de tantari

Mesaj  andrei Vin Iul 23, 2010 8:13 am

Offtopic chestia cu scrisul pe hartie am simtit-o si eu dar am zis ca poate mi se pare mie Smile
andrei
andrei

Data de inscriere : 09/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Craiova

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Iul 23, 2010 8:22 am

Da, chestia cu deja scrisul are un efect este adevarata. Cred ca multi au remarcat-o dar nu si-au dat seama.
Prima oara cand am experimentat asta i-am dat la un amic ceva pt. durere de cap care mi-a zis ca ia trecut de indata ce a scris. Am zis ca trebuie sa fie coincidenta - nu ma gandeam ca si asa functioneaza - pana cand am fost nevoit sa-mi fac odata un remediu pt. ochii obositi de la pc (Senega polygala Ch15, inncercati cand aveti ochii obositi de la PC sau condus)

In momentul cand am scris numele mi s-a dus oboseala de la ochi instantaneu. Am facut totusi remediul cu apa si nu s-a mai ameliorat deloc.

De fapt nu hartia programeaza remediul ci invocarea numelui remediului atrage particulele eterice corespunzatoare care vor intra in organism prin gura dar si prin aura, nas sau respiratie.
Ori ca scri, ori ca te gandesti la nume este acelasi lucru ca si cu programarea apei.

E bine de stiut metoda asta pt. cazuri cand nu avem nici o posibilitate de a face un remediu cu apa si nici nu avem un remediu gata facut la noi.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Joi Aug 05, 2010 7:20 am

Am adugat in textul de mai sus 1 remediu si am schimbat la Staphysagria.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  sante Mar Aug 17, 2010 6:47 am

Scarface pe mama mea a muscat-o un tantar si i s-a umflat foarte tare piciorul, plus are senzatie de mancarime si ii arde piciorul. A pus otet dar nu o ajuta. Ce remediu sa ia? Am citit mai sus ca e bun Acidum Carbonicum dar in ce dilutie sa ia?
sante
sante

Data de inscriere : 03/07/2010

Sus In jos

Mesaj  loret72 Mar Aug 17, 2010 10:16 am

"Dilutiile folosite depind de multi factori. Pt. incepatori si amatori se recomanda CH5, CH7, CH9, CH12 sau CH15 sau LM8, LM10 sau LM12 in cazuri acute. "
................
cred ca cea mai indicata dilutie ar fi ch15.... si vezi ce se intampla sau mai poti incerca culex ch5 sau ch15

loret72
loret72

Data de inscriere : 07/06/2010
Varsta : 52
Localizare : intr-un oras mic

Sus In jos

Mesaj  sante Joi Aug 19, 2010 8:34 am

Iupiiii cheers ....de ieri a inceput sa i se desumfle piciorul mamei si nu mai simte muschii rigizi. I-am facut Apis Mellifica CH200 si a luat si Histaminum.
sante
sante

Data de inscriere : 03/07/2010

Sus In jos

Mesaj  loret72 Joi Aug 19, 2010 10:52 am

hai ca m-am mai convins inca odata de efectul remediului facut cu paharul+apa+pixsul si hartia , sa va povestesc : unei cunostinte i-a iesit un furuncul, a incercat sa-l trateze cu mai multe leacuri auzite de la batrani .....dar nimic , o durea foarte tare si nu dadea semne ca s-ar trece . eu stiind de problema ei l-am intrebat pe scarface care dintre remediile homeopate s-ar potrivi.scarface mi-a indicat un remediu eu i-am propus acelei cunostinte sa incerce aceasta metoda de preparare a remediului (apa,pahar, pix si hartie)pentru ca la noi in oras nu exista farmacie homeopata . ea a fost foarte sceptica prima data dar totusi a incercat .....si surpriza nu s-a intamplat nimic . cand am intrebat-o cum a preparat remediul a spus ca a urmat pasii care i-am spus eu mai putin ce cu dulapul( cand a pus apa la programat a pus-o in frigider)si presupun ca de asta nu a dat rezultate . scarface mentionand ca remediile trebuiesc tinute departe de aparaturi electrice si electrocasnice. luni a fost la medic la camera de garda la spital ...medicul i-a spus ca trebuie sa faca o incizie si sa scoata de-acolo infectia, ea fiind asa fricoasa mi-a dat din nou telefon si m-a rugat sa-i mai spun inca o data denumirea remediului si mai exact cum se prepara . zis si facut ,marti dimineata si-a mai facut o data remediul si a respecta intocmai ce i-am spus, inclusiv de a nu bea cafea .astazi surpriza ...am trecut pe la ea sa vad ce s-a mai intamplat si totul a mers ok , deja s-a desrosit si s-a micsorat si nici nu mai doare .
bounce

pai uite de asta te blocheza pe toate forumurile mai scarface ( probabil si ei au incercat metoda asta si au vazut ca functioneaza)cum mai pot face ei profit la cabinetele lor, daca toata lumea ar sti de aceasta metoda si cine s-ar mai duce in spitale sa de-a spaga ........ar merge doar la homeopat .
loret72
loret72

Sus In jos

Mesaj  loret72 Lun Aug 23, 2010 10:55 am

revin pe acelasi subiect de mai sus , dupa cum iti spuneam ca remediul pentru furuncul a functionat dar numai in prima zi cu acea ameliorare ....dupa care totul a stagnat a trecut deja o saptamana si nu s-a mai intamplat nimic. scarface nu crezi ca ar trebui o dilutie mai inalta pentru a avea efect pana la capat .
mentionaz ca remediul a fost '' MYRISTICA SEBIFERA'' C200. poate ca ar fi trebuit 1M?
loret72
loret72

Sus In jos

Remedii pt. muscaturi de tantari Empty staphysagria CH5 impotriva puricilor la animale

Mesaj  ann Vin Sept 10, 2010 9:01 am

Am folosit Staphysagria CH5 la motanelul meu, il invadasera puricii - si pe noi la fel... Nu am facut cu paharul ca aveam granule. Am dizolvat 2-3 granule in apa si am luat pe mana, apoi am mangaiat usor blanita pisoiului cu mana uda, iar el evident ca a inceput sa se linga. I-am pus si cateva granule in bolul lui cu apa. In vreo 2 zile a scapat de purici, mi-e greu sa spun daca de tot, dar oricum nu se mai scarpina decat foarte rar si atunci asa, oarecum in joaca. Si nici in casa nu am mai avut purici. Ce s-a intamplat cu ei, nu inteleg, cert e ca nu s-au "refugiat" in asternuturi, sifonier sau in alte locuri nedorite.

ann

Data de inscriere : 08/07/2010

Sus In jos

Mesaj  DanC Lun Aug 22, 2011 8:23 am

Ce variante ar fi la pastilele/solutiile chimice din comert?Pt mine tantarii au o afinitate aparte: din 10 oameni prezenti (la o masa afara ,de exemplu)aproape ca sunt singurul muscat de tantari Shocked Asta binenteles cand nu e plin de tantari pe acolo,asa vreo cativa rataciti doar,imediat ma gasesc taman pe mine.Am cumparat ceva de la Plafar,un spray pe baza de plante dar efectul este ZERO.
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Mesaj  scarface Lun Aug 22, 2011 11:55 am

Si eu sunt tinta No. 1 a tantarilor. Inca nu am incercat nimic preventiv. Cica Staphysagria (delphinum) D2 sau D3 (sau C2/C3) ar avea efect preventiv. Incearca...
Chiar azi cugetam dupa ce criterii s-ar orienteaza tantarii. Un olandez mi-a spus caa vazut un documentar dupa care tantarii ar
vedea sursele de infrarosu. Deci dupa caldura emanata de o persoana. Ar fi interesant de cercetat daca persoanele calduroase sau de constitutie sanguina sunt cele mai frecvent atacate.

Ultima editare efectuata de catre scarface in Dum Iun 17, 2012 2:32 pm, editata de 1 ori
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Dum Iun 17, 2012 2:31 pm

Azi sotia mi-a dat o idee geniala pe care am pus-o imediat in aplicare, fiind asaltati de tantari intr-un restaurant. Este vorba de ungerea cu ulei ca protectie impotriva tentativei de fi muscat. Dupa ce m-am uns cu uleiul de pe masa pe picioare si o mana (una am lasat-o neunsa pentru comparatie) nu m-a mai muscat nici un tantar. Insa nici nu am mai stat prea mult pe urma im restaurant ca sa fiu sigur ca a fost de la ulei sau intanplare.
Dar in mod teoretic ar trebui sa functioneze 100% caci orice tantar care se pune pe pielea unsa cu ulei se lipeste imediat si nici de supt nu cred ca mai are chef. Intr-o tara din Caribe se foloseste ulei de cocos ca protectie contra la niste purici de nisip si probabil principiul este acelasi: tot ce este lipicios este evitat de insectele astea mici. Interesant ca de aceeasta idee simpla nu am auzit nicicand pana acum.

Cum uleiul este ieftin si fara efecte secundare, se poate folosi din belsug la protectia partilor descoperite care sunt primele atacate de tantari. Incercati si spuneti-ne experientele voastre.

Un lucru care l-am testat si functioneaza aproape la toti tantarii este vantul produs de un ventilator mai puternic.
Tantarii din cele mai multe tari nu suporta vantul. In Italia am dat insa de o specie de tantar infometata care nu-i pasa nici de vant nici de briza marii si nici de ventilator.

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  tinac07 Mar Iun 18, 2013 1:05 pm

Scarface, am si eu o problema. Duminica am fost la tara si seara m-au muscat o gramada de tantari, pe mine care pana acum nu prea "ma cautau". Intepaturi urate, chiar si prin haine. N-am dat importanta atunci, poate m-am scarpinat de cateva ori si am uitat. Luni insa am vazut ca mi-au aparut plin de blande, pe maini, picioare (mai ales) cu mancarimi dar ce e si mai rau ca azi blandele s-au mai ameliorat sa zic putin, nu se mai simtea atat de tare insa in jurul blandei a aparut roseatza mare cu mancarimi puternice, cam de 4-5 cm diametru si arata oribil.
Pot face remediul cu paharul ?
Ce remediu imi recomanzi (ce scriu pe hartie)?
Multumesc din suflet

tinac07

Data de inscriere : 12/07/2012

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Iun 18, 2013 2:50 pm

De ce pui intrebari inutile ? Cum adica "pot face remediul cu paharul" ?
Si de ce ma intrebi pe mine daca este scris mura-n-gura aici ? Este doar descris destul de detaliat.
Alege-ti singura....
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  corix Mier Iun 19, 2013 4:58 am

"Ulei de eucalipt (Eucalyptus globulus):
Uleiul de eucalipt poate fi folosit într-o lampă, pentru întreaga cameră, sau poate fi amestecat sub fomă de picături (5-6 picături ulei de eucalipt) cu un sfert de ceaşcă de ulei de cocos şi aplicat direct pe piele.
Nu înghiţiţi niciodată uleiul de eucalipt şi aveţi grijă la pielea sensibilă, care poate avea nevoie de o diluare mai puternică a uleiului de eucalipt."

corix

Data de inscriere : 24/05/2012
Varsta : 55
Localizare : craiova

Sus In jos

Remedii pt. muscaturi de tantari Empty Intepaturi tantari

Mesaj  Clejutza Mar Iul 23, 2013 7:47 am

Eu sunt la mare impreuna cu copiii iar muscaturile de tantari ne dau mari batai de cap. La baietel s-au inflamat modic dar la fetita arata infiorator, sunt mai mari decat o moneda de 50 bani si arta oribil. Pastilele de tantari vad ca nu au niciun efect si as fi vrut sa le fac remediul Staphysagria delphinum CH5 cu apa programata dar voiam sa ma asigur ca nu e prea toxic pt copii ( fetita are 3 ani iar baiatul 7,5). Ce ma sfatuiti, sa incerc preventiv acest remediu, si de cate ori pe zi sa-l administrez?

Clejutza

Data de inscriere : 01/04/2013
Varsta : 44

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Iul 23, 2013 11:06 am

nu e toxic deloc...il porti face linistita, ca orice alt remediu homeopat. Insa nu e sigur ca ajuta caci sunt mai multe simptome si muscaturi de tanatari..poate sa fie Ledum, Apia, Cantharis..sau remediul din tantar ...
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  NTgrint Vin Aug 16, 2013 7:52 am

Cum considerati ce ar fi cel mai corect de administrat Staphysagria preventiv, impotriva tantarilor sau a puricilor?

Am citit undeva ca s-ar lua cu doua ore inainte de a iesi in zona cu tantari, spre exmplu in parc. Sau ca s-ar lua o doza saptamnal, pe perioada cu risc (din mai pana in sept.)
Daca stiu ca in we merg la tara, unde e sursa de purici de la pisici/catel, sa iau o doza cu o zi inainte si apoi, cat stam acolo, sa luam zilnic?
Precizez ca unul din copiii mei e alergic la ciupiturile de tantari , dar mai ales la purici. Crying or Very sad 

NTgrint

Data de inscriere : 08/07/2013

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Aug 16, 2013 8:03 am

se ia cu cat mai scurt timp inainte de risc.. 15 min ?

Pt. mucaturi de purici incearca Pulex irritans CH9, 12, 15 sau 30..e remediu facut din purice.
Pt. alergia la purici CH30.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  NTgrint Vin Aug 16, 2013 8:51 am

Ok. Sa recapitulam: Le dau copiiilor Staphysagria cu 15 min inainte de a merge in parc, impotriva tantarilor.
Si daca stam in parc 2 ore, e suficient? Mai trebuie sa mai ia o doza sau cum?
Recunosc, sunt cam insistenta, dar ORICE parinte ar fi in locul meu, daca i-ati vedea cum arata ciupiturile pe ei...

Din cum mi-ati spus, remediul facut din purici, il dau astfel, in caz de muscaturi. Nu preventiv. Am inteles bine?

NTgrint

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Aug 16, 2013 9:05 am

Nu exista nici o regula fixa in homeopatie, atat dilutia cat si timpul in care actioneaza sau daca actioneaza un remediu depind de multi factori. Incearca si vei vedea. Nimeni nu are cum sa stie cum e mai bine, astfel de indicatii sunt pur aleatoare si generale.
Daca remediul actioneaza sau nu sau actioneaza 10 minute sau 10 ore numai Dzeu iti poate spune cu certitudine. Eu nu.

In general toate remediile se dau DUPA si nu preventiv. Staphysagria si putine alte remedii sunt o exceptie.
In caz ca exista o alergie la mucaturi de purici, se poate incerca o doza de Pulex in CH30 care poate elimina alergia.
Insa se da atunci cand copilul nu are nimic. In rest, la muscaturi se da o dilutie numai la nevoie.
Una este alergia si alta este muscatura acuta, sper ca ai inteles ca sunt 2 lucruri distincte.

Ultima editare efectuata de catre scarface in Vin Aug 16, 2013 9:47 pm, editata de 2 ori
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  NTgrint Vin Aug 16, 2013 9:41 pm

Multumesc. Incerc si raportez aici rezultatele.

NTgrint

Sus In jos

Remedii pt. muscaturi de tantari Empty alergie la pureci

Mesaj  Mics Joi Aug 22, 2013 3:45 am

Am retinut ca pentru alergie la pureci se foloseste Pulex irritants ch30. Am fost la tara we trecut si a fost piscata de mai multe ori. Bubele se fac mai mari, se scarpina, apoi au un varf care supureaa si apoi incep sa se usuce. Ii dau cu un gel cu aloe vera. Intrebarea mea este daca pot sa-i dau acum, dupa ce au trecut mai multe zile.
Remediul in celelalte dilutii se poate folosi si la pisici? Sau sa stropesc prin casa? Ca eu degeaba ii dau ei remediul si cand ajungem la tara, o luam de la capat. As vrea sa le scap pe pisici de pureci pentru a nu mai avea noi probleme.

Multumesc frumos

Mics

Data de inscriere : 22/08/2013

Sus In jos

Mesaj  Mada lina Mier Iun 03, 2015 5:54 am

A mai incercat cineva ceva preventiv pentru muscatura de tantari de aplicat pe piele?
Uleiul de pe masa, daca era de masline nu este practic pentru ca pateaza hainele. Cel de cocos am incercat eu anul trecut si nu prea avea efect, de fapt nu avea.

Mada lina

Data de inscriere : 22/05/2015

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum