Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Precautii in folosirea plantelor medicinale

In jos

Precautii in folosirea plantelor medicinale Empty Precautii in folosirea plantelor medicinale

Mesaj  gabos Vin Noi 20, 2009 1:12 pm

Precautii in folosirea plantelor medicinale
sursa: Formula AS

Usturoiul - evitati sa il folositi in acelasi timp cu medicamentele anticoagulante si cele antidiabetice.

Coada soricelului - in cazuri rare, manipularea florilor poate provoca o eruptie cutanata. Nu trebuie folosita in timpul sarcinii. Administrata in doze mari, poate provoca dureri de cap si ameteli. Risc de fotosensibilitate: nu va expuneti la soare dupa ce o folositi.

Anasonul - nu trebuie administrat in timpul sarcinii. Sa nu fie asociat cu preparate pe baza de fier. Contraindicat in caz de tratament hormonal.
Arnica - nu trebuie aplicata direct pe rani deschise sau sangerande. De evitat in timpul sarcinii. Poate provoca eruptii alergice la persoanele predispuse sau in caz de folosire prelungita.

Musetelul - contine un anticoagulant natural. Trebuie utilizat cu precautie in caz de tulburari de coagulare sau tratament anticoagulant.

Ginkgo Biloba - in cazuri rare, poate sa provoace dureri de cap, de stomac, agitatie sau iritabilitate. Sa nu fie asociata cu antidepresive, aspirina sau alte antiinflamatoare nesteroidiene, nici cu fluidificanti sanguini. Poate sa provoace eruptii cutanate, diaree si voma, daca dozele depasesc 240 mg de extract concentrat.

Echinacea - nu se administreaza in caz de boli imune sau autoimune cronice, ca de pilda tuberculoza, lupus, scleroza in placi sau poliartrita reumatoida. Nici in paralel cu tratamente anticanceroase si anxiolitice, imunosupresoare sau hipocolesterolemiante. Evitati sa o folositi alaturi de medicamente care prezinta toxicitate hepatica. Le este interzisa persoanelor alergice la plante apropiate: crizantema. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 8 saptamani.

Coaja de salcie - nu se recomanda in caz de alergie la aspirina sau tratamente cu anticoagulante. Poate declansa o criza de astm sau alergie si sa provoace sangerari stomacale, disfunctii hepatice, tulburari de coagulare, leziuni renale sau soc anafilactic. Poate sa interactioneze cu anumite sedative si sa irite stomacul, in caz de consum de alcool.

Ginseng - contraindicat in timpul sarcinii. Solicitati un aviz medical in caz de probleme cardiace, hipertensiune sau anxietate. Poate antrena insomnii, diaree, dureri de cap, nervozitate si o crestere a presiunii sanguine. Uneori provoaca sangerari menstruale la femeile aflate la menopauza. Nu este recomandat in caz de febra sau edem. Nu il asociati cu alte plante energizante si micsorati consumul de cofeina.

Hameiul - nu trebuie luat in timpul sarcinii. Proscris in caz de depresie. Trebuie folosit cu precautie, pentru ca provoaca uneori eruptii cutanate.

Papadia - nu trebuie folosita ca adjuvant in regimul de slabit. Consultati medicul, inainte de a o utiliza pentru tratamentul calculilor biliari. Nu trebuie administrata in caz de afectiuni ale vezicii biliare.

Ghimbir - solicitati avizul medicului in caz de sarcina. Radacina uscata si pulberea sunt contraindicate in caz de calculi biliari.

Hrean - contraindicat in caz de ulcer gastric, de probleme tiroidiene sau boli renale. Nu se da copiilor mai mici de 4 ani.

Inul - semintele de in sunt contraindicate in caz de ocluzie intestinala sau probleme tiroidiene. Inainte de folosire, semintele trebuie macinate sau pisate. Se administreaza cu multa apa. Pot frana absorbtia medicamentelor (trebuie luate cu minimum doua ore inainte sau dupa medicamente).

Menta iute - poate sa destinda sfincterul esofagian, crescand riscul arsurilor de stomac. Planta trebuie folosita cu precautie, in caz de reflux gastric.

Patrunjelul - nu trebuie folosit in cantitati exagerate (mai mult de patru pumni pe zi) in caz de afectiuni renale, pentru ca poate sa sporeasca fluxul urinar.

Rozmarinul - in doze mari, poate provoca menstre foarte abundente. Contraindicat pe timp de sarcina.

Soc - scoarta, frunzele si fructele verzi pot provoca voma si diaree puternica. Fructele (boabele) trebuie consumate foarte bine coapte sau fierte.

Uleiul de in - nu trebuie incalzit. Se tine la frigider si se consuma imediat dupa ce a fost deschis recipientul.

Urzica - contraindicata pe timp de sarcina. Poate provoca neplaceri stomacale fara gravitate sau reactii cutanate.

Valeriana - nu trebuie folosita alaturi de alte medicamente calmante (Diazepam, somnifere etc.). Nu beti alcool cand o folositi. Intrerupeti tratamentul, in caz de palpitatii, nervozitate, dureri de cap sau insomnie.

Scortisoara - in timpul sarcinii nu trebuie consumata in cantitati mari.

Telina (inclusiv semintele) - trebuie utilizata cu precautie in caz de tulburari renale. Sa nu fie luata in paralel cu un alt diuretic. De evitat in cazul administrarii de fluidifianti sanguini (aspirina). Poate provoca o fotosensibilitate a pielii. De evitat expunerea la soare.

gabos

Mesaje : 80
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum