presiune in ceafa la copil
2 participanți
Pagina 1 din 1
presiune in ceafa la copil
Buna ziua
Baiatul meu de 8 ani acuza presiune la ceafa daca sta cu capul aplecat mai mult timp si simte nevoia sa il lase pe spate. Durerile au aparut cam de 2 saptamani, mie doar acum mi-a spus. Mentionez ca acum 2 saptamani am fost in tabara si a cazut cu scaunul pe spate dar nu s-a lovit la ceafa ci in zona mijlocului. Mai pecizez ca acum un an a cazut dulapul pe el si este sub tratament cu arnica si natrum sulfuricum.ce as putea sa ii dau?
Multumesc
Baiatul meu de 8 ani acuza presiune la ceafa daca sta cu capul aplecat mai mult timp si simte nevoia sa il lase pe spate. Durerile au aparut cam de 2 saptamani, mie doar acum mi-a spus. Mentionez ca acum 2 saptamani am fost in tabara si a cazut cu scaunul pe spate dar nu s-a lovit la ceafa ci in zona mijlocului. Mai pecizez ca acum un an a cazut dulapul pe el si este sub tratament cu arnica si natrum sulfuricum.ce as putea sa ii dau?
Multumesc
aidapetrea- Mesaje : 13
Data de inscriere : 06/07/2014
Re: presiune in ceafa la copil
ce inseamna exact "este sub tratament cu arnica si natrum sulfuricum" ?
l-ai intrebat daca s-a speriat de la ultima lovitura ?
l-ai intrebat daca s-a speriat de la ultima lovitura ?
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
La inceput a luat natrum sulfuricum o zi si o zi arnica , dupa o perioada a luat de doua ori pe saptamana iar acum are doar lunea, dimineata arnica seara natrum.
Da s-a speriat! Se balanganea cu scaunul si a cazut, a rupt si scaunul.
Da s-a speriat! Se balanganea cu scaunul si a cazut, a rupt si scaunul.
si de cand ia remediile astea ? si ce dilutie sunt ?
scarface- Admin
Din septembrie dilutie ch 7. La rmn s-a vazut un hematom de 11 mm. In decembrie era de 9 mm.
In primul rand remediile astea in aceeasi dilutie nu se iau atata timp la asa ceva. Ar fie nevoie poate de dilutii un pic mai inalte, daca este sa fie potrivite
In al doilea rand numai unul din ele ar putea ajuta...daca e sa fie potrivit si sa fie nevoie de el. Caci sunt pentru simptome diferite.
in al 3lea rand ce a aratat RMN-ul acum cateva luni se poate schimba deja in cateva zile, cel mult saptamani si la RMN se pot vedea si alte lucruri ce nu-s hematoame, dar par sa fie.
In al 4lea rand la orice accident corpul se descurca de minune singur,...probleme sunt numai cand se sperie de la ceva.
Si din pacate aste se intampla des in urma la accidente. Corpul poate repera corpul si sufletul poate repera corpul,
dar corpul nu poate repera sufletul.
De ex. cand iti cade ceva in cap de la spate sufletul poate sa sufere un conflict numit "atac pe la spate". O primejdie care te paste din spate.
Care poate ramane activ multa vreme si duce la anumite schimbari fizice si uneori si emotionale (frici, vise, etc.).
Pe plan fizic apar schimbari la 2 releee din creier la scoarta cerebrala din ceafa corespunzatoare la acest releu si care
sunt raspunzatoare de ochi. Poate aparea o modificare a ochilor care duce si la schimbarea vederii.
Poate, dar nu-i musai.
Asta depinde cat de mult s-a speriat copilul prima oara.
Insa daca asa un accident se repeta, asa cum sa intamplat a doua oara, acest conflict se poate instala de abia acum sau se repeta
ceea ce s-a intamplat prima data.
Remediile cele mai importante nu sunt cele pt. planul fizic, ci cele pt. cel emotional, care ajuta la eliminarea urmarilor sperieturilor si a socului.
Un ex. de remediu ideal dupa sperieturi si accidente este remediul Bach "Rescue remedy", care se gaseste de cumparat
sau poate fi facut cu metda cu eticheta.
Copilul are somnul si apetitul sau starea psihica schimbata ? Vise deosebite ?
Maini mai reci ca de obicei ?
Au aparut schimbari legate de vedere ? un test de citit de la distanta sau apropiere ca la oftalmolog ar fi interesant.
Ce mai spune copilul pe langa ce a spus si ce ai mai observat la el ?
In al doilea rand numai unul din ele ar putea ajuta...daca e sa fie potrivit si sa fie nevoie de el. Caci sunt pentru simptome diferite.
in al 3lea rand ce a aratat RMN-ul acum cateva luni se poate schimba deja in cateva zile, cel mult saptamani si la RMN se pot vedea si alte lucruri ce nu-s hematoame, dar par sa fie.
In al 4lea rand la orice accident corpul se descurca de minune singur,...probleme sunt numai cand se sperie de la ceva.
Si din pacate aste se intampla des in urma la accidente. Corpul poate repera corpul si sufletul poate repera corpul,
dar corpul nu poate repera sufletul.
De ex. cand iti cade ceva in cap de la spate sufletul poate sa sufere un conflict numit "atac pe la spate". O primejdie care te paste din spate.
Care poate ramane activ multa vreme si duce la anumite schimbari fizice si uneori si emotionale (frici, vise, etc.).
Pe plan fizic apar schimbari la 2 releee din creier la scoarta cerebrala din ceafa corespunzatoare la acest releu si care
sunt raspunzatoare de ochi. Poate aparea o modificare a ochilor care duce si la schimbarea vederii.
Poate, dar nu-i musai.
Asta depinde cat de mult s-a speriat copilul prima oara.
Insa daca asa un accident se repeta, asa cum sa intamplat a doua oara, acest conflict se poate instala de abia acum sau se repeta
ceea ce s-a intamplat prima data.
Remediile cele mai importante nu sunt cele pt. planul fizic, ci cele pt. cel emotional, care ajuta la eliminarea urmarilor sperieturilor si a socului.
Un ex. de remediu ideal dupa sperieturi si accidente este remediul Bach "Rescue remedy", care se gaseste de cumparat
sau poate fi facut cu metda cu eticheta.
Copilul are somnul si apetitul sau starea psihica schimbata ? Vise deosebite ?
Maini mai reci ca de obicei ?
Au aparut schimbari legate de vedere ? un test de citit de la distanta sau apropiere ca la oftalmolog ar fi interesant.
Ce mai spune copilul pe langa ce a spus si ce ai mai observat la el ?
scarface- Admin
Are apetitul mai scazut,rar ii este foame. Clipeste foarte des desi spuue xa vede bine. Se soerie foarte des si usor si intens. Nu ii place sa spuna ca s-a speriat sau ca ii este frica , "ataca" oamenii care "nu il lasa in pace" ,de exemplu care insista sa se joace si el. Starea psihica este schimbata, mi se pare ca e mai trist, mai obosit.
Acum o intrebare pt. fiica mea care a facut alergie la soare...o mananca zonele care s-au inrosit...prea putin o ustura.
Multumesc
Acum o intrebare pt. fiica mea care a facut alergie la soare...o mananca zonele care s-au inrosit...prea putin o ustura.
Multumesc
Buna ziua
S-a lovit din nou, de data aceasta a alunecat a cazut pe picior il doare laba piciorului lateral exterior dar de asemenea in cazatura s-a fortat sa se prinda de ceva si si-a fortat spatele. Acum zice ca il doare ca intr-o linie dreapta si pe coloana.
I-am dat rescue remedy. Aveam in casa si i-am dat dupa fiecare cazatura. De vreo saptamana se loveste aproape zilnic si se sperie foarte tare.
Acum imi e mie teama sa il mai las singur.
Cum pot sa il ajut sa se vindece emotional?
Multumesc
S-a lovit din nou, de data aceasta a alunecat a cazut pe picior il doare laba piciorului lateral exterior dar de asemenea in cazatura s-a fortat sa se prinda de ceva si si-a fortat spatele. Acum zice ca il doare ca intr-o linie dreapta si pe coloana.
I-am dat rescue remedy. Aveam in casa si i-am dat dupa fiecare cazatura. De vreo saptamana se loveste aproape zilnic si se sperie foarte tare.
Acum imi e mie teama sa il mai las singur.
Cum pot sa il ajut sa se vindece emotional?
Multumesc
Subiecte similare
» copil muscat de alt copil, muscatura care se infecteaza
» Tic la copil de 10 ani
» insolatie copil
» copil de 3 ani-nu vorbeste
» imunitate copil 1 an
» Tic la copil de 10 ani
» insolatie copil
» copil de 3 ani-nu vorbeste