Corupţia din medicina germană -800 Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
3 participanți
Pagina 1 din 1
Corupţia din medicina germană -800 Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Corupţia din medicina germană
Sursa: http://www.quibono.net/85.html
Medicii germani încasează până la 800 de Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Articol din „BILD“ scris de Angi Baldauf şi Jan Meyer – 05.09.2009
Clinicile plătesc premii medicilor care le furnizează pacienţi. Iar medicii primesc premii pe „cap de pacient“ furnizat unei clinici. În timp ce Camera Medicilor germani vorbeşte de spre „cazuri izolate“, Procuratura germană se referă la o practică „relativ larg răspândită“.
Doctorul Ludwig Arnold (nume schimbat) îşi închide cabinetul din alte motive, de aceea îşi permite să vorbească deschis. „Medicii cu cabinete de consultaţii cum sunt şi eu, încasează bani de la anumite clinici atunci când le trimite acestora pacienţi pentru tratamente. Astfel de lucruri le-au făcut toţi medicii. Acest sistem este practicat de peste zece ani!“
Clinicile se luptă să obţină pacienţi care să le aducă încasări mari (deci care necesită terapii costisitoare). „Eu am primit de la clinici „procente pe pacient“, procente care se ridică până la 10% din costurile operaţiei respective“. Cel mai bine câştigă urologii, deoarece operaţiile urologice durează mult timp, şi aduc astfel mulţi bani, în comparaţie cu o operaţie la ochi, care se poate face şi ambulatoriu. Sumele încasate variază între 70 de Euro pentru intervenţii minore până la 800 de Euro pentru pacienţii cu operaţii complicate. Sumele respective sunt plătite sub termenul generic de „ pauşal de observaţie“, iar sistemul funcţionează în mod regulat, căci nimeni nu poate dovedi ceva.
Doctorul Arnold vorbeşte despre „mafia medicală“ în spitale şi clinici. Există chiar şi contracte pe „număr de pacienţi“ încheiate cu mii de cabinete medicale. El însuşi nu a trimis pe nimeni la operaţie care nu avea absolută nevoie de aşa ceva. Dacă şi alţi medici procedează la fel, sau unii recomandă operaţii şi în cazurile în care nu este nevoie neapărat de aşa ceva, Dr. Arnold nu poate spune. „“Dar aşa ceva ar fi posibil!“ declară doctorul nostru în final. Firmele farmaceutice implicate în cercetare au dat alarma! Joachim Conrad, seful firmei DiaPat spune: „Din cauza premiilor plătite pentru furnizarea de pacienţi, deseori se efectuează operaţii acolo unde nu este cazul. În acest fel, inovaţiile şi terapiile noi nu mai au „loc“ în medicina modernă!“
Reprezentanţi ai asociaţiilor de medici şi ai clinicilor s-au întâlnit ieri în Berlin în cadrul unei şedinţe de „criză“. Rudolf Köster, preşedintele DKG spunea că „premiile pe cap de pacient” nu sunt cazuri singulare. Iar procurorul Alexander Badle consideră că „premiile” sunt o metodă larg răspândită, iar cercetările asupra acestor cazuri sunt la ordinea zilei. Alexander Badle mai făcea menţiunea că este „...uimit să constate că la foarte mulţi medici lipseşte conştiinţa faptului că ceea ce fac este ilegal!” Mai ales radiologii au tendinţa de a „radia” câţi mai mulţi pacienţi, mai spunea Badle, care lucrează la Procuratura generală din Frankfurt, în cadrul grupului de cercetări „Înşelăciune şi corupţie în domeniul sănătăţii”.
Desigur, asociaţiile medicilor au respins acuzaţiile, aruncând vina pe spitale pentru „încercarea de corupere a corpului medical”. Nici nu era de aşteptat altceva, nu? Adică, vinovată este comercializarea crescândă a sistemului medical, precum şi „zona cenuşie” din cadrul legislaţiei existente.Dar medicii în nici un caz. Ei au doar halatele albe, nu? Şi totuşi pacienţii sunt scoşi „la licitaţie” de către medici!
Din păcate legislaţia germană nu conţine (încă) legi clare în legătură cu „mituirea” medicilor, lucru pe care din ce în ce mai mulţi politicieni, experţi dar şi simpli cetăţeni îl solicită ca fiind necesar.
Procuratura însă face cercetări în cazul a 480 de medici! (20.07.2009-BILD). Acuzaţia: înşelăciune şi necinste. Nu numai „premiile pe pacient” oferite de clinici fac obiectul cercetărilor procuraturii. Un nou scandal a izbucnit în Germania ca urmare a descoperirii metodelor prin care concernele farma încearcă să-şi vândă otrăvurile chimice. Uneori sunt preluate de către acestea costurile pentru o asistentă medicală sau cele pentru leasingul unei maşini pentru soţia medicului!
Astfel, pentru a prescrie un anumit medicament, medicul primeşte cadouri din partea firmei producătoare! Procuratorul şef Robert Deller (Aachen) spune: „Nu pot exclude faptul că acest număr de cazuri (480) va creşte considerabil în viitor!”
Concret în prezent este cercetată firma Trommsdorff din Aachen, care produce printre altele medicamentul contra hipertensiunii „Emestar”. Timp de ani de zile (conform magazinului „Spiegel”) Trommsdorff a făcut cadouri medicilor care prescriau preparatul respectiv pacienţilor. Valoarea cadourilor: până la 1.500 de Euro, uneori chiar şi mai mult!
Totul se desfăşura „cu sistem”. Într-un formular, medicul trebuia să bifeze, ce cadouri dorea, în funcţie de numărul de pacienţi „îndopaţi” cu Emestar:
- pentru 5 pacienţi, un televizor cu plasma sau un iPod;
- pentru 7 pacienţi un DVD-Recorder
- pentru 12 pacienţi un automat de cafea Jura
- pentru 14 pacienţi un sistem de navigaţie Tom Tom Go
- pentru 18 pacienţi medicul putea opta între un laptop, un Beamer şi un computer cu imprimantă.
Asta doar aşa, ca să ştim şi noi, la cîte înghiţim, cu ce se aleg medicii.
La sfârşitul lui Iunie procuratura din Ulm a emis acuzaţii contra a doi medici care au prescris pacienţilor medicamente de la firma Ratiofarm în schimbul unor procente, deci beneficii materiale. În total numărul cazurilor de medici care sunt cercetaţi sub diferite acuzaţii se ridică în Germania la 2800.
Politicienii sunt uimiţi şi stupefiaţi (probabil pentru că ei primeau mai puţine cadouri). „Metodele concernelor farma trebuiesc pedepsite” spunea expertul pe probleme medicale de la SPD, Karl Lauterbach. „Astfel de lucruri subminează încrederea dintre pacient şi medic.” (Cine mai era atât de naiv încât să aibe o astfel de "încredere”?). Pacienţilor le sunt deseori prescrise medicamente care nu sunt cele mai bune pentru ei, dar care aduc cele mai mari profituri pentru medic!
Şi Thomas Volk de la CDU (partidul de guvernământ din Germania) spunea: „Nu este admisibil ca pacienţii să-şi facă astfel de probleme, în legătură cu faptul că medicamentele prescrise lor sunt bune, sau că de fapt medicul stă mai mult cu gândul la televizorul sau iPod–ul pe care îl va primi cadou.”
Desigur, medicii şi industria farma se apără. Angelika Haus declara: „Noi medicii, nu avem nevoie să devenim cai la căruţa concernelor farma!” Serios? Dar de televizoare aveţi nevoie, nu?
Pe de altă parte, Doamna Angelika Haus nu ne spune cum se face că medicii preascriu în Germania prea multe medicamente, mai ales copiilor şi bătrânilor, aşa cum rezultă din cercetările întreprinse de magazinul „BILD” (30.06.2009 articol de Hanno Kautz). Copiilor li se prescrie mult prea des antibiotice (care nu ajută în cazul infecţiilor virale, dar distrug bacteriile „bune” din organism) precum şi prea multe medicamente contra aşa-numitului sindrom de deficienţă a atenţiei şi de hiperactivitate (ADHS). În schimb terapiile comportamentale nu sunt aproape de loc luate în calcul. Nu aduc iPod-uri pentru medici.
Şi persoanelor în vârstă li se prescriu deseori mult prea multe medicamente. circa o treime dintre bătrâni primesc 9 sau chiar mai multe medicamente simultan în terapii de durată. Ori, "efectele secundare, deci nedorite, constituie o problemă principală a îngrijirii bătrânilor” spun evaluatorii. Tot aceştia cer o publicare a efectelor nedorite ale medicamentelor, care cel mai adesea nu sunt cunoscute pacienţilor în vârstă. Calculele făcute estimează că numărul persoanelor care vor avea nevoie de îngrijire permanentă va creşte de la 2,3 milioane în prezent la peste 4,35 de milioane în anul 2050 (pentru Germania). Simultan se observă o scădere continuă a numărului de medici de familie. Ferdinand Gerlach, expert pe probleme de sănătate spune: „Meseria nu mai este atractivă, fiind prost plătită şi prea stresantă!” (Cred şi eu, cu procuratura pe cap....)
Multe medicamente nu sunt destinate copiilor, şi totuşi le sunt prescrise (12-05.2009-BILD). Rezultatul? Efecte nedorite puternice, daune aduse organismului, punerea vieţii copilului în pericol! În total, 16% dintre medicamentele prescrise copiilor şi tinerilor, nu au aprobarea de a fi folosite la această categorie de vârstă, şi totuşi sunt prescrise, se relatează în magazinul „Healthy Living“ în ultima sa ediţie. Cel mai grav stau lucrurile în cazul noilor-născuţi! În total, 60% dintre medicamentele folosite pentru aceştia nu sunt destinate lor! La sugarii ceva mai în vârstă procentul se ridică la 20%. Profesorul Hannsjörg Seyberth declară: „Unele antibiotice au provocat moartea prin blocarea sistemului circulator la copii mici, iar în cazul altor medicamente pot apare crampe sau paralizii respiratorii. Pe deasupra, consecinţele ulterioare, în timp, nu pot fi prevăzute.“
Medicamentele contra afecţiunilor cadiace sau cancerului nu sunt practic niciodată testate preliminar pe categoria de vârsă a copiilor mici. Dar şi în cadrul multor medicamente contra astmei lipsesc astfel de studii. Este vorba în total de circa 300 de medicamente aflate în prezent pe piaţă!
Doar în anul 2007 procuratura germană a înregistrat 3837 de cazuri de „calcule false“ în domeniul sănătăţii! Daunele totale se ridică la 31,6 milioane de Euro! Dana Michels, şefa secţiei de verificare a „calculelor şi costurilor“ de la Asigurările de sănătate KKH (două milioane de asiguraţi) spune: „Consider că aceste cazuri, cunoscute, sunt doar vârful eisbergului. Există o cifră mult mai mare „în umbră“, încă necunoscută.“ Din 2002 şi pînă în prezent KKH a desocperit 7500 de cazuri de calculaţii incorecte. „Sistemul funcţionează în parte exact ca cel mafiot. Înţelegeri secrete, bani în plic şi un zid al tăcerii!“ remarcă Dana Michels. Cel mai adesesa se „încasează“ astfel:
- reţete fictive: pe care pacienţii nici nu le primesc. Aceste reţete sunt date unui farmacist de înceredere (prieten), care le introduce în calcul, iar banii sunt împărţiţi pe din două. Michels spune: „Prejudiciile sunt enorme, deoarece îndeobşte este vorba despre medicamente foarte scumpe, de ex. pentru AIDS, cancer sau hemofilie.” Într-un caz din Bavaria, un medic şi doi farmacişti au încasat ilegal milioane de Euro.
- studii fictive: conernele farma plătesc cash medicilor, îi invită la diverse călătorii turistice sau în ademenesc cu cadouri valoroase (iPhone, computere, etc.) în cazul în care pacienţii vor primi doar medicamentele firmei respective. Toată excroceria este ascunsă sub titlul de „studiu de folosinţă” pentru un medicament anume.
- medicina ieftină: medicii stomatologi lucrează împreună cu laboratoare tehnice care procură materialul dentar ieftin din străinătate (Polonia, China, etc.). calculele sunt facute însă la preţurile şi standardele din Germania. Afacerea se desfăşoară de asemenea cash.
- kickback (plata înapoi): medicii trimit pacienţii la anumiţi furnizori de servicii (producători de proteze, magazine pentru aparate acustice, etc.) şi primesc pentru fiecare „client” o sumă cash sau alte favoruri.
- fizioterapeuţii: introduc în calcule servicii pe care nu le-au prestat. Michels spune: "Într-un caz o fizioterapeută a scris şi calculat reţete complect fictiv.”
- Doctor-Hopping: pacienţii simulează boli inexistente şi primesc reţete de la medici (oare cât de competenţi sunt astfel de medici care pot fi păcăliţi de pacienţi?) pentru medicamente scumpe, pe care le preschibmă apoi la un farmacist anume (prieten) contra unor alte produse (de exemplu cosmetice). Michaels spune: „Am descoperit cazuri în care farmacistul ţinea la zi adevărate conturi pentru anumiţi pacienţi.”
Comentariu Qui bono: Deci, dacă lucrurile stau astfel în Germania anului 2009, oare cum stau în Romania? Excroci sunt şi aici în Germania, destui. Şi vă spun asta după o experienţă de viaţă de 22 de ani în această ţară.
Doar că sistemul judiciar, social, de asigurări de sănătate, etc. este mult mai bine pus la punct decât în Romania, lucru bine ştiut. Şi totuşi .... Atunci ne putem întrucâtva închipui cam cum merg lucrurile în Romania. De aceea am ţinut să vă prezint aceste „realităţi germane”, pentru a putea face o comparaţie cu ceea ce se întâmplă la noi.
Iar pentru cei care au afirmat că quibono.net aruncă cu noroi în medici, încă o dată afirm aici, nu www.quibono.net face acest lucru, pentru că nu are nevoie să-şi dea atâta oboseală.
Medicii se împroaşcă singuri cu noroi. Quibono le pune doar o oglindă a adevărului în faţă, pentru a se putea vedea aşa cum sunt, mulţi dintre ei.
Selectarea, traducerea, adaptarea şi complimentele pentru camy din partea lui
Qui bono
Sursa: http://www.quibono.net/85.html
Medicii germani încasează până la 800 de Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Articol din „BILD“ scris de Angi Baldauf şi Jan Meyer – 05.09.2009
Clinicile plătesc premii medicilor care le furnizează pacienţi. Iar medicii primesc premii pe „cap de pacient“ furnizat unei clinici. În timp ce Camera Medicilor germani vorbeşte de spre „cazuri izolate“, Procuratura germană se referă la o practică „relativ larg răspândită“.
Doctorul Ludwig Arnold (nume schimbat) îşi închide cabinetul din alte motive, de aceea îşi permite să vorbească deschis. „Medicii cu cabinete de consultaţii cum sunt şi eu, încasează bani de la anumite clinici atunci când le trimite acestora pacienţi pentru tratamente. Astfel de lucruri le-au făcut toţi medicii. Acest sistem este practicat de peste zece ani!“
Clinicile se luptă să obţină pacienţi care să le aducă încasări mari (deci care necesită terapii costisitoare). „Eu am primit de la clinici „procente pe pacient“, procente care se ridică până la 10% din costurile operaţiei respective“. Cel mai bine câştigă urologii, deoarece operaţiile urologice durează mult timp, şi aduc astfel mulţi bani, în comparaţie cu o operaţie la ochi, care se poate face şi ambulatoriu. Sumele încasate variază între 70 de Euro pentru intervenţii minore până la 800 de Euro pentru pacienţii cu operaţii complicate. Sumele respective sunt plătite sub termenul generic de „ pauşal de observaţie“, iar sistemul funcţionează în mod regulat, căci nimeni nu poate dovedi ceva.
Doctorul Arnold vorbeşte despre „mafia medicală“ în spitale şi clinici. Există chiar şi contracte pe „număr de pacienţi“ încheiate cu mii de cabinete medicale. El însuşi nu a trimis pe nimeni la operaţie care nu avea absolută nevoie de aşa ceva. Dacă şi alţi medici procedează la fel, sau unii recomandă operaţii şi în cazurile în care nu este nevoie neapărat de aşa ceva, Dr. Arnold nu poate spune. „“Dar aşa ceva ar fi posibil!“ declară doctorul nostru în final. Firmele farmaceutice implicate în cercetare au dat alarma! Joachim Conrad, seful firmei DiaPat spune: „Din cauza premiilor plătite pentru furnizarea de pacienţi, deseori se efectuează operaţii acolo unde nu este cazul. În acest fel, inovaţiile şi terapiile noi nu mai au „loc“ în medicina modernă!“
Reprezentanţi ai asociaţiilor de medici şi ai clinicilor s-au întâlnit ieri în Berlin în cadrul unei şedinţe de „criză“. Rudolf Köster, preşedintele DKG spunea că „premiile pe cap de pacient” nu sunt cazuri singulare. Iar procurorul Alexander Badle consideră că „premiile” sunt o metodă larg răspândită, iar cercetările asupra acestor cazuri sunt la ordinea zilei. Alexander Badle mai făcea menţiunea că este „...uimit să constate că la foarte mulţi medici lipseşte conştiinţa faptului că ceea ce fac este ilegal!” Mai ales radiologii au tendinţa de a „radia” câţi mai mulţi pacienţi, mai spunea Badle, care lucrează la Procuratura generală din Frankfurt, în cadrul grupului de cercetări „Înşelăciune şi corupţie în domeniul sănătăţii”.
Desigur, asociaţiile medicilor au respins acuzaţiile, aruncând vina pe spitale pentru „încercarea de corupere a corpului medical”. Nici nu era de aşteptat altceva, nu? Adică, vinovată este comercializarea crescândă a sistemului medical, precum şi „zona cenuşie” din cadrul legislaţiei existente.Dar medicii în nici un caz. Ei au doar halatele albe, nu? Şi totuşi pacienţii sunt scoşi „la licitaţie” de către medici!
Din păcate legislaţia germană nu conţine (încă) legi clare în legătură cu „mituirea” medicilor, lucru pe care din ce în ce mai mulţi politicieni, experţi dar şi simpli cetăţeni îl solicită ca fiind necesar.
Procuratura însă face cercetări în cazul a 480 de medici! (20.07.2009-BILD). Acuzaţia: înşelăciune şi necinste. Nu numai „premiile pe pacient” oferite de clinici fac obiectul cercetărilor procuraturii. Un nou scandal a izbucnit în Germania ca urmare a descoperirii metodelor prin care concernele farma încearcă să-şi vândă otrăvurile chimice. Uneori sunt preluate de către acestea costurile pentru o asistentă medicală sau cele pentru leasingul unei maşini pentru soţia medicului!
Astfel, pentru a prescrie un anumit medicament, medicul primeşte cadouri din partea firmei producătoare! Procuratorul şef Robert Deller (Aachen) spune: „Nu pot exclude faptul că acest număr de cazuri (480) va creşte considerabil în viitor!”
Concret în prezent este cercetată firma Trommsdorff din Aachen, care produce printre altele medicamentul contra hipertensiunii „Emestar”. Timp de ani de zile (conform magazinului „Spiegel”) Trommsdorff a făcut cadouri medicilor care prescriau preparatul respectiv pacienţilor. Valoarea cadourilor: până la 1.500 de Euro, uneori chiar şi mai mult!
Totul se desfăşura „cu sistem”. Într-un formular, medicul trebuia să bifeze, ce cadouri dorea, în funcţie de numărul de pacienţi „îndopaţi” cu Emestar:
- pentru 5 pacienţi, un televizor cu plasma sau un iPod;
- pentru 7 pacienţi un DVD-Recorder
- pentru 12 pacienţi un automat de cafea Jura
- pentru 14 pacienţi un sistem de navigaţie Tom Tom Go
- pentru 18 pacienţi medicul putea opta între un laptop, un Beamer şi un computer cu imprimantă.
Asta doar aşa, ca să ştim şi noi, la cîte înghiţim, cu ce se aleg medicii.
La sfârşitul lui Iunie procuratura din Ulm a emis acuzaţii contra a doi medici care au prescris pacienţilor medicamente de la firma Ratiofarm în schimbul unor procente, deci beneficii materiale. În total numărul cazurilor de medici care sunt cercetaţi sub diferite acuzaţii se ridică în Germania la 2800.
Politicienii sunt uimiţi şi stupefiaţi (probabil pentru că ei primeau mai puţine cadouri). „Metodele concernelor farma trebuiesc pedepsite” spunea expertul pe probleme medicale de la SPD, Karl Lauterbach. „Astfel de lucruri subminează încrederea dintre pacient şi medic.” (Cine mai era atât de naiv încât să aibe o astfel de "încredere”?). Pacienţilor le sunt deseori prescrise medicamente care nu sunt cele mai bune pentru ei, dar care aduc cele mai mari profituri pentru medic!
Şi Thomas Volk de la CDU (partidul de guvernământ din Germania) spunea: „Nu este admisibil ca pacienţii să-şi facă astfel de probleme, în legătură cu faptul că medicamentele prescrise lor sunt bune, sau că de fapt medicul stă mai mult cu gândul la televizorul sau iPod–ul pe care îl va primi cadou.”
Desigur, medicii şi industria farma se apără. Angelika Haus declara: „Noi medicii, nu avem nevoie să devenim cai la căruţa concernelor farma!” Serios? Dar de televizoare aveţi nevoie, nu?
Pe de altă parte, Doamna Angelika Haus nu ne spune cum se face că medicii preascriu în Germania prea multe medicamente, mai ales copiilor şi bătrânilor, aşa cum rezultă din cercetările întreprinse de magazinul „BILD” (30.06.2009 articol de Hanno Kautz). Copiilor li se prescrie mult prea des antibiotice (care nu ajută în cazul infecţiilor virale, dar distrug bacteriile „bune” din organism) precum şi prea multe medicamente contra aşa-numitului sindrom de deficienţă a atenţiei şi de hiperactivitate (ADHS). În schimb terapiile comportamentale nu sunt aproape de loc luate în calcul. Nu aduc iPod-uri pentru medici.
Şi persoanelor în vârstă li se prescriu deseori mult prea multe medicamente. circa o treime dintre bătrâni primesc 9 sau chiar mai multe medicamente simultan în terapii de durată. Ori, "efectele secundare, deci nedorite, constituie o problemă principală a îngrijirii bătrânilor” spun evaluatorii. Tot aceştia cer o publicare a efectelor nedorite ale medicamentelor, care cel mai adesea nu sunt cunoscute pacienţilor în vârstă. Calculele făcute estimează că numărul persoanelor care vor avea nevoie de îngrijire permanentă va creşte de la 2,3 milioane în prezent la peste 4,35 de milioane în anul 2050 (pentru Germania). Simultan se observă o scădere continuă a numărului de medici de familie. Ferdinand Gerlach, expert pe probleme de sănătate spune: „Meseria nu mai este atractivă, fiind prost plătită şi prea stresantă!” (Cred şi eu, cu procuratura pe cap....)
Multe medicamente nu sunt destinate copiilor, şi totuşi le sunt prescrise (12-05.2009-BILD). Rezultatul? Efecte nedorite puternice, daune aduse organismului, punerea vieţii copilului în pericol! În total, 16% dintre medicamentele prescrise copiilor şi tinerilor, nu au aprobarea de a fi folosite la această categorie de vârstă, şi totuşi sunt prescrise, se relatează în magazinul „Healthy Living“ în ultima sa ediţie. Cel mai grav stau lucrurile în cazul noilor-născuţi! În total, 60% dintre medicamentele folosite pentru aceştia nu sunt destinate lor! La sugarii ceva mai în vârstă procentul se ridică la 20%. Profesorul Hannsjörg Seyberth declară: „Unele antibiotice au provocat moartea prin blocarea sistemului circulator la copii mici, iar în cazul altor medicamente pot apare crampe sau paralizii respiratorii. Pe deasupra, consecinţele ulterioare, în timp, nu pot fi prevăzute.“
Medicamentele contra afecţiunilor cadiace sau cancerului nu sunt practic niciodată testate preliminar pe categoria de vârsă a copiilor mici. Dar şi în cadrul multor medicamente contra astmei lipsesc astfel de studii. Este vorba în total de circa 300 de medicamente aflate în prezent pe piaţă!
Doar în anul 2007 procuratura germană a înregistrat 3837 de cazuri de „calcule false“ în domeniul sănătăţii! Daunele totale se ridică la 31,6 milioane de Euro! Dana Michels, şefa secţiei de verificare a „calculelor şi costurilor“ de la Asigurările de sănătate KKH (două milioane de asiguraţi) spune: „Consider că aceste cazuri, cunoscute, sunt doar vârful eisbergului. Există o cifră mult mai mare „în umbră“, încă necunoscută.“ Din 2002 şi pînă în prezent KKH a desocperit 7500 de cazuri de calculaţii incorecte. „Sistemul funcţionează în parte exact ca cel mafiot. Înţelegeri secrete, bani în plic şi un zid al tăcerii!“ remarcă Dana Michels. Cel mai adesesa se „încasează“ astfel:
- reţete fictive: pe care pacienţii nici nu le primesc. Aceste reţete sunt date unui farmacist de înceredere (prieten), care le introduce în calcul, iar banii sunt împărţiţi pe din două. Michels spune: „Prejudiciile sunt enorme, deoarece îndeobşte este vorba despre medicamente foarte scumpe, de ex. pentru AIDS, cancer sau hemofilie.” Într-un caz din Bavaria, un medic şi doi farmacişti au încasat ilegal milioane de Euro.
- studii fictive: conernele farma plătesc cash medicilor, îi invită la diverse călătorii turistice sau în ademenesc cu cadouri valoroase (iPhone, computere, etc.) în cazul în care pacienţii vor primi doar medicamentele firmei respective. Toată excroceria este ascunsă sub titlul de „studiu de folosinţă” pentru un medicament anume.
- medicina ieftină: medicii stomatologi lucrează împreună cu laboratoare tehnice care procură materialul dentar ieftin din străinătate (Polonia, China, etc.). calculele sunt facute însă la preţurile şi standardele din Germania. Afacerea se desfăşoară de asemenea cash.
- kickback (plata înapoi): medicii trimit pacienţii la anumiţi furnizori de servicii (producători de proteze, magazine pentru aparate acustice, etc.) şi primesc pentru fiecare „client” o sumă cash sau alte favoruri.
- fizioterapeuţii: introduc în calcule servicii pe care nu le-au prestat. Michels spune: "Într-un caz o fizioterapeută a scris şi calculat reţete complect fictiv.”
- Doctor-Hopping: pacienţii simulează boli inexistente şi primesc reţete de la medici (oare cât de competenţi sunt astfel de medici care pot fi păcăliţi de pacienţi?) pentru medicamente scumpe, pe care le preschibmă apoi la un farmacist anume (prieten) contra unor alte produse (de exemplu cosmetice). Michaels spune: „Am descoperit cazuri în care farmacistul ţinea la zi adevărate conturi pentru anumiţi pacienţi.”
Comentariu Qui bono: Deci, dacă lucrurile stau astfel în Germania anului 2009, oare cum stau în Romania? Excroci sunt şi aici în Germania, destui. Şi vă spun asta după o experienţă de viaţă de 22 de ani în această ţară.
Doar că sistemul judiciar, social, de asigurări de sănătate, etc. este mult mai bine pus la punct decât în Romania, lucru bine ştiut. Şi totuşi .... Atunci ne putem întrucâtva închipui cam cum merg lucrurile în Romania. De aceea am ţinut să vă prezint aceste „realităţi germane”, pentru a putea face o comparaţie cu ceea ce se întâmplă la noi.
Iar pentru cei care au afirmat că quibono.net aruncă cu noroi în medici, încă o dată afirm aici, nu www.quibono.net face acest lucru, pentru că nu are nevoie să-şi dea atâta oboseală.
Medicii se împroaşcă singuri cu noroi. Quibono le pune doar o oglindă a adevărului în faţă, pentru a se putea vedea aşa cum sunt, mulţi dintre ei.
Selectarea, traducerea, adaptarea şi complimentele pentru camy din partea lui
Qui bono
scarface- Admin
- Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009
Re: Corupţia din medicina germană -800 Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Dumnezeule mare!!!! Daca si in Germania....ce ne mai miram de tarile foste comuniste??
danic- Mesaje : 51
Data de inscriere : 23/12/2009
Re: Corupţia din medicina germană -800 Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Mda...si eu eram ferm convinsa ca nemtoii sunt oameni foarte corecti!
Rameena_DM- Mesaje : 7
Data de inscriere : 21/02/2010
Re: Corupţia din medicina germană -800 Euro pe cap de pacient trimis unei clinici
Nemtii sunt oameni corecti...in general..problema este ca oameni "necorecti "sunt peste tot. Unul din 10000 ajunge pt. a face destul rau unei natiruni intregi.
Problema cea mai mare insa perversitatea industriei farmaceutice care stie ca cumpere, perverteasca si sa se foloseasca de toate metodele pt. a-si mari vanzarea si a strica oameni folosindu-se de acestei oameni dornici d e face bani, dornici de a ajunge renumiti, etc. E usor sa corupi si cei mai corecti oameni daca le sti slabiciunile.
Problema cea mai mare insa perversitatea industriei farmaceutice care stie ca cumpere, perverteasca si sa se foloseasca de toate metodele pt. a-si mari vanzarea si a strica oameni folosindu-se de acestei oameni dornici d e face bani, dornici de a ajunge renumiti, etc. E usor sa corupi si cei mai corecti oameni daca le sti slabiciunile.
scarface- Admin
- Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009
Continut sponsorizat
Subiecte similare
» Prescrierea pe esenta - o noua metoda homeopata
» Curs online cu Noua medicina germana (NMG) !
» Filmul despre Noua Medicina Germana - DR.HAMER - cu subtitrare in limba romana:)
» Ciuma in medicina europeana vs medicina orientala
» Important ! Cum sa-ti faci un remediu homeopat prin intermediul ... gandului !
» Curs online cu Noua medicina germana (NMG) !
» Filmul despre Noua Medicina Germana - DR.HAMER - cu subtitrare in limba romana:)
» Ciuma in medicina europeana vs medicina orientala
» Important ! Cum sa-ti faci un remediu homeopat prin intermediul ... gandului !
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum