Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ECZEMA

2 participanți

In jos

ECZEMA Empty ECZEMA

Mesaj  Angelica DS Mar Ian 13, 2015 1:14 pm

Buna ziua,
sunt inregistrata recent pe forum dar va citesc de mai mult timp. Scarface, multumesc ca existi, datorita tie am rezolvat problema lactatiei scazute si am putut sa alaptez in continuare. Acum ma confrunt cu o problema legata de pielea bebelusului meu in varsta de 11 luni si jumatate - in spatele genunchiului drept(putin mai jos de scobitura) are o eczema(piele uscata si rosie, marisoara) de vreo 2 luni si nu trece . Iar recent am observat un inceput de eczema in apropierea celei deja existente si una pe bratul drept. Ma straduiesc sa identific cauza : au cumva legatura cu faptul ca insist prea mult cu mancatul sau cu faptul ca ii administrez suplimentul de fier mai mult fortat pentru ca nu doreste sa-l primeasca? Multumesc anticipat de raspuns.

Angelica DS

Data de inscriere : 22/12/2014

Sus In jos

ECZEMA Empty Re: ECZEMA

Mesaj  scarface Mar Ian 13, 2015 1:31 pm

buna,

cum de poti da suplement cu fier daca citesti forumul meu de mult timp?
Nu ai inteles ca lipsa de fier nu exista in mancare si ca, chiar daca pui tone de fier acelea nu au cum sa ajunga unde trebuie ?
Acel fier este toxic si nu-i face decat rau...
de Ferrum phosphoricum homeopatic nu ai auzit ? Macar cu ala nu-i faci rau...

Daca esti pe forum nu ai citit inca de Noua medicina germana ?

Pielea = conflict de despartire. Eczea fiindein spatele genuchiului si nu in fata, arata dorinta de despartire de cineva care nu-i place sau il ameninta sau de care i-a fost frica...

Daca nu stim daca copilul este stangaci sau dreptaci nu putem stii de ce fel de persoana e legata eczema, ea fiind pe partea dreapta ....

E posibil cumva sa fi avut o experienta negativa acum 2 luni cu tatal sau cu un strain sau o ruda ? Sau un medic ?
Care l-a atins, cantarit, vaccinat, tinut de picior ?

Insa ar fi trecut probabil....deci trebuie sa fie mai degraba cineva din familie...pe care il vede mai des si recidiveaza conflictul...

Pori depista cel putin cand este activ conflictul si cand acesta se termina si incepe faza de vindecare...
Cand apare roseata cu mancarime atunci coflictul s-a incheiat si se vindeca...
De indata ce dispare mancarime si probabil si roseata tocmai ce are din nou acest conflict/frica/dorinta de despartire ...si atunci trebuie sa vezi cine-i persoana...poti fi si tu...desi nu cred....

Cum cei mai multi oameni sunt dreptaci probabilitatea sa fie si el este mai mare...si atunci partea dreapta la dreptaci arata orice altcineva in afara mamei...

scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Angelica DS Mier Ian 14, 2015 4:18 am

Multumesc de raspuns, scarface!
Forumul cuprinde multe informatii, am citit in functie de timp si de ce m-a interesat mai mult. Acum ca m-am logat am acces la mai multe informatii. Nu este usor sa schimbi un mod de gandire si de actiune sustinut de majoritate - familie, prieteni, medici etc, cu altul diferit, mai ales cand vine vorba de copii, dar usor usor , pe masura ce eu inteleg mai mult ma straduiesc sa transmit si familiei informatia pentru a proceda in cunostinta de cauza mai ales cand vine vorba de copil. O sa las la o parte informarea despre homeopatie si o sa incep cu "noua medicina germana" .
Revenind la subiect, eczema, rectific faptul ca, eczema este pe partea stanga nu pe partea dreapta( avand in minte reprezentarea cu copilul intins pe pat, aplicand crema seara de seara am incurcat stanga cu dreapta si prin urmare am scris gresit....) . Fiind pe partea dreapta din ce mi-ati scris si din ce am inteles, din putinul citit din noua medicina germana, conflictul ar avea legatura cu mine. M-am gandit la ce mi-ati scris... , copilul nu a avut nicio experienta neplacuta acum 2 luni si nici in ultimul timp - nu a fost la medic, nu a stat cu nimeni singur, fara mine( eu ma ocup de copil), de 2 ori pe saptamana vine bunica si mai sta cu el in jur de 2 , 3 ore dar cu mine in casa. Cu tatal petrece timp dupa-amiaza si in weekend. Are o relatie buna cu bunica, o iubeste iar cu tatal nici nu se pune problema. Gandindu-ma mai mult, am identificat 2 situatii, care m-au afectat pe mine si care au legatura in principal cu copilul - era vorba de a pleca eu la niste cursuri de formare in strainatate , pentru o noua oportunitate in cariera si a trebuit sa iau o decizie si sa dau un raspuns. Desi era vorba de o oportunitate mult asteptata , am fost foarte afectata gandindu-ma ca implica o despartire de copil , ceea ce presupunea sa nu-l mai alaptez , desi el atunci abia se lupta cu primul dinte(acum la aproape un an are doar 4) etc. Exact in perioada aceea cand trebuia sa iau decizia , copilului i-a iesit primul dinte, a facut febra, i-am dat un antitermic( din prostie, nu stiam atunci ca nu e bine sa combat febra...) si in 2 zile i-a iesit tot la piciorul stang, pe laba piciorului vreo 10 bubite ca cele de varicela, medicul de familie a spus ca este alergie la un aliment, dar eu atunci nu-i dadusem nimic nou ca sa nu suprasolicit organismul care oricum suferea cu dentitia si nu i-am dat nimic din cele prescrise de medic, a trecut de la sine in vreo 2 saptamani, timp in care mai aparusera vreo 4 bubite si pe celalalt picior . Dupa care l-a ceva timp a iesit eczema. Acum in decembrie, mi s-a propus din nou sa plec la o formare in februarie, iarasi a trebuit sa iau o decizie, iarasi am fost f. afectata pentru ca ,, din nou, simteam ca nu e momentul potrivit pentru copil sa plec si nici eu pregatita - simteam totul ca o ruptura intre mine si copil cu aceste plecari. Dupa ce am dat raspunul, tot negativ, in vreo 5 zile m-am pomenit cu o raceala puternica, care s-a manifestat ulterior si la copil si la tata... Acum eczema la bebe nu mai este rosie, se vede doar pielea uscata in locul respectiv. Deci , scarface, pana la urma, problema este la mine, legat de aceste plecari, care m-au afectat mult percepandu-le ca o ruptura de copilul meu? Multumesc din suflet pentru sprijinul acordat!!!
Mentionez ca, in afara de aceste probleme cu pielea, baietelul a mai avut o dermatita atopica la 3 saptmani care a trecut repede, cu o crema(exomega) in aprox. 2 saptamani care probabil a fost de la vaccinul din maternitate si pe seama faptului ca am nascut prin cezariana, pentru ca, desi am stat in travaliu peste 12 ore nu am putut naste natural. Si atunci eu am fost f afectata ca nu am putut naste natural - am intrat in sala de operatie plangand cand am inteles ca nu se poate altfel si am vazut copilul la 23 de ore de la nastere, din pacate.
Ultimul vaccin l-am facut copilului la 2 luni, pe cele de la 4 si 6 luni nu le-am mai facut si nu va mai face nici unul. Astazi merg cu el la homeopat pentru o consultatie.
Multumesc mult, scarface, pentru timpul acordat!

Angelica DS

Data de inscriere : 22/12/2014

Sus In jos

Mesaj  scarface Mier Ian 14, 2015 5:00 am

Dermatita atopica sa fost din cauza separatiei de 23 de ore dupa cezariana… asta este cauza in general la dermatita atopica: separarea de mama.

Este posibil ca aceste ganduri de plecare sau nu sa fi fost cauza…caci la copiii mici emotiile mamelor se transmit si copiii preaiau uneori si conflictele parintilor.

Insa dupa cum ai scris mai sus ai fost la medic dupa ce au aparut bubitele la piciorul stang si cu siguranta ca medicul l-a controlat pe copil la piciorul stang, acolo unde erau bubitele. Si tocmai un asemenea control inseamna des pt. copil “ia mana de pe mine caci nu-mi place” ..
Iar eczema din spatele genunchiului a aparut dupa cum spui la putin timp dupa controlul medical.

“medicul de familie a spus ca este alergie la un aliment, dar eu atunci nu-i dadusem nimic nou ca sa nu suprasolicit organismul care oricum suferea cu dentitia si nu i-am dat nimic din cele prescrise de medic, a trecut de la sine in vreo 2 saptamani, timp in care mai aparusera vreo 4 bubite si pe celalalt picior . Dupa care l-a ceva timp a iesit eczema”

Medicul care l-a controlat la picior atunci de cate ori l-a mai vazut pe copil de atunci ?
Si daca nu e acelasi medic, de cate ori a mai fost la medic – indiferent pt. ce - de atunci ?

scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum