Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Blefaroconjunctivita

2 participanți

In jos

Blefaroconjunctivita Empty Blefaroconjunctivita

Mesaj  Oana_luca Vin Dec 12, 2014 5:25 am

Buna ziua,
As dori sa va cer si eu cateva sfaturi in legatura cu problemele de sanatate ale baietelului meu. Are 4 ani si 10 luni, iar in urma cu aproximativ o luna am observat ca a inceput sa clipeasca (sa stranga ochii) foarte tare. La inceput am pus acest lucru pe seama oboselii si a luminii artificiale. A inceput insa sa clipeasca din ce in ce mai des, iar cand il intreb de ce clipeste, ce il deranjeaza, imi spune: "Fac asa ca sa alung lacrimile". Din raspunsul lui, banuiesc ca vede in ceata.
Acum 7 zile am fost cu el la un medic oftalmolog care in urma consultatiei ne-a pus diagnosticul de blefaroconjunctivita cronica si astigmatism hipermetropic simplu. Ne-au fost recomandati ochelari, precum si tratament timp de 3 saptamani cu unguent Tobradex si picaturi Optanol pentru blefaroconjunctivita. Am inceput tratamentul in aceeasi zi, insa, desi au trecut 7 zile de atunci, nu s-a observat nicio imbunatatire, ba chiar copilul pare ca face din ce in ce mai des. Ochelarii inca nu sunt gata, nu i-am putut pune.
Am incercat sa nu ii atrag atentia, m-am gandit ca poate e vorba doar de un tic. Totusi, imi spune ca are lacrimi si ca el vrea sa fie bine si sa nu mai clipeasca atat de des.
As dori sa imi spuneti va rog daca pentru aceasta blefaroconjuctivita mi-ati putea recomanda un remediu homeopat.
Multumesc frumos!

Oana_luca

Data de inscriere : 12/12/2014

Sus In jos

Blefaroconjunctivita Empty Re: Blefaroconjunctivita

Mesaj  scarface Vin Dec 12, 2014 5:42 am

Buna ziua

Conjuctivita este cauzata de o despartire vizuala de cineva iubit (si in timp ce pacientul doarme) si medicamentele date nu ajuta cu nimic, ba dimpotriva fac si mai rau, caci vindecarea se face mereu cu microbi insa acestia nu sunt cauza bolii si gunoierii care inlatura tesutul care se repara.

Daca sunt afectate glandele lacrimare (in general se inflmaeaza acestea), atunci este vorba de un alt conflict si anume conflictul “doresc sa fiu vazut” sau “doresc sa nu fiu vazut”.

Lentila este afectata de un conflict visual de separare mai puternic, cand pierzi pe cineva din campul de vedere.

Simptomele apar de fapt de abia atunci cand suferinta emotionala dupa un conflict a fost depasita, fiind simptomele unei autoreparatii pe care corpul o face fara nici o nevoie de un medicament sau remediu.
Unele remedii homeopate pot doar accelera vindecarea, mai mult nu.

Problema este ca acele creme si antibiotic cat si ochelarii dati impiedica sau lungesc vindecarea.
Si pe urma pacientul se sperie de boala si crede ca nu se mai vindeca iar asta inseamna un nou conflict.
Cum dereglarile de vedere sunt temporare purtarea de ochelari este o mare prostie caci chiar mentin pe urma nevoia lor de a-I purta mai departe.

Ce conflict de despartire vizuala a avut copilul ?
A schimbat gradinita ? A murit cineva in familie? V-ati mutat ? A plecat tatal/mama/sora/bunica/bunicul/vreo alta ruda sau prieten ? Pe cine nu a mai putut vedea ?

Studiati Noua medicina germana ca sa intelegeti aceste lucruri.
Carti si filme despre Noua medicina germana
https://sanatate.catsboard.com/t3144-filme-si-carti-despre-noua-medicina-germana

Cazuri si marturii privite din perspectiva Noii medicini germane
https://sanatate.catsboard.com/t3125-cazuri-analizate-sau-vindecate-pe-baza-l
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Oana_luca Vin Dec 12, 2014 5:57 am

Multumesc frumos pentru raspunsul atat de prompt!
Nu s-a schimbat nimic in ritualul nostru obisnuit in ultima perioada de timp. In ceea ce priveste gradinita, ii place, e unul dintre cei mai cuminti copii, dar uneori imi spune ca se plictiseste si nu mai vrea sa mearga. Am reusit sa ajungem la un compromis si sa nu il mai lasam sa doarma acolo (il luam in fiecare zi la pranz).
O despartire care cred ca l-a marcat a fost in luna mai cand tatal sau a plecat in strainatate timp de 2 luni. Atunci mama mea s-a mutat la noi pentru a ma ajuta si el a avut o reactie de respingere, a considerat ca din cauza ei a plecat tati, dar in timp s-a linistit. Chiar mi-am facut ceva probleme la momentul respectiv deoarece el nu s-a exteriorizat, nu a plans, cu toate ca eu stiam ca sufera (fiind extrem de apropiat de tatal lui). In luna iulie tatal s-a intors si totul a fost OK.
Problema insa a aparut in noiembrie, se poate sa fie in legatura cu aceasta despartire temporara?

Oana_luca

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Dec 12, 2014 7:44 am

nu prea are cum sa fie de la reintoarecerea tatalui...insa este totusi posibil daca frica de a nu pleca din nou a tinut mai mult si nu s-a incheiat in iulie ci de abia in noiembrie.

Poate sa fie si alta despartire...ceva minor...este la ambii ochi ?

A avut vacanta la gradinita ? Cand ?

Conflictul poate sa fie si invers (nu mai vreau sa vad ceva)...
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Oana_luca Vin Dec 12, 2014 8:50 am

Este la ambii ochi problema.
Intr-adevar, a lipsit o perioada de la gradinita, datorita unei viroze. In perioada in care a stat acasa (aproximativ o saptamana si jumatate), aproape ca uitasem de aceasta problema (il mai observam uneori clipind tare, dar nu atat de des). Problema clipitului foarte des si a "lacrimilor" pe care le sesizeaza el a reaparut intr-adevar din prima zi in care a mers din nou la gradinita (am pus acest lucru pe seama faptului ca isi solicita mai mult ochii la activitatile pe care le fac acolo, acasa atunci cand lucram impreuna ii dau voie sa faca pauza de cate ori simte nevoia, la gradinita trebuie sa respecte niste reguli si nu se poate opri atunci cand vrea el).
Imi spune destul de des ca nu ar mai vrea sa mearga pentru ca se plictiseste, dar in fiecare dimineata cand de intalneste acolo cu prietenii lui este foarte fericit. Daca il asiguram ca il luam la pranz si nu il lasam sa doarma acolo, totul e in regula (in perioada in care l-am lasat pana seara nu dormea deloc, se aseza in patut, inchidea ochii dar nu dormea deloc, statea cu ochii inchisi si ne astepta).
Un lucru pe care nu l-am mentionat este faptul ca din data de 5 noiembrie am inceput sa ii dau siropel First Defense pentru cresterea imunitatii (cate 5 ml de 3 ori pe zi). Ar putea fi un efect secundar al acestuia? Am tot cautat informatii si nu am gasit nimic. Totusi, pana la administrarea acestuia nu am observat niciodata ceva in neregula la ochii lui.

Oana_luca

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum