Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii

3 participanți

In jos

probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii Empty probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii

Mesaj  ottilia20 Dum Iun 29, 2014 1:44 pm

Buna, imi cer scuze daca nu am scris in rubrica potrivita,dar se refera la copii!
poate s-a mai postat undeva pe acest forum,legat de vaccinari,dar as vrea sa stiu daca cineva are copil nevaccinat inscris la gradinita si a intampinat probleme la inscriere?gradinita la care am inscris-o pe fetita mea imi spune trebuie sa duc o hartie de la med de fam cu vaccinarile la zi(ceea ce nu am,bineinteles,pt ca nu I-am facut nici un vaccin)altfel primesc amenda pt acceptarea copiilor nevaccinati(ceva de genul).eu am o adresa facuta de ministerul educatiei catre ministerul sanatatii cum ca nu este conditionata inscrierea in sistemul de invatamant, de vaccinari,prin urmare nu trebuie sa fie vaccinat copilul.stie cineva ceva de acest document?cat este de solid in fata acestei probleme? Rolling Eyes 

ottilia20

Data de inscriere : 09/02/2014

Sus In jos

probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii Empty Re: probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii

Mesaj  scarface Dum Iun 29, 2014 10:17 pm

Nu exista un asemenea document si nici o asemenea lege si nici o asemenea amenda. Unele educatoare sunt rele si mint ca sa faca frica mamelor...cum nu exista asa ceva nu exista nici o dovada pt. asta...insa exista afirmatii ale unor ministrii.
Vezi aici:
https://sanatate.catsboard.com/t3230-vaccinurile-nu-sunt-obligatorii-pentru-inscrierea-copiilor-la-scoli-si-gradinite

Nu te lasa prostita de o educatoare. Spune-i sa-ti arate ea legea cu pricina !
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii Empty Re: probleme inscriere la gradi din cauza vaccinarii

Mesaj  adinamonica Mar Iul 01, 2014 1:21 pm

Buna,

este evident ca vaccinarea nu este obligatorie si nici conditie pentru acceptarea la gradinita!
Depune dosarul complet fara sa te stresezi inutil.

Eu am inscris-o la gradinita pe cea mica anexand la dosar o adeverinta de la medicul de familie potrivit careia copilul e clinic sanatos. Pe verso a trecut vaccinurile facute in maternitate (long story) iar apoi a mentionat faptul ca pentru celelalte vaccinuri de la 2,4,6 luni etc. am semnat pe proprie raspundere ca nu accept vaccinarea.

Cand am inscris-o pe cea mare la gradinita mi s-a atras atentia ca nu are completa lista de vaccinare. Anul urmator la fel, insa nu au existat amenintari ori altele asemenea.
La scoala, cand a avut loc campania de vaccinare pentru cei de 6 ani am semnat pe proprie raspundere ca nu doresc sa fie vaccinata. Nu a fost nicio problema, doar copilul era nemultumit ca nu e si el intepat ca ceilalti  Very Happy

Din pacate nu de amenda le este lor teama ci asteapta o "atentie" ....

Succes!

adinamonica

Data de inscriere : 07/01/2014

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Iul 01, 2014 2:16 pm

In Germania gradinita nu are dreptul ca sa ceara certificatul de vaccinare care este ceva privat ceea ce numai pacientul si medicul are voie sa vada.
E ca si cum ar cere gradinita sa ii arati ce salariu ai pe luna sau cati chiloti ai cumparat de la magazin. Si in Romania e posibil sa fie la fel.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum