balbaiala
2 participanți
Pagina 1 din 1
balbaiala
am un baietel de 2 ani. acum 5-6 zile a stat cateva ore la mama mea si s-a speriat de un unchi de al meu care il ajuta pe tata cu niste scanduri...nu mi-am dat seama de la inceput ce s-a intamplat,l-am vazut mai agitat, si a inceput sa se balbaie de a doua zi, lungeste muult prima litera din unele cuvinte pe care pana acum le spunea fara probleme.mi-am dat seama ce s-a intamplat seara, in timp ce ii spuneam povestea, m-a intrerupt si a aratat cu degetul aiurea intr-un colt de camera: "nnnenea!" eu:"unde?" "aaaacolo". i-am zis ca nu e nenea acolo, ca nenea e la el acasa,nu stiam exact la ce se refera. "nnniii-mmiic nenea"- adica nu-i face nimic nenea. "nnnonoc nnnenea Ichi"- a dat noroc cu nenea ghita. "mami pup". l-am pupat si i-am zis ca nenea nu ii face nimic, ca am inteles ca s-a speriat de el (e un tip inalt si desirat unchiul asta al meu si nu stie sa se poarte cu copiii) dar ca mami si tati si buni au grija de el sa nu pateasca nimic, sa nu ii fie teama. banuiesc ca a trebuit sa dea noroc cu unchiul chiar daca nu a vrut, ca deh, asa e frumos si sa nu se supere nenea...eu daca eram acolo nu il puneam sa faca ceva nu vrea, dar din pacate nu am fost. tot de atunci e foarte agitat, nervos, arunca cu jucariile, nu vrea sa stea fara mine, e foarte crispat, iar el era un copil relaxat si foarte vesel.mananca mai putin,in plus se trezeste de la somnul de amiaza plangand si inainte ne cauta prin casa pana ne gasea si atunci radea cu gura pana la urechi.daca e relaxat pronunta corect cuvintele, daca apare un factor de stres-suna cineva la usa sau telefonul, de ex, incepe iar cu balbaiala. si il simt frustrat ca nu poate spune cuvintele corect, se opreste, ofteaza si spune altceva sau incepe sa se joace altfel.
ajutati-ma sa-l ajut! as vrea sa depaseasca mai repede situatia si ma gandeam ca poate exista vreun remediu potrivit pentru asta.
multumesc.
ajutati-ma sa-l ajut! as vrea sa depaseasca mai repede situatia si ma gandeam ca poate exista vreun remediu potrivit pentru asta.
multumesc.
ramona_30- Mesaje : 43
Data de inscriere : 12/01/2010
Varsta : 44
Localizare : piatra neamt
Re: balbaiala
Buna.
Tu de atata timp esti aici pe forum si nici macar un remediu pt. sperietura nu ai invatat ? Sunt doar 3.
Aconitum C30
Opium C30
Remediu Bach Rock rose
"Remediu Bach Rock rose" e cel mai universal. Zilnic de 2 ori vreo 5-10 zile in functie de efect. Daca isi revine nu il mai dai pana la sfarsit ci cel mult 1-2 zile in plus.
Tu de atata timp esti aici pe forum si nici macar un remediu pt. sperietura nu ai invatat ? Sunt doar 3.
Aconitum C30
Opium C30
Remediu Bach Rock rose
"Remediu Bach Rock rose" e cel mai universal. Zilnic de 2 ori vreo 5-10 zile in functie de efect. Daca isi revine nu il mai dai pana la sfarsit ci cel mult 1-2 zile in plus.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
multumesc scarface. din fericire nu m-am lovit pana acum de problema asta si ca sa fiu sincera nici nu am reusit sa urmaresc forumul indeaproape, mai ales dupa ce am nascut. dar ma apuc de facut sapaturi. multumesc inca o data.
Daca face cumva laringita dupa rezolvarea spaimei sa stiii ca nu trebuie tratata cu antibiotice si alte minunatii caci este urmarea fireasca a rezolvarii spaimei.
Si trebuie eventual sa-l feresti ceva timp de unchiul asta sa nu mai recidiveze.
Si trebuie eventual sa-l feresti ceva timp de unchiul asta sa nu mai recidiveze.
scarface- Admin
abia azi am intrat din nou si am vazut mesajul tau, scarface. cam de ieri baiatul e mai bine, doar cand e obosit mai intampina greutate in rostirea unor cuvinte. si tot de ieri nu prea mai mananca, m-am uitat la el in gat si are un pic de rosu, chiar ma pregateam sa ii dau cele trei remedii combinate pt rosu in gat. inseamna ca nu ii dau nimic deocamdata, il mai las.
zilele astea am descoperit ca ii mai e teama si de strabunicul lui de 95 de ani si de baloane, asa ca evitam si pe nenea si pe strabunicu' si baloanele...
multumesc.
zilele astea am descoperit ca ii mai e teama si de strabunicul lui de 95 de ani si de baloane, asa ca evitam si pe nenea si pe strabunicu' si baloanele...
multumesc.
scarface, am din nou nevoie de ajutor.se pare ca problema baiatului de fapt nu a fost ca s-a speriat de nenea, ci se teme ca noi nu ne mai intoarcem sa il luam acasa.
initial i-a trecut balbaiala cam in 3 saptamani, in a patra era chiar bine. apoi a ramas iar la mama de cateva ori si a inceput iar. am vorbit cu o cunostinta care e psiholog si mi-a spus ca se numeste anxietate de separare si apare in jurul varstei de 2 ani. se pare faptul ca am intarziat intr-una din zile(care a coincis cu intalnirea cu nenea de care am crezut ca s-a speriat asa tare) si a trebuit sa il puna mama la somn, plus ca i-a spus in gluma ca de acum ramane la buni si ca noi nu mai venim a declansat totul. mai nou, are momente cand se opreste in mijlocul dumului, ma lasa de mana si incepe sa tremure din tot corpul pt cateva secunde,parca e bagat in priza, dupa care isi revine. pare vesel in timpul asta...
pentru teama asta de despartire de parinti exista tratament homeopat? ca nu vreau sa merg cu el pe la psihologi, cum mi s-a sugerat.
ajuta-ma, te rog!
initial i-a trecut balbaiala cam in 3 saptamani, in a patra era chiar bine. apoi a ramas iar la mama de cateva ori si a inceput iar. am vorbit cu o cunostinta care e psiholog si mi-a spus ca se numeste anxietate de separare si apare in jurul varstei de 2 ani. se pare faptul ca am intarziat intr-una din zile(care a coincis cu intalnirea cu nenea de care am crezut ca s-a speriat asa tare) si a trebuit sa il puna mama la somn, plus ca i-a spus in gluma ca de acum ramane la buni si ca noi nu mai venim a declansat totul. mai nou, are momente cand se opreste in mijlocul dumului, ma lasa de mana si incepe sa tremure din tot corpul pt cateva secunde,parca e bagat in priza, dupa care isi revine. pare vesel in timpul asta...
pentru teama asta de despartire de parinti exista tratament homeopat? ca nu vreau sa merg cu el pe la psihologi, cum mi s-a sugerat.
ajuta-ma, te rog!
psihologii nu pot ajuta la copii mici caci acestia nu au ratiune. Insa psihologii pot ajuta la parinti ca sa inteleaga greselile care le fac.
Dupa cum am spus mereu aici pe forum o mare greseala este abandonatul copiilor sub 4-5 ani la gradinita si bunici de catre mame !
Chiar daca copii reactioneaza "normal" la o astfel de despartire firea lor se schimba pe viata. Si daca compari copii afectati de astfel de traume
si nu ai habar de ele nici nu sesisezi trauma.
Exista remediul Bach Mimulus pt. frica de ceva anume. Care poate ajuta dar nu poate elimina frica de separare care este ceva firesc sa apara atunci cand exsta despartire. Se poate da zilnic odata mai multe zile la rand (6-10)...
Dupa cum am spus mereu aici pe forum o mare greseala este abandonatul copiilor sub 4-5 ani la gradinita si bunici de catre mame !
Chiar daca copii reactioneaza "normal" la o astfel de despartire firea lor se schimba pe viata. Si daca compari copii afectati de astfel de traume
si nu ai habar de ele nici nu sesisezi trauma.
Exista remediul Bach Mimulus pt. frica de ceva anume. Care poate ajuta dar nu poate elimina frica de separare care este ceva firesc sa apara atunci cand exsta despartire. Se poate da zilnic odata mai multe zile la rand (6-10)...
scarface- Admin
nici eu nu sunt de acord cu lasatul copiilor la bunici sau la gradinita, de aceea am renuntat la servici sa raman acasa cu el, inca nu stiu pana cand, probabil pana cand il voi simti pe el pregatit. cam de 3-4 ori pe luna insa il duc la bunici unde sta cate 4 ore aproximativ, am inceput un proiect de cativa ani impreuna cu sotul si in zilele acelea merg sa il ajut. dar vom incerca sa il luam cu noi data viitoare, va fi greu pt toti, dar poate psihic va fi mai bine pt copil.
ma gandesc serios si la homeschooling, inca nu stiu cum functioneaza in romania, deocamdata ma informez.
sper sa treaca peste balbaiala, ma doare cand il vad cat e de frustrat. mai nou a inceput sa vorbeasca numai in soapta pt ca astfel se balbaie mai putin.
iti multumesc.
ma gandesc serios si la homeschooling, inca nu stiu cum functioneaza in romania, deocamdata ma informez.
sper sa treaca peste balbaiala, ma doare cand il vad cat e de frustrat. mai nou a inceput sa vorbeasca numai in soapta pt ca astfel se balbaie mai putin.
iti multumesc.
revin. se pare ca balbaiala asta apare acum indiferent daca se sperie sau daca are o alta emotie mai puternica, chiar si bucurie. dupa cateva zile se amelioreaza, dar iarasi ori se loveste, ori se bucura mai tare de ceva, ori se supara ca pleaca tati la servici sau ca nu il las sa faca ceva ce l-ar putea rani... si o luam de la capat.
e foarte emotiv, si eu si tata'su am fost la fel, poate e genetic, dar as vrea sa depaseasca cumva faza asta. vorbeste din ce in ce mai bine, face fraze, descopar ca stie poezii fara sa-mi dau seama cand le-a retinut, dar se frustreaza maxim cand are accese de balbaiala si nu poate pronunta cum trebuie. ultima data avea un harait, nu stiu cum sa explic. cam asa: 'hrru-hhrru-hrrruu-unde e..?' asa incepea mai toate cuvintele. ce pot sa fac?
e foarte emotiv, si eu si tata'su am fost la fel, poate e genetic, dar as vrea sa depaseasca cumva faza asta. vorbeste din ce in ce mai bine, face fraze, descopar ca stie poezii fara sa-mi dau seama cand le-a retinut, dar se frustreaza maxim cand are accese de balbaiala si nu poate pronunta cum trebuie. ultima data avea un harait, nu stiu cum sa explic. cam asa: 'hrru-hhrru-hrrruu-unde e..?' asa incepea mai toate cuvintele. ce pot sa fac?
fata draga, mai sus ti s-a recomandat ceva insa tu nu ai pomenit cu o iota ce ai facut, daca ai facut ceva, daca remediu a produs schimbari. Acum vi si ceri un nou sfat dar fara sa spui nimic dinainte. Ei bine, asa nu merge.
scarface- Admin
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum