Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

veruci la copil

2 participanți

In jos

veruci la copil Empty veruci la copil

Mesaj  doc_anca Joi Noi 14, 2013 4:30 am

buna ziua.
am o fetita de 4 ani(greutate 13kg si talia 1m,fara probleme de sanatate,nealergica) care are numeroase veruci la nivelul fetei(obraji, radacina nasului,barbie).am consultat un medic dermatolog care mia explicat ca este o afectiune virala si ca poate dura mai mult timp pana la vindecare.am folosit deja tinctura de rostopasca in tamponari locale si un medicament homeopat Verrulia(laboratoarele Boiron) a carui compozitie este Antimoniu crudum 9 CH,Nitricum acidum 9CH si Thuya occidentalis 9 CH,cate 1 cp *2 ori pe zi dar fara rezultate.

va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde acestiu mesaj.

doc_anca

Data de inscriere : 14/11/2013

Sus In jos

veruci la copil Empty Re: veruci la copil

Mesaj  scarface Joi Noi 14, 2013 4:48 am

Copilul a fost desparit de dvoastra ? Cand si cum ?
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Joi Noi 14, 2013 5:32 am

va multumesc pentru citirea mesajului
raspunsul este nu.locuim impreuna toata familia.singurele despartiri care am vazut ca au marcat-o au fost cele de la inceputul gradinitei,mai precis primele 3-4 saptamani dimineata la intrarea in clasa de studiu.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Joi Noi 14, 2013 5:38 am

(ca sa raspunzi la acelasi fir de discutie trebuie sa apesi pe butonul "post reply" si nu pe "new topic")

Banuiesc ca mai merge inca la gradinita, nu ?
Ce fel de copil este ? Descrie-l te rog cat mai amanuntit pe planul psihic/emotional/comportament/afectivitate/frici.

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Joi Noi 14, 2013 6:18 am

Da.Merge in continuare in fiecare dimineata si este foarte incantata de activitatile desfasurate acolo:invata cantece,poezii,decupat,colorat,sport.Este o fire foarte vesela,vorbareata si plina de energie.La inceput timida cu noile persoane din anturaj dar de indata ce ajunge sai cunoasca se intelege de minune cu ei si se joaca frumos cu totii copii.Este curajoasa si ambitioasa pentru varsta ei zic eu urmarindu-s fratele mai mare la locuri de joaca cu grad mai mare de dificultate si se descurca bine.NU are probleme de vocabular sau exprimare avand in vedere ca invata la scoala in limba franceza .Nu are frici de intuneric, zgomote sau abandon pentru ca iam explicat realist actiunile noastre intotdeauna.Este legata emotional de mine si de sotul meu in egala masura,se intelege bine cu bunicii si restul familiei.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Joi Noi 14, 2013 7:19 am

Cand a inceput exact gradinita si cand a aparut exact prima veruca si unde a fost prima ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Joi Noi 14, 2013 1:00 pm

Prima leziune a aparut in vara lui 2012 la nivelul obrazului drept(2-3mici).Am zis ca sunt achizitionate de la piscina.Nu mam hazardat si nici nu am inceput nici un tratament stiind ca pot disparea in cateva luni singure.Au ramas asa cateva luni fara sa dispara.Gradinita a inceput-o in septembrie 2012 la varsta de 3 ani.Apoi spre primavara 2013 am vazut ca se inmultesc in jurul celor deja existente,apoi la vf nasului,apoi barbie ajungand in cele din urma si pe celalalt obraz.Atunci am consultat si medicul dermatolog care ne-a explicat ca este o afectiune frecventa la aceasta varsta si ca va dura ceva timp sa o razbim.Cu tratament sau fara,ele tot se inmultesc.Intre timp pe perioadele reci iam dat un sirop din plante pentru copii(echinaceea,propolis,vit c)pentru cresterea imunitatii dar fara rezultat.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Joi Noi 14, 2013 3:17 pm

Cezariana, nastere naturala ?
Lapte de san, lapte praf ?
despartire de ore sau zile dupa nastere ?
Copilul a pierdut pe cineva din familie care a plecat sau murit sau s-a mutat ?
Vreun animal ?
Dvoastra lucrati ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Vin Noi 15, 2013 3:04 am

Nasterea a fost normala cu anestezie epidurala.In afara de 2 zile cat a stat in departamentul nounascuti ,a stat cu mine in salon.Am alaptat-o la san din prima zi pana la un an si o luna.Apoi a refuzat orice fel de lapte sau lactate pana la varsta de 2 ani-2 ani jumatate.Alimentatia este diversificata si carne de 2-3 pe saptamana maxim.Am stat impreuna cu ea zi de zi,de dimineata pana seara, pana la varsta de 3 ani cand a inceput gradinita.De cand a inceput gradinita am inceput sa lucrez(doar dimineata) insa dupa amiaza sunt acasa cu ei-facem lectiile si alte activitati.Nu am avut animale si nici pe cineva drag in pierdere.Nici fata de papusi sau plusuri nu are un atasament de unul singur anume pe care sa-l poarte cu ea mereu.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Noi 15, 2013 3:32 am

Ce a facut in vara aceea inainte sa apara primele veruci ?
A fost cineva bolnav (mama ?), ati plecat pe undeva, a-ti dat-o la bunici in aceea perioada?
I-at povestit atunci ca o dati la gradinita ? I-ati aratat dinainte gradinita ?
Lucrati in perioada aceea ?
Cand au aparut urmatoarele veruci fata de cele din prima serie ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Vin Noi 15, 2013 5:20 am

Nu-mi amintesc un eveniment deosebit inainte de aparitie.Singurul cu care am corelat a fost piscina nefiind inca in colectivitate(la gradinita) .Nu lucram atunci si nici nu au fost persoane bolnave in familie .Am fost impreuna toata familia in vacanta in vara lui 2012.Bunicii stau departe de noi si nu am cum sa o las la ei.Stia de gradinita de la fratele mai mare.mergeam cu ea in fiecare zi la dus si intors pentru fratele mai mare si cunostea clasa,doamna educatoare,o parte din viitorii ei colegi (care erau fratii mai mici ai colegilor fratelui mai mare).Era familiarizata cu programul de sculat de dimineta si aceasta rutina.Vroia chiar sa ramana si ea acolo la copii.De inmultit au inceput sa se inmulteasca in primavara 2013 iarasi negasind un factor declansator.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Noi 15, 2013 5:25 am

Cum e treaba cu bunicii ? A fost despartita de ei ? Vara in vacanta a fost despartita de ei se pare.
A stat mult cu ei ? Dar primavara urmatoare ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Vin Noi 15, 2013 5:47 am

Cu bunicii ne vedem cam de 2-3 ori pe an in timpul vacantelor scolare.dar totdeauna suntem impreuna( nu ii las in grija bunicilor si plecam).Neam vazut aprilie 2012,iulie 2012,octombrie 2012 si decembrie 2012 de fiecare data cate 2 saptamani.Acum imi aduc aminte ca in vara (iulie exact) am schimbat locuita.Inainte stateam intrun apartament cu chirie.Dar casa in care neam mutat o cunostea de mai de mult si este incantata ca au o gradina unde se pot juca si spatiu mai mare de joaca.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Noi 15, 2013 10:10 am

Daca in iulie v-ati mutat stii exact daca verucile au aparut in locuinta veche sau in cea noua.
A avut prieteni in locuinta veche ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Vin Noi 15, 2013 10:46 am

Au aparut dupa ce ne-am mutat.Cel putin atunci le-am remarcat.Avea o prietena de ac varsta ,vecina de apartament cu care se juca in fiecare zi.Acum este colaga cu ea de grupa.Au inceput inca din 2012 in ac grupa la gradinita.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Noi 15, 2013 2:32 pm

Stiam ca au aparut dupa ce v-ati mutat. Cred ca cauza verucilor este mutatul. Mutatul este pentru majoritatea copiilor o trauma majora.
Trauma nu se observa de parinti decat rar si asta doar cand este foarte evident. Copiii de aceasta varsta nu pot spune ce i-au afectat sau ce ii afecteaza si trauma este altfel mai mare. Poate sa fie ceva minor, insa o prietena buna este ceva major.
Si dupa ce au suferit ceva timp, le trece candva, caci se adapteaza destul de repede la noul mediu si de abia dupa ce le trece apar simptome pe fizic si pe care cu greu le mai atribuie cuiva unei astfel de despartiri.

Negii si verucile pe fata arata in mod SIGUR despartirea. Au aparut la scurt timp dupa mutat, asta arata ca a avut de a face cu despartirea de preitena, le locuinta, de mediul in care a crescut.
Daca prietena ei nu era la aceeasi gradinita ea ar fi uitat problabil si nu s-ar mai fi inmultit. Insa prietena ei ii aduce mereu de aceea perioada, este ca un factor redeclansator cred.
Altfel nu s-ar fi inmultit mai departe ci ar fi ramas numai negii initial.

Acuma trebuie sa gasim o modalitate de terapie, adica ceva cu care sa se obisnuiasca cu pierderea prietenei.
O sa ma gandesc.

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Sam Noi 16, 2013 11:59 am

Au fost perioade cand verucile au dat inapoi ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Sam Noi 16, 2013 4:46 pm

Verucile si negii i-au nastere dupa noua medicina germana dupa ce un conflict (= suferinta) legat de o despartire nevindecat complet este readus in amintire de ceva.
In acest caz poate sa fie exact reintalnirea la gradinita cu fosta vecina si inca actuala prietena.
Copilul a suferit din cauza despartirii de atunci si de fiecare daca cand o revede, conflictul de atunci este reactivat.
Asta e cea mai plausibila explicatie si care explica si recidiva. Poate sa mai fie si alta insa daca nu mi-ati livrat informatiile necesare nu se poate gasi ceva fara sa stim de acel lucru.

In faza de conflict activ la acest tip de conflict care duce mai tarziu la negi si veruci se elimina celule din piele (se face o mica gaura) iar in faza de vindecare aceste celule se refac (se astupa gaura).

Insa daca conflictul este activat in mod repetat corpul pune in faza de vindecare iara celule in plus in acel loc si carnea creste.

Trebuie eliminat conflictul sau stimulul care duce la reamintirea conflictului.

Incercati sa intrebati copilul cui i-a dus dorul cel mai mult dupa ce s-a mutat (fara sa-i pomeniti de prietena de la gradinita)ca sa vedeti ce spune ea singura.
In general copii spun ce au simtit daca sunt intrebati corect.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  scarface Sam Noi 16, 2013 5:51 pm

Mai exista o posibilitate pentru aparitia acestor veruci. Poate sa fie legata de frica de despartire.
Noua medicina germana explica acest conflict de despartire de genul "doreste sa fie separat" sau "nu doreste sa fie separat" (de mama, tata, prieten, frate, partener, caine, etc.) si se poate regasi in diverse variante.
O astfel de frica poate sa apara de exemplu cand cuiva ii este frica sa fie furat din casa si deci despartit de mama. Atunci apare de regula pe talpa piciorului .
Des apar la copii care dorm singuri si care mai inainte au auzit o poveste legata de hoti si au prins frica sa nu fie furati sau ceva similar.

Ce ati schimbat legat cu dormitul, camera fetitei de cand v-ati mutat si ce s-a intamplat pe acolo care a auzit fetita si a putut sa prinda frica ?
Cum doarme si unde doarme si unde doarme mama ?

Daca nergii /verucile sunt insa la obraji, ei iau alta semnificatie caci acestia sunt legati de sarut si deci de o relatie cu cineva de prietenie sau iubire.
Mai este este posibil ca s-a despartit de cineva care o pupa si indragea (vecina, prietena, baiat).
E posibil ca din cauza unor schimbari legate de mutat sau din lipsa de timp (serviciu) cineva din casa noua (tata ? mama?) sa nu mai o indrageasca destul de mult asa cum era inainte cazul ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Dum Noi 17, 2013 1:40 am

Mi-am intrebat fetita daca ii este dor de ceva sau cineva (de perioada cand locuiam la apartament).Raspunsul a fost ca ii este dor de joaca,nenominalizand pe nimeni.Probabil in conceptia ei joaca o includea si pe vecina.Dar acum stand si analizand mai de aproape aspectul cu mutatul imi aduc aminte singur un lucru care lam remarcat si eu si sotul meu.La noua casa curtea era mai mare si larg deschisa,pe cand curtea de la apartament era micuta,intima,si inchisa singura iesire fiind pt accesul masinilor.Ea se oprea tot timpul langa bordura si nu alerga prin iarba ca fratele ei mai mare care ne urma peste tot.Ea se oprea si plangea si ne ruga sa o luam in brate si stetea lipita de noi mereu.Ia luat aproximativ un an sa alerge singura curtea.Cred ca spatiul mare dintrodata pentru ea nu-i mai oferea siguranta.Inainte dormea de mica cu fratele ei in camera(diferenta dintre ei este de doi ani,se inteleg fr bine si se joaca fr bine impreuna).Tocmai vazand ca se inteleg bine ma facut sa iau decizia sa-i culc in aceeasi camera,acolo fiind toate jucariile si cartile de povesti.Aceiasi regula am aplicat-o si in casa noua.Chiar daca sunt mai multe camere iam intrebat cum vor sa stea si amandoi miau spus ca vor impreuna in ac camera.Deci dorm in continuare in ac formula doar in paturi diferite(asa au dormit de mici in paturi de copii diferite dar unul langa altul in camera)Camera noatra este alatura cu a lor la fel ca la apartament.Este foarta pupacioasa si ii place sa fie iubita si sa ii se acorde multa atentie.Totdeauna la plecare chiar daca fug pana la paine sau sa intind rufele afara imi cere un pupic si asa a ramas sa ne iubim un pic inainte.Exact asa faceam si la gradi ,inainte explicandu-i ca la sf programului de gradi mama vine si o ia .Eu stand tot timpul cu ea am zis ca asa sa obisnuit.Dar din ce in ce mai mult se rasfata si cere atentia si tatalui(la imbracat,pieptanat,joaca,iubire).II place sa facem multe lucruri impreuna(nu neaparat doar cu mine si cu mine si fratele ei sau sotul) dar se poate juca si singura cu papusile fara probleme.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  scarface Dum Noi 17, 2013 1:59 am

Intreab-o ce a simtit cand s-a mutat la casa noua si daca i-a fost frica de ceva. Si pe urma intreab-o de curte.
Si la urma intreab-o daca acum ii este frica de ceva.
E posibil insa ca fata sa aiba atata nevoie de afectiunea mamei incat pt. ea pana si despartile mici o afecteaza !
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Dum Noi 17, 2013 4:19 am

La intrebarea de ce nu vroia sa mearga singura prin curte mia raspuns ca ii era frica de albine si paienjenii care se gaseau printre flori si pomi.
La intrebarea daca ii este frica de ceva acum in noua casa mia raspuns ca ii este frica de fulger si de tunete(mai precis cu cuvintele ei,,cum se aude ploaia de la minte din pat si in fereastra,,).
Apoi am intrebat-o daca la aprtament ii era frica de ceva si mi-a zis ca nu-i placea ploaia ca se uda si nu era soare la vecina cu fetita cu care se jucau.
Altceva mi-a spus cai place la noua casa si cai place aici.

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  doc_anca Mar Noi 19, 2013 7:25 am

Citesc pe nerasuflate in fiecare zi din marea de articole ce se gasesc pe forum.In special cele despre copii pentru ca iubesc foarte mult copii si vreau s-ai ajut pe cei care au nevoie.Am citit toate articolele cu vindecarea prin rugaciune si le gasesc foarte reale si pline de putere.Acum citesc la noua medicina dupa Dr Hamer si imi doresc sa o inteleg si sa rezolv problemele cu ajutorul ei.Multumesc pentru optimismul dvs molipsitor,pentru setea de cunoastere si dorinta de ai ajuta pe altii.Ma mobilizeaza si ma
ajuta.
Cat despre oamenii bolnavi din jur va pot spune in calitate de medic ca fr multi sau indepartat de spiritualitate,de problemele sufletului.Uneori vorbesc despre corpul lor pur mecanic, fara de fapt a dori curete si sal ingrijeasca.Cauta medicamente rapide care sa trateze efectele crezand ca daca efectele dispar ...a disparut si cauza .Din pacate nu totdeauna este asa.E fr greu sa te lupti si sai explici omului ca toate vin si se intorc la suflet.Multi nu te iau in seama.Cred ca pana la urma asta e calea fiecaruia.Cine accepta sa EVOLUEZE spiritual,sa citeasca,sa cunoasca,sa se convinga.....aceia vor castiga.
MULTUMESC

doc_anca

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum