Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ayahuasca

In jos

Ayahuasca  Empty Ayahuasca

Mesaj  DanC Lun Iul 22, 2013 5:09 am

Preparata dintr-o planta asemanatoare vitei-de-vie, numita caapi, si frunze de chakruna, ayahuasca este considerata de bastinasii din Amazonia un leac sacru. De altfel, pentru cei ce participa la ceremoniile de vindecare, folosirea ayahuasca este un mod de viata, iar licoarea este numita, simplu, „La Medicina” – medicamentul. Din coarda de vita de caapi se obtine un lichid, numit de localnici „vinul sufletului”, care contine numerosi alcaloizi, având un rol sedativ, dar, cel mai important, contine inhibitori de monoaminoxidaza (I-MAO). Cealalta componenta a produsului, chakruna, contine DMT (dimetiltriptamina) supranumita si "Molecula Spiritului", o substanta secretata in mod natural de Glanda Pineala (al Treilea Ochi).
Dupa ce coardele plantei sunt curatate de frunze si de coaja exterioara, fibrele lor sunt macinate marunt si puse într-un cazan imens, în care se mai presara si frunze de chakruna. Urmeaza un nou strat de fibre macinate, un nou strat de frunze. Când cazanul este aprope plin, se adauga apa si amestecul se fierbe la foc domol, timp de câteva ore. În aceasta perioada, lichidul se evapora si în final în cazan ramâne o pasta verzuie: ayahuasca. Aceasta este strecurata, prin sita si la final, din toata materia nu ramâne mai mult de un litru de lichid vâscos. Aceasta este „La Medicina”.

Mai jos am gasit descrierea unei experiente la folosirea acestei plante:

http://dezvoltare-transpersonala.pasiunea.eu/ayahuasca-trip-experienta-starilor-extinse-de-constiinta_articol_577.html
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum