Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce cultura agricola ar fi profitabila?

4 participanți

In jos

Ce cultura agricola ar fi profitabila? Empty Ce cultura agricola ar fi profitabila?

Mesaj  DanC Mar Apr 23, 2013 10:05 pm

Am ceva teren si ma gandesc fie in toamna ,fie in primavara sa cultiv ceva pe el.Daca cineva are vreun pont de cultura rog sa-mi zica si mie.Deci ma intereseaza ceva asa mai deosebit(nu cartofi,porumb etc);ceva gen catina de exemplu.
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48

Sus In jos

Ce cultura agricola ar fi profitabila? Empty Ce cultura agricola ar fi profitabila?

Mesaj  corix Mar Apr 23, 2013 11:51 pm

corix

Data de inscriere : 24/05/2012
Varsta : 55
Localizare : craiova

Sus In jos

Ce cultura agricola ar fi profitabila? Empty Re: Ce cultura agricola ar fi profitabila?

Mesaj  DanC Mier Apr 24, 2013 1:51 am

merci mult,chiar e interesant.Ce-mi place la salcia asta nu e neaparat profitul sau puterea calorica dar mai ales ca nu o fura nimeni. Very Happy Furtul de pe plantatii gen cartofi,porumb aici in zona noastra e o problema.Dar banuiesc ca acest fenomen e peste tot.O sa ma mai interesez ,nu stiu daca cererea e chiar asa mare pe cat spun cei cu site-ul.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  corix Mier Apr 24, 2013 2:01 am

Si mai ales faptul ca un an cultivi si 25 aduni! Shocked Very Happy

corix

Sus In jos

Ce cultura agricola ar fi profitabila? Empty Re: Ce cultura agricola ar fi profitabila?

Mesaj  DanC Mier Apr 24, 2013 2:52 am

acuma ma gandeam ca si astea pot fi furate Sad De dau iama anumite persoane care se ocupa cu impletitul de cosuri ,e destul sa-ti scoata vlastarele pe care ai dat 2-3 mii de euro.Azi iarna am mers cu un 4x4 in niste zone unde ziceai ca nu umbla nimeni si cel putin 4-5 taietori din astia am vazut.Ce nu gasesc astia...
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  DanC Mar Aug 27, 2013 3:17 am

Azi mi-a venit documentatia despre plante medicinale si aromatice,pana la urma asta am decis.Acum sa vad daca apare ceva impediment pt a realiza acest lucru(ceva utilaj special,un anumit sol,prea mare investitie ,riscuri etc).Daca stiti ceva din proprie experienta legat de aceasta ,lasati cateva fraze aici va rog:sunny: 
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Aug 27, 2013 3:28 am

Uite ce poti cultiva: plantele de la medicina Hildegard. Sunt descrise de mine la www.leacuri.net.

Nu se gasesc in Romania remediile si sunt simple de facut. Trebuie cultivate anumite plante.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Aug 27, 2013 3:29 am

In plus Topinambur (Helianthus tuberosus) ca remediu pt. slabit... eu un fel de floarea soarelui cu niste radacini ca la cartofi
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  corix Mar Aug 27, 2013 4:07 am

scarface a scris:In plus Topinambur (Helianthus tuberosus) ca remediu pt. slabit... eu un fel de floarea soarelui cu niste radacini ca la cartofi
Eu de Topinambur( napul porcesc) incerc sa scap. Se inmulteste foarte repede si scapi greu de el. Il am pe marginea gradinii, la tara, ii place pe langa apa( e un paraias pe acolo). Adusesem si langa bloc, ca imi place ca floare, dar cand a vazut soacra-mea cum se inmulteste si ce inalt creste l-a desfiintat.
E mai rau ca margaritarul...

corix

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Aug 27, 2013 4:11 am

Fa suc, tinctura din suc sau pastile din ea si vinde-l ca remediu de slabit :-)
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  DanC Mar Aug 27, 2013 5:15 am

am auzit si eu de Topinamburu asta,cand am citit undeva intr-un titlu ca "un fermier a dat lovitura cu Topinambur"(parca din Mures era)am crezut ca e ceva animal preistoric pana ce nu am deschis articolul Very Happy 

Remediile Hildegard...nici nu stiu unde si cum le-as vinde,multa lume nici nu a auzit de ele.Daca as avea potential financiar ,ar merge clar ,dar n-am bani de marketing pe masura.
Luni deschid pachetelul si ma apuc de citit,pana atunci nu ma mai gandesc deocamdata ,mai revin cu un sumar la ce am citit si cam cum sta treaba.Apoi provocarea vine in Primavara ca de citit e usor,la ogor ceva mai greu...Sper sa apuc sa cultiv dar sa-mi si iasa ceva cultura ca in ultimul timp toate imi merg pe dos.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  corix Mar Aug 27, 2013 8:35 am

"Fa suc, tinctura din suc sau pastile din ea si vinde-l ca remediu de slabit :-)"

Ar trebui sa incep cu mine. Very Happy

corix

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Aug 27, 2013 10:07 am

Prin forum vei avea oarecare clienti si vorba se duce.
Insa cea mai profitabila cultura - daca e sa o iei asa este la mintea cocosului: Cannabis indica :-)
Cred ca ai piata buna de desfacare cu ea. In plus poti face si remedii homeopate din ea.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Ce cultura agricola ar fi profitabila? Empty ce cultura agricola ar fi profitabila

Mesaj  danis Mier Aug 28, 2013 5:22 am

vezi si www.agraintel.ro, poate te ajuta cu ceva idei

danis

Data de inscriere : 03/06/2013

Sus In jos

Mesaj  corix Joi Mar 13, 2014 5:07 am

corix

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum