Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Virus-mania

3 participanți

In jos

Virus-mania Empty Virus-mania

Mesaj  scarface Vin Dec 04, 2009 2:38 am

Virus-mania - o carte care trebuie citită

"În această secţiune vă pun la dispoziţie un rezumat exhaustiv şi actualizat al cărţii "Virus-mania", apărută în 2006 în limba germană (tradusă şi în engleză ), carte care a stârnit foarte mult interes.
http://www.quibono.net/virus-mania.html
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Virus-mania Empty Quiz despre virusi - test de gandire si analiza

Mesaj  scarface Mar Iun 29, 2010 1:52 am

In Wikipedia germana la termenul "virus" (http://de.wikipedia.org/wiki/Viren) sta scris urmatoarele lucruri, care este conform cu ceea ce scrie in toate lexicoanele:

"Viren (Singular: das Virus, außerhalb der Fachsprache auch der Virus; Plural: Viren; von lat. virus, -i, n. „Gift, Saft, Schleim“) sind intrazelluläre, selbst aber nichtzelluläre Parasiten in Zellen von Lebewesen. Viren selbst zählen nicht zu den Lebewesen. Sie enthalten das Programm (einige Viren auch weitere Hilfskomponenten) zu ihrer Vermehrung und Ausbreitung, besitzen aber keinen eigenen Stoffwechsel und sind deshalb auf den Stoffwechsel der Wirtszelle angewiesen.

Viren befallen Zellen von Eukaryoten (Pflanzen, Pilze, alle Tiere einschließlich des Menschen) und Prokaryoten (Bakterien und Archaeen). Viren, die Prokaryoten als Wirte nutzen, werden Bakteriophagen genannt.

Die Wissenschaft, die sich mit den Viren beschäftigt, ist die Virologie."
...
Der Ursprung der Viren ist nicht bekannt. Es gibt dazu nur Vermutungen, aber keine definitiven Beweise. Die meisten Forscher nehmen heute an, dass es sich bei Viren nicht um Vorläufer des zellulären Lebens handelt, sondern eher um Gene von Lebewesen, die sich im Laufe der Zeit aus dem Lebewesen lösten.

Traducere:

"Virusi (Singular: Virus, din latina virus, -i, n. „otrava", "suc, "secretie") sunt paraziti intracelulari, care insusi nu dispun de celule. Virusii nu sunt fiinte vii. Ei contin programme pentru inmultire si expansiune, insa ei nu detin un metabolism porpriu si de aceea sunt dependenti de metabolismul celulei pe care il ocupa.
Virusii ataca celule de plante, fungi, animale si omul cat si bacterii si arachnee. Virusii care folosesc bacteriile ca gazda se numesc bacteriofagi. Stiinta care se ocupa cu virusii se numeste virologie."

...
Originea virusilor nu este cunoscuta. Exista mai multe banuieli, insa nu exista dovezi definitive. Cei mai multi cercetatori presupun ca virsusii nu sunt precedentii vietii celulare si mai degraba gene de fiinte care s-au separat de viata dea cursul timpului. "

In textul de mai sus se ascund mai multe greseli de logica care intra in conflict nu numai cu ceea ce stie omul si medicul despre virusi in general dar apar chiar contradictii chiar si in textul mic de mai sus.

Intrebare : puteti depista aceste contradictii ? (Puneti-va mintea la lucru si analizati un pic)

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Virus-mania Empty Re: Virus-mania

Mesaj  DanC Mier Iun 22, 2011 5:07 am

Daca nu sunt fiinte vii,atunci nu se poate vorbi de "inmultire".Daca virusii"ataca" atunci ar trebui sa existe si liberi,independenti de metabolismul celulelelor gazda.

"gene de fiinte care s-au separat de viata" -pai tocmai ca nu s-au separat

Aici am gasit cateva imagini de la microscopul electronic care prezinta structurile "virale" (aparute de fapt prin pleomorfism dupa parerea mea ).

http://www.denniskunkel.com/index.php?cPath=13&sort=1a&page=3
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Mesaj  andrei Mier Iun 22, 2011 5:21 am

VÍRUS, virusuri, s. n. Agent patogen, invizibil cu microscopul obișnuit, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase; p. ext. toxina acestui agent. ♦ Fig. Sursă a unui rău moral. [Pl. și: (m.) viruși]. – Din fr., lat. virus.
Sursa: DEX '98

Ce inseamna microscop obisnuit si cu ce fel de microscop sunt facute pozele cu virusi ? Eu inteleg ca nu se pot vedea cu un microscop optic obisnuit care mareste prin lentile doar optic cu receptarea informatiei direct de ochi fara prelucrari aditionale ( electronice, magnetice, cuantice sau ce s-a mai descoperit :-) )
andrei
andrei

Data de inscriere : 09/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Craiova

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Iun 22, 2011 6:22 am

Eu in anul 1 de facultate am vazut la Institutul de Fizica din Cluj pe microscop electronic o proba prelevata gastrointestinal de la animal cu simptome si de la un animal fara simptome clinice de gastroenterita.(proba etalon).Cert e ca am vazut clar aceste structuri/modificari sau cum le-o mai spune.Prelucrarea probei a durat zile(daca nu saptamani) ,nu-mi mai amintesc Very Happy .Dezavantajul major este ca nu sunt probe"vii" deci nu se poate spune mare lucru despre evolutia lor ,doar se vad sub diferite forme evidentiate prin coloratii ,reactivi,etc.(exact ca in pozele din link).
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  andrei Mier Iun 22, 2011 7:31 am

Da, asta e intrebarea, sunt virusii in poza sau urme fizice/toxine evindentiate prin diverse metode ? Adica fotografiaza melcul sau dara pe care o lasa melcul ? Very Happy
andrei
andrei

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Iun 22, 2011 8:37 am

Very Happy Buna intrebare,sincer eu spun ce am vazut doar.Oricum rezolutia e catastrofala (de fapt inexistenta),este ceva acolo asta e clar,dar ce anume nu se poate spune din rezolutia aia in afara de niste pete colorate -rotunde,alungite care totusi apar asociate semnelor clinice .Microbiologia m-a fascinat intotdeauna si lucrarea de diploma am facut-o in microbiologie (veterinara)dar mi-am dat seama demult ca medicina nu prea are valoare in afara de chirurgie .
Ma repet iarasi si sper sa nu supar pe nimeni (daca e vreun veterinar pe aici) dar veterinarii umbla cu 3-4 flacoane in geanta si "trateaza" orice cu acele 4 flacoane.Numai la Medicala imi amintesc cate animale vai de capul lor ca si stare generala primeau cate 3-4 diagnostice diferite ,in functie de profesorul care era prin zona.La infectioase nici nu mai vorbesc,Nici nu cred ca a gasit cineva ceva pe acolo vreodata.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  scarface Mier Iun 22, 2011 9:14 am

Nimeni nu contesta ca exista microbi, insa virusii nu sunt microbi, nici dupa definitie si nici dupa bolile pe care le produc sau
pe care le vindeca. Stiati ca exista virusi care au rolul de a omora microbii si fara ei omul nu se poate insanatosii ?
"a omora" este cam deplasat, caci nefiind fiinte dupa definitie nu au cum sa omoare pe nimeni.
Probabil ca exista microbi mult mai mici care insa nu sunt de fapt virusi supa dfefinite desi acestia sunt numiti asa.
Ceea ce ar trebui sa existe dupa definitie nu are cum sa existe in forme materiala. Am pus aici pe undeva un link
de la o clarvazatoare elvertian (numele ei imi scapa acum) care acum cateva decenii a pictat o gramdada de virusi insa acestia nu aveau forme materiale neputand fi vazut cu nici un microscop ci erau niste chestii eterice si foarte frumos colorate, insa nu erau "fiinte" si un fel de matrite energetice de diferite forme geometrice si culori.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  andrei Mier Iun 22, 2011 11:05 am

Emma Kunz https://sanatate.catsboard.com/t463-exista-virusi-asa-cum-au-fost-inventati-de-medicina-inainte-sa-i-poata-vedea

Eu din cate inteleg din definitie terminologia de virus se foloseste in momentul in care se observa unele simptome de boala, care banuiesc ca au fost observate la mai multi pacienti dar nu se poate vizualiza o cauza materiala sub forma unui microb, bacterie etc. Termenul de invizibil este relativ pentru ca au fost si probabil sunt oameni care ii pot vedea cum a fost si Emma Kunz. De altfel terminologia e folosita si in IT unde la fel virusii nu au o forma material, sunt doar informatie.
andrei
andrei

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Iun 22, 2011 11:42 pm

Cand spunem "microbi" ne referim in termeni comuni la toate microorganismele.
Pentru clarificarea definitiei,trebuie inceput cu terminologia de microbiologie:

MICROBIOLOGIA
(micros-mic, bios-viata, logos-vorbire) este stiinta care studiaza forma, structura (morfologia), genetica, procesele metabolice dinorganismele microscopice si submicroscopice

Principalele ramuri subordonate ale microbiologiei, cu statut aparte si avand preocupari specifice, sunt:•
bacteriologia
- se ocupa cu studiul bacteriilor;•
micologia
- se ocupa cu studiul ciupercilor microscopice si macroscopice;•
protozoologia
- se ocupa cu studiul protozoarelor;•
virologia
- se ocupa cu studiul virusurilor;•
parazitologia
- se ocupa cu studiul parazitismului si organismelor parazite;•
algologia
- se ocupa cu studiul organismelor acvatice simple, numite alge

Bacteriile se pot observa in stare libera la microscop(unele),spre deosebire de virusi a caror identitate raman o enigma pt medicina .

Uite aici o bacterie:

http://www.tare.ro/sofokle/25283-bacteria-la-microscop
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  DanC Sam Iun 25, 2011 10:17 am

Nu pot sa ma abtin si sa nu revin cu aprecierea teoriei germenilor-"terenul" e totul si nu microbul!Este atat de evident dpdv logic si totusi nu am observat acest lucru timp de 6 ani si asta in fata ochilor mei si cu numeroase cazuri.Totusi nu ma consider vinovat deoarece am crezut ca am profesori atotstiutori .Multumesc sincer lui scarface si tuturor celor la care am ajuns tot datorita acestui forum!Ce mi-as dori sa mai fiu odata student sa sa mai pun si eu intrebari stanjenitoare Laughing
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  scarface Sam Iun 25, 2011 11:39 am

Ma bucur Mircea. Problema noastra de baza este ca nu gandim.
Nu am fost invatati sa gandim ci am fost invatati sa CREDEM in autoritati.
Asta indiferent de domeniu, insa cu atat mai mult in medicina si biserica, cele 2 mari autoritati und adevarul nu se poate masura si nici vedea greselile evidenta asa cum sunt in inginerie sau informatica.

Deci in momentul in care un student incepe medicina el face foarte multe greseli si sistemul e de asa natura
inca nu ai cum sa nu le faci:

a) un student nu prea deloc are timp de gandire, caci trebuie sa toceasca. Nume latine, organe, nume de boli...multa informatie, putina logica ca sa nu mai vorbim de conexiunea intre organe si organe si stari suflettesti .
Omul este cel mai complicat organism de pe pamant, si noi nu putem intelege nici macar un copac, un melc sau o furnica.

b) daca cineva pune o intrebare desteapta, este imdiat ridicolazat si marginalizat si la nici un profesor nu-i place sa i se puna intrebari la care nu poate raspunde.

c) majoritatea studentilor cred in profesorii lui, eventual ii adora si bineinteles vrea sa devina ca ei.
Cu astfel de idealuri ai sanse extrem de mari ca sa devi la fel de orb ca si profesirul care te invata.

Studentul nu a fost invatat deloc sa gandieasca singur. de mici copii sunte indoctrinati cu informatii pe care nu le-a m verificat practic niciodata si nici nu le-a, pus la indoiala. Nici mcara gandul sa le punem la indoiala nu a existat.

Dpdv. homeopatic aproape singurul tip constitutional care ar putea sa ajunga sa nu-i creada pe profesori, sa caute singur raspunsuri si sa gaseasca adevarul - indiferent cum si de unde - este tipul Sulfur. Caci oamenii Sulfur in general
sfideaza autoritatile de orice fel si incearca sa gaseasca raspusuri laintrebari pe care altii nici macar nu le pun.

Am rasfoit de curand o carte cu intrebari inteligente puse de copii. Pai in acele intrebari se vede cat de orbi suntem noi adultii caci toate intrebarile puse erau extrem de inteligente si bazate pe logica si observatie.
La noi, adultii logica si observatii nu exista practic in anumite domenii tabu cum este medicina, fizica, etc.

Am preluat tot fara sa gandim si ca urmare daca vrem sa ne trezim trebuie sa incepem sa invatam sa gandim.
Acest lucru nu este posibil decat putini, cei mai multi dorm si chiar vor sa doarma. Insa pt. cei putini,
primul pas este realizarea catorva greseli fundamentale dupa care incepe procesul de demolare a celor crezute.
Si dupa ce usa s-a deschis vei gasi inca alte multe lucuri pe care nu le credeai posibile inainte sau pe care nu le stiat.
Welcome out of Matrix !

In medicina singurul lucru care se face bine si se cunoaste cate de bine este cel legat de partea mecanica a omului: oase, muschi etc. De aceea chirurgii sunt singurii medici care isi fac treaba corect. cu exceptia la extirparea organelor care este de fapt recunoasterea ca nu pot vindeca pacientul si elimina piesa stricata ca sa faca sa dispara problema.

In rest nu numai ca se stie extrem de putin lucruri adevarate si folositoare, dar cele mai multe lucruri se stiu si se fac chiar pe dos. La 180 de grade chiar. Un mic ex. este splina. La cal medicina spune ca splina produce sange, la om, spune ce destrama sangele uzat. Acum, daca ne uitam in natura vedem ca organele indeplinesc aceleasi functii si in animale si in oameni.
De ce sa fie la om astfel decata la cal sau invers ? Nu este. Ori s-au ineselat la cal ori la om.
Dar in realitate, si la om splina este cea care produce sangele si acest lucru nu stie pana in ziua de azi, in ciuda la toata aparatura. Este o cunostinta esentiala pt. cei care sufera de leucemie sau de alte boli de sange. Maduva nu are nimic de a face cu producerea si mentinerea sanatatii sangelui. Splina nu are deloc insemnatate in medicina, spre deosebire de medicina chineza. Tine minte un remediu homeopa. Ceanothus este cel mai important si mai util remediu pt. splina si este practic
atat de legat de splina inca se poate numii remediul splinei.
Citeste in "Pamantul si luna" primita de Lorber de la Iisus in 1840 despre organe si cum functioneaza ele.

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum: