Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Teoria germenilor

2 participanți

In jos

Teoria germenilor Empty Teoria germenilor

Mesaj  scarface Vin Dec 04, 2009 2:36 am

scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Teoria germenilor Empty Re: Teoria germenilor

Mesaj  DanC Sam Mai 28, 2011 4:26 am

Am citit link-ul ,e clara teoria "boala produce microbul,nu microbul produce boala"si am o nelamurire .Ca sa inteleg mai bine,iau un exemplu de boala epizootologica de care toata lumea a auzit :Rabia.Mai jos redau Etiologia asa cum apare in orice carte de alopatie veterinara si umana:

"• Etiologia (cauzele bolii).
Agentul cauzal al bolii este virusul rabic, care are o afinitate mare pentru sistemul nervos central si pentru glandele salivare.
Virusul rabic formeaza in protoplasma celulelor nervoase la om si animale, incluzii denumite corpusculii Babes-Negri.
Animalele de laborator: cobaii, soarecii, hamsterii sunt foarte sensibile la infectie.
Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura, intepatura si se propaga spre sistemul nervos central de-a lungul nervilor. Ajung la creier (encefal) se multiplica si dau encefalita rabica dupa care se disperseaza in organism pe tot traiectul nervilor. Imbolnavirea animalelor si omului depinde de cantitatea de virus patruns in organism, de numarul muscaturilor, de profunzimea si localizarea lor.
Foarte grave sunt zgarieturile de gheare de pisica deoarece aceste animale isi ling adesea fata palmara a labelor anterioare si ghiarele pot fi astfel incarcate cu saliva infectanta.
Au fost si cazuri de turbare la om prin lingerea de catre cainele bolnav a pielii, cu zgarieturi proaspete sau in cazul efectuarii autopsiilor la animale si oameni.
De asemenea insectele hematofage si liliecii pot transmite boala.
Rezervorul de virus rabic nativ (virus de strada) este cel domestic (caine, pisica, bovine, cabaline, porcine) si cel silvatic (vulpi, lupi, bursuci, vidre, sobolani, vampirii si liliecii)."

As vrea sa inteleg,conform lui Bechamp,cine produce aici boala?Din moment ce un caine bolnav musca un om sanatos si acesta se imbolnaveste la randul lui ,asta nu inseamna ca un microb/entitate externa da boala in acest caz?Intr-adevar nu se stie de unde vine Rabia ...,ok,...vine de la caine dar cainele de unde o are si tot asa...adica nu se explica nicaieri originea primara.
Mi-e clara teoria in cazul cancerului de exemplu dar nu mi-e clara la bolile transmisibile:ce anume se transmite de fapt?De exemplu si la pesta prin anii 1600 ce se transmitea de fapt de la om la om de au murit milioane de oameni?

In cazul parazitilor ,banuiesc ca nu se aplica teoria,acestea fiind entitati clare si vizibile provenite din mediul extern.Sau mai exista alte teorii asupra parazitilor?

DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 48

Sus In jos

Mesaj  scarface Joi Iun 02, 2011 11:28 am

Ca sa putem intelege ce este boala trebuie sa stim ce este omul, in ce consta, de cine a fost creeat, cu ce scop, ce scop are pamantul si viata aici, din ce consta pamantul, etc, deci o sumendenie de lucruri esentiale practic nu numai necunoscute
de oameni in general ci chiar si ridicolizate atunci cand aud de ele.
Tu vrei acum sa intelegi ceva pt. care iti trebuie deci niste cunostinte sipirtuale foarte temeinice a caror cunoastere sau
intelegere necesita zeci de ani, un spirit dezvoltat si invatatori inspirati de divinitate.
Ma indoiesc ca dispui de toate aceste lucruri ca sa poti intelege cauza bolilor dupa regulile divine existente, insa
incerc sa-ti explic. Desi nici eu nu le stiu pe toate si sunt pe departe de a fi un dascal in domeniu, totusi iti pot da
o idee clara la ceea ce ai intrebat.

In plus nu trebuie sa uitic a Bechamp si restul au privit NUMAI partea materiala a lucrurilor ignorand partea spirituala
unde se afla MEREU cauza bolilor. Deci numai din teoriile lui Bechamp si Co nu iti va fi niciodata posibil sa intelegi adevarul
deoarece este ca si cum ai analiza un bec fara sa-i dai niciodata curent.

Partea spirituala a lucrurilor se poate invata numai din surse divine sau prin propriul duh - pe care il ai si tu - dupa ce l-ai eliberat ceva din inchisoarea in care se afla in inima sufletului. Si acest duh te poate lumina in adevar.

Pt initiere iti recomand sa citesti cartea asta ca sa vezi cat de complicate sunt de fapt lucrurile in mod real si cat de diferite sunt de fapt cauzele bolilor fata de ceea ce am fost noi invatati ca este:
http://www.leacuri.net/html/heliopatie/despre_sanatate.htm

Acum nu uita ca la toate regulile mai exista si niste exceptii. Desi exista anumite reguli, exista si anumite lucruri care se pot privi ca o exceptie. Ca sa-ti dau o idee pt. a intelege, ca exista o analogie intre rabie si bolile copiilor - putem privi bolile de copii care nu au o cauza materiala ci una pur spirituala.

Aceste boli nu sunt altceva decat mecanisme de curatire a sufletului (nu a trupului !) copilului de asa numitele duhuri rele care
au pus stapanire pe el. Fara aceste curatiri sufletul si deci si trupul ar fi foarte periclitate de boli foarte grave, dementa, etc.
De aceea este o mare prostie sa vaccinezi copiii contra bolile copiilor, caci aceste boli nu sunt boli ca hepatita sau altceva, deci cauzate de alimentatie sau mod de trai gresit si au cu totul alte cauze si aparitia lor este o binefacere pt. trup si suflet
si ele sunt la fel de necesare ca spalatul sau altceva util.

Orice parinte cu ceva spirit de observatie poate remarca ca dupa ce bolile bolile copiilor au trecut (fara a interveni medicamentos sau cu vaccinuri asa cum din nefericire se face) copii afectati se schimba in bine la caracter si des multe slabiciuni si boli prezente inainte dispar (alergii, boli de piele, etc).

Ca sa intelem rabia trebuie sa stim mai intai ce este cainele dpdv. divin (si nu omenesc caci omul vede lucrurile gresit sau partial corect)
Cainele este un animal - comparat cu alte animale - aflat pe o treapta spirirtuala destul de joasa, si care desi este slujitorul omului totusi sufletul lui contine foarte multe substante apropiate "iadului cel mai de jos", deci total nespirituializate. Cainele nu este foarte departe dpdv al stadiului spiritual fata de un animal salbatic sau de un lup. Acest lucru se poate remarca usor datorita corespondentelor sprirituale cunoscute: faptul ca musca, ca cerul gurii negru, mirosul gurii, obiceriul de se intoarce mereu la locurile marcate, faptul ca poate turba si molipsi si alte animale sau oameni prin muscatura lui, faptul ca saliva lui duce la disparitia negilor (princioiu homeoopat), si multe altele.
Fiind un animal cu multe substante practic din iad (ca o analogie si cele radioactive sunt din iad si de aceea sunt atat de nocive), substante deci primitive si daunatoare, le putem poate numi negative si care prin viata cainelui sunt aflate intr-un procees de innobilare pe o treapta superioara, cine are contact zilnic sau des cu cainii este automat inlfuentat negativ prin aura cainelui de aceste substante primitive.
Din acest motiv eu nu mi-as lua niciodata caine in casa sau un caine care sa stea alanga mine, indiferent cat de mic si cat de dulce ar fi cainele. Prezenta permanenta a cainelui in preajmea mea m-ar influenta negativ in anumite privinte, fara a mai vorbi
de contactul zilnic inevitabil cu resturi de fecale, urina, par, etc.

Cainele insa depinde si de stapan si este strans legat de acesta. Asta inseamna ca caracterul cainelui (dupa cum stie oricine)
este innobilat sau "deznobilat" de caracterul stapanului si cand stapanul sta deja cu un picior in iad, riscul ca cainele sa devina
si mai primitiv creste. Caini turbati nu veti gasi la stapani cu suflet nobil ci numai la alt soi de stapani sau la caini de pe strada, fara stapan, unde nu exista un proces de domesticire si innobilare a caracetrulu cainelui datorita omului.

Un caine turbeaza, ceea ce inseamna ca particulele din care fac parte sufletului cainelui au
devenit si mai primitive sau mult prea numerosase, permitand aceasta boala sa-si faca aparitia.
Aparitia bolii este cauzata deci de mai multi factori, odata de natura cainelui (nu crezi ca o sa vezi o oaie sau alt animal pasnic care sa faca rabie de la sine si nu prin muscare sau molipsire de la un animal similar cainelui) si este o cauza spirituala ( deci nu e legata de planul material)

Acum, odata ce cainele s-a fost imbolnavit ca urmare al particulelor satanice (decazute) care s-au inmultit in sufletul lui (corpul eteric), atunci va aparea pe plan material-eteric manifestatia acestor particule care se vor arata in forma cunoscuta in medicina si precizata de tine mai sus.
Si acest "virus" (ai idee ce inseamna virus dupa definitia din lexicoane , ma indoiesc ca e cineva care stie acest lucru desi multi folosesc cuvantul virus???) este "rau", molipsitor si contagios si va imbolnavi pe toti cei la care gaseste o destul de mare rezonanta (adica numai pe cei care au in iei insasi mai multe particule din iad)
Iata deci ca molipsirea nu depinde numai de virus ci si de sufletul celui muscat si este binecunoscut ca nu toata lumea muscata se imbolnaveste ci numai acei cu "sistemul imunitar slab" ( = cu sufletul mai necurat).

Sper ca m-am facut inteles.
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare