Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Oua contrafacute din China

5 participanți

In jos

Oua contrafacute din China Empty Oua contrafacute din China

Mesaj  scarface Joi Noi 19, 2009 1:58 pm

De la pantofi sport, produsele farmaceutice până la piese auto, de la articole vestimentare până la CD-uri cu muzică sau programe de calculator, orice produs poate fi supus riscului piratării şi contrafacerii, nimeni nu este surprins dacă este vorba de produse venite din China.
Dar gândul că şi ouăle pot fi contrafăcute este înspăimântător.

Nu demult autorităţile chineze au făcut o razie în oraşul Guangzhou - un important centru comercial şi turistic din China de Sud - în cadrul căreia s-a găsit o cantitate semnificativă de ouă contrafăcute.

ouacontrafacutaPreţul en-gros al ouălor era de 0.15 Yuan (echivalent cu cca. 0.06 RON) adică se vindeau practic la jumătatea preţului unui ou adevărat comercializat în China.

Întreprinzătorii fără scrupule care comercializează nestingheriţi ouăle contrafăcute, sunt dispuşi chiar să dezvăluie celor interesaţi „secretele de fabricaţie” a ouălor artificiale - toate în cadrul unui curs de 3 zile, şi la un preţ de 150 de dolari.

Un jurnalist la revista East Week din Hong Kong a participat la un asemenea curs de instruire, divulgând mai târziu metodele de fabricaţie ale alimentului contrafăcut.

Pentru obţinerea albuşului se folosesc printre altele gelatină, un praf alb de origine necunoscută, acid benzoic (cu rol de conservant) şi piatră de alaun, folosită de altfel în scopuri industriale.

Pentru obţinerea gălbenuşului se amestecă un colorant galben ca lămâia cu un material lichid, compoziţia fiind apoi turnată într-o formă rotundă de plastic, şi diluată cu o soluţie apoasă, aşa numita „apă magică” cu conţinut de clorură de calciu, care accelerează întărirea produsului.

Bineînţeles, oportuniştii nu au uitat nici de coaja de ou: aceasta fiind realizată dintr-o ceară obţinută din parafină, ouăle întărite fiind învelite în această ceară, apoi lăsate să se usuce.

Un ou astfel obţinut seamănă leit cu originalul, cu toate că în albuş mai apar bule de aer, dar cei care au gustat din aceste ouă false susţin că nici la gust nu prea se deosebesc de cele adevărate.

Bineînţeles specialiştii atrag atenţia asupra riscului consumării unor astfel de ouă, căci piatra de alaun poate cauza chiar şi demenţă.

Ilustratie care reliefeaza clar tot procedimentul contrafacerii oualelor:
https://2img.net/r/ihimizer/img521/4533/ouacontrafacuta.jpg

Sursă: www.antalvali.hu
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Oua contrafacute din China Empty Re: Oua contrafacute din China

Mesaj  Mr. Nick Vin Noi 20, 2009 3:39 am

No No No Exclamation
Am postat şi eu acest articol pe Romedic...nu s-a sesizat decât o singură persoană pale !
Păcat că s-a ajuns până la astfel de manerve ilicite...în ritmul acesta...destination distruction No No No Exclamation
Mr. Nick
Mr. Nick

Data de inscriere : 20/11/2009
Varsta : 37
Localizare : Hmm...

https://www.facebook.com/Mr.Nick31

Sus In jos

Oua contrafacute din China Empty cum se fac ouale sintetice

Mesaj  scarface Dum Feb 14, 2010 8:32 am

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Oua contrafacute din China Empty cred ca totusi s-a sesizat lumea

Mesaj  corinaandra Lun Feb 15, 2010 7:44 am

eu am primit email cu ouale astea, si cu mentiunea sa il trimit mai departe ca sa avertizez lumea si la fel toti cei la care l-am dat l-au dat mai departe... nu mi vine sa cred in ce masura s-a ajuns sa se bata joc de noi!!! Sad

corinaandra

Data de inscriere : 25/11/2009
Varsta : 39
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Mesaj  loret72 Mier Iul 14, 2010 6:27 am

asta este deja incredibil !! de ce nu pot vizualiza imagini cand dau clic pe link ? ma ajuta cineva as vrea sa trimit si eu stirea mai departe .
loret72
loret72

Data de inscriere : 07/06/2010
Varsta : 52
Localizare : intr-un oras mic

Sus In jos

Mesaj  scarface Mier Iul 14, 2010 6:41 am

Exista deja demult si sunca de porc lipita din resturi de carne si care arata identic cu sunca originala din pulpa de porc.
Un lipici de carne mai toxic - Thrombinul - a fost interzis de EU de curand, insa sunt multe altele care nu sunt interzise.
http://lifestyle.t-online.de/schinken-imitat-eu-verbietet-fleischkleber/id_41736890/index

scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  crinuta Mier Iul 14, 2010 7:17 am

Cel mai bine este sa cumparam oua de la cei care cresc pasari la tara. Eu asa am facut ani buni si acum continui sa consum oua de tara sau de curte, cum vreti sa-i spuneti. Dar ce ne facem cu cei care nu au de unde sa le cumpere? Rolling Eyes
crinuta
crinuta

Data de inscriere : 14/06/2010

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum