Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cum ne aparam de caini?

3 participanți

In jos

Cum ne aparam de caini? Empty Cum ne aparam de caini?

Mesaj  DanC Mier Sept 05, 2012 7:29 am

Vara asta mi-am ratat cateva iesiri la munte din cauza cainilor de stana.Este incredibil,haite de cate 5-6 dulai umbla liberi pe langa stane,nici un cioban pe acolo .Chiar azi s-au luat dupa mine vreo 5 caini de stana ,veneau cu o furie spre mine de asa ceva nu mi-a mai fost dat sa vad.Noroc ca erau departe si cu bicicleta am sters-o(din pacate eram la urcare pe forestier dar pedalam ca la vale Very Happy ).Eu merg des la munte dar deja mi-e groaza sa mai merg din cauza lor.De vreo luna am fost cu un 4x4 si m-am trezit in vf muntelui cu 2 dulai imensi ,mai ca sareau la geam.Daca eram pe jos?!Ceva solutii in afara de a sta in casa? Wink Vara asta am avut cel putin 5 experiente similare .

Cautand solutii pe internet am gasit un articol cu un titlu mai mult decat sugestiv:

http://alpinet.org/main/articole/show_ro_t_groparii-turismului-montan-cainele-de-la-stana_id_2074.html
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Cum ne aparam de caini? Empty Re: Cum ne aparam de caini?

Mesaj  scarface Mier Sept 05, 2012 7:43 am

Ia un pistol cu gloante oarbe cu tine / pistol cu gaz.

Ultima editare efectuata de catre scarface in Vin Noi 16, 2012 9:49 am, editata de 1 ori
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  DanC Mier Sept 05, 2012 7:58 am

Merci de idee,chiar am sa caut .Oricum imi trebuie ceva automat ca doar peste haite dau.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  scarface Mier Sept 05, 2012 9:56 am

Nu cred, daca tragi in aer nu se mai ating de tine. Varianta ieftina este o bricheta si cateva petarde....
Daca te musca vreunul remediul de luat imediat este Belladonna (C30 sau 200)...si eventual unul pt. sperietura inainte (Aconitum sau Opium C200)
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Mesaj  DanC Vin Noi 16, 2012 8:25 am

Spray cu piper este solutia,deja l-am spreiat pe unul chiar la o margine de padure ,iesind dintr-o curte.Instant a luat-o la fuga.Recomand neaparat la ture de munte .Sa luati sa fie cu jet,ca merge la 5 m.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  CristianPsi Vin Noi 16, 2012 8:31 am

personal cand am probleme si vad ca ataca lovesc cu piciorul ca si cum as degaja o minge de fotbal desi am jucat numai baschet in viata asta. asa mi-am tratat si micile frici ce le-am am avut de la anumite episoade gen. cand sunt prea multi simulez ca iau ceva de pe jos si lovesc. baza ramane insa degajatul de la o poarta la alta.
CristianPsi
CristianPsi

Data de inscriere : 19/11/2010
Varsta : 44
Localizare : Constanta

Sus In jos

Mesaj  DanC Vin Noi 16, 2012 8:38 am

CristianPsi a scris:personal cand am probleme si vad ca ataca lovesc cu piciorul ca si cum as degaja o minge de fotbal desi am jucat numai baschet in viata asta. asa mi-am tratat si micile frici ce le-am am avut de la anumite episoade gen. cand sunt prea multi simulez ca iau ceva de pe jos si lovesc. baza ramane insa degajatul de la o poarta la alta.

Nu stiu cand ai fost ultima data la munte,eu abea astept weekend-ul ca am si sters-o asa ca vorbesc din experienta vasta.Nu mai tine figura cu piatra luata de jos pt ca s-a schimbat treaba la stane:multi oameni instariti s-au orientat spre cresterea oilor,au bani si au inceput sa cumpere caini ciobanesti adevarati-Ciobanesc Mioritic/Carpatin,Ciobanesc Asia Centrala,etc la care crede-ma nu tine figura cu piatra si piciorul.S-a desteptat lumea ca 2 Mioritici fac cat 12 javre.
DanC
DanC

Sus In jos

Mesaj  CristianPsi Vin Noi 16, 2012 8:44 am

mda, cred c-ai dreptate : evident nu as putea face fata unui caine "profesionist" de 50-70 de kg. dar nici sa umblii cu tot felul de sprayuri si alte nebunii nu mi se pare fain.
nu prea imi place muntele, ma plictisesc repede, insa ar fi culmea cand merg si eu o data la 200 de ani sa fiu atacat de caini : nu mi se intampla vreodata.
CristianPsi
CristianPsi

Data de inscriere : 19/11/2010
Varsta : 44
Localizare : Constanta

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum