Un interviu deosebit
3 participanți
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Un interviu deosebit
http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/Neagu_Djuvara_istoric-diplomat-jurist_0_727727460.html
Numai un citat aici:
Pentru un om care are o evidentă pasiune pentru studiu, cum se văd rezultatele examenelor de Bacalaureat din ultimii ani? Anul trecut, într-o primă etapă, şi în condiţiile unei supravegheri severe, nu au luat nici jumătate din candidaţi...
Am să vă spun un lucru supărător: la noi s-a dezvoltat mai rău decât oricând, în ultimii 60 de ani de comunism, hoţia, trişarea, minciuna, furtul! La noi, de la vlădică la opincă, toată lumea fură. Şi de aceea şi copiii fac la fel! Iar dacă nimeni nu mai are moralitate, nu mai au nici
copiii. Dacă aş fi preşedinte al Republicii, aş face o mare adunare de învăţători şi aş spune că pentru 10-20 de ani să se pună accentul, din şcoala primară, pe cinste! La noi, ideea de a şmecheri e considerată nu doar normală, dar aproape o datorie! Copiii ăştia sigur că trişează, pentru că ei sunt necinstiţi din educaţie. Deocamdată, sigur că e nevoie de sistemul ăsta de supraveghere, dar pentru lunga durată trebuie să schimbăm mentalitatea, încă de la şcoala primară. Să-i învăţăm că una din cele 10 porunci este „să nu furi"!
Numai un citat aici:
Pentru un om care are o evidentă pasiune pentru studiu, cum se văd rezultatele examenelor de Bacalaureat din ultimii ani? Anul trecut, într-o primă etapă, şi în condiţiile unei supravegheri severe, nu au luat nici jumătate din candidaţi...
Am să vă spun un lucru supărător: la noi s-a dezvoltat mai rău decât oricând, în ultimii 60 de ani de comunism, hoţia, trişarea, minciuna, furtul! La noi, de la vlădică la opincă, toată lumea fură. Şi de aceea şi copiii fac la fel! Iar dacă nimeni nu mai are moralitate, nu mai au nici
copiii. Dacă aş fi preşedinte al Republicii, aş face o mare adunare de învăţători şi aş spune că pentru 10-20 de ani să se pună accentul, din şcoala primară, pe cinste! La noi, ideea de a şmecheri e considerată nu doar normală, dar aproape o datorie! Copiii ăştia sigur că trişează, pentru că ei sunt necinstiţi din educaţie. Deocamdată, sigur că e nevoie de sistemul ăsta de supraveghere, dar pentru lunga durată trebuie să schimbăm mentalitatea, încă de la şcoala primară. Să-i învăţăm că una din cele 10 porunci este „să nu furi"!
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
Re: Un interviu deosebit
eu cred ca e posibil ca in vreo 20-30 de ani sa se mai "curete" un pic in tara "atmosfera", poate si biologic vorbind sa vina alte "rase" si poate sa o ducem mai bine per total. ce ma doare este faptul ca toate astea se intampla in timpul tineretii mele si deci ma loveste frontal ca vreau sau ca nu vreau. nu mai stiu unde am citit cum ca parintii nostri ce au prins perioada lui 65 - 75 pana-n 80 sa zicem au avut parte de o tinerete mai faina comparativ cu ce traiesc eu acum. evident pot crede sau nu chestia asta dar din ce am discutat cu maica mea pare oarecum adevarat cel putin la nivel de resursa umana.
CristianPsi- Mesaje : 265
Data de inscriere : 19/11/2010
Varsta : 44
Localizare : Constanta
Re: Un interviu deosebit
scarface a scris:http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/Neagu_Djuvara_istoric-diplomat-jurist_0_727727460.html
Numai un citat aici:
Diferenta dintre atunci si acum e ca acum oamenii se simt liberi sa fure
thaisia- Mesaje : 40
Data de inscriere : 15/01/2013
Subiecte similare
» Un ziar deosebit
» Un virtuos deosebit la pian
» Demolarea de pe 11 septembrie. Un film documentar deosebit.
» Interviu cu Vithoulkas
» Interviu cu dr.Stefan Lanka
» Un virtuos deosebit la pian
» Demolarea de pe 11 septembrie. Un film documentar deosebit.
» Interviu cu Vithoulkas
» Interviu cu dr.Stefan Lanka
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum