The True Story of Oscillococcinum
3 participanți
DanC- Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47
Re: The True Story of Oscillococcinum
Cred ca prinicipiul de actiune al acestui remediu este urmatorul:
Rata trebuie sa aiba de la Dzeu putere mare de a rezista apei si ca urmare are in ea o forta de foc.
Problema care apare la raceala este o lipsa de foc si un exces se apa care duce la secretii.
Forta ratei actionand contrariu acestei slabiciuni opreste raceala.
Pulmo vulpis un remediu din plamanul vulpei ajuta la astm deoarece vulpea are un plaman bun si poate alerga extrem de mult. Similar.
Inca o chestie care am remarcat-o de curand. Inainte lumea bea tzuica fiarta cu piper la raceala.
Foarte intelept: tzuica este foc si piperul la fel. Prin fierbere se elimina din alcool, dar focul ramane si combate lipsa de foc din corp care apare la raceala.
In caz ca cineva s-a racit prea tare dar "raceala" este de abia la debut si nu a inceput bine, lucrurile care ar ajuta cel mai mult:
a) incalzire pe dinauntru cu tzuica fiarta sau cu vin fiert cu miere sau cu ceai cu miere fiarta (mierea este de asemenea focoasa).
Condimente focoase sunt scortisoara , piperul. Plante: menta, salvia.
b) combaterea congestiei cauzate de frig cu remediul homeopat Camphora CH2-3 luat des (sau tinctura de camphora dluata sau facut cu eticheta)
c) incalzire rapida dar moderata, inainte ca frigul sa se duca in intergul corp.
Rata trebuie sa aiba de la Dzeu putere mare de a rezista apei si ca urmare are in ea o forta de foc.
Problema care apare la raceala este o lipsa de foc si un exces se apa care duce la secretii.
Forta ratei actionand contrariu acestei slabiciuni opreste raceala.
Pulmo vulpis un remediu din plamanul vulpei ajuta la astm deoarece vulpea are un plaman bun si poate alerga extrem de mult. Similar.
Inca o chestie care am remarcat-o de curand. Inainte lumea bea tzuica fiarta cu piper la raceala.
Foarte intelept: tzuica este foc si piperul la fel. Prin fierbere se elimina din alcool, dar focul ramane si combate lipsa de foc din corp care apare la raceala.
In caz ca cineva s-a racit prea tare dar "raceala" este de abia la debut si nu a inceput bine, lucrurile care ar ajuta cel mai mult:
a) incalzire pe dinauntru cu tzuica fiarta sau cu vin fiert cu miere sau cu ceai cu miere fiarta (mierea este de asemenea focoasa).
Condimente focoase sunt scortisoara , piperul. Plante: menta, salvia.
b) combaterea congestiei cauzate de frig cu remediul homeopat Camphora CH2-3 luat des (sau tinctura de camphora dluata sau facut cu eticheta)
c) incalzire rapida dar moderata, inainte ca frigul sa se duca in intergul corp.
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
pai-pai, nu stiu daca-i lipsa de Foc(sau poate focul aici are alt sens decat cel inteles de mine). ma dau pe mine ca ex : plec undeva, am o energie parca-n exces , ma incalzesc tot, transpir combinat cu imbracaminte groasa (apa intervine si mi stinge focul), iar tot acest "Foc" e stins puternic de temperatura de afara lasandu-se in genere cu o raceala urata. pe de alta parte daca nu ma imbrac f gros platesc tot cu aceasi raceala. in ultima perioada (2 ani) am un balans si nu mai racesc dar totusi nu se stie niciodata..
pt mine, apropo de acest osciloc regula-i simpla : am plecat undeva, simt ca ma ia "nebunia" si ma infierbant (indiferent ca afara e zero grade absolut sau nu) trebuie sa ajung cat mai rpd sa inghit doza de osciloc nerespectand nici o poveste din prescriptie - cand simt ca imi e taiat campul, am si luat. DAR daca doza nu o iau in maxim 30-60 de minute dupa eveniment, oscilo nu ma mai poate ajuta.
in schimb atunci ma ajuta binisor gelsemium 30 ch. de multe ori cand chiar dupa raceala de afara trece timp indelungat fac si putina febra, o doza de aconitum 30 ch VINDECA cam tot la mine. dar doza asta mere asa doar de acum 3 ani, pana atunci aconit era fara efect aici. deja senzationalul gelsemium nu mai are efectul ce-l avea acum ceva timp
dar ce zic eu aici nu s niste raceli grele, sunt doar niste "fluctuatii" energetice, cum imi place mie sa le zic
ca sa concluzionez : oscilo are efect foarte bun si la cei supraincalziti desi ei sunt reci
pt mine, apropo de acest osciloc regula-i simpla : am plecat undeva, simt ca ma ia "nebunia" si ma infierbant (indiferent ca afara e zero grade absolut sau nu) trebuie sa ajung cat mai rpd sa inghit doza de osciloc nerespectand nici o poveste din prescriptie - cand simt ca imi e taiat campul, am si luat. DAR daca doza nu o iau in maxim 30-60 de minute dupa eveniment, oscilo nu ma mai poate ajuta.
in schimb atunci ma ajuta binisor gelsemium 30 ch. de multe ori cand chiar dupa raceala de afara trece timp indelungat fac si putina febra, o doza de aconitum 30 ch VINDECA cam tot la mine. dar doza asta mere asa doar de acum 3 ani, pana atunci aconit era fara efect aici. deja senzationalul gelsemium nu mai are efectul ce-l avea acum ceva timp
dar ce zic eu aici nu s niste raceli grele, sunt doar niste "fluctuatii" energetice, cum imi place mie sa le zic
ca sa concluzionez : oscilo are efect foarte bun si la cei supraincalziti desi ei sunt reci
CristianPsi- Mesaje : 265
Data de inscriere : 19/11/2010
Varsta : 44
Localizare : Constanta
pai da, dar tu nu iei in consideratie ca orice remediu este ambivalent, regleaza atat excesul cat si lipsa, depinde de pacient.
Mai sus am pomenit numai aspectul mai des intalnit...
Mai sus am pomenit numai aspectul mai des intalnit...
Ultima editare efectuata de catre scarface in Mier Feb 08, 2012 11:53 am, editata de 1 ori
scarface- Admin
Data de inscriere : 19/11/2009
"senzationalul gelsemium nu mai are efectul ce-l avea acum ceva timp" -adica?Expresia asta as zice ca mai mult merge la vocabularul bacteriologilor despre antibioticele care-si fac de cap
DanC- Mesaje : 1033
Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47
Subiecte similare
» Istoria remediului Oscillococcinum si cum sa salvezi bani folosind acest remediu
» The Story of Transition
» michael moore - capitalism a love story
» The Story of Transition
» michael moore - capitalism a love story
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|