Insectele, stapanii de drept ai acestei planete
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Insectele, stapanii de drept ai acestei planete
Insectele reprezinta 80% din vietuitoarele acestei planete si exista peste un milion de specii diferite cunoscute, anual se descopera specii noi.
Exista mai multe sute de milioane de furnici pe cap de om.
Pe un metru patrat de padure exista 100.000 de insecte din soiuri diferite.
Exista 30 de grupe diferite de insecte si in fiecare grupa exista mai multe familii.
In familia Collembola exista 6000 de feluri diferite
In familia Archaeognata exista 450 feluri diferite
In familia Ephemeoptrea exista 2000 de feluri diferite
In familia Plecoptera exista 2000 de feluri diferite
in familia Thripse exista 4500 de feluri diferite
In familia Hemioptera exista 86000 de feluri diferite
In familia Sikade exista 35000 de feluri diferite
In familia Hmenoptera exista 100000 de feluri diferite
Exista 4000 tipuri gandaci ca cei din care fac parte carcalacii
Exista 5000 tipuri diferite de libelule.
Exista 10000 tipuri diferite de lacuste si 9000 tipuri de greieri.
Exista 12000 tipuri de paduchi.
Exista 360000 de tipuri diferite de gandaci si 150000 de feluri de fluturi.
Muschii insectelor sunt cei mai puternici pe intreaga planeta. Exista insecte ale caror aripi bat de 1000 de ori pe secunda,cele mai multe intre 30-50 de ori pe secunda si foarte multe intre 100-500 pe secunda.
Insectele pot sa zboare, mearga, sa inoate, se mearga pe apa, sa stea sub apa.
Vespiile au pe spate un fel de panou solar care produce curent electric.
Fluturii se incarca de la soare pentru a putea zbura.
Fluturii de noapte zboara din Africa pana in Europa si desi nu se pot inmulti decat aici ei nu se intorc niciodata inapoi.
Si totusi vin in mod continuu.
Mecanismele folosite pentru a zbura sunt la insecte extrem de sofisticate si diferite: de la 2 la 4 aripi, aripi cu batai simultane sau independente, zbor inainte si inapoi, mecanisme de aterizare si decolare, de adapostire a aripilor.
Insectele au un sistem circulatoriu sofisticat si genial care le permit sa transporte lichidul care tine loc de sange in tot corpul si in sepcial in picioarele si antenele lungi desi ele nu detin vase de sange.
Ochii insectelor sunt extrem de complicati daca ne gandim la musca sau albina si sunt in contradictie cu optica asa cume ste ea inteleasa de om. Insectele sunt capabile sa auda, sa simta, sa vada atat in spectrul vizual cat si in cel ultraviolet sau infrarosu. Sunt vespii care lucreaza o jumatate de ora pentru a da o gaura intr-un copac unde ele simt niste larve care se traiesc inauntru acestora si carora le injecteaza ouala din care vor iesi mai tarziu larvele de vespii. Aceste larve isi vor manca pe cei care i-au "crescut".
Chiar si tranformarile unui ou intr-o larva si din larva in fluture sau insecta sunt miraculoase din orice punct de vedere.
Culorile fluturilor sunt fenomenale si ele au pana si tenta metalica sau fluorescenta pe care le produc cu tricuri
optice datorita structurii materialului din care este facuta aripa si fenomenelor de polarizare a luminii.
Licurii produc lumina, desi nu au baterii.
Albinele si furnicile formeaza state cu o ierarhie si o organizatie incredibila.
In USA au fost gasite adevarate orase urisae construite de termite pe o suprafata de 20 de hectare.
Albinele care culeg mierea din padure nu o culeg ele in mod direct ci o preiau de la niste paduchi care se hranesc cu plantele din padure si secreta ceva ca excrement. Albinele se ingrijesc de acesti paduchi si ii pazesc si pe care ii "mulg" precum oamenii vacile. Furnicile cresc ciuperci din care se hranesc, cultivandu-le ca si oamenii.
Putini stiu ca de fapt ca cele mai multe insecte se afla in aer si nu in sol. Acolo unde zboara randunicile este plin de insecte.
Aceste insecte traiesc numai cateva ore sau zile si se nasc in aer. Exista insecte care traiesc cateva minute, altele care traiesc numai o zi. Cele mai multe insecte traiesc numai un sezon, altele pot trai multi ani.
Cea mai mare insecta masoara 35 de centimetrii si o puteti vedea mai jos intr-un film.
Musca merge pe geam si pe tavan datorita unui sistem electromagnetic care creeaza o atragere intre picioarele ei incarcate electric pozitiv si substratul pe care merge, care este incarcat negativ.
Musca este primul animal care a aparut de pamant si este neschimbata de cand a aparut. Mustile prinse in rasina acum sute de milioane de ani dovedesc acest lucru. Nici macar insectele care traiesc cateva ore nu s-au schimbat.
Insectele sunt dovada imposibilitatii unei evolutii caci exista catave milioane de specii diferite si care sunt imposibil
de a fi evoluat in timp util. Dat fiind combinatia uriasa cat si perfectiunea insectelor, acest timp ar fi cu mult mai mare decat timpul de existenta al pamantului. In plus s-au descoperit in rasinile copacilor de acum 200-300 de ani acelasi insecte
ca si astazi, dovada ca ele nu s-au schimbat de fapt niciodata, ci au fost de la inceput asa cum sunt. Chiar daca unele
insecte nu mai exista, nu exista nici o dovada pana acum ca o noua insecta ar fi evoluat din alta.
In 200 de milioane de ani nu s-a descoperit nici un fel de evolutie, atat la animale cat si la insecte.
Insectele dispun de sute de sisteme sofisticate de zbor si cele mai multe sunt dependente de anumite plante sau locuri
incat nici macar nu au putut evolua fara ca aceste plante sa existe inaintea lor.
Cele mai multe insecte se hranesc numai cu anumite plante sau resturi organice murind imediat de indata
ce acestea ar disparea. Multe insecte care se hranesc cu plante sau lemn pot digera mancarea numai datorita faptului ca au in sistemul digestiv anumite bacterii care sunt in stare sa descompuna celuloza. Ca sa poate schimba hrana aceste insecte ar trebui sa astepte cateva milioane de ani pana bacteriile cu pricina ar "evolua" ca sa se adapteze la noua hrana.
Acest lucru este insa imposibil intr-un scurt timp insectele murind de indata ce vor incerca sa schimbe hrana, lucru ce nu il vor si pot face nicidecum. Incercati sa dati la insecta ceva care ea nu obisnuieste sa manance.
Luati la un caine mancarea pe care o mananca in mod natural si dati-i una pentru el nedigerabila sa vedeti daca "evolueaza" sau moare de foame.
Luati la o musca de otet hrana naturala sa vedeti daca evolueaza sau moare. Teoria evolutiei este una din aberatiile stiintifice fara nici o dovada sau logica facute numai cu scopul de a indeparta oamenii de adevar si de faptul ca totul a fost creeat intr-o perfectiune deplina cu o inteligenta si cunoastere de care numai Dumnzeue poate sa dispuna.
Nu exista absolut nici o singura insecta din milioanele de specii diferite care, prin "incercarile" evolutiei, sa fie un fiasco evolutional sau sa prezinte o singura greseala. Evolutia se bazeaza pe idea de schimabari aleatoare dupa "trial and error " fara o planificare. Rezultatele "evolutiei" arata insa o planificare si simbioza perfecta.
Exista plante care nu se pot inmulti fara o anumita insecta si insecte care nu pot trai fara aceea planta.
Cum sa exista una fara alta daca nu suntd e la inceput concepute perfect pentru simbioza?
Nici un om nu produce suruburi pentru care nu face si o cheie care sa le poat deschida.
Greseli ale evolutiei nu pot fi nicaieri gasite, ba dimpotriva! Fiecare insecta dispune de mecanisme biologie si comportamente care lasa cu gura cascata stiinta si cu cat se cerceteaza si stie mai mult cu atat mai mare este uluirea oamenilor de stiinta. Pacat ca oamenii de "stiinta" nu-si dau seama ca o diversitate si o complexitate atat de mare si ingenioasa nu poate sa apara din intamplare prin defecte genetice.
Nici macar nu isi dau seama ca "natura" nu are cum sa gandeasca si sa stie legile complexe ale fizicii. Sau dispune natura
de inteligenta si cunoastere in avand si este capabila de planuri, corecturi ? Daca da, atunci nu poate fi numita "natura" ci o fiinta inteligenta.
Daca oamenii, dispunand de inteligenta si cunoastere, au avut nevoie de cateva mii da ani ca sa ajunga sa construiasca un un avion - insa copiind pasarile deja existente - cum este posibil ca "natura" oarba si aleatoare, fara sa dispuna de cunoastere, proiectare si inteligenta sa fi facut sute de mii sau milioane de dispozitive de zbor diferite, de la insecte pana la pasari si chiar si pesti zburatori ?
Nemaitinand cont de toate milioanele de sisteme digestive, de locomotie, de vaz si auz, de tactici de camumflaj sau tactici de lupta si de gasire a hranei.
Exista chiar si seminte de copac sub forma de parasuta, avion,elice, paraglider care le permite sa zboare cat mai departe de copac. De unde sa stie copacul sau intamplarea legile gravitatiei si ale termodinamicii ca sa proiecteze ceva ca atare intr-o perfectiune deplina si care daca nu era indeplinita de la inceput acel copacul ar fi fost sortit pieirii ?
Ca sa nu mai vorbim de estetica, de alegerea perfecta a formelor si culorilor. Cine pare poate sa creada ca o astfel de perfectiune functionala si estetica poate aparea din intamplare in triliarde de miliarde variatii diferite fara nici o greseala?
Scarface
--------------------
Cateva filmulete:
Si ceva nostim:
Filme
Colapsul evolutiei - in limba romana
Un film despre albina
Un film despre termite
Un film despre licurici
Exista mai multe sute de milioane de furnici pe cap de om.
Pe un metru patrat de padure exista 100.000 de insecte din soiuri diferite.
Exista 30 de grupe diferite de insecte si in fiecare grupa exista mai multe familii.
In familia Collembola exista 6000 de feluri diferite
In familia Archaeognata exista 450 feluri diferite
In familia Ephemeoptrea exista 2000 de feluri diferite
In familia Plecoptera exista 2000 de feluri diferite
in familia Thripse exista 4500 de feluri diferite
In familia Hemioptera exista 86000 de feluri diferite
In familia Sikade exista 35000 de feluri diferite
In familia Hmenoptera exista 100000 de feluri diferite
Exista 4000 tipuri gandaci ca cei din care fac parte carcalacii
Exista 5000 tipuri diferite de libelule.
Exista 10000 tipuri diferite de lacuste si 9000 tipuri de greieri.
Exista 12000 tipuri de paduchi.
Exista 360000 de tipuri diferite de gandaci si 150000 de feluri de fluturi.
Muschii insectelor sunt cei mai puternici pe intreaga planeta. Exista insecte ale caror aripi bat de 1000 de ori pe secunda,cele mai multe intre 30-50 de ori pe secunda si foarte multe intre 100-500 pe secunda.
Insectele pot sa zboare, mearga, sa inoate, se mearga pe apa, sa stea sub apa.
Vespiile au pe spate un fel de panou solar care produce curent electric.
Fluturii se incarca de la soare pentru a putea zbura.
Fluturii de noapte zboara din Africa pana in Europa si desi nu se pot inmulti decat aici ei nu se intorc niciodata inapoi.
Si totusi vin in mod continuu.
Mecanismele folosite pentru a zbura sunt la insecte extrem de sofisticate si diferite: de la 2 la 4 aripi, aripi cu batai simultane sau independente, zbor inainte si inapoi, mecanisme de aterizare si decolare, de adapostire a aripilor.
Insectele au un sistem circulatoriu sofisticat si genial care le permit sa transporte lichidul care tine loc de sange in tot corpul si in sepcial in picioarele si antenele lungi desi ele nu detin vase de sange.
Ochii insectelor sunt extrem de complicati daca ne gandim la musca sau albina si sunt in contradictie cu optica asa cume ste ea inteleasa de om. Insectele sunt capabile sa auda, sa simta, sa vada atat in spectrul vizual cat si in cel ultraviolet sau infrarosu. Sunt vespii care lucreaza o jumatate de ora pentru a da o gaura intr-un copac unde ele simt niste larve care se traiesc inauntru acestora si carora le injecteaza ouala din care vor iesi mai tarziu larvele de vespii. Aceste larve isi vor manca pe cei care i-au "crescut".
Chiar si tranformarile unui ou intr-o larva si din larva in fluture sau insecta sunt miraculoase din orice punct de vedere.
Culorile fluturilor sunt fenomenale si ele au pana si tenta metalica sau fluorescenta pe care le produc cu tricuri
optice datorita structurii materialului din care este facuta aripa si fenomenelor de polarizare a luminii.
Licurii produc lumina, desi nu au baterii.
Albinele si furnicile formeaza state cu o ierarhie si o organizatie incredibila.
In USA au fost gasite adevarate orase urisae construite de termite pe o suprafata de 20 de hectare.
Albinele care culeg mierea din padure nu o culeg ele in mod direct ci o preiau de la niste paduchi care se hranesc cu plantele din padure si secreta ceva ca excrement. Albinele se ingrijesc de acesti paduchi si ii pazesc si pe care ii "mulg" precum oamenii vacile. Furnicile cresc ciuperci din care se hranesc, cultivandu-le ca si oamenii.
Putini stiu ca de fapt ca cele mai multe insecte se afla in aer si nu in sol. Acolo unde zboara randunicile este plin de insecte.
Aceste insecte traiesc numai cateva ore sau zile si se nasc in aer. Exista insecte care traiesc cateva minute, altele care traiesc numai o zi. Cele mai multe insecte traiesc numai un sezon, altele pot trai multi ani.
Cea mai mare insecta masoara 35 de centimetrii si o puteti vedea mai jos intr-un film.
Musca merge pe geam si pe tavan datorita unui sistem electromagnetic care creeaza o atragere intre picioarele ei incarcate electric pozitiv si substratul pe care merge, care este incarcat negativ.
Musca este primul animal care a aparut de pamant si este neschimbata de cand a aparut. Mustile prinse in rasina acum sute de milioane de ani dovedesc acest lucru. Nici macar insectele care traiesc cateva ore nu s-au schimbat.
Insectele sunt dovada imposibilitatii unei evolutii caci exista catave milioane de specii diferite si care sunt imposibil
de a fi evoluat in timp util. Dat fiind combinatia uriasa cat si perfectiunea insectelor, acest timp ar fi cu mult mai mare decat timpul de existenta al pamantului. In plus s-au descoperit in rasinile copacilor de acum 200-300 de ani acelasi insecte
ca si astazi, dovada ca ele nu s-au schimbat de fapt niciodata, ci au fost de la inceput asa cum sunt. Chiar daca unele
insecte nu mai exista, nu exista nici o dovada pana acum ca o noua insecta ar fi evoluat din alta.
In 200 de milioane de ani nu s-a descoperit nici un fel de evolutie, atat la animale cat si la insecte.
Insectele dispun de sute de sisteme sofisticate de zbor si cele mai multe sunt dependente de anumite plante sau locuri
incat nici macar nu au putut evolua fara ca aceste plante sa existe inaintea lor.
Cele mai multe insecte se hranesc numai cu anumite plante sau resturi organice murind imediat de indata
ce acestea ar disparea. Multe insecte care se hranesc cu plante sau lemn pot digera mancarea numai datorita faptului ca au in sistemul digestiv anumite bacterii care sunt in stare sa descompuna celuloza. Ca sa poate schimba hrana aceste insecte ar trebui sa astepte cateva milioane de ani pana bacteriile cu pricina ar "evolua" ca sa se adapteze la noua hrana.
Acest lucru este insa imposibil intr-un scurt timp insectele murind de indata ce vor incerca sa schimbe hrana, lucru ce nu il vor si pot face nicidecum. Incercati sa dati la insecta ceva care ea nu obisnuieste sa manance.
Luati la un caine mancarea pe care o mananca in mod natural si dati-i una pentru el nedigerabila sa vedeti daca "evolueaza" sau moare de foame.
Luati la o musca de otet hrana naturala sa vedeti daca evolueaza sau moare. Teoria evolutiei este una din aberatiile stiintifice fara nici o dovada sau logica facute numai cu scopul de a indeparta oamenii de adevar si de faptul ca totul a fost creeat intr-o perfectiune deplina cu o inteligenta si cunoastere de care numai Dumnzeue poate sa dispuna.
Nu exista absolut nici o singura insecta din milioanele de specii diferite care, prin "incercarile" evolutiei, sa fie un fiasco evolutional sau sa prezinte o singura greseala. Evolutia se bazeaza pe idea de schimabari aleatoare dupa "trial and error " fara o planificare. Rezultatele "evolutiei" arata insa o planificare si simbioza perfecta.
Exista plante care nu se pot inmulti fara o anumita insecta si insecte care nu pot trai fara aceea planta.
Cum sa exista una fara alta daca nu suntd e la inceput concepute perfect pentru simbioza?
Nici un om nu produce suruburi pentru care nu face si o cheie care sa le poat deschida.
Greseli ale evolutiei nu pot fi nicaieri gasite, ba dimpotriva! Fiecare insecta dispune de mecanisme biologie si comportamente care lasa cu gura cascata stiinta si cu cat se cerceteaza si stie mai mult cu atat mai mare este uluirea oamenilor de stiinta. Pacat ca oamenii de "stiinta" nu-si dau seama ca o diversitate si o complexitate atat de mare si ingenioasa nu poate sa apara din intamplare prin defecte genetice.
Nici macar nu isi dau seama ca "natura" nu are cum sa gandeasca si sa stie legile complexe ale fizicii. Sau dispune natura
de inteligenta si cunoastere in avand si este capabila de planuri, corecturi ? Daca da, atunci nu poate fi numita "natura" ci o fiinta inteligenta.
Daca oamenii, dispunand de inteligenta si cunoastere, au avut nevoie de cateva mii da ani ca sa ajunga sa construiasca un un avion - insa copiind pasarile deja existente - cum este posibil ca "natura" oarba si aleatoare, fara sa dispuna de cunoastere, proiectare si inteligenta sa fi facut sute de mii sau milioane de dispozitive de zbor diferite, de la insecte pana la pasari si chiar si pesti zburatori ?
Nemaitinand cont de toate milioanele de sisteme digestive, de locomotie, de vaz si auz, de tactici de camumflaj sau tactici de lupta si de gasire a hranei.
Exista chiar si seminte de copac sub forma de parasuta, avion,elice, paraglider care le permite sa zboare cat mai departe de copac. De unde sa stie copacul sau intamplarea legile gravitatiei si ale termodinamicii ca sa proiecteze ceva ca atare intr-o perfectiune deplina si care daca nu era indeplinita de la inceput acel copacul ar fi fost sortit pieirii ?
Ca sa nu mai vorbim de estetica, de alegerea perfecta a formelor si culorilor. Cine pare poate sa creada ca o astfel de perfectiune functionala si estetica poate aparea din intamplare in triliarde de miliarde variatii diferite fara nici o greseala?
Scarface
--------------------
Cateva filmulete:
Si ceva nostim:
Filme
Colapsul evolutiei - in limba romana
Un film despre albina
Un film despre termite
Un film despre licurici
scarface- Admin
- Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009
Subiecte similare
» Mari firme farmaceutice folosesc bebelusi din India drept cobai
» Cip-ul implant a devenit realitate - cum a servit gripa porcina drept pretext
» Drept de libera practica homeopatie pentru farmacisti, laboranti, stomatologi
» Cip-ul implant a devenit realitate - cum a servit gripa porcina drept pretext
» Drept de libera practica homeopatie pentru farmacisti, laboranti, stomatologi
Forum de discutii pe teme de sanatate :: Loc de posturi private si discutii in afara topicului :: Arta, filme, cultura, lucruri intersante
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum