Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.

4 participanți

In jos

Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.  Empty Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.

Mesaj  scarface Mier Sept 08, 2010 12:52 am

Cum se pacalesc oamenii ca sa ingurgiteze o toxina ?
Facandu-le frica de o boala si oferindu-le toxinca ca fiind solutia pt. frica lor.
La gravide frica cea mai mare este de a avea un copil handicapat si medicina
le ofera ca solutie acid folic sub forma de pastile ca fiind salvarea.

Insa putini stiu ce este acidul folic, unde se gaseste in mod natural si
ce efect are asupra organismului gravidei si fatului.

Doctorii oricum nu gandesc si nici nu au gandit vreodata si vand numai medicamentele care se fabrica oricat
de toxice si daunatoare. De la medici nu se poate astepta nimic inteligent oricum caci ei preiau orbeste
teoriile false lansate de producatotii de medicamente prin studii platite si falsificate tot de ei.
Putini sunt cei care gandesc si sunt critici.

Despre acidul folic un medic scrie pe un forum
(http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=153&id_cat=45&id_prod=34929&anc=118824)
ca "Acid folic = vitamina B9."

Trucul nr. 1: tot ce este "vitamina " sugereaza ca este bun. Insa dupa cum spune si numele acidul folic este un acid
si acizii ingeneral sunt toxici pt. organism. Nici vitamina K sau vitamina D nu sunt vitamine
iar cele mai multe vitamine artificiale sunt tot acizi. Cuvantul "vitamina" este tot atat de inselator
ca si cuvantul "democratie".

Acel medic mai spune ca nu ar exista diferenta intre acidul folic artificial si cel natural si ca
"daca ar exista diferente nu ar avea efect. "

A doua greseala: orice substanta are un efect, insa ce efect, bun sau rau, e f. greu de observat
mai ales cand nici nu cauti sa vezi efectul si numai dai orbeste medicamente.

Aceste argumente ale unui medic sunt nu numai evident gresite dar si mult prea simpliste, bune de scris in
reviste ieftine si reclama dar nu intr-o discutie stiintifica. "Daca si cu parca" se plimbau in barca.

Este o diferenta mare intre ACIDUL FOLIC care se vinde ca medicament si FOLAT-ul prezent in mod natural
in anumite plante tot asa cum este o diferenta intre concentrat din samburi de mere si mere.
Acidul folic se numeste Vitamina 9 numai in USA si putine alte tari. In rest se numeste Vitamina 11.
In USA acidul folic se pune fortat in produse de panificatie. Numarul de malformatii congentitale
nu a scazut insa deloc.

"Daca ar exista diferente (intre acidul folic si folat) nu ar avea efect. "

Daca suplimentarea fortata a alimentelor de cateva decenii in USA si CANADA cat si folosirea pastilelor cu acid folic nu a dus
inca la scaderea malformatiilor in USA, inseamma ca prezumtia INDUSTRIEI FARMACEUTICE ca lipsa acidului folic
natural cat si folosirea celui artificial ar duce la reducerea lor este COMPLET ERONATA.

Daca vi se spune ca aspirina vindeca durere de cap, dar oamenii tot au durere de cap, ce concluzie trageti ?
Ca aspirina nu vindeca durerea de cap.

O pacienta scrie:
"iau de doua luni poate si mai bine trei luni vit e , ac folic, magneziu cu b6 , cetebe ,si aspenter .
oare o fii bine pt copil ?am 18 saptamani.sunt diagnosticata cu trombofilie dupa niste analize.
ce sa fac dr ginecolog imi spune sa le iau in continuare..."

Pacienta de mai sus a piertut deja 4 sarcini in ciuda "tratamentellor" doctorilor, daca acest acidul ar fi bun
la ceva atunci cred ca numai la piederi de sarcina.

Este greu de crezut insa exact asta este scopul pervers pt. care se "foliaza" gravidele,
pentru a se face imposibila sarcina ! Insa mai exista si Dumnezeu si corpul stie sa se apare de prostiile doctorilor.
Insa efectele negative de la tratamentele cu acid folic se vad la toate greavidele care l-au luat.

Acel medic mai scrie: "Vinovat (pentru lipsa de acid folic) e ritmul rapid in care se deruleaza viata noastra astfel incat nu mai apucam sa mancam ce,
cand, cat si cum ar trebui. "

Vai, dar ce frumos argument DAR CAT DE FALS! Majoritatea gravidelor au mare grija ce si cum mananca.
In plus ar insemna ca ar ajunge daca eliminam stresul si nu mai trebuie sa ingurgitam pastile scumpe care pana acum
nu au nici un efect pozitiv dovedit ? De ce nu se recomada oamenilor liniste in loc de pastile artificiale ?

Insa acum sa vedem unde este prezent in mod natural acidul folic.

Acidul folic natural este prezent in mod natural in doze mai semnificative in plantele urmatoare spanac, sparghel, salata,
fasole, mazare, soja, naut.

De nici unul din aceste alimente nu are nevoie omul si omenirea nici nu s-a hranit cu aceste alimente,
ca alimente de baza.

Acidul folic natural este prezent de fapt numai in alimente putin folositoare sanatatii si chiar inutile si daunatoare
ca cele de mai sus.

Ati crescut cumva cu spanac sau sparghel ? Spargelul este chiar toxic si spanacul este o planta primitva
fara fier (minciuna ca ar avea fier mutl a fost lansata in Popey marinarul in anii 30) si in plus trage din sol
o multime de nitrati si toxine.

Putini stiu ca fasolele in general nu sutd elco sanatoase : mazarea, fasolea, soja, etc.

Acidul folic este prezent in cantitati mari in plus in alte produse naturale nesanatoase:
drojdie bere, branza mucegaita si cascaval (produs tot prin bacterii)
In plus acidul folic este generat dupa medicina in intestine in mod natural cu ajutorul bacteriilor,
asa ca nimeni nu are nevoie de el din afara. (in afara de cei care il vand)

------------------------------------------
In produsele santoase sau cele cu care s-a hranit omul pana acum folatul NICI este prezent numai in cantitati foarte mici !
Lapte 5 microgramme/100g
Peste 5 microgramme/100g
Carne de vaca slaba 3 microgramme/100g
Paine 15 microgramme/100g (graul degenerat din ziua de azi are mult mai mult)

Fructele care sunt cele mai sanatoase contin asa de putin acid folic caci nici macar nu sunt trecute in tabele !
La fel si legumele sanatoase !

------------------------------------------
Sa comparam acum produsele care au mult folat si care sunt de fapt nesanatoase si care nu au fost nici in
trecut hrana de baza a omului pe vremea CAND nu existau mai deloc malformatii:

Drojdie de bere 3200 microgramme/100g
Spanac 145 micrograme /100g
Salata verde 75 micrograme/100g
Soia 210 micrograme /100g
Naut 340 micrograme/100g
Mazare 145 micrograme/100g
Varza 187 micrograme/100g
----------------------------------

Dovada asta este irefutabila, indiferent ce crede unul sau altul: acidul folic nu este prezent deloc in produsele
naturale sanatoase ca urmare NU poate fi sanatos pt. om !
Nici nu poate fi numit "vitamina". Este o substanta care se afla cu predilectie in FRUNZE, de aceea se numeste si acid folic.
-----------------------------------------------------------------

"Prin studii multiple s-a ajuns la concluzia ca o doza de 400 de micrograme de acid folic zilnic este
suficient pentru a asigura concentratii optime si pentru a preveni malformatiile. "

Binecuvantat sa fie cel care crede ce spune industria farmaceutica fara sa cerceteze !

Ati auziti cumva vreodata de faptul ca numai doza distinge intre efectul benefic sau malefic al unei anumite substante ?
Pe langa faptul ca exista o diferenta evidenta intre FOLAT si ACID FOLIC, este o diferenta intre 400 micrograme zilnic
si pastilele date de medici la pacienti care contin:

Continutul la cateva pastile cu acid folic adunate din internet asa cum se vand ele:

"Compozitie: acid folic 1 mg. " O singura pastila din aceast medicament depaseste de 2 de ori recomandarea dozei utile.
"Compozitie: acid folic 5 mg. " O singura pastila din aceast medicament depaseste de 11 de ori recomandarea dozei utile.
"Compozitie: acid folic 114 mg." O singura pastila din aceast medicament depaseste de 285 de ori recomandarea dozei utile.
"Compozitie: acid folic 800 mg." O singura pastila din aceast medicament depaseste de 2000 de ori recomandarea dozei utile.

Oare se gandeste vreun medic, care de fapt a studiat un an de toxicologie dar care nu mai stie nimic din aceasra
, ca SUPRADOZAJUL unei substante artificiale este la fel de periculos ca si LIPSA acelei substante in mod natural in organism ?

Orice substanta, oricat de buna, poate deveni toxica daca se ingurtiteaza in doze mari,.
Acest lucru este valabil si pt. sare, apa, vitameine, carne, lapte. etc.

De ce sa nu fie acest lucru valabil la acid folic, o substanta care nu se gaseste in fructe, in cereale, in legume si
in majoritatea mancarurilor sanatoase ?

In tarile subdezvoltate oamenii nu primesc acid folic si nici vitamine si mananca simplu si totusi
nasc copii fara bolile de care sufera copii din tarile civilizate. De ce ?
Pentru ca nu iau toxine in timpul sarcinii si nu au atatia doctori care sa-i pacaleasca cu tot felul
de teorii daunatoare.

Cateva intrebari pt. medicii care recomand acid folic:
a) Dovediti mai intai cum de omenirea a putut naste copii FARA malformatii masive ca in ziua de azi cand fapt s-a hranit
zeci de mii de ani FARA alimente care contin acid folic in doze mari !
Cum de gravidel din tarile subdezvoltate nasc copii fara malformatii desi nu iau acid folic ca pastile ?
b) Dovediti ca gravidele care iau acid folic artificial nu produc copii cu malformatii
c) Dovediti ca supradozajul de acid folic NU,asa cum este facut zilnic la gravide, nu este pericolos si daunator sanatatii
si ca principul toxicologiei nu este valabil la acest medicament
d) Dovediti ca bacteriile din intestine NU produc acid folic deajuns pt. nevoile omului (in caz ca acesta ar avea intradevar nevoie de aceasta substanta)
e) Dovediti ca industria farmaceutica ne doreste binele si nu boala si profitul
f) Dovediti ca sunteti in stare sa ganditi logic si obiectiv

Intre timp se adauga si in Elvetia in peste 300 de produse. Exista multi care ar dorii sa il introduca fortat in toate produsele cu faina
alba asa cum se face deja in USA.

Ultima editare efectuata de catre scarface in Vin Apr 05, 2013 5:11 am, editata de 2 ori
scarface
scarface
Admin

Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.  Empty Re: Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.

Mesaj  pisica Vin Noi 09, 2012 3:26 am

Am mai citit articole care justificau de ce nu este sanatos acidul folic luat sub forma de pastile de catre gravide si tind sa fiu de acord cu aceasta teorie.

As avea insa ceva de comentat cu prvire la ideile din mesajul de mai sus, deoarece unele concluzii imi par fortate.
scarface a scris:O pacienta scrie:
"iau de doua luni poate si mai bine trei luni vit e , ac folic, magneziu cu b6 , cetebe ,si aspenter .
oare o fii bine pt copil ?am 18 saptamani.sunt diagnosticata cu trombofilie dupa niste analize.
ce sa fac dr ginecolog imi spune sa le iau in continuare..."

Pacienta de mai sus a piertut deja 4 sarcini in ciuda "tratamentellor" doctorilor, daca acest acidul ar fi bun
la ceva atunci cred ca numai la piederi de sarcina.
Cauza pierderilor de sarcina la pacienta amintita mai sus este trombofilia. Acidul folic nu combate efectele acesteia, deci nu pentru asta i-a fost prescris. Cu exceptia aspenterului (care e singurul medicament din lista de mai sus ce ar putea ataca problema trombofiliei), celelalte pastile fac parte din "pachetul standard" pentru gravide Very Happy. Menirea lor nu e sa impiedice o noua pierdere, ci sa ajute la dezvoltarea sanatoasa a sarcinii (conform principiilor moderne Neutral). Prezentarea acestui caz nu imi pare un argument bun pentru nocivitatea ori inutilitatea acidului folic la gravide.

Referitor la intrebarea de la punctul a) din incheierea mesajului, femeile din tarile subdezvoltate si cele din trecut, care au nascut/nasc copii fara malformatii, nu au fost/sunt supuse mediului toxic din prezentul tarilor dezvoltate. Asta ne face rau noua si copiilor nostri. Degeaba luam suplimente pentru ca ele nu sunt in masura sa anuleze celelalte rele (pe care tot cu mana noastra ni le-am facut).

pisica

Data de inscriere : 30/10/2012

Sus In jos

Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.  Empty Re: Acid folic pt. gravide: sau cum sa faci rau fatului si gravidei.

Mesaj  scarface Vin Noi 09, 2012 3:55 am

Da, ce sa spun.... tu care nu esti in stare sa vezi ca-ti daunezi singura cu mancatul des de inghetata si fructe vrei acum sa intelegi chestii complicate si sa ne inveti ca aspirina este o substanta
care face bine la fat si la gravida. Si desi ai mersi la zeci de doctori care spun aceleasi lucruri ca si tine acum nu te-a putut vindeca nici unul.
Ca sa nu m-ai vorbim ca nimeni - chiar si cu aparate si analize nu si-a dat seama de la ce ti se trage boala.

"Degeaba luam suplimente pentru ca ele nu sunt in masura sa anuleze celelalte rele (pe care tot cu mana noastra ni le-am facut)."

Pai nici acidul folic nu este capabil sa detoxifieze corpul, deci recunosti singura ca medicina face un lucru gresit.
Insa problema este ca medicina nu spune ca ni-l da din cauza ca suntem intoxicati ci din cauza ca avem nevoie de el in doze mai mari la sarcina, ceea ce este alta prostie caci acest acid se gaseste dupa cum se vede numai in plante nesantoase sau in cele care nu auf fost consumate de om ca hrana zilnic in trecut. Deci este o otrava pt. corp dat in doze mari si asta
dauneaza fetilor, lucrul ce si-l doreste explicit industria farmaceutica caci ea traieste de urma bolnavilor si nu a sanatosilor. De aceea trebuie sa prosteasca fraierii cu tot felul de teorii ca acestia sa inoculeze benevol tot felul de otravuri si toxine cu speranta falsa ca asa isi fac bine.

Argumentele tale nu pot fi decat oglinda medicinii care te-a inoculat pana acum cu tot felul de teorii prostesti. Insa nu se poate descoperi adevarul doar repetand aceste argumente. Pentru asta e nevoie de gandire logica fara prejudecati si de intelegere pt. scopul adevarat al ind. farmaceutice: profit cu orice pret incl. boala si moartea caci sunte destui pe planeta asta.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  DanC Vin Noi 09, 2012 4:43 am

De obicei produsele pt gravide sunt si mult mai "tari" decat cele uzuale,tot felul de tertipuri sa se absoarba mai repede,etc.
Si eu am luat produse pt gravide Very Happy .Inainte sa gasesc acest forum am avut o fibromialgie si medicul de familie mi-a dat ceva calciu cu nu mai stiu ce.Parca cu ceva B-uri ,dar oricum era un produs 2 in 1.Am fost la farmacie si nu aveau acest produs decat pt gravide.Mi-a zis ca ar fi bun si asta ca e mult mai concentrat si se absoarbe mai repede.L-am si luat pe loc dar in 2 zile de tratament am crezut ca sunt conectat la o priza asa senzatie de curentare aveam in tot corpul.Nu cred ca e o coincidenta,cu siguranta acel medicament a produs ceva in organism caci mi s-a accentuat groaznic fibromialgia.Am avut noroc cu un remediu de constitutie dat de Scarface daca nu poate ajungeam sa iau si acid folic Very Happy
DanC
DanC

Data de inscriere : 16/05/2011
Varsta : 47

Sus In jos

Mesaj  pisica Vin Noi 09, 2012 5:18 am

M-ai inteles gresit, scarface. N-am sustinut ca acidul folic ori aspirina ar face vreun bine sarcinii. Am spus doar pentru ce sunt ele prescrise in medicina alopata. Ca isi fac sau nu treaba, nu stiu.
Pentru problema mea, am fost la un singur doctor alopat (nu zeci), o singura data. Asta a fost cand am facut anexita, in faza acuta (cand aveam dureri mari). Apoi am fost la 2 homeopati, care in 4 luni nu au reusit sa-mi imbunatateasca starea. Medicina alopata are o explicatie pentru boala mea: bacteriile din colul uterin au urcat pe trompe inspre ovare si s-au proliferat pe fondul unui organism slabit si expus la frig.
In mare parte sunt de acord cu teoria ta referitoare la industria farmaceutica si medicina alopata. Impartasesc o parte din aceste convingeri inca dinainte de a citi ceva pe acest forum. Mai sus am intervenit doar pentru aspectele care mi s-au parut exagerate.

pisica

Data de inscriere : 30/10/2012

Sus In jos

Mesaj  scarface Mar Ian 22, 2013 1:58 am

Realitatea medicinei alopate si a sistemului medical de azi este atat de crunta si de odioasa incat orice om normal ar face infarct daca ar realiza pe deplin aceste adevaruri. Ca sa se protejeze insa
omul nu crede sau nu vrea sa creada.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  Jeaninoasa Vin Mai 30, 2014 6:52 am

Salutare, sunt noua pe forum, asta e primul meu post. Vreau sa-l intreb pe scarface de ce spune ca nu sunt bune fructele. Mie (si multor naturopati) mi se pare ca este cea mai potrivita mancare pentru om: au multi carbohidrati, multa apa si multe minerale. Se digera rapid, fara cheltuieli inutile de energie, se elimina la fel de rapid, fara stagnare inutila in intestine.
De ce tocmai fructele trebuie sa le limitam in alimentatia noastra?

Jeaninoasa

Data de inscriere : 29/05/2014

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Mai 30, 2014 12:20 pm

Nu cred ca ai inteles corect ce am scris.
In primul rand te referi la fructe coapte in copac sau la cele coapte in magazine ?
Te referi la fructe de sezon sau la fructe care vin din alte tari ?
Pe urma te referi la oameni care traiesc natural si au o digestie buna sau la oameni sedentari sau cu digestia proasta ?
Nu numai CE mananci dar si CU CE, CAND, CAT si CINE mananca conteaza.
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  Jeaninoasa Vin Mai 30, 2014 12:35 pm

Probabil ca nu am inteles corect, ziceai de o tipa ca face rau ca mananca prea multe fructe.
Si nici tu nu ai spus ce fel de fructe.
Consider ca pentru orice om fructele pot imbunatati digestia, in primul rand. Mancate cum trebuie, ca masa in sine, ba chiar fructe de acelasi fel la aceeasi masa. Mai mult, consider ca pana si fructele de supermarket sunt o alternativa mai buna dietei standard atunci cand nu exista alte fructe locale de sezon. Lasand la o parte tratamentele chimice la care au fost supuse (de care, de altfel, toate alimentele din dieta standard au parte, intr-o forma sau alta), fibrele si continutul de apa ajuta la o eliminare mai eficienta, fie doar si schimband un mic dejun traditional cu o masa de fructe.
Eu am vrut sa-ti aflu pozitia despre fructe pentru ca m-a intrigat putin afimatia pe care ai facut-o. O spun pentru ca fructele sunt 80% din dieta mea (din fericire locuiesc in Tenerife si aici pot manca fructe locale tot timpul anului) si ma simt foarte bine asa si daca tu ai alte date mi-ar fi placut sa le aud.

Jeaninoasa

Data de inscriere : 29/05/2014

Sus In jos

Mesaj  scarface Vin Mai 30, 2014 12:48 pm

Te poti imbolnavi mancand fructe, salate, desi practic par sa fie toate sanatoase si chiar sunt.
Insa depinde CE, CAT, CINE, CU CE, etc.
Insa numai cru fructe nu s-a putut hrani nimeni sau aproape nimeni pana de curand cand pot fi importate.
Nici macar in Amazon, indienii de acolo nu le prefera, ci prefera peste, carne, manioc sau alte alimente.

In primul rand fructele nu se pot pastra mult timp, in al doilea rand fructe cu adevarat coapte se pot culege doar proaspete din copac direct.
Pe langa asta ce fructe se putea toata iarna in zonele noastre ? Numai merele. Dar nimeni nu se ostenea in trecut sa le pastreze atata timp
caci nimeni nu stia de vreo teorie a vitaminelor

Deci in trecut nu s-a hranit nimeni numai cu fructe si in plus nimeni nu ar fi avut o idee atat de traznita.
Tot ce stie lumea in ziua de azi a fost programata prin propaganda cu mass media astfel incat tot ce bun a devenit rau si tot ce e rau sau inutil a devenit bun. Daca nu ai sti de teoria vitaminelor si nu ai avea sadite niste chestii in cap nu ai manca nici tu atatea fructe.

Intrebarea care se naste aici este de fapt : ce este oare adevarat din tot ce mi s-a implantat in cerebel ?
Si : cine si de cand a lansat ideea ca fructele ar fi sanatoase sau mai sanatoase decat mancarea gatita ?
scarface
scarface
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum