Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dieta si modul de a trai in caz de boala

+7
stelutademare
skincod
Daniel79
Roxana
andrei
CK
scarface
11 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Vin Noi 20, 2009 7:29 am

Dieta alimentară în caz de boală

Tratamentele care nu i-au în consideraţie alimentaţia corectă nu aduc în general un succes pentru timp îndelungat, căci boala este agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie că este băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu se pot curăţi atâta vreme cât ele sunt stricate, otrǎvite şi agitate prin medicamente, alimentaţie greşită sau prin furie, mânie, răutate. In caz de boala trebuie evitate toate alimentele şi băuturile care ne-au fost descrise de Dumnezeu prin călugăriţa Hildegard ca fiind dăunatoare precum şi starile sufletesti care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.

Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi băuturilor dăunătoare nu este cunoscut de mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care in general nu i-au în seama mai deloc alimentaţia şi chiar dacă pare ciudat faptul că majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte adevarul, este bine să se respecte cât mai strict regulile următoare de alimentare, căci altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot dovedi adevărate la orice boală şi la orice bolnav.

Alimente care ar trebui evitate complet în caz de boală

- cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-cola, red-bull. Cofeina anulează efectul plantelor şi forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi numai jumatete de ceasca, vindecarea numai cu greu poate avea loc. Din toate lucrurile enumerate mai jos nimic nu este mai rau decât cafeaua atunci când un om doreşte să fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina trebuie evitată complet şi în primul rând.

- ceai negru (conţine şi el cofeina), guarana (extract sudamerican)
- bere (de fapt nesănătoasă din cauza la hamei şi la orz!)
- tot ce conţine sânge trebuie evitat. Carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine. Caltabosul de porc şi salamurile sunt deci dăunătoare căci conţin mult şânge.
- fanta, limonade de la magazin (au multe conservante şi acizi) (Să se bea sirop natural diluat cu apă, ceai, apă fiartă, vin cu apă)
- ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile (mai ales crude), ardei, vinetele, ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea boabe, varza (şi cea murata), ciuperci, ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate verzi de asemenea nu sunt favorabile vindecării şi se pot mânca numai condimentate adecvat.
- căpşuni, fragi, prune, pere crude (fierte da), piersici şi încrucişările din piersică şi prună. Să se evite şi fructele necoapte crude (în general cele exotice importate), smochinele.
- carnea de porc, (carnea de porc să fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre, miel, capră, viţel)
- carnea de raţă şi de gâscă fiarta (prajita merge, dar la bolnavi nu este prea buna)
- vin pur nediluat cu apă (vinul să fie întotdeauna amestecat cu apă)
- sare iodată şi rafinată (a se cumpara sare de salină nerafinată aşa cum vine din salină. Iodul este pus de oameni în sare şi este o otravă pentru creier şi distruge glanda tiroida ! Iodul nu ajută aşa cum cred în mod greşit doctorii ci distruge glanda toroida!
- ulei rafinat, margarina (a se înlocui cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soja să fie evitat)
- surogate de zahăr (substante chimicie foarte dăunatoare, mai ales aspartamul, acesulfam, fructoza, să se foloseasca pentru îndulcire numai zahăr sau miere)
- orice tip de caşcaval precum şi brânza tip franţuzească cu miros puternic – camembert (sunt dăunatoare şi pline de bacterii şi de toxinele lor), brânza topită
- laptele omogenizat (de la carton sau sticlă. Laptele omogenizat nu mai este sănătos, fiind distrus prin aceast proces. Ar trebuie consumat numai lapte pasteurizat, dar nu omogenizat)
- soia şi produsele din soia, uleiul de soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare omului şi în cea mai mare parte manipulate genetic)
- orice fel de muraturi şi acrituri, mai ales varza murată, conserve de peşte, conserve în general
- iaurturile moderne (Actimel, etc.) - contin bacterii din fecale modificate genetic.
- muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de ardei iute (chilli)
- prăjelile şi grătarele conţin o substanţă care provoacă reumatism şi ar trebui evitate cât mai mult – mai ales la boli reumatice.
- apă acidulată, sifonul şi băuturile acidulate (CO2 este o otravă pt. organism şi arde limba. Acest lucru se întâmpla şi când nu sunt bule de gaz, de ex. când se bea sifon într-o cameră presurizată. Deci nu bulele ard limba, ci gazul)
- carnea de oaie să se evite iarna
- laptele de vacă să se evite vara (lapte în general cât mai puţin sau deloc, mai ales cel gras sau omogenizat)
- carnea de vită să se evite de cei bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul. (Carnea de vită să se lase 12 ore în apă înainte de gătire)
- carnea de capră să se evite din august până în ianuarie (iedul se poate mânca până în octombrie)

Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari

- pâinea albă şi produse din făină albă (a se înlocui cu pâine şi făină integralǎ)
- orez decojit (alb) (a se înlocui cu grâu speltă sau orez integral)
- dulciuri şi mult zahăr rafinat (tos)
- linte, mazăre, fasolea boabe uscată
- salate verzi, mâncaruri reci, băuturi reci, mâncăruri fierbinti
- alimente prefabricate industrial, congelate, conservate, pasteurizate
- fructele necoapte pe deplin şi deci cele exotice (banane, ananas, avocado, etc.)

Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul


- grâu speltă, ca pâine sau fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărîţe fierte), orz, ovaz
- orez integral, porumb (porumbul este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, naut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, cas. Poat fi de vaca, de oaie sau de capră
- laptele de capra şi de vaca (neomogenizat aşa cum e la cutie sau punga)
- carnea de pui (nu însa când omul este bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capra (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .

- scortisoara insa nu prea des (da putere la nervi , regulează hormonii)
- vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale. Seminţele de strugure conţin o enzimă vindecătoare, pot fi sucate la soare şi pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură (daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lamai proaspete.

Iaurtul natural se poate mânca, dar nu la boli grave şi nici prea des, iaurturile de tipul “probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt f. dăunatoare, căci aceste bacterii sunt modificate genetic şi dăunează foarte mult intestinului!

Reguli sănătoase la masă

- Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu cruditaţi.
nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.
- să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu bea în timpul mesei sau cel putin dupa îşi îngroaşă sângele.
- Să nu se mănânce prea multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai bine. Un post la care se mănâncă zilnic aceeaşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de boală .
- Cu cât mai puţine alimente la o singura masă cu atât este mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare este această mâncare, chiar şi atunci când toate alimentale sunt sănătoase. Acest obicei de a mânca mereu altfel poate fi o sursa de boală.
- Să nu se mănânce prea mult (sursă de boala)
- Să nu se culce imediat după masă ci la cel puţin 1 ora după masă
- Să nu se bea băutura rece de la frigider, ci la temperatura ambientă iar vara mai degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
- Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer curat sau în odaie aerisita bine înainte de masă. Cel mai bine este să se faca o plimbare înainte de fiecare masă. Stomacul şi plămânii trebuie să fie oxigenati bine înainte de masă pentru a garanta o digestie şi o “fierbere” bună a mâncarii în stomac. Cei bolnavi mai ales să mănânce de abia după ce au facut mişcare la are liber pentru a da căldură stomacului că să aibă putere de a digera mâncarea.
- Să se mestece bine mâncarea.
Vara să se mănânce mai puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
- Să nu se mănânce în frig sau la căldură mare.
- O rugăciune simplă şi din inima către Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede încă, el se poate convinge de existenţa lui Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea acestor remedii.

Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui respectate şi considerate următoarele :

- Respectarea cât mai strictă a unei dietei sanatoase. Să se folosească cât mai multe alimente care vindecă şi să se evite cel puţin cele care dăunează.
- Să se bea la început tratamentului des ceai de urzici şi de galbenele pentru a curăţa sângele şi ficatul.
- Cine are boli de stomac trebuie să şi le vindece mai întâi cu ajutorul remediilor pentru stomac.
- Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină reumatismul din corp, ajută la digestie, limpezeşte ochii)
- Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi (crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier si la detoxifiere
- Să se consume cât mai des produse de gutuie (remediu universal la reumatism), de coarne (bune pentru boli de stomac). Se recomandă de asemeneaa merele gătite (ca întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa intestinele şi stomacul).
- Să se bea numai apă însorită la soare în timpul prânzului, puse 1-2 ore într-o sticla albastră sau violetă deschis. In caz că apa nu este de calitate (clor, etc.) ea să fie fiartă mai înainte. Aceasta apă însorita dă putere la suflet, căci particulele de lumină (fotonii) care se adună în apă întăresc sufletul care este făcut tot din lumină. Când apa nu este bună sau vine dintr-un izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine fiartă. Apa minerală acidulată sau orice sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă care se simte cănd se bea apă acidulată provine de la efectul dăunător al dioxidului de carbon si nu de la bulele de gaz, asa cum se crede. Dacă se bea o astfel de apă într-o camere presurizată unde bulele nu apar, efectul se simte încă în gură.
- Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură care conţine cofeină ca şi carnea de porc, de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi legumele şi fructele dăunătoare enumarate mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz, ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi, vinete, etc.) trebuie evitate complet.
- La mâncare să se pună condimentele vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal, etc
- La reumatism şi atroză să se facă des baie,inhalaţie sau sauna recomandată de Hildegard (cu frunze de dude, de castane, etc.)
- La epuizare şi slabiciune mare sau după operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să se folosească acele remedii pentru cazuri de epuizare şi slăbiciune mare.
- Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa, răutate, zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi trebuie încercată o schimbare în acest plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu numai o cauză. Scopul este întotdeauna schimbarea omului în bine.
Bolile îşi au centrul în inimă sau în intestine.

- Dumnezeu este Cel care vindeca şi El este şi CEL care ştie la ce ne ajută boala de care suntem singuri vinovaţi în general. Vindecare fără ajutorul direct a lui Dumnezeu nu poate exista, acest lucru să se considere la orice boala. O rugăciune din inima către Dumnezeu şi încercarea de schimbare în bine a caracterului poate aduce mai mult decât 1000 de leacuri, fie şi ele de la Dumnezeu, căci scopul nostru pe acest pământ este întoarcerea către Dumnezeu şi nu un trai fericit fără boli. Aşa cum boala gravă aduce omului umilinţa şi deseori şi credinţa, tot aşa rugaciunea din inimă poate aduce vindecarea şi încrederea în Dumnezeu.

Medicamente chimice

Orice medicament chimic împiedică sau chiar anulează efectul de vindecare al plantelor şi remediilor din natură, fiindca majoritatea medicamentele sunt facute din toxine şi otravuri chimice.

După cum se ştie medicamentele chimice ameliorează numai simptomele bolilor dar nu ajută deloc la vindecare şi produc alte boli în corp căci strică flora intestinală, otravesc sângele, distrug ficatul, rinichii şi creierul. Cine ia medicamente să se consulte cu doctorul lui să vadă dacă poate micşora măcar doza şi chiar daca le poate lăsa de tot încetul cu încetul atâta vreme cât el face un tratament cu remedii naturiste.
Insa nu este greu de ghicit însă ce va spune doctorul la întrebarea “Pot să arunc la gunoi aceste medicamentele ineficiente şi scumpe pe care mi le-ai prescris în 2 minute de consultaţie grabită şi care până acum nu m-au vindecat ci m-au facut şi mai slab, mai leneş şi mai ameţit şi mi-au dăruit câteva boli şi dureri în plus de când le iau ? “

Cine vrea să depindă mai departe de doctori şi de ştiinţa lor să folosească mai departe ceea ce ei prescriu în orbirea lor. Aceasta însă este responsabilitatea fiecaruia.

Dietă în caz de boală dupa Hildegard

Hildegard descrie cinci diete de boală : dieta pentru bolnavii de ficat, de plămâni, de epilepsie, de schizofrenie şi pentru atunci când se ia sânge din venă în scop terapeutic. În afară de asta exista o supă de dieta pentru cei bolnavi de gută, pentru femeile care suferă din cauza menstruaţiei şi una pentru cei care adună apă în corp ( boală cauzată des de rinichi)
Dieta la boli de ficat

Având în vedere ca ficatul este organul care curăţă permanent sângele de otrăvuri, atunci când omul suferă de boli de ficat trebuie aplicată o dieta alimentară strictă. În acest caz de cele mai multe ori pacientul observă singur ce îi face rău şi va remarca cu uşurintă ca toate alimentele declarate ca dăunatoare aici îi vor face rău.

Cu ajutorul unui bolnav de ficat se poate dovedi simplu care aliment este cu adevarat bun sau rău ca hrană pentru om.

„Bolnavul (de ficat) să bea des vin de dude căci suferinţa de ficat provine des din cauza la prea mult sânge, al carei stari este domolită de căldura şi de sucul vinului de dude, căci acesta este asemănător sângelui. Orice mâncare să fie temperată cu un pic de oţet din vin, căci căldura şi iuteala oţetului constrange ficatul.” Hildegard

Hepatita, fie ea de orice fel, A, B, C sau X, Y se poate vindeca deja numai prin dieta corectă de alimentaţie, aşa cum se facea de fapt acum câteva decenii cu mare succes, pe vremea comunismului, când nici nu existau prea multe medicamente de hepatită, dar nici atâtea cazuri de hepatită.

Când sângele este stricat atunci în el se înmulţesc bacterii, viruşi şi paraziţi, aşa cum este cazul unei ape stătute. Când apa curge şi este curată aceştia nu se pot înmulţi. Aşa este şi în cazul oricărei boli. Când sângele este bazic şi nu acid, ca o apă cu sapun, atunci în sânge nu pot exista şi trăi microbi şi deci nici o contagiere care duce la înmulţirea lor necontrolată nu este posibilă.

Cine îsi curăţă deci sângele cu remedii naturale adecvate (de ex. ceai de galbenele, urzici, etc. ), cine ţine dieta alimentară adecvată pentru a nu otrăvi sângele în acest timp aceluia îi vor dispare foarte repede bacilii şi microbii din sânge, ca în cazul mătuşii mele - căci aşa cum un patogen nu poate trăi in apă cu săpun, fiindca este bazica, tot aşa un patogen nu poate trai într-un sänge curat care este bazic.

Deci microbii sunt urmarea bolii şi nu cauza ei şi de aceea nu are rost de a-i combate cu medicamente şi otrăvuri chimice căci acestea slăbesc corpul şi mai tare şi otrăvesc sângele în mod evident ( fapt bine cunoscut scris chiar negru pe alb pe hârtia care însoţeşte medicamentele) pe care îl fac acid, un mediu ideal pentru microbi.

Şi timpul vindecă, nu numai doctorii ! Aici nu trebuie generalizat, există boli unde mersul la doctor este neapărat necesar.

Deci în special la bolile de ficat trebuie evitate toate alimentale dăunătoare descrise de Hildegard şi mai ales medicamentele chimice, atât cât se poate de mult. Aceste două reguli sunt cele mai importante “remedii” la vindecarea hepatitei.

În plus există o multime de remedii decrise de Hildegard care ajută la hepatită (vezi lista de leacuri pentru ficat si fiere), de multe ori aşa de simple că pot fi aplicate de oricine. De multe ori hepatita se trage de la fiere (ca multe alte boli) şi de la pietre la fiere. Pentru pietrele la fiere se poate lua amestecul de frâşinel. Tristeţea poate cauza şi ea hepatită, caci ea creeaza acel “sânge rău” de care corpul nu se poate elibera aşa de repede şi de uşor.

De asemenea isopul pus ca un condiment în mâncare ajută la bolile de ficat. La bolile de ficat cauzate de tristeţe se se mănânce des pui tineri fierţi (dar nu prăjiţi) cu isop. Bolnavii de ficat, ca şi ceilalţi oameni nu au voie să manânce nici prea cald şi nici prea rece, nici prea dulce şi nici prea acru, si nici prea sărat (dar nici făra sare) nu au voie.

Dieta la boli de plămâni

Să se reduca sarea, mai ales cea rafinată, însă nu de tot: “căci sarea atacă plămânul şi îl usucă “

Hildgerad “Cine suferă de boli de plămâni să evite carnea grasă şi tot ce are sânge, brânza căci acestea crează o secreţie deosebit de dăunatoare. Şi mazare şi linte să se evite, ca şi fructe şi legume negătite şi să nu mănânce nuci. Uleiul de masline să se evite. Dacă doreşte să mănânce carne, să mănânce numai carne slaba, şi dacă vrea să mănânce neaparat brânza atunci să nu mănânce nici brânza cruda (brânza proaspata, dulce) nici gătită, (nici caşcaval, nici brânza sărată) ci brânza uscată (parmezan ?,fără sare) şi dacă vrea neaparat ulei, atunci puţin, fără să se întreaca măsură.

Să nu bea apa (proaspătă) căci ea face secreţie la plămâni (deci numai apa fiartă sau ceaiuri). Must proaspăt sau pe jumatate fiert să nu se bea deloc atâta vreme cât nu s-a limpezit prin fermentare. Vin să nu se bea. Să se fereasca de vreme umeda şi cu ceaţă. (CC 168,14 ff)

„Cine este bolnav la plămâni (şi are şi o dăuna la ficat) să mănânce des migdale dulci, crude sau gătite – şi ele vor da putere la plămâni”

“Cine sufereră de tuse şi respira greu fără însă să fie bolnav grav de plămâni (bronşită, etc.), acela să mănânce des plămâni de oaie şi pieptul lui va fi vindecat” (PL 1324 D)

„Cine suferă de plămâni să bea des lapte de capra şi va fi vindecat (PL 1325 B) . Laptele de capră ca şi carnea de capră nu trebuie consumate după luna august !

„Cine suferă de tuse să mănânce des plămâni de gâsca salbatică gătiţi şi tusea se va duce“ (PL 1294 B)

“Cine respiră greu din cauza plămânului bolnav, aceluia îi dăunează sfecla roşie, cruda sau gătită, căci ea nu are astfel de forţe de a ajută la o asemenea boală”

Dieta la schizofrenie

Pentru schizofrenie cel mai important remediu este o băutura dintr-un amestec de calomfir (Balsamrauke/Tanacetum Balsamita) cu o cantitate tripla de seminţe de fenicul. Aceast ceai de nervi trebuie băut de aceşti bolnavi zilnic ca băutura principală. Alte băuturi sunt nerecomandate. O asemenea dietă se poate aplica numai cu consimţământul şi întelegerea pacientului şi al părinţilor. Efectul principal al curei este restaurarea somnului, căci aceşti bolnavi au ajuns în acest stadiu din cauza lipsei cronice de somn. Din cartea scrisă de Hildegard “ Cauza şi tratarea bolilor” se poate citi că cauza acestei boli este o lipsa de conducere autoritară căci aceşti bolnavi nu se mai pot conduce singuri.

De aceea este neaparat necesară o mâna puternică care să conducă gândirea acestor bolnavi pe drumuri bine stabilite. Aceasta se poate face cel mai bine într-un sanatoriu. Hildegard precizează ca această boală se poate confunda cu pozesia de către spirite rele, dar nu este, ci aceşti oameni schizofrenici sunt numai bolnavi”.


Dieta la epilepsie

Epilepsia: „în timpul dietei bolnavul poate să mănânce pâine şi carne de gaină şi anume gătită cu ţelina şi pătrunjel căci aceasta carne este cam uscată iar ţelina şi pătrunjelul curăţă stomacul de murdărie şi de putreziciune. Carnea de vita să se mănânce numai proaspătă şi vara să fie pusă 1 zi întreaga în apa iar iarna 1 noapte întreaga în apa, căci apa elimina ceea ce este dăunator în asceasta carne. Şi carne de oaie poate să mănânce, care însă nu trebuie pusă în apa, ca cea de vită. Carne de porc nu are voie să mănânca căci excită simţurile, strică pielea şi face cancer. Şi anghila ca şi toţi peştii fără solzi să nu fie mâncaţi căci au ceva dăunator în ei, de aceea nici nu au solzi. În acest timp să se evite brânza, ouăle, legumele şi fructele crude ca şi toate prăjelile şi grătarele.

Căci brânza (chiar şi cea proaspătă) este otravă la aceasta boală şi ouăle şi crudităţile agită substanţele otrăvitoare din corp. Prăjelile şi grătarele crează o substanţă reumatică. Numai un vin blând amestecat cu apă poate fi băut de aceşti bolnavi şi de asemena bere (însă de casă, fără hamei).”
Dieta la lăsarea de şânge din venă

„Cui îi se ia sânge din venă (ca tratament) nu are voi să mănânce prea multe mâncaruri deodată şi nici prăjeli şi gratare. De asemenea nu are voie să mănânce fructe şi legume crude. …Nici vin puternic (vinul sa fie amestecat cu apă) nu are voie căci îi zdruncina sângele şi îi ameţeşte simţurile… (Dieta) asta să o ţină timp de 3 zile, atât timp cât sângele (redus) se află în mişcare. După a treia zi, sângele îşi primeste înapoi puterea şi se duce la locul unde trebuie (în corp). Şi brânza trebuie evitată, căci ea strică sângele … şi-l umple cu grăsime care-l îmbolnăveşte. (CC 125,33 ff)
Dieta pentru femei cu menstruaţia dereglată

“Când o femeie suferă din lipsa de menstruaţie să nu mănânce carne de vita şi alte mâncaruri grosolane (nici carne de porc, animale sălbatice, crudităţi, verdeţuri, legume negătite). Să mănânce mâncaruri cu gust bun (căci mirosul şi gustul afectează direct creierul şi hormonii în mod pozitiv) şi să bea vin (amestecat cu apă). Dacă bea apă, atunci numai apă din cisterna (adica din fântână artificială în care a stat ceva timp) şi nu de fântână sau de izvor. Apa de rîu trebuie fiartă mai întâi şi după aceea lăsată să se răceasca.”

Câteva reguli de alimentaţie simple şi uşor de reţinut

Tot ce este gras nu este sănătos: deci laptele gras, smântâna, brânza grasă, ulei mult, carne grasă.

Sângele animalelor este dăunător şi trebuie eliminat cât mai bine, carnea trebuie prăjită cât mai bine, eventual împreună cu ceva fructe.

Tot ce are multe proteine nu este sănătos decât in cantităţi foarte mici :
soia (40%), carnea (cca. 20%), alunele (ca. 26 %), nucile (16%)
fasolea uscată (cca. 25%), carnea, laptele, brânza, ouăle.

Laptele de mamă are numai 2% proteine şi cu aceste proteine creşte copilul văzând cu ochii ! De asemenea există milioane de vegetariani care trăiesc sănătos fără prea multe proteine, fie de origine animală fie din plante. Deci nu poate fi adevărat ceea ce industria farmaceutică şi alimentară ne povestesc de decenii despre rolul important al proteinelor pentru o alimentaţie sănătoasă. S-a dovedit ştiinţific de mult timp că alimentele cu multe proteine sunt dăunătoare sănătăţii. Proteinele din măncare nu sunt deci sănătoase şi necesare aşa cum se crede ci dăunătoare. Corpul îşi creaza singur proteine din plantele consumate în timp ce proteinele străine trebuie mai întâi sa fie descompuse cu un efort energetic foarte mare. Proteinele şi zahărul în exces fac sângele să devină acid şi sângele acid este un mediu ideal de înmulţire al bacteriilor şi paraziţilor. Şi după cum se ştie într-un lichid bazic – apă cu săpun – nu pot trăi bacterii şi paraziţi.


Tot ce este rafinat şi denaturat este dăunator sănătăţii :

- uleiul rafinat şi margarina (bun : ulei nerafinat, presat la rece)
- zahărul rafinat (bun: zahăr nerafinat, mai ales cel de trestie de zahăr)
- făina alba rafinată, painea albă (bun: pâine şi făină integrală)
- orezul decojit (bun: orez nedecorticat)
- laptele omogenizat (bun: lapte proaspat fiert sau pasteurizat)


Tot ceea ce este consumat în cantitati mari sau sub forma concentrată este dăunator sănătăţii :

- suc natural concentrat (trebuie băut numai puţin şi diluat cu apă)
- vitamine chimice şi concentrate din sucuri şi pastile (trebuie evitate)
- minerale chimice sub forma de preparate (calciu, magneziu, fier)
- iod (pus în sare şi în furajul animalelor)
- fluorid (pus în pasta de dinţi, în apă potabilă,în tigai de teflon)
- zaharine şi surogate de zahăr ( aspratam, acesulfam, fructoza, extrem de otrăvitoare)
- vin puternic (nediluat cu apă)
- zahăr tos, proteine multe


Tot ce fermentează în intestine nu este sănătos :

- fasolea boabe
- varza, conopida, brocolli, muraturile
- pâinea proaspată cu drojdie, produsele cu drojdie în general
- crudităţi (morcovi, legume crude, fructe necoapte complet)
- must, sucuri de anumite fructe, pâinea proaspătă cu drojdie, produse cu drojdie şi fermenţi

Tot ce este amar sau acru (lamaia este o exceptie) are gust sau nu are gust bun fără sa fie prăjit este în general dăunator :
- cafeaua
- cartofii, vinetele, roşile, ardeii (acestea sunt plante înrudite cu tutunul, importate din America de sud)
- caşcavalul
- ciupercile
- acriturile, murăturile

Tot ce este conservat conţine bacterii, toxine, ciuperci, paraziţi şi nu mai este sănătos indiferent de modul cum ele au fost conservate. Moartea nu aduce decât moarte. Bacteriile şi paraziţii care apar la descompunerea alimentelor sunt dăunătoare. De preferat este deci numai mâncarea gătită proaspăt, mai ales în caz de boala!

Mâncarea care se cumpară gata făcută de la magazine conţine în general o sumedenie de conservante şi de substanţe nocive care nu au ce căuta în corp. Aceste alimente creează boli.

Prea multă mâncare este nesănătoasă.

Diversitate: Cu cât mai puţine alimente la o singură masă, cu atât mai sănătoasă este această masă.
Acest lucru este în special în caz de boală important. Sufletul nu poate să vindece corpul şi să proceseze multe alimente în acelaşi timp.

Tot ce este la modă sau foarte nou şi nu a fost mâncat de strămoşii noştrii este dăunător sănătăţii : lapte de soia , ulei de rapiţă, ulei de soia, sare rafinată, sare iodata, surogate de zahăr, alimente conservate, vitamine artificiale, scoici, alge, sucuri concentrate, pâine albă, cereale crude, guarana, cofeina

Tot ceea ce creează un miros ciudat sau rău în urină sau în scaun nu este sănătos: sparghel.

Creierul animalelor este foarte daunator de mancat.

Fructele plantelor care nu s-au copt pe deplin în mod natural sunt nesănătoase şi ar trebui gătite cumva : fructele şi legumele culese verzi, cereale verzi.

Tot ceea ce face rău la un bolnav este dăunător şi la un om sănătos cu diferenţa ca ultimul nu simte imediat sau deloc, însa acest aliment dăunează sanätăţii.

La bolnavii de ficat, stomac, rinichi, pancreas, diabet produsele descrise ca dăunătoare aici se vor simţi imediat iar cele descrise ca sănătoase aici vor putea fi consumate fără probleme daca sunt preparate cum trebuie sau boala respectiva nu este de aşa natură încât să nu mai permită anumite alimente.

Alimente sănătoase pentru oamenii care trăiesc pe un alt continent sau în alte condiţii geografice şi climatice nu trebuie să fie sănătoase şi pentru restul de oameni.

Exista diferenţe între oamenii din regiuni diferite unde sunt diferenţe mari climatice şi de latitudine.

Mâncatul fără băutură la masă, mâncarea rece sau fierbinte, de salate şi crudităţi la felul întâi sunt nesănătoase

Nu toate plantele şi animalele au fost creeate de Dumnezeu pentru a fi mâncate: tot ce creşte fără lumină (ciuperci), la umezeală sau fără ajutorul luminii (cartofi, rosi, ardei, vinete – plante de noapte), care are gust rău sau nici un fel de gust (asparagus, soia), sau trebuie fiert mult timp (soia, fasolea boabe)

Carnea animalelor rapitoare, reptilele, este dăunătoare ca hrană pentru om.

La bătrâneţe sunt necesari stimulanţi mai mulţi pentru digestie: piper, iuţeli, stimulanţi de digestie (betram, etc.)

Mai toate dietele alimentare de slăbit provin din pana industriei farmaceutice (low carb diet, etc.) sau a oamenilor neştiutori şi lacomi de bani şi de prestigiu fiind toate dăunătoare sănătăţii. Cine doreşte să slăbească trebuie să se hrănească sănătos şi să evite ceea ce îngraşă omul cu adevărat.

Soarele este cea mai importantă sursă de energie şi de vindecare

In caz de boală, în afară de alimenaţie şi remedii mai trebuie considerate următoarele lucruri

- sa nu se poarte deloc ochelari de soare (ei filtrează lumina ultravioletă care este importantă pt. orice vietate. Oare de ce Dumnezeu nu a creat ochelari de soare la animale şi la oameni ?)
ochelarii de vedere sa fie purtaţi cât mai puţin afară sau sa fie măcar îndepărtaţi 1-2 ore pe zi pt. a permite luminii ultraviolete blocate de lentile să intre în ochi
- sa se stea cât mai mult timp afară la aer liber
- sa se facă zilnic mişcare moderată dacă boala permite, încetul cu încetul din ce în ce mai multă.
- sa se mănânce la orice masă numai după 30 minute de stat la aer curat sau după o plimbare (deci nu după masă ci mai ales înainte de masă este important aerul curat, căci la stomac îi trebuie aer curat pt. digestie)
- sa se mănânce numai în camere aerisite bine
- sa se doarmă în camere cu geamul deschis sau aerisite bine. În camere mici să nu se doarmă cu usa închisă şi nici cu geamul închis.
- spălături zilnice cu apa rece dar scurte (1 minut) pe membre sau trunchi invioreaza trupul si poate chiar vindeca (vezi cura cu apa "Kneipp"
- sa se bea zilnic, dacă bate soarele, apă însorită intr-o sticla (de sticla) timp de 1 ora (între ora 11 şi 16 vara şi între 11 şi 14 primăvara şi toamna). Un cristal natural pus în apa poate înlocui soarele, daca este înnorat.
- sauna sau inhalaţii de dezintoxicare dupa Hildegard s-au dovedit ca foarte ajutătoare la boli ca şi aplicarea de ventuze sau de lipitori
- celularele, telefoanele fară fir, cuptoarele cu microunde, ultrasunetele şi radiatiile x, statul sub neoane şi lămpi economisitoare, orice medicament chimic care nu este cu adevărat indispensabil ar trebui evitate complet şi strict în timpul boliilor.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  CK Mar Dec 08, 2009 4:26 pm

„Cu excepţia maladiilor cauzate de accidente, de otrăvire (plumb, arsenic, etc), de microorganisme extrem de virulente, de malformaţii congenitale, majoritatea bolilor cunoscute îşi au originea, direct sau indirect, într-o alimentaţie greşită“. - Dr. W. Kollath

„Bolile de care suferă omul ca urmare a aşa-zisei civilizaţii iau naştere mai ales prin intermediul alimentaţiei greşite şi pot fi vindecate numai pe calea unei alimentaţii corecte.“ - Dr. H. P. Rusch

CK

Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  andrei Vin Ian 15, 2010 9:46 am

Am o nelamurire, orzul este trecut odata ca nesanatos la bere dar e trecut si ca aliment care da putere Smile. Cum este pana la urma bun sau rau Smile ?
andrei
andrei

Mesaje : 259
Data de inscriere : 09/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Craiova

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Vin Ian 15, 2010 10:22 am

Pai una este sa mananci orz fiert si alta da bei bere cu orz. Orzul nu este in sine daunator, dar modul cum se face berea in ziua din azi din orz este gresit si ca urmare berea nu mai este sanatoasa.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  andrei Vin Ian 15, 2010 10:33 am

Da, intradevar, berea din comert e alta poveste. Anul trecut am facut bere de casa cu orz si hamei din gradina, eu stiam ca au unele efecte bune, de asta intrebam.
andrei
andrei

Mesaje : 259
Data de inscriere : 09/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Craiova

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Vin Ian 15, 2010 12:24 pm

Da, berea facuta cum trebuie are efecte bune ...
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Dieta hipotiroidie

Mesaj  Roxana Vin Iul 02, 2010 11:16 pm

Se recomanda o dieta si in hipotiroidie?In conditiile in care consum numai legume,fructe,lactate si peste ,ar mai trebui sa modific ,in vreun fel,alimentatia?

Roxana

Mesaje : 29
Data de inscriere : 29/06/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Sam Iul 03, 2010 2:38 am

Asta nu e neaparat dieta, ci un mod de alimentatie cu adevarat sanatos. Nu toate legumele si fructele si pestii sunt sanatoase/sanatosi. Trebuie ales.
Cerealele integrale reprezinta baza unei alimentatii sanatoase. Nu conteaza de ce boala suferiti, o astfel de alimentatia este buna atat pt. bolnav cat si pt. sanatos.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Daniel79 Vin Sept 03, 2010 12:39 pm

scarface a scris:Dieta alimentară în caz de boală
.........
Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul
- grâu speltă, ca pâine sau fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărîţe fierte), orz, ovaz
- orez integral, porumb (porumbul este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, naut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, cas. Poate fi de vaca, de oaie sau de capră
- laptele de capra şi de vaca (neomogenizat aşa cum e la cutie sau punga)
- carnea de pui (nu însa când omul este bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capra (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .

- scortisoara insa nu prea des (da putere la nervi , regulează hormonii)
- vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale. Seminţele de strugure conţin o enzimă vindecătoare, pot fi sucate la soare şi pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură (daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lamai proaspete.
........
Va salut pe toti cei care cititi acest mesaj in primul rand, fiind prima mea interventie pe acest forum. Sunt interesat de o alimentatie sanatoasa si vreau sa va spun ca informatiile postate mai sus au fost surprinzatoare pentru mine. Si asta pentru ca elimina si o buna parte din alimentele care sunt considerate sanatoase chiar si de catre adeptii unui regim vegetarian, exemplu. Ma refer la eliminarea majoritatii legumelor folosite in alimentatia noastra, precum rosiile, varza, vinetele, cartofii, etc. Ceea ce ne ramane am citat mai sus - foarte putine legume mai sunt considerate "bune" (dovleacul de exemplu), foarte putine fructe (mere, perele, gutuile - dar numai preparate termic). Lactatele, desi sunt in lista de mai sus, am citit ca nu sunt recomandate de loc in alte articole chiar pe acest forum. Acum, sa presupunem ca as vrea sa trec la o astfel de alimentatie, si chiar as vrea...ma uit pe lista de mai sus > cerealele trebuie sa fie baza - OK , dar cu ce le acompaniez ? Ati putea sa-mi dati sugestii de retete pentru masa de dimineata, pranz si seara doar pentru o saptamana, sa spunem ? Wink Spuneti-mi din experienta personala daca se poate.

Daniel79

Mesaje : 5
Data de inscriere : 03/09/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Vin Sept 03, 2010 10:33 pm

Buna,
informatiile publicate sunt din mai multe surse diferite (Hildegard von Bingen, etc) care au fost date pt. vremea respectiva.
In ziua de azi anumite chestii nu mai corespund, in plus mai exista si alimente noi.

Legume sanatoase exista destule (dovleac, dovlece, morcov, sfecla, pastanac, etc, vezi lista) iar cele nesanatoase ar trebui evitate cat mai mult, insa se poate manca de ex. si rosii si ardei (dar nu ca legume de baza). Nu trebuie sa fie totul litera de lege, important este sa se respecte in mare regulile.
Laptele si multe produse din lactata nu mai sunt bune pt. traiul omului din ziua de azi (exces de proteine, viata sedentara, produse denaturate) si ar trebui evitate, in special laptele si cascavalul.
Daca se evita 90% din lucrurile daunatoare, corpul va fi in stare sa se insanatoseasca im mare parte caci sangele se va curati.

Se poate trai cu putine legume si fructe diferite avand o alimentatie variata si bogata (alegand din cele de mai sus numai pe cele sanatoasa). Tocmai variatia prea mare este daunatoare sanatatii. Mancarea ideala pt. sanatate este f. monotoana !
Eu asa traiesc. Iar baza este la mine painea si mancarurile din grau spelta. Mananc si rosii din cand in cand, si carne (1-2x pe luna cred sau la nevoie) . Unt si branza dulce sau un pic sarata, insa mai rar.

scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  skincod Sam Sept 04, 2010 6:01 am

Buna Daniel !
Nu este deloc simplu ca de la o zi la alta sa-ti schimbi alimentatia , mai ales ca noi traim intr-o lume a fast food-ului si intr-o permanenta criza de timp.
Daca vrei sa iti schimbi alimentatia gandeste-te ca trebuie sa-ti schimbi si stilul de viatza pe care l-ai dus pana acum. Nu cred ca poate cineva sa-ti zica 100% ce este bine sa mananci si ce meniuri sa adopti, pentru ca omul este unic, fiecare are metabolismul lui, iar ce-i face unuia bine poate tie sa-ti faca rau.
Intr-adevar exista foarte multa informatie care de multe ori se contrazice in argumente.
Eu iti pot spune insa doar atat : citeste mult si apoi selecteaza informatia in favoarea ta in asa fel incat deciziile pe care le iei sa te faca sa te simti fericit. Orice trecere insa de la un stil de viatza cu care am crescut si eram obisnuiti la un altul nou, mai sanatos, este mai grea la inceput, pana ce mintea proceseaza diferenta de alimentatie.
Si sa nu uitam de miscare, pe care ar trebui s-o facem zilnic, pentru ca o minte sanatoasa nu poate sa stea decat intr-un corp sanatos !
Iti urez mult succes in viitor !


skincod
skincod

Mesaje : 77
Data de inscriere : 19/11/2009
Varsta : 52
Localizare : pe planeta Pamant

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Sam Sept 04, 2010 8:56 am

Ba este foarte simplu sa-ti schimbi alimentatia de la o zi la alta daca ai vointa. Si sa te lasi de fumat e usor daca ai vointa, de la o zi la alta. Depinde de vointa. Vointa ai daca intelegi anumite lucruri. Daca o iei asa moale nu e usor nimic. Smile
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Daniel79 Sam Sept 04, 2010 12:49 pm

scarface a scris:Buna,
informatiile publicate sunt din mai multe surse diferite (Hildegard von Bingen, etc) care au fost date pt. vremea respectiva.
In ziua de azi anumite chestii nu mai corespund, in plus mai exista si alimente noi.

Legume sanatoase exista destule (dovleac, dovlece, morcov, sfecla, pastanac, etc, vezi lista) iar cele nesanatoase ar trebui evitate cat mai mult, insa se poate manca de ex. si rosii si ardei (dar nu ca legume de baza). Nu trebuie sa fie totul litera de lege, important este sa se respecte in mare regulile.
Laptele si multe produse din lactata nu mai sunt bune pt. traiul omului din ziua de azi (exces de proteine, viata sedentara, produse denaturate) si ar trebui evitate, in special laptele si cascavalul.
Daca se evita 90% din lucrurile daunatoare, corpul va fi in stare sa se insanatoseasca im mare parte caci sangele se va curati.

Se poate trai cu putine legume si fructe diferite avand o alimentatie variata si bogata (alegand din cele de mai sus numai pe cele sanatoasa). Tocmai variatia prea mare este daunatoare sanatatii. Mancarea ideala pt. sanatate este f. monotoana !
Eu asa traiesc. Iar baza este la mine painea si mancarurile din grau spelta. Mananc si rosii din cand in cand, si carne (1-2x pe luna cred sau la nevoie) . Unt si branza dulce sau un pic sarata, insa mai rar.

In primul rand, multumesc pentru raspuns. Daca reusesti sa traiesti cu acest regim destul de "sarac" in alimente, atunci felicitari ! Intrebarea mea concreta a urmarit tocmai experienta personala, pentru ca in carti putem citi multe dar aplicarea lor poate fi o problema ceva mai complicata. Chiar aici pe forum am citit articolul cu acel calugar din India care traia doar cu...aer de nu stiu cati ani. Acum nu mi-am propus chiar asta (desi ar fi mai economic Neutral ) dar anumite schimbari pot face. Dar sunt curios cum ar arata o zi tipica de alimentatie, scarface, atunci cand nu consumi carne, lactate si rosii (planta de noapte Smile ). Doar paine si grau fiert ?

Daniel79

Mesaje : 5
Data de inscriere : 03/09/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Daniel79 Sam Sept 04, 2010 1:28 pm

skincod a scris:Buna Daniel !
Nu este deloc simplu ca de la o zi la alta sa-ti schimbi alimentatia , mai ales ca noi traim intr-o lume a fast food-ului si intr-o permanenta criza de timp.
Daca vrei sa iti schimbi alimentatia gandeste-te ca trebuie sa-ti schimbi si stilul de viatza pe care l-ai dus pana acum. Nu cred ca poate cineva sa-ti zica 100% ce este bine sa mananci si ce meniuri sa adopti, pentru ca omul este unic, fiecare are metabolismul lui, iar ce-i face unuia bine poate tie sa-ti faca rau.
Intr-adevar exista foarte multa informatie care de multe ori se contrazice in argumente.
Eu iti pot spune insa doar atat : citeste mult si apoi selecteaza informatia in favoarea ta in asa fel incat deciziile pe care le iei sa te faca sa te simti fericit. Orice trecere insa de la un stil de viatza cu care am crescut si eram obisnuiti la un altul nou, mai sanatos, este mai grea la inceput, pana ce mintea proceseaza diferenta de alimentatie.
Si sa nu uitam de miscare, pe care ar trebui s-o facem zilnic, pentru ca o minte sanatoasa nu poate sa stea decat intr-un corp sanatos !
Iti urez mult succes in viitor !
Iti multumesc pentru incurajari si sfaturi, imi pica bine din punct de vedere psihologic Wink Vreau sa-ti spun ca am citit ceva in ultimii ani referitor la alimentatie iar ceea ce citesc pe acest forum vine sa completeze ceea ce stiu. Ceea ce apreciez in ce spunea scarface este ideea simplitatii din alimentatie, opusa a ceea ce sustin nutritionistii (cu acel necesar de glucide, proteine si lipide + vitamine si altele) dupa care un astfel de regim ar fi considerat subnutrit si dezechilibrat. Acum, eu nu stiu cine are dreptate, am citit si site-uri unde se sustine o pozitie stiintifica. De aceea vreau sa citesc experientele voastre pentru ca daca aplicati un stil de alimentatie mai neconventional sa spunem si nu aveti probleme pe termen lung, atunci inseamna ca ceea ce sustine Hildegard von Bingen este corect. Iar referitor la miscare - sa stii ca fac dar soft. O plimbare prin parc, badminton si imi place sa explorez natura Smile

Daniel79

Mesaje : 5
Data de inscriere : 03/09/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Sam Sept 04, 2010 2:07 pm

Pai problema este ca imaginatia voastra isi imagineaza ca renuntul la cele mai multe alimente obisnuite ca fiind ceva foarte
rau sau cel putin rau la gust; o mancare de inchisoare sau de lagar de concentratie.
Insa avand in vedere ca legumele sanatoase care raman bune de mancat pt. om au oricum cel mai bun gust si gatite cu ceapa sau usturoi ele capata un gust chiar nemaipomenit cum sa nu aiba mancarea asta gust bun ?
In plus graul fiert, mamaliga din grau, bulgur, spagetii din grau integral, etc. sunt de sute de ori mai gustaose decat orice orez sau cartofi sau cartofi prajiti.

Mancati odata dovlecei prajiti cu ceva ceapa.
Sau cartofi dulci in loc de cartofii normali, facuti la aburii sau fierti. Va lingeti pe buze.
Sau fasole verde gatita cu usturoi.
Sau o supa de dovleac cu putina ceapa.
Sau pastarnac facut in baie de abur.-
Sau morcovi aburiti.
Sau bubl de fenicul cu ceva ceapa si vin alb
Sau dovleac facut la cuptor cu ulei de masline peste el si cateva mirodenii.
Sau morcov fiert cu ceva ceapa si migdale zdrobite.
Sau combinatii din cele de mai sus: de ex. fenicul cu morcovi si dovlecei faqcuti in abur sau in tigaie cu ceva ceapa prajita si un pic de usturoi la sfarsit.
Sau porumb fiert cu ceva unt si sare. O delicatesa (mananc de 2.3 ori pe saptamana acum)

Toate aceste legume gatite simplu dar cu gust sunt delicatese pt. restaurant cu 5-6 stele.

Si acum luati in loc de cartofi, orez alb sau stiu eu ce altceva: mamaliga facuta din grau, bulgur, grau boabe fiert (ca la coliva), sau spaghete si noodles din faina integrala, sau chiar mamaliga de porumb - bineinteles totul condimentat adecvat cu mirodenii sanatoase. Sau paine integrala proaspata.

Si adaugati pt gust daca nu va este suficient ceva parmezan. Sau branza dulce. Sau altceva care merge si este sanatos (un galbenus de ou fiert moale).
La astea de poate adauga si peste sanatos, carne de pasare crescuta la tara sau miel. Daca nu este prea des, un pic de carne
nu strica deloc sanatatii.

Pai v-ati linge pe botuletz si o ati laudati mancarea asta de parca ar fi de pe alta planeta. Insa trebuie sa stiti sa le gatiti.
Aici nu am vorbit decat de alimente nu insa si de calitatea de bucatar, care trebuie sa fie prezenta indiferent de ce mananci.

Legumele sanatoase au un gust MULT mai bun decat vinetele, ardeiii si alte chestii mai nesanatoase.
Nu se poate compara un bostan cu o vanata. Este ca si cum comparam carnea de pasare cu cea de rama.
Pai eu as putea manca zilnic supa de dovleac (bostan) sau bostan facut la cuptor, asa de bune sunt.
Numai cu paine. Mai mult nici nu trebuie.

Nimeni nu a zis ca trebuie sa mancam ca la puscarie. Nu exista limite la modul in care le preparam si cum le gatim sau condimentam cu mirodenii sanatoase.
Si ca urmare aceasta mancare sanatoase are dreptul sa fie buna la gust.
Cine oare mananca cu placere ceva care nu are gust bun ?
Eu nu as manca asa ceva.

Un mic excemplu: cand am fost la Bucuresti verisoara mea avea gatite in frigider: ardei umpluti si dovlecei umpluti.
Eu am mancat dovleci umpluti numai. Ea a mancat din amandoua desi stia ca ardeii umpluti (cu aceelasi constinut ca si dovleceii) ii facea rau la stomac.
Dovleceii umpluti erau mai buni la gust decat ardeii, care au acel gust putin amarui ( de la toxinele care le contin).
Adica ce ne impiedica sa renuntam la ardei daca avem ca alternativa dovleceii si acestia nu sunt numai mult mai sanatosi decat ardeii dar au si un gust mai bun ?
Doar prostia, necunoasterea sau mania obiceiului ne pot opri. Adica daca toata lume face ardei umpluti cum sa nu facem si noi ???? Pai faceti fratilor, dar pe urma sa nu va mai plangeti ca va face rau.

scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  skincod Dum Sept 05, 2010 2:39 am

Dupa cum insasi titlul spune, aceasta dieta "hildegard" este pentru oamenii care sufera de o boala anume.
Trebuie sa recunoastem insa ca nu putem trai numai din carti, este aproape imposibil pentru un om sanatos sa manance doar ce scrie calugarita Hildegard in cartile ei.
Suntem oameni, avem pofte iar ispitele le gasim la tot pasul in viatza de zi cu zi . Very Happy
O alimentatie insa echilibrata putem avea fara prea mari eforturi, nici macar financiare.
Eu de exemplu, in comparatie cu scarface am eliminat definitiv din alimentatie prajelile, nu pentru ca nu mi-ar face bine la stomac ci pur si simplu ca legumele acelea imbibate in ulei nu mi se par tocmai sanatoase. Daca avem un pic de discernamant si daca tot ce mancam este cu masura , atunci n-ar trebui sa ne facem griji prea mari cu alimentatia.
Si pot sa-ti mai spun Daniel ca tatal meu a trait numai cu grau incoltit si iaurt preparat in casa (pe langa alte sucuri naturale facute tot in casa) timp de 12 luni, pentru ca suferea de o boala foarte cumplita, si bineinteles ca s-a vindecat.
Noi suntem singurii care putem decide pentru calitatea vietzii noastre !
skincod
skincod

Mesaje : 77
Data de inscriere : 19/11/2009
Varsta : 52
Localizare : pe planeta Pamant

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Dum Sept 05, 2010 3:12 am

"este pentru oamenii care sufera de o boala anume." - aiurea, este este pt. toti. Tocmai, ne imbolnavim printre altele ca nu ne hranim corect...

", este aproape imposibil pentru un om sanatos sa manance doar ce scrie calugarita Hildegard in cartile ei." - cunosc cateva mii de oameni care se hranesc asa, inlclusiv eu.
Eu nu folosesc ulei rafinat...
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Daniel79 Dum Sept 05, 2010 12:20 pm

scarface a scris:.......
Mancati odata dovlecei prajiti cu ceva ceapa.
Sau cartofi dulci in loc de cartofii normali, facuti la aburii sau fierti. Va lingeti pe buze.
Sau fasole verde gatita cu usturoi.
Sau o supa de dovleac cu putina ceapa.
Sau pastarnac facut in baie de abur.-
Sau morcovi aburiti.
Sau bubl de fenicul cu ceva ceapa si vin alb
Sau dovleac facut la cuptor cu ulei de masline peste el si cateva mirodenii.
Sau morcov fiert cu ceva ceapa si migdale zdrobite.
Sau combinatii din cele de mai sus: de ex. fenicul cu morcovi si dovlecei faqcuti in abur sau in tigaie cu ceva ceapa prajita si un pic de usturoi la sfarsit.
Sau porumb fiert cu ceva unt si sare. O delicatesa (mananc de 2.3 ori pe saptamana acum)

Toate aceste legume gatite simplu dar cu gust sunt delicatese pt. restaurant cu 5-6 stele.

Si acum luati in loc de cartofi, orez alb sau stiu eu ce altceva: mamaliga facuta din grau, bulgur, grau boabe fiert (ca la coliva), sau spaghete si noodles din faina integrala, sau chiar mamaliga de porumb - bineinteles totul condimentat adecvat cu mirodenii sanatoase. Sau paine integrala proaspata.

Si adaugati pt gust daca nu va este suficient ceva parmezan. Sau branza dulce. Sau altceva care merge si este sanatos (un galbenus de ou fiert moale).
La astea de poate adauga si peste sanatos, carne de pasare crescuta la tara sau miel. Daca nu este prea des, un pic de carne
nu strica deloc sanatatii.
..........
Eu nu vreau sa renunt la ardei Mad ! Glumesc, multumesc pentru idei, voi aplica sugestiile in alimentatia mea. Dar oricum exista si anumite limite: fasolea verde in afara timpului ei o poti gasi doar congelata, dovleacul nu-l poti gasi in forma sa matura (bostan) decat toamna tarziu, porumbul pe care-l cumperi nu stii daca este sau nu modificat genetic iar carnea de pasare crescuta la tara vine doar daca o sa caut un om care sa-mi vanda asa ceva. In orice caz daca introduc cat mai mult din aceste sugestii in alimentatia mea si ma simt bine, atunci cred ca pot fi multumit Very Happy (happyslapper)

Daniel79

Mesaje : 5
Data de inscriere : 03/09/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Daniel79 Dum Sept 05, 2010 12:40 pm

skincod a scris:Dupa cum insasi titlul spune, aceasta dieta "hildegard" este pentru oamenii care sufera de o boala anume.
Trebuie sa recunoastem insa ca nu putem trai numai din carti, este aproape imposibil pentru un om sanatos sa manance doar ce scrie calugarita Hildegard in cartile ei.
Suntem oameni, avem pofte iar ispitele le gasim la tot pasul in viatza de zi cu zi . Very Happy
O alimentatie insa echilibrata putem avea fara prea mari eforturi, nici macar financiare.
Eu de exemplu, in comparatie cu scarface am eliminat definitiv din alimentatie prajelile, nu pentru ca nu mi-ar face bine la stomac ci pur si simplu ca legumele acelea imbibate in ulei nu mi se par tocmai sanatoase. Daca avem un pic de discernamant si daca tot ce mancam este cu masura , atunci n-ar trebui sa ne facem griji prea mari cu alimentatia.
Si pot sa-ti mai spun Daniel ca tatal meu a trait numai cu grau incoltit si iaurt preparat in casa (pe langa alte sucuri naturale facute tot in casa) timp de 12 luni, pentru ca suferea de o boala foarte cumplita, si bineinteles ca s-a vindecat.
Noi suntem singurii care putem decide pentru calitatea vietzii noastre !

Ma bucur pentru ca tatal tau s-a vindecat iar faptul ca a trait doar cu grau incoltit, iaurt si sucuri timp de 1 an ne spune ca de fapt omul poate trai si cu putin. Americanii spun ca "doar cerul este limita" iar in vorba asta se incadreaza si limitele alimentatiei noastre dar, asa cum spuneai, este necesar discernamantul si masura. Totusi, daca exista oameni sanatosi care se hranesc doar cu dieta Hildegard (unul fiind scarface) , eu cred ca este posibil Neutral Nu stiu daca mi s-ar potrivi si mie dar ca sa aflu cea mai buna cale este experienta proprie, asa ca voi aplica aceste sugestii si daca va fi in regula dupa ceva timp voi da un feedback pe forum Very Happy

Daniel79

Mesaje : 5
Data de inscriere : 03/09/2010

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty experienta mea

Mesaj  stelutademare Sam Ian 08, 2011 2:22 pm

Sa va povestesc din experienta mea: de 7 ani, nu mai consum:
-prajeli,afumaturi de orice fel,cafea, nu am fumat niciodata,nu beau,carne deloc, uneori peste,varza, fasole,mazare,conopida, acrituri,bors, bere,ciuperci,ardei,rosii,castraveti,branzeturi fermentate,lapte doar de capra uneori sau fara lactoza si iaurtul tot de capra, si multe altele care nu imi vin acum in minte. Mai simplu e sa va spun ce mananc:
-dimineata suc de legume sau fructe, sau iaurt natural (fara prostiile ale de bacterii) cu biscuitii speciali pt.mine.Nu pot manca cereale pentru ca sufar de boala celiaca (intoleranta la gluten).Uneori mai folosesc fulgii de porumb speciali facuti pt. celiaci
-pranz: peste sau paste cu branza, legume (morcovi ,cartofi) la cuptor, orez fiert sau uneori o supa fara carne
-seara :de cele mai multe ori nimic, sau o banana sau mai indraznesc o mandarina. Si cam atat..De sarbatori am mai mancat niste branza de vaca putin sarata..
Cam asa mananc de cand am diagnosticul asta+ IBS (colon iritabil).Ar fi trebuit sa imi ajute nu? Ei bine nu mi-a ajutat la nimic.Dureri de burta si de stomac am incontinuare oricate capsule naturiste am luat (argila,obligeanasi altele), oricate ceaiuri de toate felurile am baut zi de zi si oricat m-am rugat sa ma vindec.Nu sunt o persoana invidioasa,rea,am din contra prea multa cumsecadenie ca sa zic asa..
Mi s-a pus eticheta de "pacient dificil" si cu asta gata...
Sanatate!
stelutademare
stelutademare

Mesaje : 67
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 52
Localizare : Birmngham-England

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  scarface Sam Ian 08, 2011 11:10 pm

Daca ai ceva dereglat mai serios nu se repara numai cu dieta. Trebuie remedii speciale pt. aceea afectiune. Si la boli cronice
nu-s mereu usor de gasit.
scarface
scarface
Admin

Mesaje : 6650
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  CK Dum Ian 09, 2011 12:53 pm

stelutademare a scris:Sa va povestesc din experienta mea: de 7 ani, nu mai consum:
-prajeli,afumaturi de orice fel,cafea, nu am fumat niciodata,nu beau,carne deloc, uneori peste,varza, fasole,mazare,conopida, acrituri,bors, bere,ciuperci,ardei,rosii,castraveti,branzeturi fermentate,lapte doar de capra uneori sau fara lactoza si iaurtul tot de capra, si multe altele care nu imi vin acum in minte. Mai simplu e sa va spun ce mananc:
-dimineata suc de legume sau fructe, sau iaurt natural (fara prostiile ale de bacterii) cu biscuitii speciali pt.mine.Nu pot manca cereale pentru ca sufar de boala celiaca (intoleranta la gluten).Uneori mai folosesc fulgii de porumb speciali facuti pt. celiaci
-pranz: peste sau paste cu branza, legume (morcovi ,cartofi) la cuptor, orez fiert sau uneori o supa fara carne
-seara :de cele mai multe ori nimic, sau o banana sau mai indraznesc o mandarina. Si cam atat..De sarbatori am mai mancat niste branza de vaca putin sarata..
Cam asa mananc de cand am diagnosticul asta+ IBS (colon iritabil).Ar fi trebuit sa imi ajute nu? Ei bine nu mi-a ajutat la nimic.Dureri de burta si de stomac am incontinuare oricate capsule naturiste am luat (argila,obligeanasi altele), oricate ceaiuri de toate felurile am baut zi de zi si oricat m-am rugat sa ma vindec.Nu sunt o persoana invidioasa,rea,am din contra prea multa cumsecadenie ca sa zic asa..
Mi s-a pus eticheta de "pacient dificil" si cu asta gata...
Sanatate!

Stimata Steluta , si eu am diagnostic de IBS + "pacient dificil "si mananc prajit, carne, dulciuri, acrituri, bors, bere etc etc. Dieta nu influenteaza cu mai nimic situatia (am incercat si vegetarienismul o perioada). IBS-ul se face pe fond nervos (din cate am inteles) din pacate Sad

CK

Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty raspuns..

Mesaj  stelutademare Dum Ian 09, 2011 1:13 pm

Da.IBS -ul este o afectiune psihosomatica. Din pacate pt. mine mai am si intoleranta la gluten. Adik imi este interzis tot ce este facut din grau,orz,ovaz,secara..
stelutademare
stelutademare

Mesaje : 67
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 52
Localizare : Birmngham-England

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  CK Dum Ian 09, 2011 11:04 pm

stelutademare a scris:Da.IBS -ul este o afectiune psihosomatica. Din pacate pt. mine mai am si intoleranta la gluten. Adik imi este interzis tot ce este facut din grau,orz,ovaz,secara..
ati incercat ceaiul de galbenele? ar trebui sa fie antiinflamator

CK

Mesaje : 223
Data de inscriere : 19/11/2009

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty raspuns

Mesaj  stelutademare Dum Ian 09, 2011 11:49 pm

Da. Il beau zilnic.
stelutademare
stelutademare

Mesaje : 67
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 52
Localizare : Birmngham-England

Sus In jos

Dieta si modul de a trai in caz de boala Empty Re: Dieta si modul de a trai in caz de boala

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum