Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Remedii pentru intervenţie rapidă

In jos

Remedii pentru intervenţie rapidă Empty Remedii pentru intervenţie rapidă

Mesaj  corix Lun Apr 28, 2014 3:48 am


http://sanatate.flu.ro/boli-si-afectiuni/homeopatie-tratament-homeopatic-in-diferite-probleme-generale/

"Remedii pentru intervenţie rapidă

Homeopatia are disponibile mai multe remedii pentru tratamentul diferitelor tipuri de răniri sau traumatisme. Prevenţia este cea mai bună armă pentru răniri şi traumatisme, dar din nefericire, accidentele şi traumatismele survin la copii mici. Aceştia sunt destul de neindemanatici o mare perioadă din viaţa lor, iar locuinţele moderne conţin o mulţime de pericole ascunse pentru un copil curios şi aventurier. Părinţii pot prescrie remedii de prim ajutor pentru orice tip de tăietură mică, de vanătaie, de mică entorsă, de inţepături de insecte, zgarieturi sau muşcături de animale (cand este vorba despre animalele casei respective), dar de cate ori problema este mai serioasă, prezentarea la medic devine obligatorie.

Modalitatea de administrare a remediilor in situaţiile de accidente sau răniri este de 3 granule din 30 in 30 minute, sau din oră in oră, cateva administrări (4, 5 chiar 8-10 administrări), mărind intervalul dintre administrări pe măsură ce simptomele se atenuează şi dispar.

Remediile care trebuie să nu vă lipsească din trusa de acasă sunt următoarele:

Aconit CH30- remediul principal pentru stări de şoc, insoţite de frică. De cate ori copilul se sperie de ceva sau există incidente brusc apărute, este primul remediu de administrat. Este foarte important şi pentru urmările expunerii la curenţi reci de aer sau vant rece, mai ales dacă a fost incălzit sau transpirat.

Apis CH30 este principalul remediu pentru inţepături de insecte sau muşcături de animale, atunci cand locul se umflă rapid, se inroşeşte, este foarte cald şi dureros, iar durerea se ameliorează la aplicaţii reci. Este şi principalul remediu pentru arsurile de gradul I (prima măsură de prim ajutor intr-o arsură este să aplicăm un strat de miere pe ea, pentru că aceasta va absorbi rapid apa şi va impiedica formarea flictenelor). Apis este util şi in reacţiile alergice ale pielii cu debut brusc şi evoluţie rapidă (umflarea feţei, a pleoapelor şi buzelor), precum şi pentru un abces dentar la debut, cu dureri inţepătoare intense, tumefiere şi căldură locală, ameliorate la aplicaţii reci (persoana vrea gheaţă sau apă rece pe falcă).

Arnica CH30 este principalul remediu anti-traumatic pentru orice căzătură şi lovitură mai puternică, la cap sau oriunde pe corp, din care rezultă o vanătaie. Pentru aplicaţii locale se recomandă unguentul cu Arnica sau gelul cu Arnica (Arnigelul de Boiron se găseşte in multe dintre casele unde există copii mici). Este foarte util in primele faze după o entorsă sau o luxaţie. De asemenea, se poate folosi pentru prevenţia oboselii atat la mamă, cat şi la copil (oboseala este principalul ingredient al accidentelor).

Calendula CH30 este un remediu important pentru tăieturi şi muşcături de animale, de cate ori există o rană deschisă. Arnica este mai indicat in situaţii de traumatisme fără răni deschise, iar Calendula vindecă mai bine rănile importante, cu afectarea mai multor straturi de ţesuturi. Şi aplicaţia locală de unguent de gălbenele (Calendula) - dar nu pe rana deschisă -ajută la vindecare rapidă şi la prevenţia infectării rănilor.

Hypericum CH30 este principalul remediu pentru traumatisme ale filetelor nervoase, precum cele care apar cand este prins degetul la uşă, după loviturile in cot, sau după căderile pe coccis (la copiii care merg pe role sau cu skateboard-ul). Durerile tip nervos sunt foarte intense, sfaşietoare, iar administrarea remediului le poate uşura rapid. Este şi un remediu important in dureri dentare intense, atunci cand sunt prinse filetele nervoase.
Ledum CH 30 este principalul remediu pentru răni inţepate, atunci cand copilul calcă din greşeală intr-un cui sau o sarmă. Previne atat infecţia, cat şi durerile prea mari. Este şi unul dintre remediile importante in inţepăturile de insecte, mai ales cele de ţanţari, care pot evolua cu umflătură şi durere locală importantă. De asemenea, este principalul remediu pentru ochiul vanăt" după o lovitură la nivelul feţei. Poate fi administrat singur, sau impreună cu remediul Arnica, pentru potenţarea efectului anti-traumatic.

Rhus toxicodendron CH 30 este principalul remediu pentru entorse şi luxaţii, atunci cand sunt afectate ligamentele articulare. Este foarte util pentru durerile articulare care răman după traumatizarea articulaţiilor (mai ales la cei care fac sport) şi ajută la refacerea rapidă după entorse, luxaţii sau alte traumatisme articulare, administrat imediat după Arnica sau in acelaşi timp cu Arnica.

Symphytum CH30 este un remediu indicat pentru refacerea osoasă, in situaţia fracturilor. După ce fractura a fost diagnosticată şi membrul respectiv a fost imobilizat, tratamentul cu Symphytum şi cu o sare de calciu (o Călcarea homeopatică) ajută la vindecarea rapidă şi reluarea funcţiei membrului afectat, impreună cu Arnica, ajută la dispariţia durerilor intense care pot insoţi fracturile cu sau fără deplasare.

Cu aceste cateva remedii, care se regăsesc şi in alte truse homeopatice, intrucat utilitatea lor este mult mai mare, părinţii vor reuşi să-şi ajute imediat copiii in situaţiile urgente ce apar, mai ales in mica copilărie. După trecerea şocului iniţial, este foarte importantă consultarea medicului homeopat sau a medicului pediatru, mai ales dacă incidentul a avut un impact semnificativ asupra copilului.

Călătoria cu maşina sau trenul

Răul de mişcare este o altă circumstanţă in care homeopatia se poate dovedi utilă pentru copii. Există un preparat al firmei Boiron, numit Cocculin, care este cel mai bun complexism de remedii indicat in orice fel de rău de mişcare. Se va da o tabletă inainte de inceperea călătoriei şi apoi o tabletă la 3-4 ore in cursul călătoriei, dacă aceasta durează mai mult timp. Remediile care intră in componenţa Coccu/in-ului sunt Cocculus, Tabacum, Petroleum şi Nux vomica. Acestea sunt principalele remedii homeopatice indicate in rău de mişcare.
In cazul in care nu găsiţi Cocculin, puteţi utiliza remediile homeopatice separate, dar in această situaţie trebuie să fiţi familiari cu indicaţiile lor.

Se va prescrie Tabacum CH15 sau CH 30 atunci cand copilul prezintă greţuri şi vărsături, agravate la mişcare, in maşină sau tren şi ameliorate la aer curat (copilul vrea mereu geamul deschis). Greţurile sunt mai intense dacă se călătoreşte cu vaporul, iar vărsăturile se accentuează la călătoria cu maşina sau trenul. Faţa copilului este palidă, transparentă, cu ochii adanciţi in orbite şi starea generală este de epuizare, uneori chiar de leşin.

Se va prescrie Petroleum CH15 sau CH30 atunci cand greţurile şi vărsăturile sunt insoţite de dureri de cap şi sunt agravate de aer curat. Copilul vrea geamurile inchise, deşi il deranjează foarte tare mirosul de benzină din maşină.

Se va prescrie Cocculus CH 15 sau CH 30 atunci cand predomină senzaţia de ameţeală, cu tendinţa de leşin, cu dureri de cap şi greţuri, dar mult mai rar vărsături.

Şi vom administra Nux vomica CH15 sau CH30 atunci cand greţurile şi vărsăturile sunt foarte intense, la senzaţiile de mişcare, fără nici o agravare şi nici o ameliorare bine definită, insoţite de o stare proastă generală a copilului, care este de multe ori iritabil, marait şi destul de plangăcios.

In călătoria pe mare, pentru răul de vapor, dar şi pentru răul care apare la călătoria cu liftul intr-o clădire inaltă (in cazul mişcării de balans pe verticală), un alt remediu cu acţiune curativă este Borax CH15 sau CH30. Acesta este foarte util şi in răul de avion, datorită golurilor de aer sau mişcărilor descendente determinate de aterizare.

Nou-născut care prezintă frecvent mici probleme.

Sosirea unui nou-născut, mai ales a primului copil, intr-o familie tanără reprezintă o mare provocare şi debutul unui proces de invăţare continuu. Adaptarea copilului la viaţa din această lume este una dificilă, cu multiple suferinţe produse de imaturitatea sistemelor şi de creşterea lentă a corpului fizic.

Părinţii incearcă să inţeleagă limbajul non-verbal al copilului, dar intrucat plansul reprezintă principala lui manifestare la orice tip de disconfort fizic, este destul de greu de identificat la inceput motivul plansului la fiecare ocazie.

a) COLICILE ABDOMINALE reprezintă suferinţa cel mai frecvent intalnită la sugari. Unii copii işi strang picioarele la piept, alţii incearcă să-şi extindă spatele, fiecare căutand instinctiv o poziţie care să le uşureze durerea. Atunci cand copilul işi strange picioarele peste burtă, remediul homeopatic care l-ar putea ajuta ar fi Colocynthis CH9, 3 granule de 3-4 ori pe zi. Dacă sugarul incearcă să se extindă, să se intindă spre spate, efecte mai bune va avea Dioscorea CH9, 3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile.

Dacă durerile tip colici sunt insoţite de vărsături sau regurgitări alimentare şi de constipaţie (un sugar ar trebui să aibă mai multe scaune pe zi, scaune moi, de culoare gălbui-verzuie, dacă este alăptat la san), atunci remediul indicat este Nux vomica CH9, 3 granule de cateva ori pe zi. De cele mai multe ori colicile pot fi produse de gaze intestinale, apărute ca urmare a procesului de digestie sau prin inghiţire in timpul suptului. Atunci FORMULA 11b, 3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile, poate fi de un mare ajutor. Colicile trec in mod natural după 1-2-3 luni, pe măsura creşterii copilului şi adaptării lui la alimentaţie.

b) SUGHIŢURILE apar frecvent la unii copii şi se manifestă chiar din viaţa intrauterină. Sunt copiii care sughiţă de fiecare dată după masă, dacă rad mai tare sau ţipă mai tare. Nu sunt motive de ingrijorat, pentru că sughiţurile vor dispare in timp. Dacă sughiţurile sunt asociate cu colicile abdominale, se va prescrie remediul homeopatic indicat, de multe ori Nux vomica CH9 fiind cel mai eficient. Dacă sunt foarte intense şi nu cedează la administrarea de apă cu cateva picături de suc de lămaie, există remedii homeopatice precum Cuprum metalicumCH9, 3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile, care ajută semnificativ, sau alte remedii ce vor fi indicate numai după consultarea medicului.

c) CIRCUMCIZIA - este o procedură de indepărtarea a prepuţului, a pielii de pe capul penisului, in mod ritualic, la băieţii de religie musulmană, la evrei sau alte grupuri religioase. Poate fi şi o procedură chirurgicală, in situaţia unor fimoze foarte stranse. Se practică in primele şapte zile de viaţă ale copiilor, fără anestezie locală. Pielea este tăiată şi locul bandajat strans cateva ore, pentru prevenirea sangerării. Administrarea de Staphysagria CH9, 3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile şi Arnica CH 9 sau CH15, 3 granule de 3-4 ori, cateva zile după operaţie ajută la refacerea rapidă şi trecerea peste şocul intervenţiei. Local, unguentul cu Calendula (gălbenele) ajută la vindecarea fără probleme şi risc de infectare.

d) CANALUL LACRIMAL OBSTRUAT apare uneori la sugari, la un ochi sau la ambii ochi. Canalul lacrimal se deschide in colţul intern al pleoapelor. Ochii au nevoie de lacrimi pentru curăţenia periodică. La copii, blocajul acestui canal ocular apare fie din cauza incompletei lui dezvoltări, fie prin blocarea cu secreţii datorită dimensiunilor sale reduse. Rezultatul acestui blocaj este un ochi care lăcrimează continuu. Dacă secreţiile se infectează, atunci sunt gălbui şi lipicioase. Remediul homeopatic care ajută la deblocarea canalului ocular se numeşte Silicea CHS sau CH 7, 3 granule de 2-3 ori pe zi, timp de 10-14 zile. Apoi se aşteaptă o săptămană şi se repetă tratamentul dacă se observă o imbunătăţire, dar rezultatul nu este vindecarea completă.

Dacă Silicea nu pare că ajută, atunci poate fi vorba de o Upsă de dezvoltare a canalului ocular, iar remediu indicat in această situaţie este Baryta carbonica CH 7 sau CH 9,3 granule de 2-3 ori pe zi, cateva săptămani. Părinţii vor reuşi să trateze la domiciliu 90% dintre situaţiile de blocaj de canal ocular numai cu aceste două remedii homeopatice. Pentru alte probleme, este necesar să se adreseze direct medicului homeopat, oftalmolog sau pediatru. e) SEMNELE DIN NAŞTERE - sunt pete de culori diferite sau dezvoltări exagerate de mici vase de sange (hemangioame), situate pe diferite părţi ale corpului sugarului. Multe dintre ele pălesc şi dispar in timp, altele persistă tot restul vieţii. Negii, verucile sau aluniţele apar mult mai tarziu la copii şi nu există la sugari mici. Apariţia lor este determinată de alimentaţie şi de reziduurile conţinute in alimente. Uneori, semnele din naştere pot reacţiona la tratamentul homeopatic. Se poate administra pentru o scurtă perioadă de timp remediul Thuja CH 5 sau CH 7, 3 granule de 3 ori pe zi, 2-3 săptămani, urmat de Thuja CH15, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, alte 2-3 săptămani. In acelaşi timp, poate fi aplicată la nivelul petelor tinctură de Thuja (diluată in puţină apă), de 2 ori pe zi.

f) PROBLEME DE RESPIRAŢIE - pot apare in primele luni de viaţă ale copiilor. Uneori apar ziua sau noaptea, in somn, crize de apnee (copilul se opreşte din respiraţie pe perioade relativ mari de timp şi se face albăstriu la faţă). Alteori, copilul respiră cu dificultate, se face vanăt in jurul gurii şi refuză să mănance. Aceste situaţii sunt urgenţe medicale şi trebuie neapărat solicitat ajutorul de specialitate. Dar ca măsură de prim ajutor, orice părinte este bine să aibă in casă remediul Carbo vegetabilis CH30, din care să administreze 3 granule dizolvate in puţină apă, din 10 in 10 minute, pană ajunge la spital sau pană vine salvarea. Este unul dintre remediile salvatoare de vieţi, atunci cand se dă la timp, de aceea trebuie să existe in trusele de prim ajutor din casă.

g) INFLAMAŢIA ŞI SUPURAŢIA BURICULUI - la unii sugari, buricul refuză să se vindece, continuă să supureze şi să rămană ca o rană incomplet vindecată, chiar şi la două săptămani după naştere. Principalul remediu homeopatic pentru această situaţie este Abrotanum CH 9 sau CH15, 3 granule de 3-4 ori pe zi, care in cateva zile rezolvă situaţia foarte bine.

h) ICTERUL PRELUNGIT AL NOU-NĂSCUTULUI -este o condiţie care apare la unii copii. Coloraţia gălbuie a pielii şi ochilor se prelungeşte dincolo de săptămana considerată normală de neonatologi, copilul este mai somnolent şi se trezeşte cu dificultate chiar şi pentru a manca. Remediul homeopatic Aconit CH30, 3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile ajută copilul să treacă cu bine şi de această perioadă dificilă (ficatul işi incepe funcţia metabolică normală şi curăţă" eficient resturile de bilirubină din sangele copilului). Dacă după cateva zile de Aconit nu se intamplă nimic, un alt remediu homeopatic foarte eficient pentru dispariţia icterului este Chelidonium CH30,3 granule de 3-4 ori pe zi, cateva zile. Cazurile uşoare, in care nu sunt probleme severe (precum anomalii congenitale ale ficatului sau canalelor biliare) se vindecă fără probleme numai cu tratament homeopatic. Dacă, necedand la tratamentul homeopatic, icterul persistă, se intensifică sau reapare după o perioadă, trebuie consultat pediatrul sau neonanologul."

corix

Mesaje : 570
Data de inscriere : 24/05/2012
Varsta : 54
Localizare : craiova

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum