Forum de discutii pe teme de sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

MAMALIGA CEA DE TOATE ZILELE, UN VERITABIL MEDICAMENT NATURIST

In jos

MAMALIGA CEA DE TOATE ZILELE, UN VERITABIL MEDICAMENT NATURIST Empty MAMALIGA CEA DE TOATE ZILELE, UN VERITABIL MEDICAMENT NATURIST

Mesaj  corix Mar Feb 19, 2013 1:56 pm


http://bestbigdeal.com/index.php/mamaliga-cea-de-toate-zilele


"MAMALIGA CEA DE TOATE ZILELE, UN VERITABIL MEDICAMENT NATURIST

Banala mămăligă pe care noi, românii, o consumăm atât de des este de fapt un medicament naturist folositor în tratarea diverselor afecţiuni ale organismului uman.

Specialiştii numesc mălaiul “prietenul intestinului subţire”, el fiind un înlocuitor de nădejde al produselor de panificaţie. Dispreţuit pe nedrept, acest medicament tradiţional ajută atât organismul persoanelor sănătoase, cât şi pe cele care suferă de diverse boli.

Tradiţionala mămăligă a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se găsi vreo contraindicaţie. Fierturile din porumb sunt apreciate încă de pe vremea lui Columb, însă, din păcate, ulterior au ajuns să fie considerate hrana oamenilor săraci. Studii recente au scos la iveală faptul că media de viata a triburilor amerindiene (ce se hrăneau cu porumb crud ori fiert) era mult mai mare decât a comunităţilor învecinate cărora le lipsea din alimentaţie acest tip de hrană.

De ajutor ficatului şi intestinelor

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit în boabele de porumb prezenţa unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului uman. Aceşti acizi sunt absorbiţi de intestine cu mare uşurinţă, fără a suferi transformări chimice decât în proporţie de 22–28%. Odată ajunşi în sânge, aceştia se transforma în hidroxiacizi, ce au un efect detoxifiant asupra organismului. Astfel, porumbul uşurează efortul de neutralizare a substanţelor toxice din ficat, reducând considerabil riscul de insuficienţe hepatice şi ciroză.

Populaţiile care consumă zilnic terci de mălai au o incidenţă a bolilor hepatice de zece ori mai mică, iar copiii se dezvolta mai bine.

Ne ajută să trăim mai mult

Atestat este şi faptul că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţiile tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză din sânge, fiind benefică pentru diabetici. Reduce cantitatea de colesterol din organism, scăzând riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infract. Mai mult, banala mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, în special pe cele ale femeilor.

Antropologii români au efectuat cercetări în zona Rucăr-Bran, unde mămăliga se află mai des pe masa românilor, şi au descoperit că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate.

Multă lume are impresia că mămăliga îngraşă. Ei bine, mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de pâine, iar mămăliga vârtoasă are jumătate din caloriile pâinii.

Leac tradiţional

În ceea ce priveşte partea de tratament naturist, românii au folosit mămăliga ca leac din cele mai vechi timpuri. De exemplu, pentru a evita pelagra este suficient consumul zilnic de mămăligă cu o jumătate de litru de lapte şi un ou. Această terapie dă rezultate de sute de ani. Pentru urcior se pune mămăligă caldă pe pleoape, schimbând-o cât se poate de des. În caz de lipom, se poate face un tratament cu cataplasme cu mămăligă tare. Se pune în strat de 3 cm pe locul lipomului, având grijă ca partea care vine în contact cu pielea să fie presărată cu tămâie fin pisată. Se aplică fierbinte, cât suportă pielea, şi se acoperă cu un obiect de lână pentru a menţine temperatura locală ridicată. Tratamentul se face în fiecare seară şi se ţine până când se răceşte mămăliga. Preparatul din porumb este util şi celor care suferă de obezitate deoarece oferă o senzaţie de saţietate extrem de rapidă (datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa).

Studii de specialitate au arătat că, la persoanele care consumă regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, precum îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus, sunt reduse considerabil. Gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidităţii şi de calmare. Printre afecţiunile ameliorate de mămăligă se mai numără şi reumatismul, diabetul, menstruaţiile dificile, cu sângerări abundente, anexita şi metroanexita, litiaza renală.

De la mămăligă simplă la terci şi bulz

În mod tradiţional, mălaiul se prepară în numeroase feluri: turtă în spuză, mălai în ţest, mălai în tavă, terci, păsat etc. Porumbul ca atare se mai mănâncă şi fiert, fript sau făcut floricele.

Mămăliga este şi ea de două feluri: pripită şi fiartă. Pe cea pripită o mănâncă mai mult orăşenii şi se prepară punând mălai puţin câte puţin în apa sărată fierbinte, aşa încât ea să fiarbă în mod egal. Fierberea durează mai puţin decât la mămăliga vârtoasa, preferată mai mult la ţară. În acest caz, mălaiul se pune tot dintr-odată în apa sărată şi se lasă să fiarbă până dă în foc (precum laptele). Atunci se sparge cu făcăleţul şi se taie cu sfoară. Terciul de mălai este mămăligă pe jumătate lichidă, mâncată cu plăcere de copii, cu felii de brânză ori zeamă de prune. Păsatul este tot un fel de terci, însă mălaiul din care e făcut este mai grunjos, mai mare şi mai tare la fir. Cocoloşul sau bulzul se face din brânză învelită în mămăligă şi coaptă pe cărbuni. În unele locuri, mălaiul se amestecă cu dovleac fiert.

Poate nu ştiaţi că...
- 100 g faină de porumb are 351 de calorii iar 100 grame de pufuleţi au 520 de calorii
- Mămăliga se taie perfect dacă lama cuţitului se umezeşte cu apă
- Mămăliga nu mai face cocoloaşe dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece
- Zahărul vanilat poate fi secretul mămăligii perfecte
- Mămăliga nu îngraşă, dar combinată cu smântână şi brânză grasă efectul va fi acelaşi ca în cazul unei cine copioase. În curele de slăbire se recomandă iaurtul şi brânza de vaci.

Dieta cu mămăligă

Micul dejun: mămăligă fierbinte, cât mai crudă, amestecată în mod tradiţional cu un ou moale şi lactate
Prânz: alimente obişnuite, dar înlocuiţi pâinea cu mămăligă
Cină: lapte bătut sau iaurt cu mămăligă"

corix

Mesaje : 570
Data de inscriere : 24/05/2012
Varsta : 55
Localizare : craiova

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum